a "nagyságrend", a "szint" és a "kategória"

a "nagyságrend", a "szint" és a "kategória"
Ez most már kötekedésnek hathat részemről, de mi az, hogy "hallható"? Ez nagyon messze van egy egzakt jelzőtől. Pontosan ezért adtam azt a választ, a válasz leginkább azon múlik, ki a hallgató.
Tovább kötekszem. A hallható változásnak mi a mértékegysége? Szerintem nincs két ember ezen a bolygón, aki azonos választ adna a kérdésedre. A topik habosítására persze tökéletes a felvetés.De talán te is érzed, és tudod, hogy fel lehet tenni ezt nyílt formában is, pl. milyen mértékű lehet a hallható változás, amit különböző kábelek okznak ugyanazon a helyen, ugyanabban a rendszerben.
Micsoda mázlista!Arra pedig, hogy hol voltam az elmúlt 20 évben: úgy tengettem szánalmas életemet, hogy nem is tudtam az AVX-ről, hb 5 évvel ezelőttig. Sajnálom, és magam sem értem :)
Először is: én úgy kérdeztem, hogy "okozhatnak-e hallható különbséget" - nézz csak nyugodtan vissza, mert a "hallható" nem egészen elhanyagolható a kérdésben....
Hozzászólásodban többször is szóvá tetted a terelést, ebből nekem az jött le, hogy számodra nem kedves ez az irány. Ha félreértettem, bocsánat!
Ismét kérdezem, miként lehet egy kérdésre válaszolni, ami úgy kezdődik, hogy "Okozhatnak-e különbséget..."??? A lehetséges opciók:tudom, hogy hosszúak az irományaim, és látom, hogy emiatt nem is olvasod el. Ha ugyan megtetted volna, akkor nem kérdeznéd, hogy szerintem csak igen/nem-mel lehet-e válaszolni a kérdésre.
A részemről is vágyott magas vitakultúra része az is, hogy különbséget teszünk az ironizálás, poénkodás és a (túl)komoly megnyilvánulások között, mert ha ezeket keverjük, mindenki támadható lesz.Abban a vitakultúrában lenne helye az "évente 3 milliószor feltett kérdés"-nek, főleg úgy, hogy szerintem nagyon komoly - még objektívnek is mondható - aspektusokból nem volt körbejárva, legalábbis az elmúlt 4 évben, és itt szakemberek is vannak, akik igazán szakmai érveket is felhozhatnának a pusztán nyerő és valamelyik tábornak népszerű erős retorika mellett.
Üdv a klubban, melynek jó ideje tagja vagyok magam is! De hidd el, van abban pozitívum is, ha bizonyos körök hülyének néznek.Én biztosan nem vagyok sem feltétlen hívő, sem tgagdó, így mindkét tábor kb hülyének néz.
Ezt privátban.asebestyen írta: ↑2021.12.16., csüt. 15:42Engem egyébként melyik táborba sorolsz a Faló válasz posztodban említettek közül?![]()
Engem egyébként melyik táborba sorolsz a Faló válasz posztodban említettek közül?Aszpirin írta: ↑2021.12.16., csüt. 15:36Biztos vagyok benne, hogy annyira már ismersz, hogy nem a véletlen művének tulajdonítod ezt. De jó hogy észrevettedasebestyen írta: ↑2021.12.16., csüt. 15:26Azt hiszem ez a hozzászólásod van olyan irónikus, mint az enyém.![]()
![]()
![]()
Biztos vagyok benne, hogy annyira már ismersz, hogy nem a véletlen művének tulajdonítod ezt. De jó hogy észrevettedasebestyen írta: ↑2021.12.16., csüt. 15:26Azt hiszem ez a hozzászólásod van olyan irónikus, mint az enyém.![]()
Számtalanszor szóvá tetted, hogy nem szereted ha kisarkítják vagy kifordítják a szavaidat, vagy ha éppen olyan dolgot tulajdonítanak Neked, amit nem írtál/mondtál. Na, ennek fényében nézd meg, kérlek azt is, amit te a fenti idézetben írtál.
Azt hiszem ez a hozzászólásod van olyan irónikus, mint az enyém.Aszpirin írta: ↑2021.12.16., csüt. 13:15
Igen, és sajnálom aki ezt teszi, de hadd jegyezzem meg, hogy ez megint egy terelés a népszerű irónikusan-összekacsintós irányba.
A vita eredetileg nem arról szólt - amibe mindig mégis valaki eltereli - hogy mivel érdemes kezdeni, ha valaki nem a "keresett hang"-ot kapja a rendszeréből.
Hanem hogy okozhatnak-e hallható különbséget a kábelek ugyanabban a rendszerben. Teccikérteni??? És még itt is speciálisan hangfalkábelből indult ki.
Persze ebből megint -mint mindig - el lehet terelni a témát abba az irányba, hogy szarból nem építesz várat kábelekkel sem...
Szóval még mielőtt itt a többiekkel győzelmi táncot jártok a parázsból közösen lánngá fújt tábortüzetek körül, csak szólok, hogy nem ez volt a vita tárgya, mert ez már elég régóta evidencia szerintem itt az AVX-en is.
Csak hogy leszögezzem az én álláspontomat: a kábelek - "szerepkörüktől" is függő mértékebn - az n-edik prioritású szereplők az összjátékban, amelyekkel - most Lacát plagizálom - "finomhangolni" lehet, de világot megváltani biztosan nem.
A finomhangolás lehetőségét is vitatják sokan, és ez az, amivel már nem értek egyet.
Mindeközben pedig valószínűleg egyike vagyok a legnagyobb csóróknak itt kábelek terén. :-)
Ebben a témában kb. annyira van egyetértés, mint a kábelek jelentőségében...
Szerintem teccem, de ha már csak erről szabad itt nyilatkozni, milyen válaszokat tartasz elfogadhatónak erre az évente 3 milliószor feltett kérdésre? Kizárólag IGEN/NEM viszonylatban szabad mozogni? Mert akkor nyilván IGEN, okozHATnak, leginkább annak függvényében, ki a hallgató. De mit kezdjen ezzel a kijelentéssel az a 7,8 milliárd ember, aki nem tud/akar/szeretne hallani ilyen különbségeket? Mit kezdjen vele a többi, aki hall, vagy hallani vél eltéréseket? Tehát most mennyivel vagyunk előrébb? Szerintem semmivel sem, ezért jött ki néhányunkból az irónia. Meg amiatt a számtalan eset miatt, mikor a kábeleket hangszínszabályzóként próbálják alkalmazni, vagy éppen méretes csodákat várnak tőlük. No és azt is tudjuk, hogy Rudibá szerint egy HiFi rendszer legfontosabb elemei a kábelek.
Ki mondta, hogy sikertelen?
Többek között emiatt nincs egyetlen 2M Ft-os kábelem sem, sőt, a legdrágább eddig 65eFt-ba került - vagyis kevesebbe, mint Alex hangfalkábele.pali923 írta: ↑2021.12.16., csüt. 13:26Kétféle következtetést biztosan le lehet vonni egy sikertelen összehasonító kábeltesztből:
- ebben a rendszerben ma 16 órakor nem hallottam különbséget az 500 és a 2M Ft-os kábelek között, de lehet, hogy a rendszerrel, a fülemmel, a pillanatnyi hangulatommal van baj.
- nem hallottam a különbséget, tehát a kábelekkel szórakozni felesleges hülyeség.
Sapienti sat.![]()
A finomhangolásról vitatkozni már a következő szint.
Kétféle következtetést biztosan le lehet vonni egy sikertelen összehasonító kábeltesztből:
Én "kóstolóként" épp a tegnap írtam le hasonlókat egy (nem Luxor "márkájú" :) ) fejhallgató-kábelről, mert tényleg így tudtam leírni azt, amit hallottam - és fel is merült bennem hogy a megjegyzésed előtt olvastad-e vajon ezt a hozzászólásomat
Igen, és sajnálom aki ezt teszi, de hadd jegyezzem meg, hogy ez megint egy terelés a népszerű irónikusan-összekacsintós irányba.asebestyen írta: ↑2021.12.16., csüt. 08:34A legtöbben keresgetik a nüanszokat drótok hangjában, (tettem ezt én is) miközben még ordas átviteli hibákkal küzd a rendszer.
Valóban, sőt biztosan akadna olyan kóstoló, aki szerint nőtt a színpad szélessége és több hallható részlet került elő. No de soroljunk le erről a vágányról, mielőtt tényleg megbántunk valakit!
/offearforce írta: ↑2021.12.16., csüt. 12:03Felsőfokú Murphológia - Schopenhauer entrópia-törvénye:asebestyen írta: ↑2021.12.16., csüt. 08:34A legtöbben keresgetik a nüanszokat drótok hangjában, (tettem ezt én is) miközben még ordas átviteli hibákkal küzd a rendszer. Most hoznék egy jó szennyvizes példát, de nem jut eszembe egy sem.![]()
Ha beöntesz egy kanál bort egy hordó szennyvízbe, szennyvizet kapsz.
Ha beöntesz egy kanál szennyvizet egy hordó borba, akkor is szennyvizet kapsz.
Ezt csak azért írom most, mert Cables szerint szeretek szerepelni és értek mindenhez ami audio és video és hozzá is tudok és akarok szólni, de csak azért mert jó szerepelni és mert unatkozom is és rengeteg az időm, szinte végtelen és ez főleg a fórumra irkálásban bontakozik ki
Felsőfokú Murphológia - Schopenhauer entrópia-törvénye:asebestyen írta: ↑2021.12.16., csüt. 08:34A legtöbben keresgetik a nüanszokat drótok hangjában, (tettem ezt én is) miközben még ordas átviteli hibákkal küzd a rendszer. Most hoznék egy jó szennyvizes példát, de nem jut eszembe egy sem.![]()
Vagy e két kérdéses kábel között tényleg nem volt hatalmas különbség (legalább is számomra).viri írta: ↑2021.12.16., csüt. 09:58
Ezzel nagyjából egyet tudok érteni, én is kifejezetten örülök magamnak, hogy több mint másfél éve nem csesztettem sem a kábeleimet, sem mást a rendszerben, ettől függetlenül az 1. pont sántít :) a 2. már inkább magyarázat lehet, hogy a nagyobb változásokhoz képest ez olyan kicsi, hogy nem érzékeli, bár ennek meg ellentmond, hogy máskor más finom változásokat érzékelt. Akkor maradt az, hogy a rendszere ennyire extrém módon érzéketlen a kábelekre. Na túl is lett beszélve ...![]()
És ne szólíts Verának...