Az, hogy hogyan igazságos az szubjektív. Én úgy gondolom, hogy Hamilton végig dominálta ezt a futamot, az lett volna igazságos ha megnyeri a vb-t. A múltat engedjük el, mindkét fél javára hoztak nem feltétlen igazságos ítéleteket. Ezen a futamon nem volt kérdés a rajttól kezdve, hogy ki a jobb. Tekintsünk el most a Mercedes taktikai hibájától is, hogy nem cseréltek kereket, vizsgáljuk tisztán csak azt, hogy az egész futamon ki és mennyivel vezetett, mi történt volna ha a szabályok szerint járnak el a végén. Hamilton befut a SC mögött és megnyeri a futamot és a vb-t. Vagy ha kihozzák a safety cart de a lekörözöttek maradnak a hátralévő 1 kör miatt, akkor is jó eséllyel szoros a befutó, de Hamilton nyerhet. Így viszont semmi esélye nem volt. A non plus ultra az a rész volt, mikor mondták és ki is írták a közvetítésben, hogy a lekörözöttek nem vehetik vissza a körüket. Aztán 1 perc múlva mégis, de csak az 1. és 2. helyezett közöttiek. NEVETSÉGES, ilyet sosem alkalmaztak még az F1 történelem során. Mert nincs ilyen szabály. Ez a show miatt volt, a Libero Média és a sok támogató nyomása volt ez, semmi több.-KP- írta: ↑2021.12.13., hétf. 02:16Én Maxnak szurkoltam, de sajnálom, hogy ilyen vége lett. Ettől független így tartom igazságosnak az egész szezont tekintve. Főképp a Silverstone-ban és a Hungaroringen történtek miatt. 2 verseny, ahol nem szerzett pontot Max és Hamilton első és második hely mennyi is? 43(?) pont úgy, hogy Max 0. Nem lett volna igazságos, ha így nyer vb-t. Ha csak két 3. helyet szerez ezen a két versenyen Max, az utolsó futam formalitás lett volna majdhogynem. Hamiltonnak minden esélye meg van, hogy jövőre meg legyen neki a 8. címe.
Igen, a Merci nyert volna ha kereket cserél, igen Verstappen már 1 futammal korábban győztes ha Bottas nem löki ki a ringen vagy épp Bakuban nem kap defektet... de hát megboldogult nagyapám is troli lenne, ha élne és lenne áramszedője.