És ezt bizonyítani is tudod?

És ezt bizonyítani is tudod?
Igen, tudom, hogy van rubincsoki, szeretem is, mert alapbol olyan, mintha yoghurtos lenne. Azért írtam, hogy MAJDNEM biztos.
Ja, hogy az nem rubincsokis piskótatorta, fehércsokis krémmel!
Tudom, szerinted áramgenerátoros erősítő sem létezik…
Na és az optikai átvitel előtti eszközök csereberéje ugyanugy hallható maradt, vagy sem?
Az előző posztom okán én bizonyítottnak tekintem a kondenzátorok hangját. A switch-et viszont nem.supravox írta: ↑2021.12.10., pén. 19:22Süti...sutemenyx írta: ↑2021.12.10., pén. 18:29Muszáj bizonyítani, hogy a bor vagy a konyak érleléssel nemesedik? Nem elég megkóstolni?denesdr írta: ↑2021.12.10., pén. 18:21
Süti azt állította, hogyha egy alkatrészt akár analóg, akár digit áramkörbe rak, az alkatrész hangra gyakorolt hatása ugyanúgy tetten érhető mindkét esetben.
Nem azt kell bizonyítani, hogy nem létezik, hanem azt, hogy igen, mert ez volt az állítás.
A nemlétezését rengeteg féle képpen alá lehet támasztani, pl jelenlegi műszeres mérésekkel.
Viszont, ha akár egyetlen, bármilyen módon bizonyítható a jelenség létezése, akkor úgy vehetjük, hogy létezik.
Ezt is számon lehetne kérni a vegyészeken vagy a bortermelőkön, hogy bizonyitsak be banyek.
Kondicserènèl elèg csak a hallottakra alapozni a hatàst?
Switch-nèl nem?
Az a baj, hogy nem. Millió +1 olyan teszt volt, ahol a szakértők is inkontisztensen ítéltek, illetve könnyen befolyásolhatóak voltak.(pl ha azt mondták nekik, hogy az a drágábbik bor, akkor azt jobbank is ítélték, még ha ugyanaz is volt, mint a másik, stb. Millió más módon is lehet befolyásolni az eredményt)
Süti...sutemenyx írta: ↑2021.12.10., pén. 18:29Muszáj bizonyítani, hogy a bor vagy a konyak érleléssel nemesedik? Nem elég megkóstolni?denesdr írta: ↑2021.12.10., pén. 18:21Süti azt állította, hogyha egy alkatrészt akár analóg, akár digit áramkörbe rak, az alkatrész hangra gyakorolt hatása ugyanúgy tetten érhető mindkét esetben.
Nem azt kell bizonyítani, hogy nem létezik, hanem azt, hogy igen, mert ez volt az állítás.
A nemlétezését rengeteg féle képpen alá lehet támasztani, pl jelenlegi műszeres mérésekkel.
Viszont, ha akár egyetlen, bármilyen módon bizonyítható a jelenség létezése, akkor úgy vehetjük, hogy létezik.
Ezt is számon lehetne kérni a vegyészeken vagy a bortermelőkön, hogy bizonyitsak be banyek.
Oké, lehet, hogy csak az én vesszőparipám ez a bizonyítgatás, de ez kizárólag csak azért van, mert a tudomány jelenlegi állása szerint inkább lehetetlen, mintsem lehetséges amit állítasz.sutemenyx írta: ↑2021.12.10., pén. 18:29Muszáj bizonyítani, hogy a bor vagy a konyak érleléssel nemesedik? Nem elég megkóstolni?denesdr írta: ↑2021.12.10., pén. 18:21Süti azt állította, hogyha egy alkatrészt akár analóg, akár digit áramkörbe rak, az alkatrész hangra gyakorolt hatása ugyanúgy tetten érhető mindkét esetben.
Muszáj bizonyítani, hogy a bor vagy a konyak érleléssel nemesedik? Nem elég megkóstolni?denesdr írta: ↑2021.12.10., pén. 18:21Süti azt állította, hogyha egy alkatrészt akár analóg, akár digit áramkörbe rak, az alkatrész hangra gyakorolt hatása ugyanúgy tetten érhető mindkét esetben.
Süti azt állította, hogyha egy alkatrészt akár analóg, akár digit áramkörbe rak, az alkatrész hangra gyakorolt hatása ugyanúgy tetten érhető mindkét esetben.
Természetesen megértem, én is voltam gyerek :-)peterson írta: ↑2021.12.10., pén. 17:48Miért is??cannonball írta: ↑2021.12.10., pén. 13:40Még mindig jobb, mintha porcelán nippeket, vagy modellautókat gyűjtene...![]()
Azok is Hobby-k!S ott is vannak biztosan olyan drága és vágyott példányok amikre a kívülállók "ferdén" néznek.
Ui.: én nem gyűjtöm egyiket sem, bár a modell autók...
Miért is??cannonball írta: ↑2021.12.10., pén. 13:40Még mindig jobb, mintha porcelán nippeket, vagy modellautókat gyűjtene...
Ezt nem értem, ha bizonyítjuk, hogy létezik, akkor ennyi, bizonyítva van.wittao írta: ↑2021.12.10., pén. 15:58Valahogy azt is bizonyitani kellene, hogy nincs ilyen jelenseg. Egyelore elmeleti mukodesi modell szintjen tartunk, hogy kellene mukodni, hogy azon kivul mas van-e, arrol nem lattam semmit.denesdr írta: ↑2021.12.10., pén. 15:48A legkisebb rosszindulat nélkül. Tényleg ennek az okára szeretnél itt választ kapni? Először is bizonyítani kellene valamilyen módon, hogy a jelenség valós és nemcsak a Te fejedben létezik.sutemenyx írta: ↑2021.12.10., pén. 13:58Hát hidd el, hogy nem vetíteném ki, hogyha nem azt tapasztalnám, hogy adott X alkatrészt ha beteszem egy digitális áramkörbe akkor pontosan ugyanolyan irányú változást tapasztalok, mintha ugyanazt az X alkatrészt analóg áramkörbe tenném. Igaz ez vezetékre, kondenzátorra, egyenirányító diódára, akármire.
Meghallgatással lehet bizonyítani. Itt a legtöbben erre általában nem hajlandóak. Aki mégis hajlandó volt, az egyetért, 100%-ban. Aztán majd vagy beír ide, vagy nem.denesdr írta: ↑2021.12.10., pén. 15:48A legkisebb rosszindulat nélkül. Tényleg ennek az okára szeretnél itt választ kapni? Először is bizonyítani kellene valamilyen módon, hogy a jelenség valós és nemcsak a Te fejedben létezik.sutemenyx írta: ↑2021.12.10., pén. 13:58Hát hidd el, hogy nem vetíteném ki, hogyha nem azt tapasztalnám, hogy adott X alkatrészt ha beteszem egy digitális áramkörbe akkor pontosan ugyanolyan irányú változást tapasztalok, mintha ugyanazt az X alkatrészt analóg áramkörbe tenném. Igaz ez vezetékre, kondenzátorra, egyenirányító diódára, akármire.
A legkisebb rosszindulat nélkül. Tényleg ennek az okára szeretnél itt választ kapni? Először is bizonyítani kellene valamilyen módon, hogy a jelenség valós és nemcsak a Te fejedben létezik.sutemenyx írta: ↑2021.12.10., pén. 13:58Hát hidd el, hogy nem vetíteném ki, hogyha nem azt tapasztalnám, hogy adott X alkatrészt ha beteszem egy digitális áramkörbe akkor pontosan ugyanolyan irányú változást tapasztalok, mintha ugyanazt az X alkatrészt analóg áramkörbe tenném. Igaz ez vezetékre, kondenzátorra, egyenirányító diódára, akármire.
Hát hidd el, hogy nem vetíteném ki, hogyha nem azt tapasztalnám, hogy adott X alkatrészt ha beteszem egy digitális áramkörbe akkor pontosan ugyanolyan irányú változást tapasztalok, mintha ugyanazt az X alkatrészt analóg áramkörbe tenném. Igaz ez vezetékre, kondenzátorra, egyenirányító diódára, akármire.juliush írta: ↑2021.12.10., pén. 13:29A gond az, hogy megint kivetíted az analóg világ problémáit egy olyan tartományra, ahol ezek elhanyagolhatók a funkció szempontjából! A számítógépes hálózatok analóg fokozatokból felépített áramköreinek annyira egyszerű a feladata a kódolt információ elemi részecskéinek továbbításával, hogy azt észvesztő sebességgel igen alacsony hibarátával képesek a fizikai rétegben végrehajtani még zaj jelenlétében is, ráadásul efölött még a protokollban, illetve a kódolásban újabb védelmi rétegekkel biztosítják azt, hogy az adó és vevő között a kódolt információ maradéktalanul és hibátlanul továbbításra kerüljön.sutemenyx írta: ↑2021.12.10., pén. 12:43Viszont juliush éppen a zaj az, ami miatt releváns, hogy a digitális áramkörök valójában analóg fokozatokból épülnek fel. Ha lenne valódi digitális fokozat, ami nem fel és lefutóéleken meghatározott határértékre billen, akkor valójában semmilyen hatása nem lenne a zajnak ezekre az áramkörökre még jitter szempontjából sem.
Amit nagyon fontos belátni, hogy nem a zenei jel kerül továbbításra, hanem az a szabványosított és kódolt formátumú információ, ami ahhoz szükséges, hogy a vevő oldalán annak felhasználásával reprodukáljuk a zenei jelet!
Akár beiktathatnánk a rendszerbe 2 manót is, akik közül az egyik a folyó felső szakaszán sorszámozott papírhajókra körmöli a biteket, a másik a folyó alsó végén azokat tetszőleges sorrendben kihalászva, a sorszámozás szerint haladva begépeli, ha kell visszakiabál, melyiket küldje újra, mert olvashatatlanná ázott vagy meg se jött. Szorgos tevékenységük eredményeképp ugyanúgy minden adott az eredeti jel reprodukciójához, függetlenül (nyilvánvalóan bizonyos határok között) a papír vízálló képességétől.
Még mindig jobb, mintha porcelán nippeket, vagy modellautókat gyűjtene...Snipi írta: ↑2021.12.10., pén. 13:33Komoly. Nekem is van olyan "hifibarátom" aki elég durván nyomja a "hifizést" és az ágyon dögölve szeret leginkább zenét hallgatni ...istvan01 írta: ↑2021.12.10., pén. 13:19Ez komoly? Amit körbeírtál, az szinte azonos a háttér zeneéléssel (amit én háttér zajelnyomásnak tartok) megérne közel 50millió FT-ot, ha jól emlékszem a nagyobb változat USA árára?Snipi írta: ↑2021.12.10., pén. 13:09
Szerintem sok múlik a zenehallgatási szokásokon is. Az aki szeret egy pontban (sweet) leülni és úgy zenét hallgatni annak talán a klasszikus értelembe vett hangsugárzók a jók, aki meg szeret zenehallgatás közben mozogni, (ne adj Isten fekve zenét hallgatni és jól bealudni közben) meg fel-alá mászkálni, annak meg ez a típus ajánlott. Persze ha van rá ilyen sok pénze ...![]()
![]()