fapaci írta: ↑2021.12.16., csüt. 14:14
Aszpirin írta: ↑2021.12.16., csüt. 13:15
... okozhatnak-e hallható különbséget a kábelek ugyanabban a rendszerben. Teccikérteni???
Szerintem teccem, de ha már csak erről szabad itt nyilatkozni, milyen válaszokat tartasz elfogadhatónak erre az évente 3 milliószor feltett kérdésre? Kizárólag IGEN/NEM viszonylatban szabad mozogni?
Számtalanszor szóvá tetted, hogy nem szereted ha kisarkítják vagy kifordítják a szavaidat, vagy ha éppen olyan dolgot tulajdonítanak Neked, amit nem írtál/mondtál. Na, ennek fényében nézd meg, kérlek azt is, amit te a fenti idézetben írtál.
1. soha nem mondtam, hogy csak erről szabad nyilatkozni. Megpróbáltam visszaterelni a csúfolódásból és ironizálgatásból az eredeti téma irányába az értekezést.
2. tudom, hogy hosszúak az irományaim, és látom, hogy emiatt nem is olvasod el. Ha ugyan megtetted volna, akkor nem kérdeznéd, hogy szerintem csak igen/nem-mel lehet-e válaszolni a kérdésre. Pont az tenné érdekessé ezt a vitát, ha nem próbálnuk elvinni a fekete/fehér - igen/nem irányba (érdekes módon ezt is mindig hangsúlyozod), sem az iróniába fullasztani. Természetesen ez is magánvélemény.
3. nem hiszem, hogy lényeges, hogy mit tartok elfogadhatónak - de leírom: "egyszerű fórumozóként" nem az határozza meg számomra az elfogadható választ, hogy egyetértek-e vele vagy sem. Sokkal inkább a stílusa. Szeretnék egyfajta vitakultúrát, de az annyira ideálisnak tűnik itt, hogy feladtam már a reményt. Abban a vitakultúrában lenne helye az "évente 3 milliószor feltett kérdés"-nek, főleg úgy, hogy szerintem nagyon komoly - még objektívnek is mondható - aspektusokból nem volt körbejárva, legalábbis az elmúlt 4 évben, és itt szakemberek is vannak, akik igazán szakmai érveket is felhozhatnának a pusztán nyerő és valamelyik tábor számára népszerű erős retorika mellett. Ilyenek is vannak ugyan, de nagyon ritkán.
Valahogy mindig az az érzésem, hogy szélsőségesen ellentétes táborokban folyik a gondolkodás kb. "kábelhívők" és "kábeltagadók", ahol az egyik táborban nincs az a pénz, amit ne lenne érdemes egy tápkábelért is kiadni, a másik oldal szerint pedig nincs különbség a Mediamarkt-os avagy PC-kábelek és a többmilliós kábelek között. Szerintem pedig az AVX-esek jó nagy része (nem tudom, hogy többsége-e) egyikbe se tartozik eme két tábor közül - csakhát nehezen jut szóhoz.
Én biztosan nem vagyok sem feltétlen hívő, sem tgagdó, így mindkét tábor kb hülyének néz. Ha leírom, hogy egy kb hárommillió forint összértékű rendszerben egy kevesebb, mint 40ezer forintba kerültek a hangfalkábeleim, és már 3 éve megelégedéssel használom őket, akkor az egyik tábor néz hülyének. Ha meg azt írom le, hogy vettem ebbe a rendszerbe 25ezer forintért egy összekötőt, és bizony szerintem pont akkora változást hozott pozitív irányba, amekkora számomra indokolttá teszi ebbe a rendszerben az árát, akkor a másik tábor néz hülyének. Ha pedig azt írom le, hogy 10ezer forintos tápkábeleket használok, akkor mindkét tábor hülyének néz.
Írtam itt lelkesen a korábban általad is árult WW MicroPlatinum Eclipse 7-ről, itt ebben a topikban, vissza lehet keresni, hát ne tudd meg, milyen vitát váltott ki. Semmit nem írtam az áráról, de a "kábeltagadók" máris milliós árakat vizionáltak pusztán a neve alapján, és máris egymásnak feszült a két szélsőség, rögtön jött a nagy kábel-összeesküvés... Pedig szerintem - mondom, szerintem, az én rendszeremben - az is megérte az árát - és Te is tudod, hogy messze nem egy milliós kábelről van szó, és azt is elárultam már, hogy az eddig egy kábelért általam kifizetett legnagyobb összeg 65 ezer forint volt.
Szóval pont ott vagyok az igen/nem és fekete/fehér között elhelyezkedő, valószínűleg népes "szürke" táborban, akiknek szerintem lehetne itt még mondanivalójuk... ha nem éreztetné velük mindig valamelyik tábor, hogy inkább hallgassanak.