Többek között emiatt nincs egyetlen 2M Ft-os kábelem sem, sőt, a legdrágább eddig 65eFt-ba került - vagyis kevesebbe, mint Alex hangfalkábele.pali923 írta: ↑2021.12.16., csüt. 13:26Kétféle következtetést biztosan le lehet vonni egy sikertelen összehasonító kábeltesztből:
- ebben a rendszerben ma 16 órakor nem hallottam különbséget az 500 és a 2M Ft-os kábelek között, de lehet, hogy a rendszerrel, a fülemmel, a pillanatnyi hangulatommal van baj.
- nem hallottam a különbséget, tehát a kábelekkel szórakozni felesleges hülyeség.
Sapienti sat.![]()
A finomhangolásról vitatkozni már a következő szint.
Van egy olyan fogalom, aminek a magyar fordítását nem ismerem, "point of diminishing returns" - ez az, amit mindenki máshová helyez, és az igen hardcore-orok igen magasra. Nálam a lélektani határ valahol 100eFt körül van, de még nem találtam olyan kábelt, amiért akár ennyit is hajlandó lettem volna fizetni - ellenben pl. végfokcső-készletet "tuning"-célból vettem már ennyiért - és nem bántam meg.
Ha valaki nem hall különbséget az 500 Ft-os és 2MFt-os kábel között, akkor természetesen számára ésszerű, ha ez a pont 500 Ft.-nál van és ott marad :)