Az irány mindig a forrás felől az erősítőbe.A kábelek színkódja mindegy, nézd meg melyik a left és right (bal és jobb) a DAC-on és az erősítőn, majd értelemszerűen az azonosakat kösd össze.bézsé írta: ↑2021.12.29., szer. 18:45Sziasztok!
Kicsit megkavarodtam, kérlek segítsetek!
RCA kábellel DAC-ot kötnék össze erősítővel.
A DAC-on az RCA csatik piros és fehér jelölésűek.
Az erősítőn pedig piros és fekete.
Az RCA kábelen pedig fehér és fekete a szín jelölés.
Melyiket hová kell dugni? Fekete a pirosba, fehér a feketébe?
Gondolom a nyíl irány a kábelen a jel folyamot kell kövesse, tehát a DAC-ból az erősítő felé kell mutasson.
Előre is köszönöm a segítő válaszokat, Zsolt
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6194
Re: Kábelezzünk
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sziasztok!
Gondolom a nyíl irány a kábelen a jel folyamot kell kövesse, tehát a DAC-ból az erősítő felé kell mutasson.
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 393
Köszönöm az ajánlást! Privátban a többit...Alex_Aston írta: ↑2021.12.29., szer. 09:39Van egy 5m-es Monitor típusú gyári kábelem.
Fiókban pihen, szívesen odaadom próbára. Ha tetszik, maradhat is. Nekem nem kell.
Árban kb. ott lehet, mert kb. 16-17 éve vettem 5e Ft körüli áron.
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Fiókban pihen, szívesen odaadom próbára. Ha tetszik, maradhat is. Nekem nem kell.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3301
Van egy 5m-es Monitor típusú gyári kábelem.
Csak a Marantz! :-D
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 393
Segítségeteket szeretném kérni. A tunerem és az erősítőm közé keresek 5 méteres rca kábelt.
Szívesen venném az ajánlásokat olcsó és tisztességes minőségű kábelre. Olyan 1000-1500 Forint/méter.
Valami titkos tippnek nagyon örülnék.
Szívesen venném az ajánlásokat olcsó és tisztességes minőségű kábelre. Olyan 1000-1500 Forint/méter.
Valami titkos tippnek nagyon örülnék.
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2541
Köszi a hsz-eket srácok!
A’szem marad a meglévő, kb a Klotz szintje lehet, bajom nincs vele, szóval bogár leütve!

A’szem marad a meglévő, kb a Klotz szintje lehet, bajom nincs vele, szóval bogár leütve!

- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Én is használok ilyen Klotz kábelt. Szerintem nincs vele gond. Ez a verzió elég rugalmas, jól el lehet vezetni a cuccok között. Itt talán kicsit olcsóbb:kupecke írta: ↑2021.12.28., kedd 17:35Összehasonlítási alapom nincs, de a Klotz kábelek alapszinten megfelelőek, nekem a tv-ből egy ilyen Klotz optikai jön ki
ára teszkós ( vackor sok éve hallotta valahol, valamivel, szerinte sz.r)
https://www.muziker.hu/klotz-fohtt03-3- ... EAQAvD_BwE
https://elimex.hu/termekek/2969/klotz_- ... ?catid=649
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2720
TV és DAC között nekem is volt Noname (illetve talán Hama) optikai bekötve. Kipróbáltam AQ Forest-et , én nem hallok eltérést YT-ról, de az AQ maradt bennt, mert az szebbmishow írta: ↑2021.12.28., kedd 17:07Na, ha már ennyire belebonyolódtunk a TOSLINK témakörbe, feltennék most én is egy gyakorlati kérdést optikai kábel ügyben, hátha van valakinek konkrét tapasztalata:
Jelenleg a TV (Sony XF7000 sorozat) és a Heed DA között egy 2m-es olcsó médiamarkeces Avinity - vagyis HAMA - optikai van (a legolcsóbbik, nem a papírdobozos) de mert egyre több zenei streamet nézünk - részben YT, részben zenei médiatárak (pl MÜPA) - így felmerült bennem, hogy ezen a fronton talán lehetne javítaniElárulom, igazából semmi baj vele, csak háthamégis, vagyis a hifibogár ezúttal bemászni készül a tévébe ...
![]()
Kérdésem: kinek van tapasztalata, és ha igen milyen arra nézve, meddig érdemes elmenni, ameddig még hallható a javulás, de még nem hallani ki a rendszerhibákat?
MIvel kell a két méter, így az AQ 1,5-esek kiesnek, a 3m meg árban ugrik egyet. Itt valahol a Forest/Cinnamon szintig érzem a realitást, esetleg a Supra ZAC, vagy a QED Profile jöhet szóba (ezekből van 2m), vagy a QED Peformance (ez csak 3m) de ez nem túlzás-e tévéhez?
További tippeket örömmel fogadok, esetleg fiókban elfekvő darabokat szívesen kipróbálnék, ha a környékemen (JB-Gyöngyös-BP) tud valaki adni pár napra.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Összehasonlítási alapom nincs, de a Klotz kábelek alapszinten megfelelőek, nekem a tv-ből egy ilyen Klotz optikai jön ki
ára teszkós ( vackor sok éve hallotta valahol, valamivel, szerinte sz.r
)
ára teszkós ( vackor sok éve hallotta valahol, valamivel, szerinte sz.r

- mishow
- V.I.P.
Na, ha már ennyire belebonyolódtunk a TOSLINK témakörbe, feltennék most én is egy gyakorlati kérdést optikai kábel ügyben, hátha van valakinek konkrét tapasztalata:
Jelenleg a TV (Sony XF7000 sorozat) és a Heed DA között egy 2m-es olcsó médiamarkeces Avinity - vagyis HAMA - optikai van (a legolcsóbbik, nem a papírdobozos) de mert egyre több zenei streamet nézünk - részben YT, részben zenei médiatárak (pl MÜPA) - így felmerült bennem, hogy ezen a fronton talán lehetne javítani
Elárulom, igazából semmi baj vele, csak háthamégis, vagyis a hifibogár ezúttal bemászni készül a tévébe ...
Kérdésem: kinek van tapasztalata, és ha igen milyen arra nézve, meddig érdemes elmenni, ameddig még hallható a javulás, de még nem hallani ki a rendszerhibákat?
MIvel kell a két méter, így az AQ 1,5-esek kiesnek, a 3m meg árban ugrik egyet. Itt valahol a Forest/Cinnamon szintig érzem a realitást, esetleg a Supra ZAC, vagy a QED Profile jöhet szóba (ezekből van 2m), vagy a QED Peformance (ez csak 3m) de ez nem túlzás-e tévéhez?
További tippeket örömmel fogadok, esetleg fiókban elfekvő darabokat szívesen kipróbálnék, ha a környékemen (JB-Gyöngyös-BP) tud valaki adni pár napra.
Jelenleg a TV (Sony XF7000 sorozat) és a Heed DA között egy 2m-es olcsó médiamarkeces Avinity - vagyis HAMA - optikai van (a legolcsóbbik, nem a papírdobozos) de mert egyre több zenei streamet nézünk - részben YT, részben zenei médiatárak (pl MÜPA) - így felmerült bennem, hogy ezen a fronton talán lehetne javítani

- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
Igen, ki merem jelenteni, hogy a femtoszekundum nagyságrendű jitterű órajeltől a pikoszekundumoshoz képest semmilyen hangminőségi változás nem hallható, nemcsak kettős vakteszten, de (félvak) teszten sem.
De ettől még lehet kitűnő bármelyik Coreaudio termék, ezt sosem vitattam, és nem is sugalltam az ellenkezőjét, ez rosszindulatú feltételezés.
Tegnap 18:27-kor kérdeztem Viktortól valamit, amire nem kaptam érdemben választ, a válasz egész másról szólt, arról, hogy a cég oszcillátorai milyen kitűnő paraméterekkel bírnak. Erre írtam azt, amire ki tetszettek akadni, ha kaptam volna rendes választ, akkor tovább mehetett volna egy normális diskurzus az órajelek fontosságának határaitól.
Egy 200Le személyautónál nyilvánvalóan minden tartományban erősebb, úgymond "jobb" egy 400Le személyautó.
És szükség van rá, bárhol és bármikor?
De ettől még lehet kitűnő bármelyik Coreaudio termék, ezt sosem vitattam, és nem is sugalltam az ellenkezőjét, ez rosszindulatú feltételezés.
Tegnap 18:27-kor kérdeztem Viktortól valamit, amire nem kaptam érdemben választ, a válasz egész másról szólt, arról, hogy a cég oszcillátorai milyen kitűnő paraméterekkel bírnak. Erre írtam azt, amire ki tetszettek akadni, ha kaptam volna rendes választ, akkor tovább mehetett volna egy normális diskurzus az órajelek fontosságának határaitól.
Egy 200Le személyautónál nyilvánvalóan minden tartományban erősebb, úgymond "jobb" egy 400Le személyautó.
És szükség van rá, bárhol és bármikor?
Ezt most tènyleg mièrt kellett?fülelek írta: ↑2021.12.27., hétf. 21:01Úgy őszintén: mi értelme (műszakilag) van a forrás legkisebb előfordulható jitteréhez képest több nagyságrenddel kisebb értékű oszcillátornak? Ha csak 20dB-vel kisebb, már akkor nem ad hozzá semmit sem. Markecing fogásnak jó, de egyébként értelmetlen, nem itt van a kutya elásva...wittao írta: ↑2021.12.27., hétf. 18:39Koszi az infot a probalkozasokrol.fülelek írta: ↑2021.12.27., hétf. 18:27
Amennyiben az adó és vevő oldalán is rendes táp szolgálja ki az optikai átalakítót, akkor 200ps értéket is el lehet érni (gyári megoldások kizárva) Ez 44,1/16 esetén elegendő, nagyobb felbontások esetén nem. (a valóban qrvajó hangzáshoz persze)
De vannak olyan digit bemeneti csipek (én kettőről tudok, az egyiket használtam is egynémely dacomban), amik a forrástól függetlenül 50ps-re csökkentik a kimenetükön a jittert, ez a gyakorlatban is mérhető, nem elméleti ömlengés.
Készítettem pártíz jitter csökkentő áramkört is evvel a csippel, de nem volt megfelelő a marketingem...aki kipróbálta, nem adta vissza....
Kérdésem Viktorhoz: szerinted mi a legkisebb forrás jitter usb és spdif csatlakozás esetén (a felvétel milyensége most ne számítson, csak a mérőjel. Tudom, a spektrum is számít, de maradjunk a 1-12kHz sávban, ott a legérzékenyebb a hallásunk erre a fajta torzításra.
Nalunk most az oszcillatorainkon merheto a data szignalban 200fs koruli jitter van PLL nelkul, teljes tartomanyban 1ps alatt van. Amikor masteclock is megy PLL-lel, 100fs alatt.
Mintha megkèrdezted volna Egerszegit,hogy "Kedves mondja màr el,hogy lett olimpiai bajnok"?
Ő elmondja Te meg azr mondod neki,hogy az úgy baromsàg volt tudsz jobb módszert....
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Elnézést srácok, hogy belevau
Komoly erősítő rendszerekben input selector ide-oda - óvatosan tekergetni max környékére a Volument alapzajt keresve
Nehogy "repül a tweeter kit hogyan talál meg" legyen (nálam oké minden)
Béke
Komoly erősítő rendszerekben input selector ide-oda - óvatosan tekergetni max környékére a Volument alapzajt keresve
Nehogy "repül a tweeter kit hogyan talál meg" legyen (nálam oké minden)
Béke
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Akár érvelhetnél is ellne, mert ez így csak egy felesleges beírás.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Most mondd már meg! Mi szükség van az ilyesféle beírásokra?
Egyrészt degradálod más eredményeit, másrészt azt sugallod, hogy tenálad van a Szent Grál.
Ha így lenne, az összes gyártó szégyenében elkullogna.
De nem így van. Nagyon nem így.
- fülelek
- V.I.P.
Úgy őszintén: mi értelme (műszakilag) van a forrás legkisebb előfordulható jitteréhez képest több nagyságrenddel kisebb értékű oszcillátornak? Ha csak 20dB-vel kisebb, már akkor nem ad hozzá semmit sem. Markecing fogásnak jó, de egyébként értelmetlen, nem itt van a kutya elásva...wittao írta: ↑2021.12.27., hétf. 18:39Koszi az infot a probalkozasokrol.fülelek írta: ↑2021.12.27., hétf. 18:27Amennyiben az adó és vevő oldalán is rendes táp szolgálja ki az optikai átalakítót, akkor 200ps értéket is el lehet érni (gyári megoldások kizárva) Ez 44,1/16 esetén elegendő, nagyobb felbontások esetén nem. (a valóban qrvajó hangzáshoz persze)wittao írta: ↑2021.12.27., hétf. 12:17
Hmmm.
Mi amikor gondolkodtunk Toslink beepitesen a dac-ba, megmertunk nehanyat es szinte tendenciozusan 500ps koruli jitterrel vagta tele a digit jelfolyamot a Todlink vevo oldala, szemben a Spdif/Aes max.50-100ps kozotti ertekevel.
A kulso zavarok sokkal kevesebbet nyomtak latba, mint a belso keletkezett oldal, csak nagyon elszigetelve tudtuk volna megoldani, amire nem volt helyunk. Gondolkodunk egy alternativ megoldason, mert sokan meg szeretnek ha a TV-juk a hifire lenne kotve optikaval, a hifi lanc meg mehetne spdif/i2s-en.
De vannak olyan digit bemeneti csipek (én kettőről tudok, az egyiket használtam is egynémely dacomban), amik a forrástól függetlenül 50ps-re csökkentik a kimenetükön a jittert, ez a gyakorlatban is mérhető, nem elméleti ömlengés.
Készítettem pártíz jitter csökkentő áramkört is evvel a csippel, de nem volt megfelelő a marketingem...aki kipróbálta, nem adta vissza....
Kérdésem Viktorhoz: szerinted mi a legkisebb forrás jitter usb és spdif csatlakozás esetén (a felvétel milyensége most ne számítson, csak a mérőjel. Tudom, a spektrum is számít, de maradjunk a 1-12kHz sávban, ott a legérzékenyebb a hallásunk erre a fajta torzításra.
Nalunk most az oszcillatorainkon merheto a data szignalban 200fs koruli jitter van PLL nelkul, teljes tartomanyban 1ps alatt van. Amikor masteclock is megy PLL-lel, 100fs alatt.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Professzionátá ..
alábecsültem eddig a kábelgyártók hadováit
KáCsa és Audioquest mindenhol Green és Golden globe (nekem :) gate
Egy jó nagy nagyságrenddel lejjebb lett a brummom, pedig van kábeli zürzavar a cuccos mögött
Max hangerőn van valami ciripcirip, ha minden be van kapcsolva (lehetetlen hangerő)
Ha csak az előfok-végfok és a kontrol egység - akkor semmi
Tényleg fontos odavinni, zaj nélkül a coulomb-okat. Úgy, ahogy elindultak :)
alábecsültem eddig a kábelgyártók hadováit
KáCsa és Audioquest mindenhol Green és Golden globe (nekem :) gate
Egy jó nagy nagyságrenddel lejjebb lett a brummom, pedig van kábeli zürzavar a cuccos mögött
Max hangerőn van valami ciripcirip, ha minden be van kapcsolva (lehetetlen hangerő)
Ha csak az előfok-végfok és a kontrol egység - akkor semmi
Tényleg fontos odavinni, zaj nélkül a coulomb-okat. Úgy, ahogy elindultak :)
- Csatolmányok
-
- DSC_2775.JPG (5.83 MiB) Megtekintve 2244 alkalommal
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Akkor jó,mindenki boldog! 
szerk.
(ezt Zoli 73 válszára írtam)

szerk.
(ezt Zoli 73 válszára írtam)
- fülelek
- V.I.P.
Amennyiben az adó és vevő oldalán is rendes táp szolgálja ki az optikai átalakítót, akkor 200ps értéket is el lehet érni (gyári megoldások kizárva) Ez 44,1/16 esetén elegendő, nagyobb felbontások esetén nem. (a valóban qrvajó hangzáshoz persze)wittao írta: ↑2021.12.27., hétf. 12:17Hmmm.fülelek írta: ↑2021.12.27., hétf. 12:06Való igaz, az optikai jelet adó és fogadó elektronika (és annak tápja!) többet számít, no meg a dac bemeneti megoldása, mert adott esetben a bemeneti digitális jel fogadó csip jócskán csökkenti az átviteli jittert, ami nagyobb probléma szokott lenni az optikai átalakításnál, mint a drótos átvitelnél. Ily módon az optikai átvitel előnye megmarad, azaz a külső zavarok iránti teljes immunitás.
Mi amikor gondolkodtunk Toslink beepitesen a dac-ba, megmertunk nehanyat es szinte tendenciozusan 500ps koruli jitterrel vagta tele a digit jelfolyamot a Todlink vevo oldala, szemben a Spdif/Aes max.50-100ps kozotti ertekevel.
A kulso zavarok sokkal kevesebbet nyomtak latba, mint a belso keletkezett oldal, csak nagyon elszigetelve tudtuk volna megoldani, amire nem volt helyunk. Gondolkodunk egy alternativ megoldason, mert sokan meg szeretnek ha a TV-juk a hifire lenne kotve optikaval, a hifi lanc meg mehetne spdif/i2s-en.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Ez a mondatom előtt volt egy másik, egy kérdő mondat, ami hagyhatna bennem kétségeket...
Közben már Zoli megnyugtatott.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- fülelek
- V.I.P.
Aggodalomra semmi ok!
De ezt nem azért mondom, mert nem "hiszek" a kábelirány fontosságában, hanem azért, mert a gyakorlati tapasztalatom azt mondja, hogy 2-3 hét intenzív zenehallgatás elegendő ahhoz, hogy a kábel úgymond "megszokja" a fordított bekötést, és utána a frissen megfordított (gyárilag helyes) irány lesz a furább hangzás.
De vannak olyan erősítő topológiák, ahol sem a hangszórókábel, sem a hálózati kábel iránya nem számít, de ezek full szimmetrikus rendszerek.
De ezt nem azért mondom, mert nem "hiszek" a kábelirány fontosságában, hanem azért, mert a gyakorlati tapasztalatom azt mondja, hogy 2-3 hét intenzív zenehallgatás elegendő ahhoz, hogy a kábel úgymond "megszokja" a fordított bekötést, és utána a frissen megfordított (gyárilag helyes) irány lesz a furább hangzás.
De vannak olyan erősítő topológiák, ahol sem a hangszórókábel, sem a hálózati kábel iránya nem számít, de ezek full szimmetrikus rendszerek.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Szép napot mindenkinek!
Szeretnék felvetni egy témát, ami néhány napja foglalkoztat.
Történt ugyanis, hogy napokban vásároltam egy pár hangsugárzó kábelt(a típusa most nem fontos).
Legalább 2x3m-esre, és egyik végén banándugó, a másik végén villás szerelésűre volt szükségem. Nos, a kábel amit beszereztem, minden említett paraméternek megfelel, csak éppen pont fordítva!
Értem ez alatt, hogy nekem az erősítő csak villát fogad, tehat ide kellene a villás felét csatlakoztatni.
Igen ám, de az új kábelen, az irány jelölés szerint a hangsugárzó felőli végén vannak a villak.
Tehát csak fordított irányban tudom/tudtam bekötni. Mivel gyári szerelésű, ezért megbontani nem akarom.
Gyaníthatóan, az előző gazdája(i), "irányhelyesen" használták, tehát úgy is lett bejáratva.
Kérdésem, akkor ezt a kábelt nekem most újra be kell járatnom, ha így akarom(mert így tudom) használni?
Vagy így soha nem is fogja a valós tudását nyújta?
A poén az egészben, hogy mindössze néhány óra használat után, már egyértelműen jobbnak mutatkozik minden téren az elődjénél.
Az esetleges válaszokat köszönöm!
Zoli
Szeretnék felvetni egy témát, ami néhány napja foglalkoztat.
Történt ugyanis, hogy napokban vásároltam egy pár hangsugárzó kábelt(a típusa most nem fontos).
Legalább 2x3m-esre, és egyik végén banándugó, a másik végén villás szerelésűre volt szükségem. Nos, a kábel amit beszereztem, minden említett paraméternek megfelel, csak éppen pont fordítva!
Értem ez alatt, hogy nekem az erősítő csak villát fogad, tehat ide kellene a villás felét csatlakoztatni.
Igen ám, de az új kábelen, az irány jelölés szerint a hangsugárzó felőli végén vannak a villak.
Tehát csak fordított irányban tudom/tudtam bekötni. Mivel gyári szerelésű, ezért megbontani nem akarom.
Gyaníthatóan, az előző gazdája(i), "irányhelyesen" használták, tehát úgy is lett bejáratva.
Kérdésem, akkor ezt a kábelt nekem most újra be kell járatnom, ha így akarom(mert így tudom) használni?
Vagy így soha nem is fogja a valós tudását nyújta?
A poén az egészben, hogy mindössze néhány óra használat után, már egyértelműen jobbnak mutatkozik minden téren az elődjénél.
Az esetleges válaszokat köszönöm!
Zoli
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- mishow
- V.I.P.
Csak hogy teljes legyen a káosz:
A Reference a spcifikáció szerint 210 db 50 mikron vékonyságú üvegszálból áll, ami tényleg üveg és nem akril.
Az ára is olyan.
DE: ennek ellenére mindehol a rejtélyes PMMA “akril üvegből”
készült Performance a szuper bestbuy tesztgyőztes recomended ötcsillagos vétel, és 145ps alatti jittert ígér.
Szóval kizárt dolog, mer’ nemtudom …
A Reference a spcifikáció szerint 210 db 50 mikron vékonyságú üvegszálból áll, ami tényleg üveg és nem akril.
Az ára is olyan.
DE: ennek ellenére mindehol a rejtélyes PMMA “akril üvegből”

Szóval kizárt dolog, mer’ nemtudom …

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5994
Köszi a kedves magyarázatot, úgy tűnik, a józan paraszti ész hiányzik nálam.juliush írta: ↑2021.12.27., hétf. 12:33Csak józan paraszti ész alapján is úgy gondolnám, hogy a kétféle alkalmazás alapvetően eltérő követelményeket állít a használt anyaggal/technológiával szemben. Míg a szemüvegnél a teljes látható, sőt azon túli színspektrumot visszük át egy konvex és/vagy konkáv, merev, vékony lapon, melynek az interfészei a levegő/szilárdtest felületek oda-vissza, esetleg némileg szűrve (lásd UV vagy polarizáló szűrők), színezve, addig a többnyire össze-vissza hajtogatott, csavarodott, tehát nagyobb fizikai stressznek kitett száloptikával nagyobb távolságba juttatunk el információt egy konkrét frekvenciájú (színű) koherens fénysugárral, szilárdtest/szilárdtest érintkezők közvetítésével.

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett