audioline írta: ↑2021.12.17., pén. 09:09
Megtisztelsz a kérdéssel. Arra gondolok, hogyha valaki ide téved egy kábelezési kérdéssel - a topik témája 'kábelezzünk' - , akkor olyan válaszokkal kellene/lehetne segíteni, hogy "nézd, én ezt és ezt próbáltam anno, de...", vagy "ha teheted hallgass meg többfélét, hogy egyáltalán hallani fogod e..." Ilyesmik. Ha az olvasó kap támpontot, ötletet, akkor érezheti, hogy érdemes volt feltenni a kérdését, érdemes volt fórumozni.
Azt megértem, hogy valakinek markáns véleménye alakult ki az évek alatt. Azt is, ha már nem tulajdonít jelentőséget a kábelezésnek. Pl. Klotz és pipa. Azt már kevésbé, ha akkor is tanáccsal él, ha azzal a "HiFi-s suliba" járó hobbitársnak kedvét szegi, vagy összezavarja. Mert hogy kábelezzünk, de minek. Hülyeség. Ez kicsit olyan, mint ha egy komolyan vehető autós tuning fórumon beírnánk, hogy figyuszmá', semmi értelme annak légterelőnek (jobb izé most nem jut eszembe). Úgy sem ér semmit, minek foglalkozol vele. Nekik a lehelet is számít, mert a "gyermekük" a járgány. Aztán talán majd rájönnek idővel, hogy máshogy kezeljék a dolgot. Vagy nem. Mert neki így kerek a világ. :)
Azért olvasom javaslatodat ráncolt homlokkal, mert ha látnád a levelezésemet, szinte minden üzenetemben megtalálnád azt a mondatot tőlem, hogy "
Ne hallgass senkire, csak a saját füledre és csak olyan dolgot vásárolj meg, amit otthon, egyedül ki tudtál próbálni minimum néhány óráig, jobb esetben több napig!" Ezt nyilván nem fogom naponta beírni a fórumba, pláne ebbe a veszélyes topikba, meg mások sem, pedig szerintem sokunknak ez a véleménye. (Talán érdemes lenne egy ilyen hangulatjelet kreálni?) És ha ezt elfogadjuk kiinduló pontnak, máris értelmét veszti az itt folyó viták nagy része, amikre - elítélhető módon - valóban cinikusan szoktam reagálni.
Képzeljük el, hogy néhányan elkezdik itt felsorolni, milyen kábeleket használtak eddig, azok közül mik váltak be, mik szerepeltek le! Garantálom neked, hogy szinte semmi átfedés nem lesz köztük, erre hoztam néhány "cinikus" példát az életemből (ami Rudibának nyilván semmitmondó az ő kábeles kalandjaihoz képest). Azt is írhatnám, hogy tessék venni WireWorld Eclipse Platinum kábeleket (nem feltétlenül tőlem) és ezzel letudjuk a kábeles témát egy életre, de biztosan jön majd valaki, akinél ezek sem váltak be, tud "jobbat" ajánlani, amik meg nálam nem jöttek be és így pörgünk körbe s körbe. Ez egy végtelen kör, amiktől próbálom magam távoltartani és másoknak is ezt javaslom, ha élvezni is szeretnék a zenehallgatást, nem csak tesztanyagként játszanak le néha egy zenei részletet.
Ami számodra összezavarásnak tűnik, az részemről segítség akar lenni. Nyilván nem kell velem mindenben egyetérteni, de biztos vagyok benne, hogy sok zsákutcát, bosszankodást, felesleges pénzköltést meg lehet úszni, ha az ember nem kapkod, nem ül fel minden divathullámnak, nem hallgat mindenkire, pl. nem cseréli le a kábeleit évente az aktuális slágerre, hanem érdemi fejlesztést folytat, pl rendbe teszi a szobáját, megkeresi a hangsugárzó ideális helyét, a feleséggel dacolva odébb tolja a kanapét fél méterrel, vagy jól beállítja a lejátszóját ahelyett, hogy a kábeleket cserélgetné a csodát várva. Ezzel nem azt mondom és nem is gondolom, hogy a kábelek semmit nem számítanak. Minden számít, a kábelek is, de azért van egy fontossági sorrend, amit talán érdemes betartani. De amikor ezt leírom, neked és talán néhány más fórumtársnak is úgy tűnik, el akarom venni a kedvét a játéktól. Akarja a franc, pont hogy élvezetesebbé akarom tenni. Bár ugye mindenki úgy élvez, ahogy tud.
u.i.: Megszegtem a neked tett hallgatási ígéretem, bocsánat! De most legalább leírtam, amit a kérdésről gondolok, így pár hónapig nem kell, aztán majd kezdjük előröl a folyamatot.