Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

wittao írta:
2021.12.10., pén. 09:04
Csináltunk egy kis matekot, ami csak a mi rendszerünkre igaz, tehát abszolút nem fedhető le vele a "switch biznisz",
Most őszintén, a legnagyobb tisztelettel és kötekedés nélkül... Amennyit én értek hozzá, az alapján borosüvegről beszélsz, nem a borról. Tényleg bocs. ;)
Ha megérti a fogadó egység és tud az analóg katyvaszból bitperfekt digitális adatot csinálni, akkor a zavar nem számít a JEL vonatkozásában.
Van viszont a JEL mellett ZAJ is. Ami átjutva a DAC analóg oldalára kihatással lehet az analóg/halott jelre. Szerintem ez lehet a kérdés, amiben viszont az újabb és újabb elektronikai zaj szemetelő eszközök nem tűnnek jó iránynak. Ugyanakkor nem tudhatjuk, hogy X jellegű zajt hozzáad, de teszem azt Y jellegűt meg csökkent-e a sok switch. Fene se tudja. Viszont az biztos, hogy ZAJ-ről beszélünk, nem JEL-ről, vagy digitális adatról.

Jó lenne úgy beszélgetni, az alapokat felfogva, hogy nem olyasmit dobál a "két oldal" egymásra, ami kapásból egyértelmű hülyeség a másik szerint, mert abból csak a vita van :smile53:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

———-
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

wittao írta:
2021.12.10., pén. 00:16
sutemenyx írta:
2021.12.09., csüt. 23:41
wittao írta:
2021.12.09., csüt. 23:22
A Kii egyik nagy kedvencem az aktiv dobozok kozott. Az ATC es PMC mellett a tobbi nem tudta elnyerni a tetszesemet. Nagy a szoras az aktivak kozott is. Ki gondolta volna.

Most akkor mi van a switch-ekkel? :bang: :smile54:
Na ezaz! Mi van a switchekkel? A te véleményedet nagyon vártam volna!
:)
Köszi Süti, az a helyzet, hogy ha lehet kerülöm a vitákat, így is szép komment-cunami kerekedett a részvételem nélkül is.
Mivel mi gyártunk is, így akármit mondok, írok rögtön bele lehet hozni az érdek dolgot és kereskedőzni egyet. Ha lehet ettől is megkíméltem magamat is és a fórumtársakat is.

Egyre több nemzetközi topikot foglalkozik azzal, hogy a switch-ek használatával változik a stream-elt és helyi hálózatról (NAS) lejátszott fájl alapú lejátszás minősége. Nagy általánosságban arról számolnak be, hogy számukra javul a zenei produkció. Természetesen van a másik oldal, elsősorban méréseket előtérbe helyezők (ASR) és informatikai/hálózati adatkommunikációban jártas szakemberek, akik szerint ez mind lehetetlen, nem változik semmi. "bits are bits" ...

Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz manapság még olyan mérőrendszer összeállítása, ami valamit ezek közül megjelenít és vizuálissá tesz. Ezek a dolgok egyelőre a szkeptikus "tábort" erősítik, mivel akik "csak hallják" ennél tovább nem tudnak menni. A mérések pedig azt mutatják nincs itt semmi látnivaló.

Gyártói oldalon is egyre inkább jönnek ki a saját megoldásokkal. Kicsit ködös megfogalmazásokkal kapargatják általában a felszínt, de ez pont a fentiek miatti tojáshéjakon lépkedés véleményem szerint.

Magam részéről használtam PP OCXO órázott switcheket (most is van 2db idehaza), a meglehetősen népszerű DGS 108-ból is van egy kazal (azt hiszem 6-8db), mzperx által megépített, még Andrea Mori által dizájnolt órajel kiegészítővel is elláttam őket, valamint lineáris tápról kapják a delejt. Lineáris táp és jobb órajel nélkül egymás után fűzve is számomra jobbnak tűnt a produkció, ahogy pedig a lineáris tápok, órajel egységek bekerültek egyre jobban és jobban tetszett a produkció. És akkor most jön a nehéz kérdés, hogy vajon mi is lett "jobb"? Elsősorban a mélytartomány tűnik nekem jóval pontosabbnak. Egyik barátomnak termetes subwooferrel ellátott hangsugárzója van, ami kellemesen elvan 20 Hz környékén is, és nála is teljesít 2db switch. Ott nagyon erőteljesen kottázható volt a switch-ek rendszerbe kötése, illetve kivétele onnan. Emellett a térben pontosabbnak érzem a hangszerek pozícióit, egy-egy hang lecsengése tovább hallható, amiből arra tudok következtetni, hogy a zajszint lejjebb kerül a hallható tartományban (talán bizonyos tartományokban, vagy a teljesben ezt nehéz megfogni).

Amikor szóba kerül a dolog, arra szoktam buzdítani mindenkit próbálja ki, sokba ez nem kerül. Persze a komolyabb komponenseket tartalmazó készülékek ára elég húzós tartományok felé is elmozdul. De legalább ki-ki vérmérsékletének megfelelően bele tudja vetni magát a témába.
Köszönöm szépen! Éppen ilyesmi beszámolókra lettem volna kíváncsi. Akár fordítva is, hogy akinél esetleg nem működött a dolog, ott mi volt a tapasztalt jelenség.
Az a helyzet, hogy szerintem nagyjából bármelyik átlagos hifista úgy kezdi a hifis pályafutását, hogy egy jó hangfal és egy bármilyen erősítő megfelelő lesz számára. Először szóba sem kerül, hogy az eltérő erősítőknek/forráseszközöknek/digitális holmiknak vagy akár a kábeleknek és főként a tápkábelezésnek bármiféle hangzásra gyakorolt hatása lenne, sőt lehetne! Szép lassan aztán persze kiderül, hogy ezek is számítanak, ha valaki jobban belemerül.
Nos ez a switch téma is ugyanilyen. Nyilván a legtöbb emberben a kétkedés merül fel, hiszen ez egy hálózati eszköz, ami bithelyes, ráadásul totál aszinkron, hibajavítást is tartalmazó protokollal működik, ahogy azt juliush is kifejtette. Ugyanúgy és ugyanolyan jól jön rajta az internet, ha csak 1db van és akkor is, ha 6db.
Viszont ha megvan a korábbi tapasztalat, hogy minden eddigi dologról is sorban kiderült, hogy hatással van a hangzásra, ugyanezen analógia mentén talán érdemes ehhez is nyitottan hozzáállni. Ahogy írtam, én is kipróbáltam, és bizony valami mindenképpen hallható. Innentől viszont már leginkább az érdekel, hogy miért és milyen logika mentén lehet vele foglalkozni, ehhez talán jól jönnének az elbeszélések minél több embertől.

Két kérdést még feltennék ezzel kapcsolatban, ha megengeded.
Az egyik, hogy az általad felsorolt pozitívumok mellett esetleg volt-e bármiféle nyilvánvaló vagy akár csak mintha jellegű negatívum, a hang bizonyos aspektus beli romlása?
A másik, hogy egymás után téve a switcheket volt-e olyan pillanat, amikor már inkább egyet vissza kellett lépni, mert jobb volt úgy, mint még egy további beiktatásával?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

wittao írta:
A Kii egyik nagy kedvencem az aktiv dobozok kozott. Az ATC es PMC mellett a tobbi nem tudta elnyerni a tetszesemet. Nagy a szoras az aktivak kozott is. Ki gondolta volna.

A Kii esetében is a hangsugárzó saját DAC-ja hajtja a végfokokat, remélem ettől a tudattól nem csökken a dobozok értéke senkinek a szemében!

Na de jöjjenek inkább a switches tapasztalatok! (Bár ettől még egyet sem fogok berakni a rendszerbe, nemhogy többet egymás után.) :lol:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

wittao írta:

Na ezaz! Mi van a switchekkel? A te véleményedet nagyon vártam volna!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8898

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

denesdr írta:
2021.12.09., csüt. 22:33
Vinkler írta:
2021.12.09., csüt. 21:57
Ilyen irányú tapasztalatom nincs, de félek, hogy a hangsugárzóba épített dac nem feltétlen a legjobb alternatíva.
Elnézést az előző hangnemért! Tapasztalat nélkül nyilván csak feltételezni lehet, de én meg azt mondom, hogy nem feltétlenül érdemes lenézni (akármennyivel is) a Genelec megoldását. De említhettem volna Backes & Müller-t, Grimm Audio-t, Kii Audio-t, B&O-t vagy Neumann-t is.
Ismétlem, Genelec-et digit összeköttetésben még nem hallottam szólni. Simán lehet, hogy jó, de kiindulva az eddig hallott Genelec rendszerekből, számomra van jobb.
Van potenciál abban amit írsz, a Kii kifejezetten tetszik, a Grimm pedig egyáltalán nem. Kinek a pap, kinek a…
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

viri írta:
2021.12.09., csüt. 22:28
denesdr írta:
2021.12.09., csüt. 22:04
Vinkler írta:

Ilyen irányú tapasztalatom nincs, de félek, hogy a hangsugárzóba épített dac nem feltétlen a legjobb alternatíva.
Akkor (többek között) Genelec-ék is mellé lőttek... Szóljunk nekik gyorsban! gondolkodik.gif
Ezeknél szerintem nem az van, hogy mellé lőttek, egyszerűen csak nem mi vagyunk a cél csoportjuk. :D
Lehet, hogy valóban nem (mondjuk ehhez előbb azt kell tisztázni, hogy kik azok a "mi"), mert ahová ezeket szánják, ott (lehetőség szerint) a színezetlen hangzás az elsődleges, ez nyilván nem mindenki ízlésének való.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Vinkler írta:
Elnézést az előző hangnemért! Tapasztalat nélkül nyilván csak feltételezni lehet, de én meg azt mondom, hogy nem feltétlenül érdemes lenézni (akármennyivel is) a Genelec megoldását. De említhettem volna Backes & Müller-t, Grimm Audio-t, Kii Audio-t, B&O-t vagy Neumann-t is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2021.12.09., csüt. 22:45-kor.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

denesdr írta:
2021.12.09., csüt. 22:04
Vinkler írta:
denesdr írta:
2021.12.09., csüt. 21:38

Ez vajon egy digitális bemenettel (is) rendelkező (és váltású) Genelec sugárzónál is így lenne? Mármint úgy értem, hogyha egy ilyen dobozt analóg előfokkal akarunk hajtani digitális forrásról, akkor egy plusz D/A-A/D konverziós ciklust kell végeztetnünk a rendszerrel... de ettől még a végfokozatot meghajtó "előfok" nem a mi külső analóg előfokunk lesz, hanem továbbra is a hangsugárzó saját beépített DAC-ja, ami megkerülhetetlen.
Sorry az off-ért!
Akkor (többek között) Genelec-ék is mellé lőttek... Szóljunk nekik gyorsban! gondolkodik.gif
Ezeknél szerintem nem az van, hogy mellé lőttek, egyszerűen csak nem mi vagyunk a cél csoportjuk. :D
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Vinkler írta:
denesdr írta:
Vinkler írta:
2021.12.09., csüt. 21:09
Anno én is úgy képzeltem el, hogy az aktív hangsugárzók elé beteszek egy hálózati lejátszót, vagy egy hangerő szabályzásra képes dac-ot és kész. Nah, sajna eddig nem találtam meg a szent grált. Mindig, minden alkalommal jobb volt a rendszer egy előfokkal, hiába plusz komponenes, hiába plusz 2 kábel. gondolkodik.gif
Ez vajon egy digitális bemenettel (is) rendelkező (és váltású) Genelec sugárzónál is így lenne? Mármint úgy értem, hogyha egy ilyen dobozt analóg előfokkal akarunk hajtani digitális forrásról, akkor egy plusz D/A-A/D konverziós ciklust kell végeztetnünk a rendszerrel... de ettől még a végfokozatot meghajtó "előfok" nem a mi külső analóg előfokunk lesz, hanem továbbra is a hangsugárzó saját beépített DAC-ja, ami megkerülhetetlen.
Sorry az off-ért!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

denesdr írta:
Vinkler írta:
Anno én is úgy képzeltem el, hogy az aktív hangsugárzók elé beteszek egy hálózati lejátszót, vagy egy hangerő szabályzásra képes dac-ot és kész. Nah, sajna eddig nem találtam meg a szent grált. Mindig, minden alkalommal jobb volt a rendszer egy előfokkal, hiába plusz komponenes, hiába plusz 2 kábel. gondolkodik.gif
Sorry az off-ért!

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Vinkler írta:
Sorry az off-ért!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

denesdr írta:
2021.12.09., csüt. 19:58
Vinkler írta:
2021.12.09., csüt. 19:42
denesdr írta:
2021.12.09., csüt. 19:32

Ha nincs szükséged a funkcióira, akkor miért ne mehetne a levesbe? Próbáltad már nélküle?
Megerősítem az infót. Egy jó előfok sokat hoz a konyhára…
Oké, de ha a hálózati lejátszó el tud látni előfoki feladatokat, akkor nem biztos, hogy szükség van még egy előfokra.
Vajon fapaci miért hagyta ki az elképzelt rendszeréből az előfokot...? Talán azért, mert ha az ember nem hallgat analóg forrást, akkor ma már nem feltétlenül van szükség hagyományos értelemben vett előerősítőre. De nem vitaindítónak szánom ezt gondolatot, használjon mindenki olyan készülékeket, ami a saját belátása szerint a legjobb neki és/vagy szüksége van rá valami miatt.
Nem is vettem vitaindítónak.
Ettől függetlenül bízom benne, hogy találok egy igazán jó all in one cuccot, ami kiválthatja az alőfokot is, de félek az árcédula nagyon, nagyon vastag lesz… 36_1_5.gif
Mindegy. Beszámolók, ha megtaláltam!

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

asebestyen írta:
2021.12.09., csüt. 20:28
Aszpirin írta:
2021.12.09., csüt. 18:39

Kérdés csak az, hogy ez a megvilágosodás, és világegyenlet-megfejtés mennyire bizonyul tartósnak.
Mert ugye az összes előző megoldás nem azért volt, mert viszketett a zsebed...
:D
Reméljük, megérkeztél. És akkor be is zárhattunk egy pár topikot, mert megvan a mindenki számára üdvözítő megoldás. Vagy mégsem.

A zsákutcákat mindenki - legalábbis szemmel láthatóan a túlnyomó többség - bejárja, mert - szerintem legalábbis - mindenki számára jó megoldás nincs. Mindenki meg kell keresse a magáét - és vagy kitart és megérkezik, vagy a keresésben leli épp örömét, és örökre keres, vagy feladja, és bemeséli magának, hogy minden eddigi keresés hiábavaló volt, mert a hifizésben magában van a hiba, rossz célt választott, elég például a telefon is meg a agybadugós fülhallgató, mert úgymond a zene a lényeg ;)
Nincs semmiféle megvilágosodás, világegyenlet-megfejtés meg pláne.
Az előző megoldások azért voltak, mert kíváncsi voltam. Én is szerettem volna fejleszteni a rendszeremet, megtapasztalni amiről mások beszámoltak, még akkor is, ha a józan énem tiltakozott ellene, lásd UTP kábel pl. Mindezen tapasztalásokból nem vontam le általános érvényű következtetéseket, mindössze a saját állapotomról számoltam be, ami vagy tartós lesz vagy nem, vagy jó vagy nem. Minden esetre ez is egy lehetséges megfejtés a sok közül.
A hifi rendszerek java - amiket én hallottam - pont az ellenkezőjét csinálják, mint amit a hifisták mondanak. Beszélnek dinamikáról, ami a legtöbb rendszerből hiányzik. Beszélnek színezetlen hangról, ami végképp hiányzik. Kottázható basszusról, miközben összesen 3 mélyhangon búg a szoba.
Az egész hifizésben az volt a legrosszabb, hogy nem volt semmi kapaszkodó. Sokakkal beszélgettem, egy időben sok rendszert meghallgattam. Vásároltam mindenféle elv mentén. Nem tudtam, mire kéne figyelni, mi az ami elvárható egy rendszertől adott pénzért, nem értettem miért olyan pusztítóan szar némelyik nagyon drága rendszer is és azon mi tetszik a tulajának, míg sok olcsó rendszer meg tök egységes volt. Nem tudtam, ki segíthetne eligazodni, aki nem csak a pénzt akarja lehúzni rólam. Szóval ezt végig kellett szenvednem. Nem élveztem 1 percét sem. Hiábavaló nem volt persze.
Az utolsó bekezdéseddel teljesen egyetértek. Szerintem szerencsés, aki élvezni tudja ezt az útkeresést, lehet neki az maga a cél és azért van, nem tudom.
Ez az útkeresés kb. mennyibe került?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7544

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Aszpirin írta:

Kérdés csak az, hogy ez a megvilágosodás, és világegyenlet-megfejtés mennyire bizonyul tartósnak.
Mert ugye az összes előző megoldás nem azért volt, mert viszketett a zsebed...
:D
Reméljük, megérkeztél. És akkor be is zárhattunk egy pár topikot, mert megvan a mindenki számára üdvözítő megoldás. Vagy mégsem.

A zsákutcákat mindenki - legalábbis szemmel láthatóan a túlnyomó többség - bejárja, mert - szerintem legalábbis - mindenki számára jó megoldás nincs. Mindenki meg kell keresse a magáét - és vagy kitart és megérkezik, vagy a keresésben leli épp örömét, és örökre keres, vagy feladja, és bemeséli magának, hogy minden eddigi keresés hiábavaló volt, mert a hifizésben magában van a hiba, rossz célt választott, elég például a telefon is meg a agybadugós fülhallgató, mert úgymond a zene a lényeg ;)
Nincs semmiféle megvilágosodás, világegyenlet-megfejtés meg pláne.
Az előző megoldások azért voltak, mert kíváncsi voltam. Én is szerettem volna fejleszteni a rendszeremet, megtapasztalni amiről mások beszámoltak, még akkor is, ha a józan énem tiltakozott ellene, lásd UTP kábel pl. Mindezen tapasztalásokból nem vontam le általános érvényű következtetéseket, mindössze a saját állapotomról számoltam be, ami vagy tartós lesz vagy nem, vagy jó vagy nem. Minden esetre ez is egy lehetséges megfejtés a sok közül.
A hifi rendszerek java - amiket én hallottam - pont az ellenkezőjét csinálják, mint amit a hifisták mondanak. Beszélnek dinamikáról, ami a legtöbb rendszerből hiányzik. Beszélnek színezetlen hangról, ami végképp hiányzik. Kottázható basszusról, miközben összesen 3 mélyhangon búg a szoba.
Az egész hifizésben az volt a legrosszabb, hogy nem volt semmi kapaszkodó. Sokakkal beszélgettem, egy időben sok rendszert meghallgattam. Vásároltam mindenféle elv mentén. Nem tudtam, mire kéne figyelni, mi az ami elvárható egy rendszertől adott pénzért, nem értettem miért olyan pusztítóan szar némelyik nagyon drága rendszer is és azon mi tetszik a tulajának, míg sok olcsó rendszer meg tök egységes volt. Nem tudtam, ki segíthetne eligazodni, aki nem csak a pénzt akarja lehúzni rólam. Szóval ezt végig kellett szenvednem. Nem élveztem 1 percét sem. Hiábavaló nem volt persze.
Az utolsó bekezdéseddel teljesen egyetértek. Szerintem szerencsés, aki élvezni tudja ezt az útkeresést, lehet neki az maga a cél és azért van, nem tudom.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10976
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

denesdr írta:
Oké, de ha a hálózati lejátszó el tud látni előfoki feladatokat, akkor nem biztos, hogy szükség van még egy előfokra.
Biztosan van olyan együtt állás lejátszó és (vég)erősítő viszonylatban, amikor felesleges egy plusz készülék közéjük. De úgy tűnik, az elmúlt években nálam járt kb 20 féle DAC és network player egyike sem volt ilyen szerencsés eset, pedig némelyikről határozottan állították alkotóik, hogy előerősítőként is használható, de mikor bekerült mögéjük egy "igazi" pre-amp, valamiért mindig szerethetőbb, lendületesebb, energikusabb lett a produkció számomra. Pedig istenbizony nagyon szívesen csupaszítanám tovább a már eddig is erősen kicsontozott rendszeremet, de úgy tűnik, a Parasound túl nagy űrt hagyna maga után. A lehetséges műszaki okokat néhány évvel ezelőtt Huszti Zsolt leírta ezen a fórumon, bizonyára még fellelhető a tartalmas - és az egyik utolsó AVX-es - hozzászólása.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.12.09., csüt. 20:31-kor.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Vinkler írta:
denesdr írta:
fapaci írta:
2021.12.09., csüt. 19:08
Jut eszembe, a jelenlegi rendszerem egy hálózati lejátszóból és két aktív hangdobozból áll, de egyelőre van a közöttük egy előerősítő is. De ha azt mondjátok, utóbbi teljesen felesleges, kidobom. :D
Ha nincs szükséged a funkcióira, akkor miért ne mehetne a levesbe? Próbáltad már nélküle?
Ezt én is tovább erősítem!
A dac-om rendelkezik szabályozható kimenettel, ki is próbáltam közvetlenűl a végerősítőre kötve, de dacára, hogy az előerősítő plusz jelutat, alkatrészeket, kábelt, visz a képbe(hangba) megkerülhetetlen. Vele sokkal jobb a hang, mint nélküle. Nem beszélve arról, hogy több forrás esetén sem megy nélküle.
Általában én is a "kevesebb néha több" elvet vallom, de ez ebben az esetben nem így van.
Egy aktív előerősítő nem csak arról szól, hogy bemeneteket választunk, és hangerőt szabályozunk.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

szj4 írta:
szj4 írta:
Vinkler írta:

Milyen parasoundod van? (aláírásban szerepel)
Parasound P6

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Vinkler írta:
denesdr írta:
fapaci írta:
Jut eszembe, a jelenlegi rendszerem egy hálózati lejátszóból és két aktív hangdobozból áll, de egyelőre van a közöttük egy előerősítő is. De ha azt mondjátok, utóbbi teljesen felesleges, kidobom. :D
Vajon fapaci miért hagyta ki az elképzelt rendszeréből az előfokot...? Talán azért, mert ha az ember nem hallgat analóg forrást, akkor ma már nem feltétlenül van szükség hagyományos értelemben vett előerősítőre. De nem vitaindítónak szánom ezt gondolatot, használjon mindenki olyan készülékeket, ami a saját belátása szerint a legjobb neki és/vagy szüksége van rá valami miatt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

denesdr írta:
Három alkalommal is. Minden esetben egyértelmű volt, hogy maradnia kell.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

fapaci írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
A zsákutcákat mindenki - legalábbis szemmel láthatóan a túlnyomó többség - bejárja...
Javaslom, vegyük figyelembe azt is, hogy a Föld forog. Nem gondolom zsákutcának, mikor pénzt és energiát nem kímélve hajszoltam a jobb hangzást, tömegével folytattam le teszteket, összevetéseket (meg turnézó zenészként mikrobuszban éltem hónapokig, meg egy hátizsákkal bejártam Afrika harmadát). Mindegyik érdekes, kalandos, izgalmas volt, de ma már nincs hozzájuk kedvem, más lett fontos, másra vágyom, másra vagyok képes. Ettől még egyik sem volt zsákutca. Mai fejemmel már nem ugranék seggest a HiFi-be (hanem vennék egy hálózati lejátszót két aktív hangdobozzal, slussz), de semennyire sem bánom, hogy annak idején megtettem.

U.i.: Jut eszembe, a jelenlegi rendszerem egy hálózati lejátszóból és két aktív hangdobozból áll, de egyelőre van a közöttük egy előerősítő is. De ha azt mondjátok, utóbbi teljesen felesleges, kidobom. :D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Nos a ferrofluid kérdése is meg lett oldva. Mivel ha jól emlékszem írtam, hogy a hangváltó felújítást egy szakember végezte nem én - szép is lett volna - a ferrofluid is ki lett belőle szedve (vesződött is vele az illető) és új lett bele töltve. Tényleg nem ugyanolyan hangja lett, hanem sokkal jobb. Mind a két B&W-m (P6, DM630i) esetében.
A szmötyi csere oka nem tuning volt, hanem szükségszerűség. Amúgy a P6-osban két elkó is szemmel láthatólag ki volt nyiffanva, mert ránézésre szét volt folyva. A régebbiben (630i) is ez volt a helyzet, abban is volt olyan ami úgy nézett ki mint egy szétdurrant ceruzaelem (csak kisebb).

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

sutemenyx írta:
2021.12.07., kedd 17:40
Én egyszer hallottam egy 804 N tipust szokásos Rotel erősítővel. El is könyveltem magamban, hogy borzasztó ez a hangfal. Aztán hallottam ugyanazt egy rendes erősítővel. Bafkajdfwkjfbow...na azzal jó volt! A magasabb szériánál szerintem nem a hangsugárzóban kell keresni a hibát, ha nem szól jól. Pont ezen okból majdnem vettem nemrég egy B&W-t.
Igen ezzel messzemenőkig egyetértek. 25 éves B&W-s tapasztalatom is ezt támasztja alá : ezek a hangsugárzók nagyon háklisak, és kényesek az eléjük kötött elektronikákra. Nálam pl. van egy erősítő hangfal páros ami ahogy most van kötve mindegyik nagyon szépen szól, de ha a két erősítőt összecserélem, mind a kettő borzasztó lesz.
Viszont azt is tapasztaltam, hogyha megvan a hangsugárzóhoz a megfelelő erősítő lenyűgöző tud lenni. Csak hát mire ide eljut az ember az minimum 10 év. Tudom, mert keresztül mentem rajta.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

diagnet írta:
2021.12.08., szer. 01:49
SoundMania írta:
2021.12.07., kedd 21:31

Nem mindegyikben van ferrofluid. Nekem pl egyik szempont ez volt. Ettől még persze lehet sok baja egy öreg hangszórónak, de szerintem meg lehet azt közel ugyanolyanra csinálni mint a gyári volt. Sokszor még jobbra is.
Írta a konkét típust, (B&W P6) Arra reagáltam. De igaz az egyéb szériákra is egészen a 2000-es évek közepéig.
Szinte mind ffluidos. Ilyen hangszórót nem javítasz meg, főleg miután megragadt és elmelegedett.
Az eredetivel megegyező viszkozitású ffluidot sem lehet beszerezni és a feltöltési mennyiségek sem ismertek.
Még a rögzítő csavarok lehúzási nyomatéka is számít. Ahányszor összerakod máshogy fog szólni.
A felújítottnak/utángyártottnak már semmi közük az eredetihez. 3mp alatt kihallani.
Nem ördögtől való technika és abban az időben nem is volt jobb megoldás, de tisztában kell vele lenni, hogy a gyártói passed patrica felhelyezése után már ketyeg az élettartam számláló.
Értem. Konkrét típusra írtad

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”