viri írta: ↑2021.12.15., szer. 10:41Sejtem hogy mely kábelek lehettek ezek, és ha V betűvel kezdődik, akkor főleg teljes rejtély előttem, (az erős karakterük miatt) hogy nem hallottatok különbséget. Tudom hogy Te vagy az egyik aki régen is mindig bírtad, hogy nem szoktál különbségeket hallani, és most írás közben beugrott, hogy nem lehet az, hogy mint egy fordított placebo működik nálad ez a dolog? Úgy értem, hogy annyira elhiszed azt hogy nincs különbség, hogy aztán tényleg nem veszed észre. Persze ott van a 2 barát kérdése, az meg már tömeghipnózis :) Vagy nem tudom, nekem más ötletem nincs, hogy mi lehet. Illetve még annyi, hogy nyilván nem mindenki egyformán érzékeny a finom változásokra, ettől még senki nem süket, meg ugyan úgy élvezeti a zenét, stb. csak próbálom megfejteni a jelenséget, már Alex beírásánál is ezen gondolkodtam, hogy vajon ilyenkor mi van a háttérben?earforce írta: ↑2021.12.15., szer. 09:57Igen, ez a kedvencem. Egyébként ebben a felbontás dologban van valami.
Néhány hónapja számoltam be, hogy bekerült a rendszerembe (ami sztem kellő felbontású, de majd Alex leírja hogy az-e) kb. 2M HUF-nyi kábel. Egy ÁLTALAM is elismert magyar kábelguru (többet nem segíthetek :) ) igen impozáns kábelszettéről volt szó, aminek egyetlenegy komponense sem az olcsó és gagyi réz (fúj réz :) ) ligában focizik és én sem hallottam semmi difit a saját töki réz kábeleimhez képest. De másik 2 jófülű barátom sem. Ilyen ez. El kell fogadni. Szar a rendszerem.
Valszeg a Musical Fidelity F széria vagy a 2.7-es Magneplanar a szűk keresztmetszet, netán a Metrum DAC - arról is csak rosszat hallani , illetve a REL S széria is keni a mélyet![]()
Viccnek szánom, de előfordulhat, hogy néha komolyan is vehető?
Szóval akik nem hallanak különbséget két (mások által nagyon eltérő hangúnak ítélt kábel) között, azok vajon nem azt várják-e el, hogy egy másik zenemű szólaljon meg?
Mással nem igen magyarázható, hogy egy számítógépes 500 Ft-os táp és egy pl. 2M Ft-os "V....a" tápkábel között nem hall különbséget, mert aki hall az ezerből ezerszer még egy gyenge rendszeren is meg tudja különböztetni a két kábelt.
Ha pedig annyira jó a rendszer, hogy valóban nincs különbség (szerintem ilyen nem létezik, de fogadjuk el, hogy mégis), akkor mindenki téged irigyel, mert most már valóban nincs hova fejleszteni, és marad tisztán a zenehallgatás élvezete.
Annyi megjegyzés még, hogy bármely két kábel között a rajtuk "átáramlott" információ is el fog térni, legfeljebb még nem tudjuk kimutatni a különbséget megfelelően érzékeny műszerek hiányában. Minél nagyobb a kábelek közti különbség, annál könnyebben ki is mutatható. Jelenleg az egyik legérzékenyebb ilyen műszer pont az emberi fül. (De lehet, hogy nem mindegyik. :) )