Szerintem diagnet csak a mai szomorú valóságot szerette volna érzékeltetni, ami sikerült is neki! Ez szerintem senki számára nem lehet sértő! Akinek nem inge, ne vegye magára!gomolalaci írta: ↑2021.12.18., szomb. 20:30Akkor máshogy fogalmazok. Ha a készülékeim árával(kb. 300e/db) megegyező árú hálózati kábeleket kellene használnom, nem biztos, hogy nyugodt lelkiismerettel tudnék tükörbe nézni.zoli73 írta: ↑2021.12.18., szomb. 15:15Persze, azzal én is egyetértek, hogy mindenhova indokolatlanul nem kell pl Platinumot dugni, viszont nem is a készülékek árának kell eldönteni X kábel létjogosultságát.Töki írta: ↑2021.12.18., szomb. 14:04Megmondom őszintén, és "Süti-vel" értek egyet. Azért egy ilyen magas minőségű, és drága kábelnek(tudom, ez nézőpont kérdése), nincs minden rendszerben létjogosúltsága. Annak semmi értelmét nem látom, hogy egy-egy készülékhez drágább kábeleket használjunk, mint maga a készülék, pedig láttam rá nem egy példát.
Egy ilyen szintű kábel kipróbálására, vagy ahogy fogalmaztál helyesebben együtt élni vele, a szívem azt mondja igen, biztos nagy élmény lenne, viszont az eszem azt mondja, hogy nem. Mi hasznom van abból, ha szembesít vele, hogyan is képes szólni a rendszerem, egy ilyen csúcsminőségű kábellel kiszolgálva?
Inkább ne forgassa a kést a vesémben, bármennyire is tetszik, nem lehet az enyém, mert számomra elérhetetlen árszintem mozog. Szerintem ez utóbbival vagyunk így egy páran.
Évekkel ez előtt járt nálam kölcsönben egy pár hangsugárzó kábel, ami az akkori rendszerem értékének kb. a felét kitette. Eszméletlenűl jó volt, minden előzetes várakozásomat felülmúlta. Kb. egy hetet vendégeskedett nálam, és további két hétre volt szükségem, hogy nélküle is legyen kedvem a rendszerem hallgatásához.
Nos, akkor megfogadtam, hogy az ilyen élményektől, mint a másnaposságtól távol tartom magam. Az óta már lett volna több hasonló lehetőségem, de visszautasítottam őket.
Egyszerűen elfogadtam, hogy igen, ilyen szintű kábeleket is gyártanak, de nem én vagyok a célközönség.
Mondok egy példát. A rendszeremben a következőket tekintem "teljesértékű" forráskészüléknek: switch (clock-olt, analóg táppal), zene pc, dac.
Tapasztalatom alapján a switch-be, ami 150k alatt állt meg, ugyanannyira megmutatkoznak a különböző tápkábelek kvalitásai rendszerszinten, mint a másik két készülékben. Ha az általad leírt szerint, a készülék árához arányosítanám a switch-be használt tápkábelt, úgy egy lényegesen butább hangot kapnék. Ezért nem teszem. Ja és igen, volt hogy többszörös árú tápkábelt használtam a switch-hez.
Erre egyszerű a magyarázat, egy ilyen kábel, még ha meg is éri az árát(szerintem igen), nekem sem az értekítéletembe, sem az anyagi lehetőségeimbe nem fér bele.
Ha a rendszerem bekerülési értékének(kb. 2 mill.) megfelelő összeg állna a rendelkezésemre, akkor talán áldoznék valamennyivel többet kábelekre, de akkor sem ekkora összeget. Inkább készülékekre fordítanam a nagyobb részét.
Azzal együtt, hogy eddig szinte minden kábel okozta változást meghallottam, mégsem bennük keresem a megoldás kulcsát. Lehet, hogy ezzel a hozzáállásommal maradok a "langyos vízben", és nem tudok soha igazán jó hangot elérni a rendszeremmel, de töredelmesen be kell valljam, én a kábelekre sajnálom a legjobban a pénzt.
[/quote]
Biztos, hogy az én hozzászólásomat akartad idézni?