Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Hááát. Nem titok : B&W P6. Anno 1996-ben 1000 font körül volt ha jól tudom.
És hát most nagyon nem milliós kategória. Jó esetben 200 rugó körül lehet.
Az enyém akkor lesz eladó majd ha fagy. :) 20 évig kerestem, 15 éve (2005) vettem, azóta nem cseréltem, pedig előtte volt jópár ... útkeresés. Azóta nem adtam el, csak vettem. (Amit most árulok az sem az enyém ... )

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 880

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Snipi írta:
2021.12.06., hétf. 08:12
Utána megnéztem egy honlapon, és ott láttam hogy nagyon drága hangsugárzókban (az enyém nem olyan drága, újonnan a 90-es évek második felében 1000 font volt az ára Ángliában ... ) is elkók voltak akkoriban.
Azért 25 éve egy 1000 fontos doboz pár nem éppen a belépő szint volt. Szerintem ez ma úgy a milliós kategória.
Persze, lehet ezt is olcsónak tekinteni. :)
Nem szotkam hibázni.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez a "hangváltóba elkó" dolog nekem csak nemrég került képbe saját hangsugárzóimon keresztül, amikben szintén elkók voltak, és az egyikben muszáj volt kicserélni, mert tönkre ment. Először csak azt vettem észre, hogy valami furcsán szól, és aztán egy hanggenerátor program segítségével kiderítettem, hogy 3-6 Khz között nem szól a magas.
Utána ki lett benne cserélve az elkó valami polipropilén kondira és jó lett. A hangja is jobb lett. Ezt joggal kijelenthetem, mert egy másik hangsugárzómban is - ezen felbuzdulva - kicseréltettem (nem én, szakember csinálta) a benne lévő öreg elkókat PPP-re és jobb lett a hangja. (Idővel ... )
Utána megnéztem egy honlapon, és ott láttam hogy nagyon drága hangsugárzókban (az enyém nem olyan drága, újonnan a 90-es évek második felében 1000 font volt az ára Ángliában ... ) is elkók voltak akkoriban.
Az elkó - nem elkó műszaki oldalához nem tudok hozzászólni szaktudás hiányában ...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5995

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Az áremelkedésekkel kapcsolatos kérdést és vitát áttettem a helyére, kérem, hogy ott folytassuk: viewtopic.php?f=60&t=142626
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Azért nem mindig és mindenre igaz. A Rubycon BlackGate AC szériája, de az N, NX méginkább, a legtöbb fóliakondenzátornál jobb hangot tudnak váltóban is. Egy olcsóbb rézfoliásnál gyengébb dolognak nincs sok esélye “ellenük”.
Igaz az N és NX széria pici és jellemzően alacsony feszültségű, nem váltóba valók. Maximum néhány wattig jók. Az AC szériát viszont erre találták ki.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A nem polarizált elkók tokon belül 2 darab polarizált elkóból vannak, csak azonos polaritással szembefordítva.
A keresztváltókban bizonyos helyekre teljesen megfelelnek, de pl. magassugárzók soros kapacitásaként nem célszerű használni ilyet, bármelyik fólia kondenzátor- de főleg a polipropilén és fémezett változata mindenképp jobb, ez mérhető és hallható egyaránt. És persze azért a bipoláris elkók között is van különbség, ugyanúgy, mint a fóliakondik között.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Snipi írta:
2021.12.02., csüt. 16:54
"az olcsóbb hangsugárzók váltójába építettek elkókat. Kb. két nappal ezelőtt - én az "archívumban" olvastam nemrég ...
Hát én tudok olyan csilliárdos hangsugárzókat - sőt! legendás hangsugárzókat - amiknek bizony elkó volt a hangváltójában.
Mi a gond, léteznek nem polarizált (NP) elektrolit kondenzátorok is. Vagy polarizáltat láttál váltóban?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Snipi írta:
2021.12.02., csüt. 16:54
Bocsánat, hogy ide írom, de nem akarnám ezzel az üzenőfalat rongálni, és azért is elnézést, hogy ilyen fáziskéséssel írok ...
Arról volna szó, hogy valaki - már nem emlékszem ki - írta, hogy "az olcsóbb hangsugárzók váltójába építettek elkókat. Kb. két nappal ezelőtt - én az "archívumban" olvastam nemrég ...
Hát én tudok olyan csilliárdos hangsugárzókat - sőt! legendás hangsugárzókat - amiknek bizony elkó volt a hangváltójában.
Nem hinném - legalább is - hogy azoknál a spórolás miatt. Hogy miért, azt nem tudom ha lelőnének az infóért akkor sem ... :D
Típust, gyártási számot, gyárat stb ... akkor se mondok ! :ohnoohnoohno:
Szerimtem ez az állításod akkor lenne igaz, ha arra alapulna, hogy hallottad ugyanazokat a dobozokat más kondenzátorokkal is és ez lett az eredmény a hallottak alapján.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Bocsánat, hogy ide írom, de nem akarnám ezzel az üzenőfalat rongálni, és azért is elnézést, hogy ilyen fáziskéséssel írok ...
Arról volna szó, hogy valaki - már nem emlékszem ki - írta, hogy "az olcsóbb hangsugárzók váltójába építettek elkókat. Kb. két nappal ezelőtt - én az "archívumban" olvastam nemrég ...
Nem hinném - legalább is - hogy azoknál a spórolás miatt. Hogy miért, azt nem tudom ha lelőnének az infóért akkor sem ... :D
Típust, gyártási számot, gyárat stb ... akkor se mondok ! :ohnoohnoohno:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2021.12.01., szer. 22:39
sutemenyx írta:
2021.12.01., szer. 21:47
fapaci írta:
2021.12.01., szer. 21:44

Gyanítom, mivel más nincs rajta.
Van egy usb, nemtudom, hogy lehet-e arra dacot kötni.
DAC-ot arra nem. Az egy USB MSC (Mass Storage Class) csatlakozó, vagyis pendrájvot, külső CD-meghajtót, külső winyót, stb lehet rákötni, hogy arról játsszon lefelé a citromfa.
Értem, köszi!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

sutemenyx írta:
2021.12.01., szer. 21:47
fapaci írta:
sutemenyx írta:
2021.12.01., szer. 21:41
Az analóg kimenetét használod?
DAC-ot arra nem. Az egy USB MSC (Mass Storage Class) csatlakozó, vagyis pendrájvot, külső CD-meghajtót, külső winyót, stb lehet rákötni, hogy arról játsszon lefelé a citromfa.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fapaci írta:
sutemenyx írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

sutemenyx írta:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2021.12.01., szer. 17:56
Aszpirin írta:
2021.12.01., szer. 16:50
sutemenyx írta:
2021.12.01., szer. 16:20
Ha még csak a táp.. ezzel még azon felül is lehet bőven mit kezdeni!
Pl bitumenlapok? :D

Lindemann-Limetree-NETWORK-hálózati-zenelejátszó-exploded-top_big.jpg
Nyilván. Plusz aztuán: a bugyikék golyókat ki ne felejtsd. Tele velük a dobozt! van ott hely bőven!
Pont ebben a sorrendben terveztem. :tutiok:
Más további javaslat? :rolleyes:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

fapaci írta:
2021.12.01., szer. 09:26
Aszpirin írta:
2021.12.01., szer. 08:25
Én átfutottam. Előbb azt hittem, valami önirónia, még humorosnak is találtam, aztán a kommenteket is megnézve, rájöttem, nem, nem vicc. Ez komoly. A képek mindent megérnek…
Pár hete egy hobbitársunk aggódva kérdezte tőlem, hogy szerintem túltolta-e a hobbit, közben a valóban nem kis mennyiségű készülékeit nézegettük a szobájában. Mondtam neki, a miheztartás végett nézzen rá Long blogjára, hátha... Este kaptam tőle egy szűkszavú üzenetet: "Megnyugodtam."
Meglátásom szerint, ha ez kérdésként egyáltalán felmerül, akkor arra a kérdésre önmaga is tudja a választ. :smile29:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Re: fo.Q

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
2021.11.30., kedd 23:25
LIMAR írta:
2021.11.30., kedd 21:00
Amikor a hülyeség szorgalommal párosul.
Vajon mi volt emögött az elgondolás?
Mi az a fekete lap, amiből minden alkatrészre jutott, még a kondikra is? Gumi? Szilikon?
És mi a szürke trutyi?
Nem értem, mit nem lehet ezen felismerni?
Ezt a készüléket konyhai baleset érte, belefolyt a palacsinta tészta. :D
Legalábbis engem arra emlékeztet...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1213

Hozzászólás Szerző: -CB- »

sutemenyx írta:

Á, ki lehetne ezt az egészet önteni műgyantával is...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2021.12.01., szer. 16:50
sutemenyx írta:

Nyilván. Plusz aztuán: a bugyikék golyókat ki ne felejtsd. Tele velük a dobozt! van ott hely bőven!
Pont ebben a sorrendben terveztem. :tutiok:
Más további javaslat? :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

sutemenyx írta:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Lindemann-Limetree-NETWORK-hálózati-zenelejátszó-exploded-top_big.jpg (2.38 MiB) Megtekintve 2237 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2021.12.01., szer. 08:25
Én átfutottam. Előbb azt hittem, valami önirónia, még humorosnak is találtam, aztán a kommenteket is megnézve, rájöttem, nem, nem vicc. Ez komoly. A képek mindent megérnek…
Pár hete egy hobbitársunk aggódva kérdezte tőlem, hogy szerintem túltolta-e a hobbit, közben a valóban nem kis mennyiségű készülékeit nézegettük a szobájában. Mondtam neki, a miheztartás végett nézzen rá Long blogjára, hátha... Este kaptam tőle egy szűkszavú üzenetet: "Megnyugodtam."

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

Beleolvasgattam az alábbi posztokba és végig olvastam az idézett Long bloggot (köszi earforce hogy belinkelted).
Nagyon vegyes érzelmeket keltettek ezek bennem, és valami olyan érzést, hogy nyitottnak érdemes maradni, de nem szabad helyből elhinni semmit. Ez vonatkozik az ezo bloggokra épp úgy, mint a komoly gyártók szakmai irományaira.

Tegnap reggel átolvastam egy olasz kábel gyártó honlapját a cég történetüktől kezdve a termékekig. A hálózati kábeleknél például világosan levezetve látható az ár növekedés szakmai háttere: több réz, és többszörös árnyékolás. Nagyon jól hangzik, csak éppen baromság, nem igaz.

Nehéz dolga van annak, aki kezdőként cseppen az audió csodálatos világába és én csak egyet tudok tanácsolni, senkire ne hallgasson, csak a saját fülére!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

fererencz írta:
2021.12.01., szer. 08:12
Csak attól, hogy végiggörgettem, a képektől is korai agyi-orgazmusom lett. El fogom olvasni is. :napsut:

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 880

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Csak attól, hogy végiggörgettem, a képektől is korai agyi-orgazmusom lett. El fogom olvasni is. :napsut:
Nem szotkam hibázni.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Re: fo.Q

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

earforce írta:
2021.12.01., szer. 07:15
ZolaBA írta:
2021.12.01., szer. 05:36
Hülyézzük szegényt, de voltaképp áldozat.
Nem, nem az. fo.Q-zik mert olvasta vagy mondta neki vki vmikor hogy az jó. Teljesen normálatlan.
Tehát áldozat :D

Amúgy bocs, mert ha fo.Q akkor úgy nézem nem 'holmi' bitumenes lap, hanem hibrid polimer!
- ami egy A4-es méretben, 2mm vastagságban potom 48.900 Ft :fekverohog:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”