Jó lesz ez, na!

Kiváncsi vagyok a “mekin”, hogy cserélnek majd első kereket
Nagyon kíváncsi leszek, Russel milyen lesz Hamilton mellett.vidor2009 írta: ↑2021.12.25., szomb. 15:07
Mégegyszer:
Te értesz hozzá?
Ők értenek hozzá?
https://www.vezess.hu/forma-1/2021/12/2 ... ings-2021/
Mégegyszer:robi20064 írta: ↑2021.12.15., szer. 00:03Velemenye mindenkinek lehet, es az latszik is hogy az emberek eloszeretettel elnek is ezzel, tematol es hozzaertestol abszolult fuggetlenul. A fingos hasonlatot most direkt nem citalom ide. A problema akkor van, amikor valaki olyan velemenyt nyilvanit ki ami teljesseggel szakmaiatlan - illetve legtobbszor erzelmi indittatasu - egy adott temanal, es az elismero vallveregetes helyett valami mast kap visszajelzesul. Peldanak okaert en egeszen biztosan nem fogom osztani az eszt egy enekes topikban hogy ki hany oktavot enekel ki es mi mennyire volt hamis vagy eppen ellenkezoleg. Egyreszt, mert kepes vagyok felmerni a sajat hozza(nem)ertesemet, masreszt mert ez is habitus es intelligencia kerdese.vidor2009 írta: ↑2021.12.14., kedd 20:56Én soha nem mondtam, hogy értek hozzá a többséggel együtt, ettől még elmondhatom a véleményemet, mint bárki más!robi20064 írta: ↑2021.12.13., hétf. 12:46
Gyurci, a nyilvanvalo rasszizmuson kivul (amugy 2007-ben amikor az F1-ben kezdte baromira senkit sem erdekelt hogy afroamerikai vagy sem, es meg evtizednyire voltunk a BLM-tol is) szomoruan konstatalom, hogy te sajnos olyan sotet vagy mint hollo hata a teljes napfogyatkozaskor a Mariana arok melyerol nezve. Megszolalasaidbol sut hogy semmit sem tudsz errol a sportrol, sem az emberrol, sem a multjukrol, sem a jelenrol, csak utalod a szarmazasa miatt mert ez igy szamodra leegyszerusiti a dolgokat.
Azon kivul hogy nem mindig ove volt a legjobb auto, ajanlom figyelmedbe a "Formula–1-es rekordjai" reszt:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Lewis_Hamilton
Reszemrol itt be is fejeztem, falhoz beszelni csak a skizofrenek es mazohistak szoktak![]()
![]()
![]()
Te értesz hozzá???
Röviden, hogy mit gondolok a rasszizmusról:
Előttem alapból minden ember egyforma, fajtól, nemtől, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül!
Amikor azonban bárki az előzőek miatt előnyben, vagy hátrányban részesül, akkor kinyílik a bicska a zsebemben!
Azzal amit és ahogy írtál, magadat jellemezted és visszaszáll Rád!
Üdv. Gyuri![]()
Ne is haragudj, de te eklatens peldaja vagy annak az esetnek amikor valaki nem a sportot szereti, hanem csak rajong valakiert... Az irasaidbol csak gyulolet es hozza nem ertes ordit.robi20064 írta: ↑2021.12.15., szer. 00:03Velemenye mindenkinek lehet, es az latszik is hogy az emberek eloszeretettel elnek is ezzel, tematol es hozzaertestol abszolult fuggetlenul. A fingos hasonlatot most direkt nem citalom ide. A problema akkor van, amikor valaki olyan velemenyt nyilvanit ki ami teljesseggel szakmaiatlan - illetve legtobbszor erzelmi indittatasu - egy adott temanal, es az elismero vallveregetes helyett valami mast kap visszajelzesul. Peldanak okaert en egeszen biztosan nem fogom osztani az eszt egy enekes topikban hogy ki hany oktavot enekel ki es mi mennyire volt hamis vagy eppen ellenkezoleg. Egyreszt, mert kepes vagyok felmerni a sajat hozza(nem)ertesemet, masreszt mert ez is habitus es intelligencia kerdese.vidor2009 írta: ↑2021.12.14., kedd 20:56Én soha nem mondtam, hogy értek hozzá a többséggel együtt, ettől még elmondhatom a véleményemet, mint bárki más!robi20064 írta: ↑2021.12.13., hétf. 12:46
Gyurci, a nyilvanvalo rasszizmuson kivul (amugy 2007-ben amikor az F1-ben kezdte baromira senkit sem erdekelt hogy afroamerikai vagy sem, es meg evtizednyire voltunk a BLM-tol is) szomoruan konstatalom, hogy te sajnos olyan sotet vagy mint hollo hata a teljes napfogyatkozaskor a Mariana arok melyerol nezve. Megszolalasaidbol sut hogy semmit sem tudsz errol a sportrol, sem az emberrol, sem a multjukrol, sem a jelenrol, csak utalod a szarmazasa miatt mert ez igy szamodra leegyszerusiti a dolgokat.
Azon kivul hogy nem mindig ove volt a legjobb auto, ajanlom figyelmedbe a "Formula–1-es rekordjai" reszt:
Reszemrol itt be is fejeztem, falhoz beszelni csak a skizofrenek es mazohistak szoktak![]()
![]()
![]()
Te értesz hozzá???
Röviden, hogy mit gondolok a rasszizmusról:
Előttem alapból minden ember egyforma, fajtól, nemtől, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül!
Amikor azonban bárki az előzőek miatt előnyben, vagy hátrányban részesül, akkor kinyílik a bicska a zsebemben!
Azzal amit és ahogy írtál, magadat jellemezted és visszaszáll Rád!
Üdv. Gyuri![]()
Egy friss Martin Brundle idézet:„Megérdemli-e Max a világbajnoki címet? Persze, hogy megérdemli. 652 kört töltött az élen idén, míg Lewis csak 303-at. 22 versenyből 15-ről távozott bajnoki éllovasként, és ebben az utolsó hét futam is benne volt. Tíz versenyt nyert Lewis nyolc győzelmével szemben, és tizennyolcszor állt a dobogón, míg Lewis tizenhétszer. És még csak szerencséje sem volt mindig, a legutolsó méterekig természetesen”robi20064 írta: ↑2021.12.13., hétf. 12:46Gyurci, a nyilvanvalo rasszizmuson kivul (amugy 2007-ben amikor az F1-ben kezdte baromira senkit sem erdekelt hogy afroamerikai vagy sem, es meg evtizednyire voltunk a BLM-tol is) szomoruan konstatalom, hogy te sajnos olyan sotet vagy mint hollo hata a teljes napfogyatkozaskor a Mariana arok melyerol nezve. Megszolalasaidbol sut hogy semmit sem tudsz errol a sportrol, sem az emberrol, sem a multjukrol, sem a jelenrol, csak utalod a szarmazasa miatt mert ez igy szamodra leegyszerusiti a dolgokat.vidor2009 írta: ↑2021.12.13., hétf. 12:29Ez így igaz!Alex_Aston írta: ↑2021.12.12., vas. 18:13
Hányszor ültek ők bajnoki autóban? Kb. annyiszor is nyertek.
Hamilton semmit, még egyszer mondom semmit nem bizonyított,sosem ült rossz autóban, csak mindig a kiemelkedően legjobban és első perctől fogva mindig mindenben kedvezményezett volt, mert az egyetlen ...!!!
Üdv. Gyuri![]()
![]()
![]()
Én soha nem mondtam, hogy értek hozzá a többséggel együtt, ettől még elmondhatom a véleményemet, mint bárki más!robi20064 írta: ↑2021.12.13., hétf. 12:46Gyurci, a nyilvanvalo rasszizmuson kivul (amugy 2007-ben amikor az F1-ben kezdte baromira senkit sem erdekelt hogy afroamerikai vagy sem, es meg evtizednyire voltunk a BLM-tol is) szomoruan konstatalom, hogy te sajnos olyan sotet vagy mint hollo hata a teljes napfogyatkozaskor a Mariana arok melyerol nezve. Megszolalasaidbol sut hogy semmit sem tudsz errol a sportrol, sem az emberrol, sem a multjukrol, sem a jelenrol, csak utalod a szarmazasa miatt mert ez igy szamodra leegyszerusiti a dolgokat.vidor2009 írta: ↑2021.12.13., hétf. 12:29Ez így igaz!Alex_Aston írta: ↑2021.12.12., vas. 18:13
Hányszor ültek ők bajnoki autóban? Kb. annyiszor is nyertek.
Hamilton semmit, még egyszer mondom semmit nem bizonyított,sosem ült rossz autóban, csak mindig a kiemelkedően legjobban és első perctől fogva mindig mindenben kedvezményezett volt, mert az egyetlen ...!!!
Üdv. Gyuri![]()
![]()
![]()
Szó szerint egyetértek.-KP- írta: ↑2021.12.14., kedd 11:33Hamilton kilöki Verstappent Silverstone-ban, majd ünnepelteti magát, miközben Verstappent kórházba kell vinni. De gondolom ez rendben van. Ráadásul ez már a harmadik ilyen manőverje volt a karrierje során, ugyanezzel a végkimenetellel. Külföldi kommentek között olvastam, hogy még nevet is adtak ennek a manővernek. Ugyanúgy neki is megvannak a saját piszkos trükkjei, ahogy az f1 legnagyobbjainál ugyanígy megvoltak ezek. Ezen nincs mit szépíteni.rokamester írta: ↑2021.12.14., kedd 10:37
Igen, a Merci nyert volna ha kereket cserél, igen Verstappen már 1 futammal korábban győztes ha Bottas nem löki ki a ringen vagy épp Bakuban nem kap defektet... de hát megboldogult nagyapám is troli lenne, ha élne és lenne áramszedője.![]()
Csak ide tennék egy 2018-as Hamilton nyilatkozatot:
""Ultimately, when someone destroys your race through an error and it's kind of a tap on the hand really – they're allowed to come back and still finish ahead of that person he took out – it doesn't weigh up," Hamilton said after that race.
"You shouldn't really be able to finish ahead of him if you took him out of the race."
Micsoda szemléletváltozás pár év alatt![]()
A Hungaroringen is véletlen pont a rivális Merci miatt esik ki VerstappenNem mondom azt, hogy 100% szándékos volt, de szerinted ha Hamilton megy Verstappen helyén, ugyanúgy megy be Bottas abba a kanyarba? Kötve hiszem. Akárhogy próbálod bagatelizálni, meg gyúnyolódni, ez két verseny, ahol Max 0 pontot szerzett önhibáján kívül a közvetlen rivális csapat miatt, miközben Hamilton 43 pontot szerez. Aztán ott van még Baku. Illetve Hamilton piros zászlós esete is, ami szintén hatalmas mák Hamiltonnak. Még ők maguk is elismerték, hogy ez mentette meg őket akkor. Jössz azzal, hogy dehát az utolsó versenyen így úgy, meg hogy tekintsünk el a múlttól
. Igen, de ez a szezon 22 versenyből állt, nem egy verseny egy köréből. Hamilton bukott 7 pontot az utolsó versenyen, az előbb említett esetek miatt Verstappen pedig bukott 50-60-at. Egyáltalán nem lett volna igazságos ha így nyeri a 8.-at Lewis.
Amit Timo Glocknál megadott a sors Hamiltonnak, azt most visszavette. Egyébként pedig ajánlom a boxutca tegnapi műsorát, ott pontosan elmagyarázták miért volt szabályos Masi döntése. De valóban, nem magától értetődő a magyarázat.
Fernando Alonso véleménye:
https://www.nemzetisport.hu/f1/f1-ez-cs ... so-2865687
Mindemellett együtt érzek Hamiltonnal, még talán sajnálom is. Szar érzés lehet így elbukni a vb címet,hogy egy körön múlott, de akkor is így volt igazságos. Mielőtt megkapnám a szokásos érveket, hogy vagy Hamilton hater vagyok, vagy rasszista. Engem az se izgatott volna különösebben, ha megint ő nyer, és az se izgat, hogy Verstappennek meglesz-e a 2. vb címe jövőre. De aki nyer, az ne úgy nyerjen, hogy egy versenyen győztes pozícióban defektet kap az ellenfele, és ezen kívül két versenyről kilökik a közvetlen riválisok a fő riválist.
Azért 8 vb címmel egyedülálló lett volna az F1 történetében, és nem garantált, hogy meglesz neki a 8. cím. Jövőre új autók lesznek, semmi garancia, hogy megint a Merci(vagy akár a Red Bull) lesz a legjobb autó, mint az utóbbi években igen gyakran. Persze az esély meg van rá. Ráadásul az idő nem áll meg, ő se lesz fiatalabb és az se kizárt, hogy Russell nyugdíjazni fogja 1-2 éven belül.
Hamilton kilöki Verstappent Silverstone-ban, majd ünnepelteti magát, miközben Verstappent kórházba kell vinni. De gondolom ez rendben van. Ráadásul ez már a harmadik ilyen manőverje volt a karrierje során, ugyanezzel a végkimenetellel. Külföldi kommentek között olvastam, hogy még nevet is adtak ennek a manővernek. Ugyanúgy neki is megvannak a saját piszkos trükkjei, ahogy az f1 legnagyobbjainál ugyanígy megvoltak ezek. Ezen nincs mit szépíteni.rokamester írta: ↑2021.12.14., kedd 10:37
Igen, a Merci nyert volna ha kereket cserél, igen Verstappen már 1 futammal korábban győztes ha Bottas nem löki ki a ringen vagy épp Bakuban nem kap defektet... de hát megboldogult nagyapám is troli lenne, ha élne és lenne áramszedője.![]()
Ehhez annyit tennék csak hozzá, hogy kár ezt felhozni.rokamester írta: ↑2021.12.14., kedd 10:55De azt is látni kell, hogy ott sem nyert volna Rozi 2016-ban, ha előtte lévő futamon Hami motorja nem füstöl el.
Kedves Gyuri!vidor2009 írta: ↑2021.12.13., hétf. 12:29Ez így igaz!Alex_Aston írta: ↑2021.12.12., vas. 18:13Hányszor ültek ők bajnoki autóban? Kb. annyiszor is nyertek.
Üdv. Gyuri![]()
Az, hogy hogyan igazságos az szubjektív. Én úgy gondolom, hogy Hamilton végig dominálta ezt a futamot, az lett volna igazságos ha megnyeri a vb-t. A múltat engedjük el, mindkét fél javára hoztak nem feltétlen igazságos ítéleteket. Ezen a futamon nem volt kérdés a rajttól kezdve, hogy ki a jobb. Tekintsünk el most a Mercedes taktikai hibájától is, hogy nem cseréltek kereket, vizsgáljuk tisztán csak azt, hogy az egész futamon ki és mennyivel vezetett, mi történt volna ha a szabályok szerint járnak el a végén. Hamilton befut a SC mögött és megnyeri a futamot és a vb-t. Vagy ha kihozzák a safety cart de a lekörözöttek maradnak a hátralévő 1 kör miatt, akkor is jó eséllyel szoros a befutó, de Hamilton nyerhet. Így viszont semmi esélye nem volt. A non plus ultra az a rész volt, mikor mondták és ki is írták a közvetítésben, hogy a lekörözöttek nem vehetik vissza a körüket. Aztán 1 perc múlva mégis, de csak az 1. és 2. helyezett közöttiek. NEVETSÉGES, ilyet sosem alkalmaztak még az F1 történelem során. Mert nincs ilyen szabály. Ez a show miatt volt, a Libero Média és a sok támogató nyomása volt ez, semmi több.-KP- írta: ↑2021.12.13., hétf. 02:16Én Maxnak szurkoltam, de sajnálom, hogy ilyen vége lett. Ettől független így tartom igazságosnak az egész szezont tekintve. Főképp a Silverstone-ban és a Hungaroringen történtek miatt. 2 verseny, ahol nem szerzett pontot Max és Hamilton első és második hely mennyi is? 43(?) pont úgy, hogy Max 0. Nem lett volna igazságos, ha így nyer vb-t. Ha csak két 3. helyet szerez ezen a két versenyen Max, az utolsó futam formalitás lett volna majdhogynem. Hamiltonnak minden esélye meg van, hogy jövőre meg legyen neki a 8. címe.