Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Robici »

sutemenyx írta:
2021.12.10., pén. 20:36
Különben az avataromon sokminden lehet, de hogy nem csokitorta az majdnem biztos.
És ezt bizonyítani is tudod? :D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

juliush írta:
2021.12.10., pén. 21:00
sutemenyx írta:
Különben az avataromon sokminden lehet, de hogy nem csokitorta az majdnem biztos.
Ja, hogy az nem rubincsokis piskótatorta, fehércsokis krémmel! :D
Igen, tudom, hogy van rubincsoki, szeretem is, mert alapbol olyan, mintha yoghurtos lenne. Azért írtam, hogy MAJDNEM biztos.
Csak az internetről választottam ezt a képet, fogalmam sincs valojaban milyen torta.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4060

Hozzászólás Szerző: juliush »

sutemenyx írta:
Ja, hogy az nem rubincsokis piskótatorta, fehércsokis krémmel! :D
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

LIMAR írta:
2021.12.10., pén. 20:29
sutemenyx írta:
2021.12.10., pén. 20:21
.......Ez idáig szerintem könnyen belátható.....
Anyám! Borogass!!
Muszáj ezt?

Nem tudom, mi a szakmád, az avatarodból ítélve jobb lenne, ha a csokitortánál maradnál.

Hallod, örülünk neki, de ne magyarázd.
Tudom, szerinted áramgenerátoros erősítő sem létezik…

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Ear írta:
2021.12.10., pén. 18:34
sutemenyx írta:
2021.12.10., pén. 13:58
Valahova kellene betenni egy optikai switchet es megnezni, hogy még mindig hallatszik-e, ha az elott cserelgetjuk a cuccokat. Csinalt valaki ilyen tesztet?
Persze. Már elég sokan.
Na és az optikai átvitel előtti eszközök csereberéje ugyanugy hallható maradt, vagy sem?

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

sutemenyx írta:
2021.12.10., pén. 20:21
.......Ez idáig szerintem könnyen belátható.....
Anyám! Borogass!!
Muszáj ezt?

Nem tudom, mi a szakmád, az avatarodból ítélve jobb lenne, ha a csokitortánál maradnál.

Hallod, örülünk neki, de ne magyarázd.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

supravox írta:
2021.12.10., pén. 19:22
sutemenyx írta:
2021.12.10., pén. 18:29
denesdr írta:
2021.12.10., pén. 18:21

Süti azt állította, hogyha egy alkatrészt akár analóg, akár digit áramkörbe rak, az alkatrész hangra gyakorolt hatása ugyanúgy tetten érhető mindkét esetben.
Nem azt kell bizonyítani, hogy nem létezik, hanem azt, hogy igen, mert ez volt az állítás.
A nemlétezését rengeteg féle képpen alá lehet támasztani, pl jelenlegi műszeres mérésekkel.
Viszont, ha akár egyetlen, bármilyen módon bizonyítható a jelenség létezése, akkor úgy vehetjük, hogy létezik.
Muszáj bizonyítani, hogy a bor vagy a konyak érleléssel nemesedik? Nem elég megkóstolni?
Ezt is számon lehetne kérni a vegyészeken vagy a bortermelőkön, hogy bizonyitsak be banyek.
Süti...
Kondicserènèl elèg csak a hallottakra alapozni a hatàst?
Switch-nèl nem?
Az előző posztom okán én bizonyítottnak tekintem a kondenzátorok hangját. A switch-et viszont nem.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Kondenzátornál nem kell bizonyítani, mert ott van pl a Black Gate-ekről a részletes leírás, magyarázat, mérési eredmények, amik konkrét müszaki tények, tehát esetleg azt vehetjük bizonyítottnak, hogy jobbak, mint a többi.
Hogy ez hogyan képes befolyásolni a kapott hangzást egyszerre analóg és digitális áramkörökben is, erről szintén leírtam már egy tézist, ami persze nem bizonyítás, de rendkívül egyszerű és könnyen belátható, ha megpróbálunk továbbnézni az általános nézeteken, miszerint egy készülék tökéletesen moduláris rendszerü, és pl a tápegységet egy külön álló entitásként kezeljük.

Szóval leírtam már, de rendben, leírom mégegyszer:

A táp pufferkondenzátora bár azthisszük, hogy csak energiatároló és reaktáns viselkedése révén zajszűrő eszköz, valójában nemcsak ez a kettő, hanem van egy harmadik nem kívánatos szerepköre is, mégpedig igazából csatolókondenzátor is. Ugyanis pl egy végfok esetén a hangszóróra jutó áram egy zárt áramKÖR-ön keresztül jut. Mi ez a zárt áramkör? Az egyik nyitott végtranzisztor/fet, a hangszóró, némi vezetékezés vagy pcb fólia, de végül a táp pufferen keresztül záródik az áramKÖR. Tehát mit csinál? Áramot csatol. Igen, áramot csatol! Tehát a táp pufferkondenzátorában történő zajok, torzítások, akármi bizony benne lesznek az áramkörben. Ha a fejünk tetejére állunk akkor is valamilyen mértékben, ha akármilyen visszacsatolást csinálunk akkor is. Ez idáig szerintem könnyen belátható.

Mint korábban már írtam a digitális áramkörök is valójában nyílthurkú analóg erősítőfokozatokból állnak, melyeknél ez a hatás, hogy a kimeneti áramok a táp puffer kondenzátoron keresztül is folynak, nos ez ugyanúgy megvan. Hogy az analógtól teljesen eltérő elvi működésű fokozatokban hogyan lesz pontosan ugyanaz a hallható hatása, ezt bevallom nemtudom, de az talán elfogadható, hogy kell legyen hatása. Ha nem is a bithelyes információban, de annak vagy az időzítésében vagy a hozzáadott zajában mindenképp fellelhető lesz a tápkörök hatása -avagy egyszerűen fogalmazva a hangja-.
Hogy miért ugyanúgy érvényesül és miért ugyanazt hallani ezt -hangsúlyozom- nem tudom, de talán ennyit meg lehet nekem előlegezni bizalom gyanánt. Különben pedig bárki ki is próbálhatja.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

sutemenyx írta:
Nem elég megkóstolni?
Az a baj, hogy nem. Millió +1 olyan teszt volt, ahol a szakértők is inkontisztensen ítéltek, illetve könnyen befolyásolhatóak voltak.(pl ha azt mondták nekik, hogy az a drágábbik bor, akkor azt jobbank is ítélték, még ha ugyanaz is volt, mint a másik, stb. Millió más módon is lehet befolyásolni az eredményt)
Ugyanez bármely emberi érzékelést érintő területen megvan.
Így nem véletlen, hogy minden ilyen területen csak egy korrektül lebonyolított kettős vakteszt lehet bizonyító erejű.
Persze egyén szintjén nincs feltétlenül szükség erre, hiszen ha én hallom, hogy x jobb, mint y, akkor én megveszem x-et és boldog vagyok. De ekkor el kell fogadnom, hogy tévedhetek. Lehet, hogy más, más eredményre jut. Lehet azért, mert más prekoncepciókkal dolgozik, mint én. Erre meg van az esély.
Szóval egyén szintjén egy meghallgatás lehet bizonyító erejű, de ez a bizonyítás lehet csak neki releváns. Globálisan, másoknak, a hifi szintjén pedig nem bizonyító erejű.
Sajnos el kell fogadnom, hogy attól mert én "hallom" még nem biztos hogy az úgy is van. De nem gond, amíg nem kezdem el bizonygatni, hogy de márpedig ez az objektív igazság.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2495

Hozzászólás Szerző: supravox »

sutemenyx írta:
denesdr írta:
wittao írta:
2021.12.10., pén. 18:03

Lehet lemaradtam valamirol, de azon kivul h. senki nem tudja pontosan es feltetelezesek irodtak le, mi is lett bizonyitva?
Süti azt állította, hogyha egy alkatrészt akár analóg, akár digit áramkörbe rak, az alkatrész hangra gyakorolt hatása ugyanúgy tetten érhető mindkét esetben.
Nem azt kell bizonyítani, hogy nem létezik, hanem azt, hogy igen, mert ez volt az állítás.
A nemlétezését rengeteg féle képpen alá lehet támasztani, pl jelenlegi műszeres mérésekkel.
Viszont, ha akár egyetlen, bármilyen módon bizonyítható a jelenség létezése, akkor úgy vehetjük, hogy létezik.
Muszáj bizonyítani, hogy a bor vagy a konyak érleléssel nemesedik? Nem elég megkóstolni?
Ezt is számon lehetne kérni a vegyészeken vagy a bortermelőkön, hogy bizonyitsak be banyek.
Süti...
Kondicserènèl elèg csak a hallottakra alapozni a hatàst?
Switch-nèl nem?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

sutemenyx írta:
denesdr írta:
wittao írta:

Lehet lemaradtam valamirol, de azon kivul h. senki nem tudja pontosan es feltetelezesek irodtak le, mi is lett bizonyitva?
Oké, lehet, hogy csak az én vesszőparipám ez a bizonyítgatás, de ez kizárólag csak azért van, mert a tudomány jelenlegi állása szerint inkább lehetetlen, mintsem lehetséges amit állítasz.
Persze a tudomány bővülhet új ismeretekkel, szóval ne tartsa senki magában amit tud a szóban forgó jelenség lehetséges okairól!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

denesdr írta:
wittao írta:
denesdr írta:
2021.12.10., pén. 16:48

Ezt nem értem, ha bizonyítjuk, hogy létezik, akkor ennyi, bizonyítva van.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
denesdr írta:
wittao írta:
2021.12.10., pén. 15:58

Valahogy azt is bizonyitani kellene, hogy nincs ilyen jelenseg. Egyelore elmeleti mukodesi modell szintjen tartunk, hogy kellene mukodni, hogy azon kivul mas van-e, arrol nem lattam semmit.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Ilyen alapon nincsenek kórokozók, nincs atombomba sőt nincs hideg sem. Tudniillik nekem nem bizonyitotta senki, hogy van olyan, én meg még sosem éreztem. Igaz eddigi életemben egy házban laktam, ahonnan csak nyáron mentem ki.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Kezd vicces lenni ez a topic. :D
Még 1-2 vírus összeesküvés elmélet kell meg néhány politikai poszt és be is zárhatjuk.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

denesdr írta:

2021-12-10 17_48_58-(6) Lapos Föld - Gömb Föld vitacsoport _ Argumentációs alapelv_ _ Facebook.png
2021-12-10 17_48_58-(6) Lapos Föld - Gömb Föld vitacsoport _ Argumentációs alapelv_ _ Facebook.png (28.7 KiB) Megtekintve 1195 alkalommal

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1211

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: -CB- »

peterson írta:
2021.12.10., pén. 17:48
cannonball írta:
2021.12.10., pén. 13:40
Snipi írta:
2021.12.10., pén. 13:33

Komoly. Nekem is van olyan "hifibarátom" aki elég durván nyomja a "hifizést" és az ágyon dögölve szeret leginkább zenét hallgatni ... :rolleyes:
Még mindig jobb, mintha porcelán nippeket, vagy modellautókat gyűjtene...
Miért is?? gondolkodik.gif
Azok is Hobby-k! ;) S ott is vannak biztosan olyan drága és vágyott példányok amikre a kívülállók "ferdén" néznek.
Ui.: én nem gyűjtöm egyiket sem, bár a modell autók...
Természetesen megértem, én is voltam gyerek :-)
De jelen koromra annyi sz@r halmozódott fel körülöttem, hogy már csak olyat vagyok hajlandó begyűjteni, ami használható is valamire. A Hifi pl. ilyen.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Hozzászólás Szerző: peterson »

cannonball írta:
2021.12.10., pén. 13:40
Snipi írta:
istvan01 írta:
2021.12.10., pén. 13:19

Ez komoly? Amit körbeírtál, az szinte azonos a háttér zeneéléssel (amit én háttér zajelnyomásnak tartok) megérne közel 50millió FT-ot, ha jól emlékszem a nagyobb változat USA árára?
Komoly. Nekem is van olyan "hifibarátom" aki elég durván nyomja a "hifizést" és az ágyon dögölve szeret leginkább zenét hallgatni ... :rolleyes:
Miért is?? gondolkodik.gif
Azok is Hobby-k! ;) S ott is vannak biztosan olyan drága és vágyott példányok amikre a kívülállók "ferdén" néznek.
Ui.: én nem gyűjtöm egyiket sem, bár a modell autók...

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
2021.12.10., pén. 15:58
denesdr írta:
2021.12.10., pén. 15:48
sutemenyx írta:
Hát hidd el, hogy nem vetíteném ki, hogyha nem azt tapasztalnám, hogy adott X alkatrészt ha beteszem egy digitális áramkörbe akkor pontosan ugyanolyan irányú változást tapasztalok, mintha ugyanazt az X alkatrészt analóg áramkörbe tenném. Igaz ez vezetékre, kondenzátorra, egyenirányító diódára, akármire.
A legkisebb rosszindulat nélkül. Tényleg ennek az okára szeretnél itt választ kapni? Először is bizonyítani kellene valamilyen módon, hogy a jelenség valós és nemcsak a Te fejedben létezik.
Valahogy azt is bizonyitani kellene, hogy nincs ilyen jelenseg. Egyelore elmeleti mukodesi modell szintjen tartunk, hogy kellene mukodni, hogy azon kivul mas van-e, arrol nem lattam semmit.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

denesdr írta:
2021.12.10., pén. 15:48
sutemenyx írta:
Hát hidd el, hogy nem vetíteném ki, hogyha nem azt tapasztalnám, hogy adott X alkatrészt ha beteszem egy digitális áramkörbe akkor pontosan ugyanolyan irányú változást tapasztalok, mintha ugyanazt az X alkatrészt analóg áramkörbe tenném. Igaz ez vezetékre, kondenzátorra, egyenirányító diódára, akármire.
A legkisebb rosszindulat nélkül. Tényleg ennek az okára szeretnél itt választ kapni? Először is bizonyítani kellene valamilyen módon, hogy a jelenség valós és nemcsak a Te fejedben létezik.
Meghallgatással lehet bizonyítani. Itt a legtöbben erre általában nem hajlandóak. Aki mégis hajlandó volt, az egyetért, 100%-ban. Aztán majd vagy beír ide, vagy nem.
Bizonyítani ezt egyéb módon nem tudom. Elméleteket tudok rá gyártani, de az még mindig nem bizonyítás.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

sutemenyx írta:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2495

Hozzászólás Szerző: supravox »

Úgy làtom ebben a topicban a vegytiszta tapasztalat elèg keveseket èrdekel.
Ha valaki merèszel arról írni,hogy kb. mit HALLOTT azonnal szàmon lesz kèrve a "tudomànyos" alátàmasztàs.
Hisz amit hall az nem lehet mert.....ès itt jön a vèg nèlküli hablaty.
Ennek ellenère pàr mondatban mègis összefoglalnàm
nàlam mièrt alakult a switch halmaz.
Az,hogy ez a tipusú switch került be a rendszerbe az kb. 15db egyèb switch meghallgatàsa utàn dőlt el...
Minden egyes switch berakàsa valahogy a digitàlis hang "torzítàsàt" csökkentette ès vitte egy sokkal hallgathatóbb,szerethetőbb mondanàm,hogy analógosabb irànyba de ettől biztos sokan felhördülnek.
Ezen jàtèk közben EGYSZER SEM TAPASZTALTAM semmilyen hàtrànyt.
A kàbelezès az màs kèrdès.
Baromira bele lehet gabalyodni.
Minden egyes lan kàbelnek sajàt hangja van.
Ez gondolom nem újdonsàg.
Gyönyörűen lehet vele "hangolni"./
Nàlam az elejèn ès a vègèn Vertere van,a köztes darabok Viablue/
Ez valakinek vagy utàlatos vagy szerethető.
Èn inkàbb szórakoztatonak tartottam.
Szerencsère az ATC pontosan mutatta,hogy jó e vagy rossz az iràny.
Illetve èn PONTOSAN tudtam mi legyen a vègeredmèny.
Ès ezt megkaptam.
Többször visszapróbàltam.
Azaz kiszedtem 1-2 switchet ès figyeltem hàtha mehetnek az adàs-vètel topicba😀
De azt hiszem ilyen hírdetèst nem talàltok...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

juliush írta:
2021.12.10., pén. 13:29
sutemenyx írta:
2021.12.10., pén. 12:43
Viszont juliush éppen a zaj az, ami miatt releváns, hogy a digitális áramkörök valójában analóg fokozatokból épülnek fel. Ha lenne valódi digitális fokozat, ami nem fel és lefutóéleken meghatározott határértékre billen, akkor valójában semmilyen hatása nem lenne a zajnak ezekre az áramkörökre még jitter szempontjából sem.
A gond az, hogy megint kivetíted az analóg világ problémáit egy olyan tartományra, ahol ezek elhanyagolhatók a funkció szempontjából! A számítógépes hálózatok analóg fokozatokból felépített áramköreinek annyira egyszerű a feladata a kódolt információ elemi részecskéinek továbbításával, hogy azt észvesztő sebességgel igen alacsony hibarátával képesek a fizikai rétegben végrehajtani még zaj jelenlétében is, ráadásul efölött még a protokollban, illetve a kódolásban újabb védelmi rétegekkel biztosítják azt, hogy az adó és vevő között a kódolt információ maradéktalanul és hibátlanul továbbításra kerüljön.
Amit nagyon fontos belátni, hogy nem a zenei jel kerül továbbításra, hanem az a szabványosított és kódolt formátumú információ, ami ahhoz szükséges, hogy a vevő oldalán annak felhasználásával reprodukáljuk a zenei jelet!
Akár beiktathatnánk a rendszerbe 2 manót is, akik közül az egyik a folyó felső szakaszán sorszámozott papírhajókra körmöli a biteket, a másik a folyó alsó végén azokat tetszőleges sorrendben kihalászva, a sorszámozás szerint haladva begépeli, ha kell visszakiabál, melyiket küldje újra, mert olvashatatlanná ázott vagy meg se jött. Szorgos tevékenységük eredményeképp ugyanúgy minden adott az eredeti jel reprodukciójához, függetlenül (nyilvánvalóan bizonyos határok között) a papír vízálló képességétől.

Na mindegy a lényeg az, hogy akkor szerinted kizárólag a galvanikus kapcsolaton beszivárgó zaj hatása lehet, hogy a halozati eszkozoknek mas-mas hangjuk van. Ezt könnyen lehetne cafolni vagy igazolni. Valahova kellene betenni egy optikai switchet es megnezni, hogy még mindig hallatszik-e, ha az elott cserelgetjuk a cuccokat. Csinalt valaki ilyen tesztet?

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5011

Hozzászólás Szerző: pärt »

Nekem nem kéne! :D
2657_copy_3_savanyu_a_szolo.jpg
2657_copy_3_savanyu_a_szolo.jpg (140.73 KiB) Megtekintve 956 alkalommal

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Snipi írta:
istvan01 írta:
2021.12.10., pén. 13:19
Snipi írta:
2021.12.10., pén. 13:09

Szerintem sok múlik a zenehallgatási szokásokon is. Az aki szeret egy pontban (sweet) leülni és úgy zenét hallgatni annak talán a klasszikus értelembe vett hangsugárzók a jók, aki meg szeret zenehallgatás közben mozogni, (ne adj Isten fekve zenét hallgatni és jól bealudni közben) meg fel-alá mászkálni, annak meg ez a típus ajánlott. Persze ha van rá ilyen sok pénze ... :D
Ez komoly? Amit körbeírtál, az szinte azonos a háttér zeneéléssel (amit én háttér zajelnyomásnak tartok) megérne közel 50millió FT-ot, ha jól emlékszem a nagyobb változat USA árára?

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”