Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5147

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Tessék szíves lenni megnézni a koordináták méretezését, mind függőleges, mind vízszintes irányban elég jelentősen eltér a két mérés, semmi sem arányos, nem tudom, ezt hogy sikerült... az viszont látszik, hogy bár 25kHz-en 10dB-lel kisebb a csillapítás mértéke, mint a gyári adatlapon, viszont -100dB-nél nem áll meg, mint a Toppingnál. Ezt szerettem volna hangsúlyozni, nem a meredekség mértékét, hanem a maradék nagyfrekis zaj igen alacsony szintjét, csak rosszul fogalmaztam.
Az ADAU1701-nél vagy a CS42548-nál (ezeket használja a minidsp) mindenesetre lényegesen jobb. :smile29:

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fülelek írta:
2022.01.01., szomb. 15:11
Ha megnézted volna az adatlapját és összevetetted volna más dac csipekkel, akkor nem kérdezted volna meg, hogy mihez képest, mert egyértelmű, hogy a többi minőségi dac csiphez képest. De egyszerűbb a félkövér kekeckedés.
Igaz, valóban megnézhettem volna, viszont nem volt kekeckedési szándék a kérdésemben. De a gyári adatlapok helyett nézzük inkább az említett két DAC (D300 vs D30Pro) mérését a szűrési meredekségekről.
A D300 szűrése (24kHz-nél -40dB) egyáltalán nem meredekebb a D30Pro-énál (24kHz-nél -95dB), sőt sokkal lankásabb, ez bőven az átlag alatti meredekség, ha más sharp szűrőátvitelekkel vetjük össze.
A kérdéseidre nem tudok válaszolni, csupán az volt furcsa, hogy úgy ámblokk írtad a meredekebb szűrést, ami mint láthatjuk, nem is biztos, hogy igaz. Ettől még nyilván lehet nagyon jó készülék a D300.
SMSL D300 Measurements Filter Response Balanced Stereo USB DAC.jpg
SMSL D300 Measurements Filter Response Balanced Stereo USB DAC.jpg (45.78 KiB) Megtekintve 2227 alkalommal
Topping D30Pro Measurements USB Balanced DAC Filter.jpg
Topping D30Pro Measurements USB Balanced DAC Filter.jpg (53.22 KiB) Megtekintve 2227 alkalommal
https://www.audiosciencereview.com/foru ... dac.28919/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... dac.20259/

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:
2022.01.01., szomb. 13:39
fülelek írta:
2022.01.01., szomb. 12:27
robi-k írta:
2021.12.31., pén. 14:50
SMSL képviselője adott válasz alapján lesz dual chipes, és MQA támogatással is rendelkező DAC is a ROHM BD34301EKV chipekre épülve 2022-ben.
Feltételezem, hogy más kínai gyártók is csatlakoznak (Topping, Gustard, stb.) a ROHM chipet használókhoz.
A dual csip totál felesleges, az mqa úgyszintén.
Mitől jó pont ez a csip? Pl. attól, hogy a digitális szűrője lényegesen, azaz nagyságrendekkel meredekebb, azaz a maradék nagyfrekvenciás komponensek sokkal kevésbé nehezítik az analóg fokozat működését.
Már csak az a kérdés, hogy mihez képest.
A legtöbb csipet ellátják különféle meredekségű szűrőkkel, amikből gyakran mi magunk is válogathatunk.
Amúgy, ha jól emlékszem pont Te írtad valamikor, hogy a kedvenc szűrőd, ami fülre leginkább tetszeni szokott neked, az a slow roll-off (ezek közül is talán a minimum fázisút, másnéven short-delay említetted), azaz nem nem annyira meredek és minimális késleltetéssel járó.
Ha rosszul emlékszem vagy azóta változott a helyzet, kérlek javíts ki!
Ha megnézted volna az adatlapját és összevetetted volna más dac csipekkel, akkor nem kérdezted volna meg, hogy mihez képest, mert egyértelmű, hogy a többi minőségi dac csiphez képest. De egyszerűbb a félkövér kekeckedés.
A slow roll off nagyon gondos analóg áramkört (+ táp, panel, stb.) kér, és akkor a jó felvételeken picit tetszetősebb lesz az előadás. Egyébként meg ennél a chipnél van lehetőség egyéni beállításra is, nem csak a fast és slow van.
Kérdezem, a nagyérdemű szerint mi a digitál-analóg konverterek jelenlegi 1.műszaki 2. hangminőségi csúcsa, és miért?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2022.01.01., szomb. 13:22
fülelek írta:
Mitől jó pont ez a csip? Pl. attól, hogy a digitális szűrője lényegesen, azaz nagyságrendekkel meredekebb, azaz a maradék nagyfrekvenciás komponensek sokkal kevésbé nehezítik az analóg fokozat működését.
Ugyanakkor az időtartománybeli viselkedése sokkal rosszabb...szóval quid pro quo.
ezt honnan veszed gondolkodik.gif

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fülelek írta:
robi-k írta:
SMSL képviselője adott válasz alapján lesz dual chipes, és MQA támogatással is rendelkező DAC is a ROHM BD34301EKV chipekre épülve 2022-ben.
Feltételezem, hogy más kínai gyártók is csatlakoznak (Topping, Gustard, stb.) a ROHM chipet használókhoz.
Már csak az a kérdés, hogy mihez képest.
A legtöbb csipet ellátják különféle meredekségű szűrőkkel, amikből gyakran mi magunk is válogathatunk.
Amúgy, ha jól emlékszem pont Te írtad valamikor, hogy a kedvenc szűrőd, ami fülre leginkább tetszeni szokott neked, az a slow roll-off (ezek közül is talán a minimum fázisút, másnéven short-delay említetted), azaz nem nem annyira meredek és minimális késleltetéssel járó.
Ha rosszul emlékszem vagy azóta változott a helyzet, kérlek javíts ki!

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4055

Hozzászólás Szerző: juliush »

fülelek írta:
Ugyanakkor az időtartománybeli viselkedése sokkal rosszabb...szóval quid pro quo.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

robi-k írta:

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4055

Hozzászólás Szerző: juliush »

migabi24 írta:
2021.12.31., pén. 21:31
Valaki elmondja nekem miért ilyen nagy szám ez a csipp?
Mer' az AKM Rohmokban hever...(bocsika).
BUÉK Mindenkinek!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

migabi24
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: migabi24 »

Valaki elmondja nekem miért ilyen nagy szám ez a csipp?

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Azért bennem van a kisördög, vagy a patás krampusz, ha nem füstöl le az AKM gyár, akkor is találkoztunk
volna a ROhm dac csipekkel? :smile46:
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

fülelek írta:
2021.12.30., csüt. 19:55
egyértelmű: SMSL D300 az audiophonicson: https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 15798.html
Januárban én is ilyet veszek, hallgattam, qrvajó és kész, főleg ennyiért nincs semmilyen konkurens...
ROhm dac csip ami a többieket lekörözi múszakilag és hallgatásra is.
Kell hozzá Linux, egy szimmetrikus bemenetű végfok, némi jó hangszórókábel és eljön a Nirvána...
És ebben sincs 5 kilós toroid, és mégis jó :D
A gondolkodás nem megerőltető...

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

Hozzászólás Szerző: robi-k »

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

egyértelmű: SMSL D300 az audiophonicson: https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 15798.html
Januárban én is ilyet veszek, hallgattam, qrvajó és kész, főleg ennyiért nincs semmilyen konkurens...
ROhm dac csip ami a többieket lekörözi múszakilag és hallgatásra is.
Kell hozzá Linux, egy szimmetrikus bemenetű végfok, némi jó hangszórókábel és eljön a Nirvána...

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

Sziasztok!

Dac beszerzése előtt állok,szeretnèk véleményeket kérni,hogy melyik a jobb választás?
Topping d30pro új,akciós 135.000
Smsl su-9 használt 150.000
Segítségeket előre is köszönöm!

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Vincsó írta:
2021.12.28., kedd 20:40
USB-SPDIF átalakítóban kélrnék kis segítséget, mit érdems venni mondjuk 100 ezeríg? Igény nem sok lenne dsd stb-re nincs szükségem, 24/192 nekem bőven elég.
https://de.aliexpress.com/item/40002371 ... mainSearch

https://www.audiophonics.fr/en/digital- ... 11709.html

https://ifi-audio.com/products/spdif-ipurifier/

A fenti három eszközt használom, miután kipróbáltam egy csomó interfészt, USB kártyát, USB kábelt. A különbség óriási a fentiek javára. Nálam.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3160
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Vincsó írta:
2021.12.28., kedd 20:58
Köszi!

Az oldalt ismerem én is nézegettem cak épp nem tudom mit kellene venni de jobban ránézek.
Mondjuk az érdekes, hogy a coax az nincs a output felirat alatt, de lehet cak én voltam félreérthető? :)
Ott van az, a leírásban is benne van, csak fura mód az output körön kivűlre helyezték el. Az SPDIF szabványban a 24/192 a maximum, ha nem lenne elég akkor sem találhatnál ebben a műfajban (USB/SPDIF konverter) olyat ami többre képes.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

Köszi!

Az oldalt ismerem én is nézegettem cak épp nem tudom mit kellene venni de jobban ránézek.
Mondjuk az érdekes, hogy a coax az nincs a output felirat alatt, de lehet cak én voltam félreérthető? :)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Ez jó cucc: https://www.audiophonics.fr/fr/interfac ... 10547.html
Kell még hozzá egy jó hálózati kábel, egy usb és egy koax kábel, épp a tervezett pénzügyi határon belül maradsz...
Pár nap alatt itt van, megbízható cég küldi, a magyar áfa már benne van az árában. 8 euroért házhoz szállítják.

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

USB-SPDIF átalakítóban kélrnék kis segítséget, mit érdems venni mondjuk 100 ezeríg? Igény nem sok lenne dsd stb-re nincs szükségem, 24/192 nekem bőven elég.

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

Szia,

Köszi, nem az enyém, csak 1 ismerősömnek kérdem, szerintem a mac miatt szoftveres probléma. De ez nem derült ki.
Telefonnal, tablettel tökéletesen működik.

Majd vesz valami normális dacot a machez szerintem az lesz innentől.....

Köszi a válaszokat.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

nagygabor1982 írta:
2021.11.23., kedd 09:40
Sziasztok,

Nem tudjátok, az országban javít valaki dragonfly DAC-t?
Néha recseg vagyis egyre gyakrabban és nem kontakt miatt van.

Köszi!
Mennyibe kerül most használtan egy olyan, amit megjavíttatnál, mennyi újonnan és mennyit szánnál a javításra fogcsikorgatás nélkül?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3160
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

nagygabor1982 írta:
2021.11.23., kedd 09:40
Sziasztok,

Köszi!
Ha nem kontakthiba, akkor a Dragonfly-ok leginkább csak cserével javíthatók. Ha találnál is olyan idősebb szakit, aki még tud és hajlandó is hibát keresni egy nyákon, ilyen méretek és integráltsági szint esetén ez elég reménytelen vállalkozás.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

Sziasztok,

Köszi!

csjoco
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: csjoco »

Működik, azaz a volumino-ban az is2 off, majd a kikapcsol, DAC rádug USB-n és bekapcsol, majd RPi3 indít , és a kiválasztható kimenetek között ott a HEED USB. Köszönöm a tanácsokat!
Pc/TIDAL - Questyle CMA400i - AKG 812
Wiim Ultra - Heed Obelisk X2 - Heed Obelisk Si2 - Gotham wire - Acustic Energy AE1 Mk3 + Elac Debut 2.0 Sub3030

csjoco
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: csjoco »

Köszönöm , nemi olvasás után én is erre jutottam , este próba !
Pc/TIDAL - Questyle CMA400i - AKG 812
Wiim Ultra - Heed Obelisk X2 - Heed Obelisk Si2 - Gotham wire - Acustic Energy AE1 Mk3 + Elac Debut 2.0 Sub3030

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”