Teljesen ok amit írsz.sutemenyx írta: ↑2021.12.18., szomb. 10:00Persze, hogy megkérdőjelezhetetlen. Tömör OCC ezüstből van, és bár több ér van, nem klasszikus sodrat, közelebb van ahhoz, mintha külön szigeteltek lennének az erek. Valószínűleg az OCC ezüst minősége is kiváló, nem úgy, mint pl némely távolkeleti gyártmány esetén. Ezzel egy jó rendszer, amiben nem torzít semmi, végtelen energiával és sávszélekkel lesz képes megszólalni, nagyon valósághű mikrodinamikával.Töki írta: ↑2021.12.18., szomb. 08:19Üdv.gomolalaci írta: ↑2021.12.17., pén. 20:59Négy évvel ezelőtt, amikor újrakezdtem a hifizizést volt pénzem, és megvettem a számomra elérhető legdrágább drótokat. Meghallgatás, válogatás nélkül ugyan abból a márkából. Tesztelgetni nem volt sem időm, sem türelmem. Türelmem most sincs.Több mint egymillót költöttem vastag, merev, kezelhetetlen kábelekre. Egyszercsak feltűnt egy addig számomra ismeretlen CSIM (csináld magad) márka, és kipróbáltam. Azóta ezeket használom, (nem hallgatom) és eladtam az összes ,,márkás" drótot.
Gondolom itt mindenki ismeri a HEED Audiót. Zsolt sohasem használt rendszereiben különleges kábeleket. Ennek mi lehet az oka?
Tudom soknak tűnhet 1 mFt egy kábelrendszerre, de sajnos nem az. Pont ez az a kategória, ami kiválthatja sokak csalódottságát és azon ítéleteket, hogy a drágább kábelezés nagy átb@szás, lehúzás. Ebben a kategóriában simán versenyképesek a magyar diy gyártók top kábelei, sőt!
A varázslat ettől feljebb kezdődik és hogy konkrét példával éljek ott van a WireWorld Platinum 7 tápkábele. Számomra ennek a tudása megkérdőjelezhetetlen. Nincs olyan paramétere, ami nem "nagyon jó", de leginkább kiváló.
Erősen javasolnám mindenkinek együttélni egy ilyennel 1-2 hetet, főleg a hitetleneknek.
Mondom ezt úgy, hogy az akusztikám abszolút rendben van. 50m2 helyiségben zenézek, ami alá lett rendelve a zenehallgatásnak, az akusztika, hallgatási pozi és a hangsugárzók elhelyezése tekintetében egyaránt. Az ATC SCM 150 stúdiómonitorokat sem gondolnám gyenge láncszemnek, így talán nem érhet az a vád, hogy máshol sokkal jobban el lehetett volna költeni azt a zsét.
Amit tudok javasolni az, hogy a használt piacon kell nézelődni. A nevezett kábel is fél áron fel szokott bukkanni.
De vigyázz, mert ez nálad igaz, és vannak rendszerek ahol ez igaz.
Ugyanakkor ha egy Rotel, Vincent stb erősítő elé, vagy egy gyenge Audio PC elé, vagy egy gyengébb hálózati lejátszó elé teszed már a visszájára sül el, a sávszélek és az energia ugyancsak több lesz, de a hallható torzítás is drasztikusan nőni fog, mert kiemelkedik a mikrodinamika is, ami ezeknél a torzitast jelenti leginkabb.
Ezért nincs legjobb. Sajnos fapacinak ilyen tekintetben igaza van, gyakorlati szempontbol nincs legjobb, ami mindenhol, mindenkinél egyformán jó. Elvi szempontok szerint van legjobb, de ez csak akkor vàlik gyakorlattá is, ha a rendszer többi eleme is ugyancsak jó elvi szempontból.
Az említett márkájú, minőségű cuccokhoz sokkal jobban be tud válni egy fedettebb hangú, de mélyben, testességben gazdag tápolás valamilyen gagyibb sodort rézből vagy ónozott rézből, de nincs is ezzel baj. Egy 100-300k forintos komponenshez nem való egyébként sem milliós kábeleket tenni.
Szerintem Ricsi jó szívvel ajànlott egy felsőpolcos kàbelt ami nagy valószínűsèggel szinte mindenhol az erènyeit mutatja.
Egyèbkènt ha sikerül hasznàltban talàlni az tutti vètel.