sutemenyx írta: ↑2021.12.09., csüt. 14:53
Ha már arra tart a világ, hogy lassan csak streamből vagy fájlból hallgat mindenki zenét, akkor érdemes lenne ezekkel az összefüggésekkel is foglalkozni, ha egyszer van hallható hatása.
Másik oldalról meg én pl, mint elrettentő példa:
- Megszüntettem a dual PC felállást (megvan még a kontroll pc is a szekrény tetején)
- Volt USB-spdif konverterem, kivettem
- Van rendes lemezes, teli áron vásárolt Winem 4db, nem használom egyiket sem
- van 2 Fidelizer Pro-m, nem használom már
- van audirvana előfizum, volt Jplay, Roon, mindenféle szarság program előfizum, nem használom őket
- vettem, próbáltam audiophile UTP kábelt, nem használom
- vittem haza plusz switchet próbára, nem használom
- próbáltam 1000+1 féle felskálázó megoldást, digitális szűrőket, a dac beépítettjén kívül egyiket sem használom
Jelenleg egy Linux fut audio PC-n (amit ma már szintén nem vennék meg) és javarészt böngészőből streamet hallgatok, sokszor YouTube.
És a hifizős korszakkal ellentétben most tudnám mit kell vegyek, ha hangminőségben valóban és kérdés nélkül előre szeretnék lépni. 2 komolyabb aktív ATC monitorsugárzót, nem tuning alkatrészeket a mostani cuccaimba, nem biszbaszokat, nem PC-t, nem switcheket, nem konvertert, nem félmilliós drótokat, nem szoftvereket, se nem smirglipapírt a falra.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés