Én olyan balga vagyok, azt hittem, hogy az egész topik, mind az 1050 oldalon erről szólt eddig. Mégis csak újra előkerülnek a szkeptikusok?Aszpirin írta: ↑2021.12.14., kedd 22:29De egy adott rendszerben bizony - és ez tapasztalat, talán valós, talán placebo - tud különbségeket okozni egy kábel, a hangfalkábel pedig kifejezetten. Az, hogy mekkorát, már bőven egyéni ízlés, megítélés - és igen, a hallottak megítélésének képessége - függvénye.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2809
sajnos,én nem mérek,nem a szakmám,nincs mivel sem,csak a fülemre tudok hagyatkozni,valahogy ha visszanézem a dolgaimat,soha nem használtam olyan rendszert,amely jeleskedett volna a részletgazdagságban,extrém nagy felbontásban...volt olyan korszakom amikor minden hétvégén,más-más forgalmazotol,kábelszetteket hoztam el,és csak figyeltem néha mint a mozibanRobici írta: ↑2021.12.14., kedd 20:21Persze szándékosan volt provokáló amit írtam. Hogy a kábeleknél maradjunk, már korábban is leírtam egybként hogy én hallható egyértelmű különbséget csak hangfalkábeleknél szoktam hallani. (Minden más az én tapasztalatomban eddig a "mintha" kategóriába esett - egy kivétellel - amit én elhanyagolhatónak tartok.)dixie-chicken írta: ↑2021.12.14., kedd 18:50nem okvetlenül a "felbontás" lehet a hibás...egy szeánsz,ismeretlen rendszerben-környezetben,komoly,tapasztalt hifistákat is megtéveszthet-elbizonyitalanithat...
Egyébként tavaly mikor még hifiztem itthon és ismerősöktől voltak itt cuccok, kíváncsiságból csináltam egy mérést a mikrofonommal a fülre is (nem drasztikusan, de azért) hallhatóan eltérő két hangfalkábel között (a kábelet a rendszerbe kötve a hallgatási pozícióban REW-es mérés). A mérés kicsi, de egyértelmű eltérést mutatott. Az egyik hangfalkábellel majdnem a teljes sávban nagyobb volt a hangnyomás érték egy picit mint a másikkal, ami már hallható. Persze ez simán benne van az otthoni használatra szánt egyszerű mikrofon hibahatárában, meg nyilván pontatlan az egész, de amikor ide-oda cserélgettem a kábeleket, mindig ugyanez az eredmény jött ki. Ennek biztos megvan a műszaki oka de ahhoz már én egyáltalán nem értek.
Az a baj szerintem a "csak a meghallgatás a fontos" irányzattal, hogy sajnos a fület a legkönnyebb becsapni.dixie-chicken írta: ↑2021.12.14., kedd 18:50...van hogy hetekig,hónapokig élni kell vlmivel,mire leesik igazán hogy merre is van az arra..nincs mindig meg a John Wayne féle "berúgom a kocsmaajtót,lövök,és majd kérdezek" effektus...a hirtelen "ég és föld" külömbségek veszélyesek...![]()
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6405
A BayZ-vitát végigkövettem, és szándékosan nem folytam bele, bár szomorúság töltött el. Megvan a véleményem róla, de úgy hogy nem hallottam egyetlen BayZ hangsugárzót sem, legfeljebb a kinézetükről meg az árukról tudnék véleményt formálni...
A kábeltémát sem akartam feltétlenül újraéleszteni, viszont komolyan utánanéztem, mert biztos, hogy kipróbáltam volna egy ilyen komoly "megépítettségű", színezüst kábelt. A Kácsáról egyébként saját eddigi tapasztalataim alapján csak jó véleményem tud lenni.
És ha valakiről nem lehet állítani azt, hogy kábelfetisiszta, akkor én biztosan ebbe a kategóriába tartozom. A hangfalkábeleimet - ha ismerné az itteni közönség - fikázás hegyek érnék az AVX-en, abban teljesen biztos vagyok. Viszont kipróbáltam már saját rendszerben más kábeleket is, és bizony hallottam a különbséget. Csak éppen nem akkorát, hogy indokolttá tette volna az árkülönbséget - számomra.
Egyébként számomra a legdurvább - az én fülemnek egyértelműen negatív - változást pont egy általam megvásárolt digitális kábel hozta, ami ugye úgymond nonszensz, mert a bitek azok ugye bitek - én is értetlenül álltam a helyzet előtt, de egyszerűen számomra fárasztóvá és hosszabbtávon halgathatatlanná vált a rendszerem tőle - az eredmény: én két nap erőlködés után kivettem a rendszerből.
Akkor még elméletem sem volt, hogy mi okozza, amit tapasztalok, most már kezdem kapizsgálni. Az inkrimnált kábel a mai napig a tualjdonomat képezi, ráadásul egy - elvileg - színezüst vezetőjű kábelről van szó. Nincs lelkem meghirdetni, mert ami szerintem szar, azt nem tudnám jó szívvel eladni senkinek, akkor sem, ha megvan az esélye - nem is kicsi - hogy más rendszerben pozitív változást hoz. Te már jártál nálam, szóval tudod, hogy mennyire szar vagy jó a rendszerem, szóval, ha gondolod, szívesen odaadom kipróbálásra.
Én ugyanis még mindig vallom, hogy egy kábelnek - legyen az bármilyen anyagból - csak egy adott rendszerben van "hangja", és a szubjektív megítélésen túllépve, objektív okai is lehetnek annak, hogy az adott rendszerben nem "szól" jól. És ezen objektív okoknak köze van ahhoz, hogy az adott kábel - az általam felhozott esetben egy digitális jelet közvetítő, tehát jó magas frekvenciáknak "kitett" - kábel mennyire viselkedik EMI és RFI szempontból adó- ill- vevő antennaként, és a rendszerben - akár az egyes aktív elemek eme zavarokra való érzékenysége, akár a "kábelrengetegben" mellette található többi kábel "vevő" képessége mennyire hat a végső hangélményre. Vagy éppen a hangfalkábeleknél a kábel fajlagos ellenállása, kapacitása ill. induktivitása mennyire befolyásoljáa a végerősítő-áramkör működését és "produktumát".
Azt hiszem - minden konkrét utánaszámolás és további tudományos megfontolás nélkül, csak hiszem, tehát lehet, hogy tévedek - hogy a lehetőségek tárháza itt, az általam használt árkategóriában, akkora, hogy a rendszertől elkülönítve nehezen beszélhetünk kábelek "hangminőségéről". De egy adott rendszerben bizony - és ez tapasztalat, talán valós, talán placebo - tud különbségeket okozni egy kábel, a hangfalkábel pedig kifejezetten. Az, hogy mekkorát, már bőven egyéni ízlés, megítélés - és igen, a hallottak megítélésének képessége - függvénye. Így lehet, hogy valakinél nincs semmi érzékelt különbség, míg másnál "ég és föld" - és ezek a csak a végletek, természetesen ezek között rengeteg köztes egyéni megítélés is létezhet.
Ezekről pedig érdemes eszmét cserélni. Nem feltétlenül az általad felhozott - szerintem nagyon fájdalmas - BayZ-hangsugárzók körüli vita személyeskedésig fajuló stílusában, de ha tudunk higgadtan értekezni róluk, akkor miért is ne pörögne ez a topik? Kinek árt? Mndig is lesz erről nézeteltérés, most hallgasson itt is, aki másként látja/hallja/tudja?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Egész egyszerűen elírtam, ennyi. Egyenként szigetelteket akartam írni, mea culpa. Engedj meg nekem ennyi tévedést egy hosszú és fáradságos munkanap után. Tényleg nem árnyékolásra gondoltam...
Egyébként igazad van.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Na még ki se hevertük a hifis topikban a Bayz témát, már itt is az újabb kábelezős dzsembori. Pörög a fórum! 
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2864
Az ezüst és a réz között elég nagy eltérés van hangban azért.... Ez mondjuk csak ezüstözött kábel volt ami szerintem , hát hogy is mondjam
szóval nekem nagyon nem voltak kedvező tapasztalatim az ilyen jellegű kábelekkel. Nem is tudom hova lehet jó... Az ezüst és a réz annyira eltérő, hogy együtt szerintem lényegese több hátránnyal járnak mint előnnyel. De valamiért mégis árulják, szóval valahova biztosan jó....
Egyszer már feltettem a kérdést melyik rendszer enged át több információt? Ami érzékeny a kábelezésre, vagy ami nem?
A logika azt diktálja, hogy amelyik érzékeny a kábelezésre. De a logika azt is diktálja, hogy a tápkábeleknek nincs értelme. Szóval én nem lettem okosabb....
Egyszer már feltettem a kérdést melyik rendszer enged át több információt? Ami érzékeny a kábelezésre, vagy ami nem?
A logika azt diktálja, hogy amelyik érzékeny a kábelezésre. De a logika azt is diktálja, hogy a tápkábeleknek nincs értelme. Szóval én nem lettem okosabb....
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Persze szándékosan volt provokáló amit írtam. Hogy a kábeleknél maradjunk, már korábban is leírtam egybként hogy én hallható egyértelmű különbséget csak hangfalkábeleknél szoktam hallani. (Minden más az én tapasztalatomban eddig a "mintha" kategóriába esett - egy kivétellel - amit én elhanyagolhatónak tartok.)dixie-chicken írta: ↑2021.12.14., kedd 18:50nem okvetlenül a "felbontás" lehet a hibás...egy szeánsz,ismeretlen rendszerben-környezetben,komoly,tapasztalt hifistákat is megtéveszthet-elbizonyitalanithat...
Egyébként tavaly mikor még hifiztem itthon és ismerősöktől voltak itt cuccok, kíváncsiságból csináltam egy mérést a mikrofonommal a fülre is (nem drasztikusan, de azért) hallhatóan eltérő két hangfalkábel között (a kábelet a rendszerbe kötve a hallgatási pozícióban REW-es mérés). A mérés kicsi, de egyértelmű eltérést mutatott. Az egyik hangfalkábellel majdnem a teljes sávban nagyobb volt a hangnyomás érték egy picit mint a másikkal, ami már hallható. Persze ez simán benne van az otthoni használatra szánt egyszerű mikrofon hibahatárában, meg nyilván pontatlan az egész, de amikor ide-oda cserélgettem a kábeleket, mindig ugyanez az eredmény jött ki. Ennek biztos megvan a műszaki oka de ahhoz már én egyáltalán nem értek.
Az a baj szerintem a "csak a meghallgatás a fontos" irányzattal, hogy sajnos a fület a legkönnyebb becsapni.dixie-chicken írta: ↑2021.12.14., kedd 18:50...van hogy hetekig,hónapokig élni kell vlmivel,mire leesik igazán hogy merre is van az arra..nincs mindig meg a John Wayne féle "berúgom a kocsmaajtót,lövök,és majd kérdezek" effektus...a hirtelen "ég és föld" külömbségek veszélyesek...![]()
Csak arra tudok gondolni, hogy az adott erősítő és hangfal viszonylatában nem tud valamiért érvényesülni, pedig egyáltalán nem beszélhetünk igénytelen berendezésekről. Sajnos tudom, hogy vannak, akik majd azt próbálják belemagyarázni, hogy "nem elég jók, részletezők ahhoz, hogy alkalmasak legyenek a finomságok kimutatására", de én nem ebben az iskolában hiszek.
Fogalmam sincs. És nem azért kérdeztem, mert nem hiszek benne vagy nem tapasztaltam meg a hangfalkábelek közötti különbséget. Valójában pont a hangfalkábel az, aminek a hatásáról leginkább meg vagyok győz(őd)ve, ellentétben mondjuk a tápkábelekével. De erről másutt már írtam.
Csak arra tudok gondolni, hogy az adott erősítő és hangfal viszonylatában nem tud valamiért érvényesülni, pedig egyáltalán nem beszélhetünk igénytelen berendezésekről. Sajnos tudom, hogy vannak, akik majd azt próbálják belemagyarázni, hogy "nem elég jók, részletezők ahhoz, hogy alkalmasak legyenek a finomságok kimutatására", de én nem ebben az iskolában hiszek.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8055
Nyilván (teflonnal) szigeteltet akart írni, nem árnyékolást, egyszerű elírás. Persze értette mindenki, aki akarta.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Miért lennének az ábrán látható kábel vezetői egyenként árnyékoltak? Egyáltalán hogy kerül szóba a hangfal kábel árnyékolása?
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2809
nem okvetlenül a "felbontás" lehet a hibás...egy szeánsz,ismeretlen rendszerben-környezetben,komoly,tapasztalt hifistákat is megtéveszthet-elbizonyitalanithat...nem kábeles téma,inkább az "alátét-rezgéscsillapitás" témához tartozna,de talán értelmezhető...cimbimnek van egy komolynak mondható rendszere,"nagyfelbontásos" hangja van,komoly,tapasztalt hifistáknak csinált egy szeánszot,a Lampizator DAC G7/BigFoot alatt csereberélgette a Finite Ceraball és a sima tüske alátéteket,és nem tudták a vendégek összeszedni gondolataikat,vakteszten mikor mi is van a készülék alatt,és mi is pontosan az eltérés...a tiszta ezüstkábeleknek az értéke (Goertz AG) a rendszerben,még ma is,használtipaci áron,egy komoly használtautó értékét képviseli...nemrég olvastam valahol,valaki cipőfűzövel felakasztotta az M2Tech Young-ot egy kampó segitségével a felső polcra,és drámai változásokrol beszélt,az egész rendszernek az értéke,a cimbimnél 1 tápkábel értéke
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
De ha úgy kell fülelni, hogy mintha, ott valami apróság, talán hallható, de nem biztos, nézzük meg még 3x, na az nekem nem pálya.
Nyilván van aki ilyen mélységben, vagy ennél apróbb dolgokkal is képes foglalkozni.
Nem állítom, hogy nincs különbség a két kérdéses kabel között, akár nálam is hallhatóan. De az már (még?
) nem az én szintem.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3991
Én ezzel úgy vagyok, ha elsőre is hallani a különbséget, arra szánok időt, pénzt, ha van rá mód.pali923 írta: ↑2021.12.14., kedd 17:51Látod, még az a drága Marantz is felesleges volt, meg az akusztika.Alex_Aston írta: ↑2021.12.14., kedd 17:21Én az ilyen "mintha" és "talán" dolgokkal nem foglalkozom. Ennyit nem ér nekem az egész.![]()
![]()
(Bocsi, ez is magas labda volt!)![]()
De ha úgy kell fülelni, hogy mintha, ott valami apróság, talán hallható, de nem biztos, nézzük meg még 3x, na az nekem nem pálya.
Nyilván van aki ilyen mélységben, vagy ennél apróbb dolgokkal is képes foglalkozni.
Nem állítom, hogy nincs különbség a két kérdéses kabel között, akár nálam is hallhatóan. De az már (még?
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- V.I.P.

Gondolom Te már elgondolkodtál rajta, szóval hedd kérdezzek vissza: szerinted?
(de most tényleg nehogy már a hangfalkábelekre is az jöjjön ki, hogy nem "szólhatnak" hallhatóan különbözően egyazon adott rendszerben, mert azt szerintem még te sem gondolod komolyan. Vagy ha mégis, akkor én mutatok neked hangfalkábeleket, amelyek másként "szólnak" - az én rendszeremben legalábbis).
Az ezüst vagy nem ezüst témát meg azért feszegettem, mert már csak az anyagmennyiség miatt is furcsának találtam, hogy egy ekkora, 16 egyenként árnyékolt tömör ezüst vezetőből font kábel csak 100ezer forint legyen. A kérdésemnek semmi köze nincs a vélhető hanghoz vagy a különbség meg-nem-létének miértjéhez részemről.
Látod, még az a drága Marantz is felesleges volt, meg az akusztika.Alex_Aston írta: ↑2021.12.14., kedd 17:21Én az ilyen "mintha" és "talán" dolgokkal nem foglalkozom. Ennyit nem ér nekem az egész.
(Bocsi, ez is magas labda volt!)
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Ma jött meg a Ká-Csa KCO-IS100. Még járódik, de kellemes hangja van. Köszönöm, a tippet!cannonball írta: ↑2021.11.26., pén. 16:55Igen, a megépítettségük mint egy tank, különösen egy AQ kábel mellett...szabo_pitty írta: ↑2021.11.26., pén. 16:47Ez is szimpatikus, különösen, a szorítós, RCA-dugók miatt.cannonball írta: ↑2021.11.26., pén. 16:35
Nekem némi kalandozás után most ez van bekötve, és igen meg vagyok vele elégedve. Nem utolsó szempont, hogy van mindenből demó, amit elhozhatsz, illetve elég jók most a Black friday akcióik is.
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kco-is ... X0QAvD_BwE
Nyugodt hangú, masszív, és szép drót. Itt a fórumon is mintha árult volna valaki mostanában.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- Alex_Aston
- V.I.P.

Vagy nem érdekel annyira, így nem tűnik fel.
Vagy süket vagyok.
Voltam már úgy tavasszal, hogy amikor valakinél hangfalat próbáltam, meg a vásárlás előtt, cserélgette a táp kábeleket az erősítő előtt, meg miegymás. És mondta, hogy hallom, mennyire más? Na, én ott semmit sem hallottam, vagy nem tűnt fel.
Én az ilyen "mintha" és "talán" dolgokkal nem foglalkozom. Ennyit nem ér nekem az egész.
Szóval lehet innen sok mindenki hallaná, vagy hallani vélné a különbséget, ezt el tudom képzelni.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Mert mondjuk lehet, ami valakinek óriási különbség, az nekem fel sem tűnik.
Vagy nem érdekel annyira, így nem tűnik fel.
Vagy süket vagyok.
Voltam már úgy tavasszal, hogy amikor valakinél hangfalat próbáltam, meg a vásárlás előtt, cserélgette a táp kábeleket az erősítő előtt, meg miegymás. És mondta, hogy hallom, mennyire más? Na, én ott semmit sem hallottam, vagy nem tűnt fel.
Én az ilyen "mintha" és "talán" dolgokkal nem foglalkozom. Ennyit nem ér nekem az egész.
Szóval lehet innen sok mindenki hallaná, vagy hallani vélné a különbséget, ezt el tudom képzelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2021.12.14., kedd 17:25-kor.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2864
Sz@r Marantz
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Ha elengedjük végre az ezüst-vagy-nem-ezüst témát, érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy két ennyire nyilvánvalóan eltérő geometriájú, szálszerkezetű és anyagválasztású kábel miért is nem szól hallhatóan különbözően! 
Gyula
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2915
- Kapcsolat:
Kizárt, hogy 100ezerért legyen bárhol is teli ezüst 7m hangfalkabel. Az lesz az, amit az Aszpirin belinkelt.Alex_Aston írta: ↑2021.12.13., hétf. 19:43Csináltam egy saját házi tesztet, mert egyik kedves fórum társunk jóvoltából nálam van tesztelni pár napot egy Kácsa ezüst kábel (mellékelt fotón).
A saját VDH d352 volt a másik alany.
Kb. 10x egymás után váltogatva A-B teszt nálam/nekem nem adott semmi különbséget...![]()
De persze lehet nem is kéne lenni különösebben, ha azt nézzük, hogy újkori áruk kb. ugyanaz (2×3m esetén 100e Ft körül).
.
20211213_172901.jpg
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- Alex_Aston
- V.I.P.

Lehet, hogy ezüstözött réz, nem ismerem. Csak annyit tudtam, hogy ezüst.Aszpirin írta: ↑2021.12.13., hétf. 20:31Ez is hasonlít rá, de ez sem lehetett, mert ez "csak" ezüstözött rész: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... mo-peldanyAlex_Aston írta: ↑2021.12.13., hétf. 20:27Az, Kácsa.
Korrekt szerintem is, élőben látva, és kézben fogva is masszív benyomást kelt.
.
20211213_202517.jpg
Biztos, hogy ezüst az???
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8055
Biztos, hogy nem.Aszpirin írta: ↑2021.12.13., hétf. 20:31Ez is hasonlít rá, de ez sem lehetett, mert ez "csak" ezüstözött rész: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... mo-peldanyAlex_Aston írta: ↑2021.12.13., hétf. 20:27Az, Kácsa.
.
20211213_202517.jpg
Biztos, hogy ezüst az???
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Aszpirin
- V.I.P.

Ez is hasonlít rá, de ez sem lehetett, mert ez "csak" ezüstözött rész: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... mo-peldanyAlex_Aston írta: ↑2021.12.13., hétf. 20:27Az, Kácsa.
.
20211213_202517.jpg
Biztos, hogy ezüst az???
.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Az, Kácsa.
.