Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 51

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hunhun »

tsilver2 írta:
2021.12.19., vas. 17:40
Az normális, hogy a Roon betöltése minimum 30mp de lehet akár 1 perc is ? win11 audioPC 3TB zene
nálam egy ROCK beüzemelése hozott egy őrületes előrelépést ez a téren. Így eleve nem kell a core-t futtatni a Windows-on, és a vezérlés is sokkal jobb élmény, mert gyorsabban reagál (telóról, tabletről, de PCn keresztül is).
korábban nekem is nagyon hosszú volt a teljes Roon indulás.

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

tsilver2 írta:
2021.12.19., vas. 17:40
Az normális, hogy a Roon betöltése minimum 30mp de lehet akár 1 perc is ? win11 audioPC 3TB zene
Röviden igen, de függ meg a belső háló sebességétől, és az hogy az a 3Tb zenét esetleg bővítetted-e az előzőekhez képest.

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Asebestyén és diagnet kollégák gondolatai nyomán pár kapcsolódó meglátás:

Úgy gondolom, hogy a mai hifi nagyobbik fele tudatmanipuláció és önszuggesszió. Ezek inkább ártanak a hobbi, és a hifisták mint csoport külső megítélésének.

Pld. Ha kiderül rólam egy társaságban, hogy "hifizek", akkor 10 esetből 8-szor két megállapítás köszön vissza:

- #1 olyan dolgokat elhiszek, ami mellett akár "alufólia sapkát is kérhetnék 43 éves fejjel a jézuskától karácsonyra"
- #2 értelmetlenül túlárazott dolgokat hajlandó vagyok megvenni, műszaki maszlagok hatására.

Néha az is felmerül kérdésként, hogy vajon "jobban hallok, mint a denevérek"?

Az a helyzet, hogy az első két dolog egymástól nem független jelenség, sajnos.

Hiába derül ki egy-egy dologról, hogy marhaság, jön helyette holnap majd más. Ha bejön az új valami, akkor ott aztán a vallásos révületű, átlag hifista véleménye (szubejektív hangélménye) ezer kérdőjelet kitöröl, rengeteg tanult mérnök szkeptikus álláspontjával egyenértékű lehet pusztán arra a kreált érvelési sémára hivatkozással, hogy a mérnök korlátok közé szorítja az elméjét a mérhető dolgokkal, pontatlan műszerekkel és holnap ez már igaz lesz csak ma még nem fedezték fel azt a mértékegységet, amit a kolléga másfél másodperces reverbbel döngő nappalijában bizony egyből kihall és tudja hogy az ott van. Ilyenkor az sem számít, hogy érzékelő szubjektum egy kistercet és egy nagytercet nem tud megkülönböztetni. Nem releváns tudniillik ez. Értem.

CSak akkor oda jutunk, hogy az iparágba tartozó komoly cégek úgy tudnak fennmaradni, ha ők is kitalálnak valami műszaki maszlaggal alátámasztott fejlesztést vagy pedig elmennek a kommersz irányba. HA én cégvezető lennék, az utóbbi mellé tenném le a voksom amúgy.

No ezekhez képest nem találom helyesnek a minden virág virágozzék, mindenki úgy élvez, ahogy tud, stb. elgondolásokat.

Vajon 2022-ben milyen új valóságszférát hódít meg a hifi azon csatakiáltás alatt, hogy "minden részlet számít, nincs lényegtelen részlet". Pld. kijön majd az, hogy ne infra egeret használjunk, mert átmegy a zavar az erősítőbe? A régi 90-es évekbeli golyós egér lenne inkább jó. Nem tudom, de kíváncsi vagyok.

Tommaso d'Aquino
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Tommaso d'Aquino »

Sziasztok!
Vezetéknélküli fejhallgatón szeretnék PC-ről zenét, filmeket hallgatni jó minőségben. Új gép, rendszer építése előtt állok.
Egy Sony fejhalltatót néztem ki erre a célra, ami tud aptX HD-t, ehhez a BT-formátumhoz keresek adót, illetve olyan hangkártyát/DAC-ot, amiben ilyen képességű BT van.
Sajnos sok mindent nem találtam. Creative USB sticktől a kínai elemes transmittereken át a Fiio BTA30 Pro-ig igazából csak ez utóbbi tűnik megbízhatónak.
Mi mást tudnátok ajánlani, illetve mi a tapasztalat ezzel az eszközzel, efféle felhasználással kapcsolatban?
Jó lenne, ha a hangkártyát is kiváltaná az eszköz.

Úgy tűnik a gyártók inkább a fordított felállásra mentek rá, vagyis hogy valaki telefonról játszik le a DAC-on keresztül a vezetékes hangsugárzóin zenét... Ilyen cuccokból persze Tiszát lehetne rekeszteni.

viktorke
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: viktorke »

I T ' S C H R I S T M A S !
­Starting now, your free trial of Audirvāna Studio gets reactivated until December 28th. You can check all the improvements and additions released over the last months.

gondolom mindenkinek, akinek volt korábban fiók.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8892

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

denesdr írta:
2021.12.09., csüt. 19:32
fapaci írta:
2021.12.09., csüt. 19:08
Jut eszembe, a jelenlegi rendszerem egy hálózati lejátszóból és két aktív hangdobozból áll, de egyelőre van a közöttük egy előerősítő is. De ha azt mondjátok, utóbbi teljesen felesleges, kidobom. :D
Ha nincs szükséged a funkcióira, akkor miért ne mehetne a levesbe? Próbáltad már nélküle?
Megerősítem az infót. Egy jó előfok sokat hoz a konyhára…
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

asebestyen írta:
2021.12.09., csüt. 15:40

És a hifizős korszakkal ellentétben most tudnám mit kell vegyek, ha hangminőségben valóban és kérdés nélkül előre szeretnék lépni. 2 komolyabb aktív ATC monitorsugárzót, nem tuning alkatrészeket a mostani cuccaimba, nem biszbaszokat, nem PC-t, nem switcheket, nem konvertert, nem félmilliós drótokat, nem szoftvereket, se nem smirglipapírt a falra.
Van egy rossz hírem.
A hifis társadalom ilyen évekig, évtizedekig tartó korszakai során a kamubrandekre, kábelekre, IT termékekre, vodoobabákra költött milliárdok nem abban a szegmensben landoltak ahonnét a megvilágosodás után jönne a megváltás. Az elégetett pénz nem az ATC és a többi valós megoldásokat nyújtó cég cashflowjában irkál jóvá a fejlesztési, vagy működési költségeket.
Ennek következményeként minden amire most vágysz és tudod, hogy megkerülhetetlen, az már több ezer, de inkább több tízezer euróval távolabb került. De mint tudjuk, az elvesztegetett idő ingyen van...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5972

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

asebestyen írta:
2021.12.09., csüt. 15:40
sutemenyx írta:
2021.12.09., csüt. 14:53

Ha már arra tart a világ, hogy lassan csak streamből vagy fájlból hallgat mindenki zenét, akkor érdemes lenne ezekkel az összefüggésekkel is foglalkozni, ha egyszer van hallható hatása.
Másik oldalról meg én pl, mint elrettentő példa:
- Megszüntettem a dual PC felállást (megvan még a kontroll pc is a szekrény tetején)
- Volt USB-spdif konverterem, kivettem
- Van rendes lemezes, teli áron vásárolt Winem 4db, nem használom egyiket sem
- van 2 Fidelizer Pro-m, nem használom már
- van audirvana előfizum, volt Jplay, Roon, mindenféle szarság program előfizum, nem használom őket
- vettem, próbáltam audiophile UTP kábelt, nem használom
- vittem haza plusz switchet próbára, nem használom
- próbáltam 1000+1 féle felskálázó megoldást, digitális szűrőket, a dac beépítettjén kívül egyiket sem használom

Jelenleg egy Linux fut audio PC-n (amit ma már szintén nem vennék meg) és javarészt böngészőből streamet hallgatok, sokszor YouTube. :rolleyes:
És a hifizős korszakkal ellentétben most tudnám mit kell vegyek, ha hangminőségben valóban és kérdés nélkül előre szeretnék lépni. 2 komolyabb aktív ATC monitorsugárzót, nem tuning alkatrészeket a mostani cuccaimba, nem biszbaszokat, nem PC-t, nem switcheket, nem konvertert, nem félmilliós drótokat, nem szoftvereket, se nem smirglipapírt a falra.
Kérdés csak az, hogy ez a megvilágosodás, és világegyenlet-megfejtés mennyire bizonyul tartósnak.
Mert ugye az összes előző megoldás nem azért volt, mert viszketett a zsebed...
:D
Reméljük, megérkeztél. És akkor be is zárhattunk egy pár topikot, mert megvan a mindenki számára üdvözítő megoldás. Vagy mégsem.

A zsákutcákat mindenki - legalábbis szemmel láthatóan a túlnyomó többség - bejárja, mert - szerintem legalábbis - mindenki számára jó megoldás nincs. Mindenki meg kell keresse a magáét - és vagy kitart és megérkezik, vagy a keresésben leli épp örömét, és örökre keres, vagy feladja, és bemeséli magának, hogy minden eddigi keresés hiábavaló volt, mert a hifizésben magában van a hiba, rossz célt választott, elég például a telefon is meg a agybadugós fülhallgató, mert úgymond a zene a lényeg ;)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

robi20064 írta:
2021.12.09., csüt. 16:28
supravox írta:
2021.12.09., csüt. 14:06
sutemenyx írta:
2021.12.09., csüt. 13:57

Jajj ne már! Próbáltam egy kérdést felvetni, hátha kiderül valami, hogy mi történik egy vagy több switch berakásakor. Lehetnének ezzel kapcsolatban érvek. Esetleg ha valaki mért vagy hálózati analizált, akkor annak az adatai, tapasztalatok, stb.
Hagyjuk már ezt a kinek nagyobb dolgot.
Nyilván mindenki ugy gondolja, hogy az ő készüléke a helyes, ezalól én sem vagyok kivétel, ahogy te sem. Én felvázoltam egy elképzelést, jöhetne ezzel kapcsolatban más elképzelés is. Hallható különbség mindenképpen van, jo lenne kideriteni miert, elorebb lennénk vele.
Nem tűnt fel,hogy ezen a kèrdèsen csak Te tipródsz?
Es itt meg is erkeztunk a szokasos "AVX" ponthoz. Valaki felvet valamit, probal nyitott lenne, kifejti a sajat - teves vagy sem - elkepzeleset es 5-10 hozzaszolassal kesobb mar nagyjabol meg is banja hogy egyaltalan felvetette a temat. Lehet hogy te osszetakoltal 6 valamilyen switchet es boldog vagy attol amit eppen hallasz, de van aki tovabbra is szeretne tudni - legalabb reszlegesen - hogy mi es miert tortenik.

Szerintem suti kerdese abszolult jogos a mai egyre inkabb streaming kozpontu, otthoni halozatos, es nem csak Audio PC-rol lejatszos vilagban.
Èn "tudomànyos" magyarázatot nem tudok adni.
Ez a rèsze egyébkènt is felületesen èrdekel.
Pàromról sem kèrtem ki màs vèlemènyèt ès Tőle sem kértem mèrèsi jegyzőkönyvet ami az Ő "jósàgàt" vagy "rosszsàgàt" alatàmasztja.
Azt tudom,hogy vele az èletem örömtelibb.
Ennyi nekem pont elèg.
Egyèbként is azt gondolom,hogy a Miértek? lefele húznak
A Hogyanok felfele.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2021.12.09., csüt. 18:04

Sajnálom, hogy csalódást okoztam, néha magam felé is megteszem. Tisztában voltam vele, hogy a feltett kérdésre nincs támadhatatlan válasz.
Szerintem jelen esetben a lejátszóból kjövő jelre gondolt TJ.
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10971
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

janijani írta:
2021.12.09., csüt. 10:07
A TJ tökéletesen fogalmazott! Egyértelmű, nincs ilyen alkatrész! (Sem eszköz! Ami egyszer elveszett az nincs többet! Fapacit többre tartottam.) Ez amit itt "megmagyarázásként" írtok siralmas! Komolyan, itt tartotok?
Sajnálom, hogy csalódást okoztam, néha magam felé is megteszem. Tisztában voltam vele, hogy a feltett kérdésre nincs támadhatatlan válasz.

Továbbra sem tudom értelmezni, mit jelent a jel javítása, de a Szent Jel sérthetetlensége is hasonlóan misztikus számomra, hiszen készülékek, kábelek, alátétek cserélgetésével folyamatosan tekergetjük a produkciót. Mikor a stúdióban megszólal egy hangszer, körbe pakolhatom 50-féle mikrofonnal különböző irányban, távolságban, szögben. Ezek erősen más hangzást fognak képviselni, de közülük melyik produkálja az Eredeti Szent Jelet, amihez olyan nagyon ragaszkodni kellene? Mikor a gitárom jelét átfuttatom egy processzoron, amivel a megálmodott hangzást kikeverem (és ami nélkül ez nem lehetséges), akkor sértettem-e a Szent Jelet, vagy sem? Mikor mixing közben elhelyezem a hangszereket térben, dinamikában, jelszintben, mikor járok el helyesen és mikor sértem a Szent Jel érdekeit? Van-e valami papirusztekercs, amiben a bölcsek lefektették a Szent Jellel történő bánásmód szabályait? Nem sorolom tovább. Szemellenzővel nyilván nehézkes az olvasás, sőt talán reménytelen is.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7532

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:
2021.12.09., csüt. 14:53

Ha már arra tart a világ, hogy lassan csak streamből vagy fájlból hallgat mindenki zenét, akkor érdemes lenne ezekkel az összefüggésekkel is foglalkozni, ha egyszer van hallható hatása.
Másik oldalról meg én pl, mint elrettentő példa:
- Megszüntettem a dual PC felállást (megvan még a kontroll pc is a szekrény tetején)
- Volt USB-spdif konverterem, kivettem
- Van rendes lemezes, teli áron vásárolt Winem 4db, nem használom egyiket sem
- van 2 Fidelizer Pro-m, nem használom már
- van audirvana előfizum, volt Jplay, Roon, mindenféle szarság program előfizum, nem használom őket
- vettem, próbáltam audiophile UTP kábelt, nem használom
- vittem haza plusz switchet próbára, nem használom
- próbáltam 1000+1 féle felskálázó megoldást, digitális szűrőket, a dac beépítettjén kívül egyiket sem használom

Jelenleg egy Linux fut audio PC-n (amit ma már szintén nem vennék meg) és javarészt böngészőből streamet hallgatok, sokszor YouTube. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

supravox írta:
2021.12.09., csüt. 14:06
sutemenyx írta:
supravox írta:
2021.12.09., csüt. 13:21

Szerintem túl jó..
Megnyugodhatsz.
Egy kèrdès letudva
Jajj ne már! Próbáltam egy kérdést felvetni, hátha kiderül valami, hogy mi történik egy vagy több switch berakásakor. Lehetnének ezzel kapcsolatban érvek. Esetleg ha valaki mért vagy hálózati analizált, akkor annak az adatai, tapasztalatok, stb.
Nyilván mindenki ugy gondolja, hogy az ő készüléke a helyes, ezalól én sem vagyok kivétel, ahogy te sem. Én felvázoltam egy elképzelést, jöhetne ezzel kapcsolatban más elképzelés is. Hallható különbség mindenképpen van, jo lenne kideriteni miert, elorebb lennénk vele.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

sutemenyx írta:
supravox írta:
sutemenyx írta:
2021.12.09., csüt. 11:44

Amint már említettem, kipróbáltam. Valószínűleg vagy túl rossz, vagy túl jó ehhez a rendszerem többi tagja, mert magamnál csak rontó hatását sikerült detektálnom a köztes switchnek. (Azt is leírtam milyen switch, mégmielőtt…)
Szerintem túl jó..
Megnyugodhatsz.
Egy kèrdès letudva
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

supravox írta:
sutemenyx írta:
Ear írta:
2021.12.09., csüt. 11:20

Nem akarod inkább kipróbálni ilyen badar agyszülemények helyett?
Amint már említettem, kipróbáltam. Valószínűleg vagy túl rossz, vagy túl jó ehhez a rendszerem többi tagja, mert magamnál csak rontó hatását sikerült detektálnom a köztes switchnek. (Azt is leírtam milyen switch, mégmielőtt…)
Szerintem túl jó..
Megnyugodhatsz.
Egy kèrdès letudva
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

supravox írta:
2021.12.09., csüt. 13:19
tunerman írta:
2021.12.09., csüt. 06:47
juliush írta:
2021.12.09., csüt. 00:25

Én csak arról írtam, mi lehet tényleg plauzibilis magyarázata annak, hogy MÁSKÉPP szólhat! Hogy ki, mit hall JOBBNAK a változást saját szubjektív értékrendszeréhez mérve (esetleg a "szaksajtó", lelkes bloggerek által már befolyásolva, csillogó szemmel lelkendező hobbitársakkal "tesztelve", az impozáns switch-tornyok és a körülöttük tekergőző, ujjnyi vastag kábelek Laokoon-csoportjának látványától megrészegülve, vagy csak a saját rendszert időtlen-idők óta reszelgetve, ne adj'Isten a beleölt csomó pénzt, energiát igazolandó...), az már egyéni megítélés kérdése.

Miért gondolod, hogy a "kevesebb zaj" = szubjektíve jobb hangzás? gondolkodik.gif
Aki ismer olyan elektronikai alkatrészt, vagy az azokból épített berendezést, amely az eredeti bemenő jelen "javít", akkor ezt az információt kérem ossza meg velünk.
Mert ez kb. azzal lenne egyenértékű, mintha feltalálta volna az örökmozgót leborulok.gif
TJ.
Szerintem az erősítő az ilyen alkatrèsz..
Ha kihagyjuk elèg gyenge lesz a hangzàs
De ilyen a hálózati modem is, internetes streaming esetén.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2021.12.09., csüt. 13:58-kor.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

sutemenyx írta:
Ear írta:
sutemenyx írta:
2021.12.08., szer. 17:06
Nem, nem ott segíti. Hanem _ha_ valamelyik készülék torzit, amibe beletartozik sőt kifejezetten formája a digital glare-nek nevezett hangzás, akkor azt meg tudja akadályozni az által, hogy azokat a tranzienseket és dinamikacsúcsikat ellapítja, aminek a hatására és ahol ez a glare képződne és nyilvánvalóvá válna. Ezáltal szubjektív értelemben a hang javulni fog, miközben egyébként a mikrodinamika csökken.

Ahogyan pl egy készülék elé kötött induktív zajszűrő is teszi.
Szerintem túl jó..
Megnyugodhatsz.
Egy kèrdès letudva

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tunerman írta:
juliush írta:
2021.12.09., csüt. 00:25
sutemenyx írta:
2021.12.09., csüt. 00:01
...Akkor hogyan magyarázható az a jelenség, hogy egyre több switch-csel egyre jobban szól?
Én csak arról írtam, mi lehet tényleg plauzibilis magyarázata annak, hogy MÁSKÉPP szólhat! Hogy ki, mit hall JOBBNAK a változást saját szubjektív értékrendszeréhez mérve (esetleg a "szaksajtó", lelkes bloggerek által már befolyásolva, csillogó szemmel lelkendező hobbitársakkal "tesztelve", az impozáns switch-tornyok és a körülöttük tekergőző, ujjnyi vastag kábelek Laokoon-csoportjának látványától megrészegülve, vagy csak a saját rendszert időtlen-idők óta reszelgetve, ne adj'Isten a beleölt csomó pénzt, energiát igazolandó...), az már egyéni megítélés kérdése.
sutemenyx írta: Ha van egy switch, ami szuper, zaj mentes jelet ad ki magából, nem szórja meg az utána jövő pc-t, akkor hogyan lesz +5 switch után még kevesebb zaj és nem több?
Miért gondolod, hogy a "kevesebb zaj" = szubjektíve jobb hangzás? gondolkodik.gif
Aki ismer olyan elektronikai alkatrészt, vagy az azokból épített berendezést, amely az eredeti bemenő jelen "javít", akkor ezt az információt kérem ossza meg velünk.
Mert ez kb. azzal lenne egyenértékű, mintha feltalálta volna az örökmozgót leborulok.gif
TJ.
Szerintem az erősítő az ilyen alkatrèsz..
Ha kihagyjuk elèg gyenge lesz a hangzàs

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.12.09., csüt. 12:01
sutemenyx írta:
2021.12.09., csüt. 11:57
vlaca írta:
2021.12.09., csüt. 10:12

Reclocker/jitter killer? :napsut:
Ám ennél is nagyjából ez a szűrőhatás érvényesül a kapott hangban. Szebb lesz, kellemesebb lesz, de sokkal bénább lesz, mintha nincs betéve és eleve a forrásból jön alacsony jitter.

Persze bejön a képbe itt már az, hogy mi a költséghatékony. Egy jitter killer sok esetben lényegesen olcsóbb, mint a forráseszköz cseréje.
Süti, egy stream esetén, mi a forráseszköz? De lehet csak egy belső hálózatról lejátszott anyag is...
A pc vagy a streamer.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7532

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:
2021.12.09., csüt. 11:57
vlaca írta:
tunerman írta:

TJ.
Ám ennél is nagyjából ez a szűrőhatás érvényesül a kapott hangban. Szebb lesz, kellemesebb lesz, de sokkal bénább lesz, mintha nincs betéve és eleve a forrásból jön alacsony jitter.

Persze bejön a képbe itt már az, hogy mi a költséghatékony. Egy jitter killer sok esetben lényegesen olcsóbb, mint a forráseszköz cseréje.
Süti, egy stream esetén, mi a forráseszköz? De lehet csak egy belső hálózatról lejátszott anyag is...
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

vlaca írta:
tunerman írta:

TJ.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Ear írta:
sutemenyx írta:
2021.12.08., szer. 17:06
Nem, nem ott segíti. Hanem _ha_ valamelyik készülék torzit, amibe beletartozik sőt kifejezetten formája a digital glare-nek nevezett hangzás, akkor azt meg tudja akadályozni az által, hogy azokat a tranzienseket és dinamikacsúcsikat ellapítja, aminek a hatására és ahol ez a glare képződne és nyilvánvalóvá válna. Ezáltal szubjektív értelemben a hang javulni fog, miközben egyébként a mikrodinamika csökken.

Ahogyan pl egy készülék elé kötött induktív zajszűrő is teszi.

janijani
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: janijani »

:De amúgy ez egy HIFI (természetes hangzáshűség) fórum?
Ahol azt fejtegetitek, hogy megváltoztatjátok az eredeti bemenőjelet! :-(
Gratula!
(Mégegyszer ez volt a kérdés! van olyan alkatrész ami javít a bejövő jelen?)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára janijani 2021.12.09., csüt. 10:45-kor.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4018

Hozzászólás Szerző: juliush »

janijani írta:
2021.12.09., csüt. 10:07
A TJ tökéletesen fogalmazott! Egyértelmű, nincs ilyen alkatrész! (Sem eszköz! Ami egyszer elveszett az nincs többet! Fapacit többre tartottam.)
Ez amit itt "megmagyarázásként" írtok siralmas!
Komolyan, itt tartotok?
Ha belegondolsz, a hangrögzítési eljárások során például az eredeti zenei történés kinetikus energiatartalmának túlnyomó részét elveszíti, a reprodukció során ezt újra pótolnunk kell több fokozatban végrehajtandó erősítés által. Hidd el, igencsak pocsékul szól egy hangszedő kimenő jele által közvetlenül meghajtott hangszóró, egy RIAA-korrektoros erősítő kész áldás tud lenni! :D
Úgyhogy a helyedben megpróbálnék kicsit átfogóbb szemléletben elgondolkodni mások véleményén, mielőtt pálcát törnék felettük! ;)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”