Megmondom őszintén, és "Süti-vel" értek egyet. Azért egy ilyen magas minőségű, és drága kábelnek(tudom, ez nézőpont kérdése), nincs minden rendszerben létjogosúltsága. Annak semmi értelmét nem látom, hogy egy-egy készülékhez drágább kábeleket használjunk, mint maga a készülék, pedig láttam rá nem egy példát.Töki írta: ↑2021.12.18., szomb. 08:19Üdv.gomolalaci írta: ↑2021.12.17., pén. 20:59Négy évvel ezelőtt, amikor újrakezdtem a hifizizést volt pénzem, és megvettem a számomra elérhető legdrágább drótokat. Meghallgatás, válogatás nélkül ugyan abból a márkából. Tesztelgetni nem volt sem időm, sem türelmem. Türelmem most sincs.Több mint egymillót költöttem vastag, merev, kezelhetetlen kábelekre. Egyszercsak feltűnt egy addig számomra ismeretlen CSIM (csináld magad) márka, és kipróbáltam. Azóta ezeket használom, (nem hallgatom) és eladtam az összes ,,márkás" drótot.
Gondolom itt mindenki ismeri a HEED Audiót. Zsolt sohasem használt rendszereiben különleges kábeleket. Ennek mi lehet az oka?
Tudom soknak tűnhet 1 mFt egy kábelrendszerre, de sajnos nem az. Pont ez az a kategória, ami kiválthatja sokak csalódottságát és azon ítéleteket, hogy a drágább kábelezés nagy átb@szás, lehúzás. Ebben a kategóriában simán versenyképesek a magyar diy gyártók top kábelei, sőt!
A varázslat ettől feljebb kezdődik és hogy konkrét példával éljek ott van a WireWorld Platinum 7 tápkábele. Számomra ennek a tudása megkérdőjelezhetetlen. Nincs olyan paramétere, ami nem "nagyon jó", de leginkább kiváló.
Erősen javasolnám mindenkinek együttélni egy ilyennel 1-2 hetet, főleg a hitetleneknek.
Mondom ezt úgy, hogy az akusztikám abszolút rendben van. 50m2 helyiségben zenézek, ami alá lett rendelve a zenehallgatásnak, az akusztika, hallgatási pozi és a hangsugárzók elhelyezése tekintetében egyaránt. Az ATC SCM 150 stúdiómonitorokat sem gondolnám gyenge láncszemnek, így talán nem érhet az a vád, hogy máshol sokkal jobban el lehetett volna költeni azt a zsét.
Amit tudok javasolni az, hogy a használt piacon kell nézelődni. A nevezett kábel is fél áron fel szokott bukkanni.
Egy ilyen szintű kábel kipróbálására, vagy ahogy fogalmaztál helyesebben együtt élni vele, a szívem azt mondja igen, biztos nagy élmény lenne, viszont az eszem azt mondja, hogy nem. Mi hasznom van abból, ha szembesít vele, hogyan is képes szólni a rendszerem, egy ilyen csúcsminőségű kábellel kiszolgálva?
Inkább ne forgassa a kést a vesémben, bármennyire is tetszik, nem lehet az enyém, mert számomra elérhetetlen árszintem mozog. Szerintem ez utóbbival vagyunk így egy páran.
Évekkel ez előtt járt nálam kölcsönben egy pár hangsugárzó kábel, ami az akkori rendszerem értékének kb. a felét kitette. Eszméletlenűl jó volt, minden előzetes várakozásomat felülmúlta. Kb. egy hetet vendégeskedett nálam, és további két hétre volt szükségem, hogy nélküle is legyen kedvem a rendszerem hallgatásához.
Nos, akkor megfogadtam, hogy az ilyen élményektől, mint a másnaposságtól távol tartom magam. Az óta már lett volna több hasonló lehetőségem, de visszautasítottam őket.
Egyszerűen elfogadtam, hogy igen, ilyen szintű kábeleket is gyártanak, de nem én vagyok a célközönség.