Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Mathias »

ZolaBA írta:
2021.12.06., hétf. 07:21
Amikor azt látom, olvasom (és nem célzom senkire, csak a warning táblát tartanám fel), hogy amit X szeret/néz az nem olyan minőség, mint amit Y szeret/néz - és még mindig csak szubjektív ízlésről van szó, akkor nekem égnek áll a hajam ;)
Nekem pont az a bajom a mai "siker" filmekkel, hogy objektíven gyengék, nem szubjektíven. Mert hát vannak olyan filmek, amik nem tetszenek, de attól még tudom azt mondani, hogy rendesen megcsinálták őket, nem gagyik, minőség szempontjából nem tudok beléjük kötni.
Nézzük fapaci Rambo-ját, amit nagyon régen láttam 1x-er. Történet építés szempontjából emlékeim szerint rendben volt. Ahogy a volt vietnámi katona a társadalomba nem tudott visszailleszkedni és a társadalom se tudott vele mit kezdeni, valamint hogy az igazáért megpróbált kiállni és így fajultak el a dolgok. Talán nem is voltak túlmagyarázva az indítékok. Utána kevésbé van meg a részletes történet, de emlékeim szerint olyan nagyon nagy következetlenségek nem voltak benne. Párbeszédek bár nem voltak bonyolultak, de erőltetettek se. Színészi játék a film kategóriájához képest rendben lévőnek tűnt. Komolyan volt véve az egész. Manapság ezt a filmet tuti úgy forgatnák le, hogy mindent is megmagyaráznak. (Rambo tuti magában beszélne és elmondaná mit miért tesz, hogy a néző is értse) Tuti lenne benne valami bugyuta, olcsó poén. Mint ahogy valamelyik filmben, mikor eszik valami szendvicset a karakter a leszállópálya mellett és kifújja a kezéből a leszálló repülőgép mikor épp harapna bele, aminek semmihez semmi köze, se felépítve nem volt, se értelme.
Szóval bár nem vagyok a Rambo műfajának híve, de minőségileg szerintem 1-2 polccal magasabb szintet képvisel, mint bármelyik Marvel.
De lehetne párhuzamot vonni kalandfilm vonalon is. Pl Indiana Jones - Red Notice. Utóbbi egyszerűen gagyi. Nincs rendes történet, karakter építés. Gagyi, életszerűtlen fél vicces semmiből jövő, semmibe tartó párbeszédek, mikor a kommandósok már elkapták egyiket, másikat, akkor nagyon életszerű, hogy még hagyják percekig ott viccelődni őket egymással, stb.
De lehetne említeni A 7 mesterlövész eredeti vs remake-jét is, ahol az eredetinek pont az volt a lényeg, hogy a társadalomba már nem illeszkedő fejvadászok nem is a pénzért(mert nem tudnak nekik adni) segítenek az embereken, hanem pusztán azért mert ilyenek, ehhez értenek. (ami mellesleg nem is lett elmagyarázva, kimondva, de pont aza lényeg, hogy gondolkozzon a néző) Ezzel szemben a feldolgozásban már pénzért segítenek, mert különben a nézőnek gondolkoznia kéne a motivációkon, stb.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 852

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

"Ez azért egy “icipicit” jerevánirádiós"

Ok, akkor örülök a sok nőnek, hogy majd kiszorítja sok fiulány-semleges-mégnemdöntöttemel lényt.
Ugye így lesz? gondolkodik.gif
Szerintem!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11285
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ZolaBA írta:
2021.12.06., hétf. 07:21
A "minőség" a legtöbb ember szerint egy jól megítélhető abszolút skála. Ugyanakkor amikor valaki "minősít", a legtöbb esetben csak a saját szubjektív ízléséhez viszonyít. Filmeknél pl. főleg a tartalom szerint, netán a látvány és hang effektekre kitérve.
A minőség nem szubjektív, a tetszési index igen. Lehet keverni a kettőt, de nem érdemes, mert zavart okoz. Persze tudjuk, hogy az egyszerűbb lelkek, soványabb szókinccsel rendelkező emberek a nekik tetsző alkotásokat tartják minőséginek, de ez egy erősen beszűkült hozzáállás, az objektivitás képességének hiányáról szól. Egy magas minőségű hangsugárzó nem lesz rossz attól, hogy mulatós zene szól rajta, a gagyi hangdoboz pedig nem lesz attól minőségi, hogy Beethoven 9. szimfóniája szól rajta.
A műfajok nem helyezhetők el egy lineáris skálán egymás után szartól tökéletesig, kezdve mondjuk a Tremos - ahová lépek szörny terem akció-vígjátékkal és befejezve biztosan valami drámával - szóljon az bármiről is.
Nincs minőségi és gagyi műfaj, bármilyen témát fel lehet dolgozni magas és alacsony szinten. A minőséget minden esetben magára a produkcióra nézve kell vizsgálni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

scaurus írta:
2021.12.06., hétf. 07:49
Mondjuk, a The Alien bemutatója óta eltelt 40 év.
A neten elérhető adatok szerint pl. Sigourney Weaver a The Alien-ért 30-35.000 (!) dollár gázsit kapott (oké, az Aliens-ért már 1.000.000-t), gondolom, Az utolsó párbaj ismertebb mellékszereplői is ennek a többszörösét, a főszereplők meg, felteszem, milliós nagyságrendet.
Durva kontraszt, de néha nem árt belegondolni, milyen pénzekről beszélünk, mikor egy költségvetést alacsonynak nevezünk. Meg azon is el lehet mélázni, hogy ha az Alien-re annak idején 3x több pénzt költenek, mi változott volna.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6367

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Lemmy9.1 írta:
2021.12.06., hétf. 07:12
Ezt olvastátok?
- 2024-től az Oscar-díjra is csak olyan film nevezhető, amelyben legalább egy főszereplő szexuálisan aberrált, vagy
minimum a szereplők 30%-a ilyen.
- Legalább egy főszereplő faji kissebség.
Ezek a döntéshozók teljesen kész vannak, saját maguk karikatúrái.
Egyébként eddig sem ez volt a mérce a jó film kategóriában, de mindig van lejjebb. Szvsz.
Ez azért egy “icipicit” jerevánirádiós interpretációja az új szabályoknak… (tudod a “nem osztogattak, hanem fosztogattak…”).

Szóval, nézzük.
Először is, arról van szó, hogy az Oscar-díj legjobb film kategóriájában milyen film nevezhető.

A szabályozás négy “alulreprezentált” csoportot nevesít:
1. nők
2. LGBTQ személyek
3. “alulreprezentált” rassz vagy etnikum
4. fogyatékkal élők

A legjobb film címre jelölt film négy “sztenderdnek” kell megfelelnia: A., B., C. és D sztenderdek:

A. sztenderd
A film meg kell legalább egy követelmánynek az alábbiakból:
- legalább egy alulreprezentált rasszhoz vagy etnikumhoz tartozó színész “jelentős” szerepben kell legyen (nevezzük főszereplőnek)
VAGY
- a film témájának középpontjában a négy alulreprezentált kategória valamelyike áll
VAGY
- a szereplők legalább 30%-a a négy alulreprezentált kategória valamelyikéhez tartozik

B sztenderd
A film produkciós stábja (tehát mindazon személyek összessége, akik nem-színészként járulnak hozzá a folmhez) meg kell feleljen az alábbi követelmények közül legalább egynek:
- legalább két produkciós részleg főnöke a négy alulreprezentált kategória valamelyikébe tartouik
VAGY
- legalább 6 egyéb stáb-tag alulreprezentált rassz vagy etnikum tagja
VAGY
- legalább 30%-a a stábnak a négy alulreprezentált kategória valamelyikébe tartozik

C. sztenderd
A film elkészítésében résztvevő cégek az alábbi két kritériuk valamelyikét kell teljesítsék:
- a disztribúciós és/vagy finanszírozó cég(ek)nek legalább két gyakornoka kell legyen az alulreprezentált kategóriák valamelyikéből (az “intern” szó jelentése tudtommal “gyakornok”, de itt lehet hogy egyébről is szó van)
VAGY
- a produkciós, disztribúciós és/vagy finanszírozó cége(i) nyitott tanulmányi vagy álláspozíciókkal kell rendelkezzen(ek) az alulreprezentált kategóriákhoz tartozó személyek számára

D. sztenderd
A marketingben hirdetésben és disztribúcióban legalább egy vezető beosztású személy az alulreprezentált kategóriák valamelyikéhez kell tartozzon.

Nos, azért ezek nem olyan borzalmas megszorítások, és - tekintettel, hogy a legjobb film kategóriában csak amerikai filmek indulhatnak, illetve hogy a nők is az alulreprezentált kategóriák egyikét képezik, szerintem is tényleg eléggé tendenciózusan diszkriminatívnak kell lennie egy olyan amerikai filmnek, amelyik ezeket a sztenderdeket nem tudja teljesíteni.

Forrás szintén a ZolaBA által is linkelt New York Times-cikk.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

ZolaBA írta:
2021.12.06., hétf. 08:13
Lemmy9.1 írta:
Ezt olvastátok?
- 2024-től az Oscar-díjra is csak olyan film nevezhető, amelyben legalább egy főszereplő szexuálisan aberrált, vagy
Egyébként eddig sem ez volt a mérce a jó film kategóriában, de mindig van lejjebb. Szvsz.
Nem tudom honnan ollóztad át (és leginkább, hogy ezt ki és milyen céllal ferdítette), de ez nem így van leírva.

To satisfy the demands of Standard A, only one of these three criteria needs to be met:
- At least one actor from an underrepresented racial or ethnic group must be cast in a significant role.
- The story must center on women, L.G.T.B.Q. people, a racial or ethnic group or the disabled.
- At least 30 percent of the cast must be actors from at least two of those four underrepresented categories.

(forrás: https://www.nytimes.com/2020/09/09/movi ... rsity.html)
Így is nagyon gáz. Na mindegy, az oscar annyit is ér.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Lemmy9.1 írta:
Ezt olvastátok?
Nem tudom honnan ollóztad át (és leginkább, hogy ezt ki és milyen céllal ferdítette), de ez nem így van leírva.

To satisfy the demands of Standard A, only one of these three criteria needs to be met:
- At least one actor from an underrepresented racial or ethnic group must be cast in a significant role.
- The story must center on women, L.G.T.B.Q. people, a racial or ethnic group or the disabled.
- At least 30 percent of the cast must be actors from at least two of those four underrepresented categories.

(forrás: https://www.nytimes.com/2020/09/09/movi ... rsity.html)

De bosszantó az irány, ebben egyetértünk.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

fapaci írta:
2021.12.05., vas. 21:11
...
u.i. 2: Meg az is zavar, mikor egy száz millió USD költségvetésű filmre azt mondjuk, hogy nem volt rá elég pénz. (Az Alien tized ennyibe került és évtizedek óta hivatkozási alap, de a Gladiátor sem volt drágább.) Kicsit gondoljunk már bele, mennyi pénz az!
Mondjuk, a The Alien bemutatója óta eltelt 40 év.
A neten elérhető adatok szerint pl. Sigourney Weaver a The Alien-ért 30-35.000 (!) dollár gázsit kapott (oké, az Aliens-ért már 1.000.000-t), gondolom, Az utolsó párbaj ismertebb mellékszereplői is ennek a többszörösét, a főszereplők meg, felteszem, milliós nagyságrendet.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1603

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Lemmy9.1 írta:
Ezt olvastátok?
Nonszensz… de próbálom megtalálni benne a pozitív dolgot…
Így legalább könnyebben fogok tudni filmeket válogatni… amit Oscarra jelölnek majd legalább tudni fogom, hogy számomra belenézni se lesz érdemes majd… :rolleyes:
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3891

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Lemmy9.1 írta:
Ezt olvastátok?
Tehát, mondjuk egy XVI. századi szamuráj filmbe, be kéne csempészni a kornak / történelmi hűségnek nem megfelelő nációt azért, hogy díjazható legyen a film? gondolkodik.gif

Bár "nem baj", mert pár év, és az az ereurópai ember lesz a kisebbség. Na, akkor lehet majd szabadon filmeket forgatni...
Csak a Marantz! :-D

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Mathias írta:
2021.12.05., vas. 22:27
Manapság nem vagyok benne biztos, hogy a többség tisztában van-e vele mi a minőség.
A "minőség" a legtöbb ember szerint egy jól megítélhető abszolút skála. Ugyanakkor amikor valaki "minősít", a legtöbb esetben csak a saját szubjektív ízléséhez viszonyít. Filmeknél pl. főleg a tartalom szerint, netán a látvány és hang effektekre kitérve.

Hol ezzel a gond? Legtöbbször szinte sehol, hétköznapi csevegésben nem komoly hiba a minőség szó használata szubjektív véleményre, lényeg, hogy értjük a másikat, átadja a gondolatait és élményeit, stb.
Node. Amikor azt látom, olvasom (és nem célzom senkire, csak a warning táblát tartanám fel), hogy amit X szeret/néz az nem olyan minőség, mint amit Y szeret/néz - és még mindig csak szubjektív ízlésről van szó, akkor nekem égnek áll a hajam ;)

Minap "a feleségem elvitt" színházba (sőt, bérletünk van). Én vagyok a hülye, csak a színház oldalán olvastam el a darab leírást, nem néztem utána. Szóval egy átlagos dráma leírásra - ami akár jó is lehetne - már bocs, de pofámba kaptam a zsidóság minden fájdalmát (és még szünet se volt, hogy elmenekülhessek). Na nem... ilyen többet nem lesz, megfogadtam, hogy én többet nem nézek drámát színházban, nekem csak a vígjáték meg a musical való. De más meg odavolt érte. Ez ilyen.

A műfajok nem helyezhetők el egy lineáris skálán egymás után szartól tökéletesig, kezdve mondjuk a Tremos - ahová lépek szörny terem akció-vígjátékkal és befejezve biztosan valami drámával - szóljon az bármiről is.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Ezt olvastátok?
Szerintem!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Az amerikai ninja, úgy rémlik nekünk is meg volt eredetiben, akkor sem voltam elnyúlva tőle. Nem igazán néztem újra.

Régebben mindig megszavaztuk az “Év filmje”-t, olyanok voltam mint pl. egy Terminator 2.

Ezeket még mist is meg lehet nézni, szerintem ez egy fokmérője egy filmnek. Igaz ez egy hosszabb megítélés.

Manapság a bekerülési összeg alapján “ítélik” oda a jó film titulust. Képileg, hangilag,rendben is lehetnek, vannak, talán még egy tényező az felrobbantott “érték” . :D Igaz, régen meg a ki lőtt lőszer volt a fokmérő…

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3891

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2021.12.05., vas. 22:56
Mathias írta:
Ez ok. De talán akkoriban és lehet rosszul emlékszem, mintha ezek nem jutottak volna oda, hogy ezeket emlegessék, mint legjobb filmeket, szereplőiket meg legnagyobbaknak, megvolt a helyük. ZS kategóriának hívták. És még ha tetszett is némelyik, mindenki tudta, hogy ez nem a csúcsminőség filmgyártás területén. Manapság nem vagyok benne biztos, hogy a többség tisztában van-e vele mi a minőség.
Jó kérdés, nem tudom a választ, mert a többséggel nem beszélek. De talán igazad van, lejjebb került a léc és sokak fejében felcserélődött a gagyi és a magas szint. De az is lehet, hogy a mienkben van zavar, mert úgy emlékszem, az egyik régi szomszédom szerint Rambo és az Amerikai ninja minden idők leghősebb hősei, illetve Bud Spencer pofonosztó filmjei és a Baywatch komoly társadalmi érzékenységről tesznek tanúbizonyságot. Ezek adták a 80-as évek Marvel-érzését?
Rambo és Rocky jó filmek voltak. Persze csak az első részek.
Amerikai ninja az már akkor is zs kategória volt. Max azért lehetett népszerű, mert elhozta felénk a Nyugat szelét a 4x másolt érthetetlen alámondásos VHS-en.
Spencer-Hill pedig ma is ikon, ne tessék bántani őket :smile30: :D
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Mathias írta:
Ez ok. De talán akkoriban és lehet rosszul emlékszem, mintha ezek nem jutottak volna oda, hogy ezeket emlegessék, mint legjobb filmeket, szereplőiket meg legnagyobbaknak, megvolt a helyük. ZS kategóriának hívták. És még ha tetszett is némelyik, mindenki tudta, hogy ez nem a csúcsminőség filmgyártás területén. Manapság nem vagyok benne biztos, hogy a többség tisztában van-e vele mi a minőség.
Jó kérdés, nem tudom a választ, mert a többséggel nem beszélek. De talán igazad van, lejjebb került a léc és sokak fejében felcserélődött a gagyi és a magas szint. De az is lehet, hogy a mienkben van zavar, mert úgy emlékszem, az egyik régi szomszédom szerint Rambo és az Amerikai ninja minden idők leghősebb hősei, illetve Bud Spencer pofonosztó filmjei és a Baywatch komoly társadalmi érzékenységről tesznek tanúbizonyságot. Ezek adták a 80-as évek Marvel-érzését?

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.12.05., vas. 21:11
Mindig is a gagyi adta a termés nagy részét, csak régebben nem a szuperhősök vitték a prímet.
De lehet igen, nagy téma ez ide.
A Last Duel egyedi és bátor film (legalábbis a második fele), mert feltételezi, hogy a nézőnek van agya.
Akkor érthető miért bukott meg. :rolleyes:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Mathias írta:
2021.12.05., vas. 19:18
Kérdés, hogy megkapjuk-e majd. A nagy öregek panaszaiban, a vártnál kisebb sikereikben szerintem két dolog van benne. Egyrészt valószínűleg ők se vannak már a csúcson képességeiket illetően.(amit valószínűleg nem látnak be)
Másrészt valószínűnek tartom, hogy van rálátásuk a változásokra, pályafutásuk hossza miatt, és azt látják, hogy amit ők értékes/egyedi/minőségi filmnek, filmötletnek gondolnak milyen valószínűséggel valósul meg, illetve valósult meg régebben. És mekkora költségvetést kaptak ezek a filmek akkor és most. És mennyire szóltak bele akkor és most. Gyanítom panaszaik abból is fakadnak, hogy azt az irányt látják, hogy egyre nehezebb megcsinálni egy értékes/egyedi/minőségi filmet. (Legalábbis ha nincs benne legalább egy halhatatlan szuperhős)
Szóval valószínűleg te se kapod meg azt amit szeretnél. Vagy legalábbis kevesebbet, vagy kevésbé kidolgozotatt(alacsonyabb költségvetés miatt) kapsz. Egy-egy ilyen bukta a mozikban és a studiók egyre kevésbé fognak ilyesmikkel kockáztatni, mikor forgathatnak bugyuta akcióvígjátékokat is.
Igazad van. Jó téma, de túl összetett ahhoz, hogy pár szóban átbeszéljük, ez egy egészestés sörözés szintje inkább.

Az említett "öregek" ugyanazt érezhetik, mint néző kortársaik, hogy már nem ők az érdekesek és ettől sokan maguk alá kerülnek sok szempontból. Úgy sejtem, R. Scottnak sincs már teljhatalma a kiadók felett. Nagyon kevesen tudnak emelt fővel nyugdíjba vonulni, szinte mindenki lelakja a nevét öregemberként és önmaga karikatúrája lesz. Nagy tisztelet a kivételnek, mint pl. J. Morrison. :napsut:

Tudom, hogy nagyon menő a nosztalgia, de én régebben sem kaptam több jó filmet, mint most. Mindig is a gagyi adta a termés nagy részét, csak régebben nem a szuperhősök vitték a prímet. Vagy mégis, csak akkor nem robotokat gyilkoltak, hanem vietnámi katonákat? Ha holnap a nagy (amerikai) kiadók beszüntetnék tevékenységüket, én ellennék az európai kínálattal is (meg persze a koreaival :-) ), de a filmipar tönkre menne, amit mindenki megszívna. Amíg egészen alacsony költségvetéssel is készülnek mesterművek, addig szerintem nincs nagy baj, mert teret kap a gondolkodás. Majd ha ezek eltűnnek és minden a felületességről, látványról, hangeffektekről szól, lehet aggódni. A Last Duel egyedi és bátor film (legalábbis a második fele), mert feltételezi, hogy a nézőnek van agya. Ettől még persze nem lesz jó mozi, de mindenképpen kecsegtető.

u.i. 1: Engem mindig zavar, ha a filmről úgy beszélünk, mint egyetlen ember alkotása, de ez már egy másik téma.

u.i. 2: Meg az is zavar, mikor egy száz millió USD költségvetésű filmre azt mondjuk, hogy nem volt rá elég pénz. (Az Alien tized ennyibe került és évtizedek óta hivatkozási alap, de a Gladiátor sem volt drágább.) Kicsit gondoljunk már bele, mennyi pénz az!

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.12.05., vas. 18:29
Hogy az aktuális kasszasikerek sokunk számára egyre idegenebbek, az csupán annyit jelent, hogy távolodunk a célközönségtől. Illetve ők távolodnak tőlünk, csak hogy ne mindig én legyek a különc. :D Nem baj, engem ez különösebben nem érdekel, míg én is megkapom a magam kedvenceit.
Kérdés, hogy megkapjuk-e majd.
A nagy öregek panaszaiban, a vártnál kisebb sikereikben szerintem két dolog van benne. Egyrészt valószínűleg ők se vannak már a csúcson képességeiket illetően.(amit valószínűleg nem látnak be)
Másrészt valószínűnek tartom, hogy van rálátásuk a változásokra, pályafutásuk hossza miatt, és azt látják, hogy amit ők értékes/egyedi/minőségi filmnek, filmötletnek gondolnak milyen valószínűséggel valósul meg, illetve valósult meg régebben. És mekkora költségvetést kaptak ezek a filmek akkor és most. És mennyire szóltak bele akkor és most. Gyanítom panaszaik abból is fakadnak, hogy azt az irányt látják, hogy egyre nehezebb megcsinálni egy értékes/egyedi/minőségi filmet. (Legalábbis ha nincs benne legalább egy halhatatlan szuperhős)
Szóval valószínűleg te se kapod meg azt amit szeretnél. Vagy legalábbis kevesebbet, vagy kevésbé kidolgozotatt(alacsonyabb költségvetés miatt) kapsz.
Egy-egy ilyen bukta a mozikban és a studiók egyre kevésbé fognak ilyesmikkel kockáztatni, mikor forgathatnak bugyuta akcióvígjátékokat is.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Mathias írta:
2021.12.05., vas. 18:11
De ettől függetlenül lehet igaza. Meg Scorsesenek is. Épp a minap volt kérdés egy társaságban, hogy milyen jó filmek voltak az utóbbi 10 évben. Egyből a Bosszúállók és egyéb Marvel filmek kerültek elő.
És amíg ez a szint, addig a nem ezt képviselő filmek ritkán fognak szóhoz jutni. Pár kivétel lesz nyilván. Én nem láttam ezt a filmet, de ha végig nézted, akkor olyan rossz minőségű nem lehetett, mégis olyan filmek aratnak a kasszánál, amit nem tudsz megnézni. Nyilván van valami oka.
Igaza van, persze, de a film tervezésekor is tudták, mi a helyzet a nézők körében, tehát erre utólag hivatkozni nem annyira OK. Olyan nagyon nem kell sajnálkoznunk, mert nyilván nem ez lesz Scott legemlékezetesebb filmje (sőt... !), de sok millióan megnézik ezt is.

Hogy az aktuális kasszasikerek sokunk számára egyre idegenebbek, az csupán annyit jelent, hogy távolodunk a célközönségtől. Illetve ők távolodnak tőlünk, csak hogy ne mindig én legyek a különc. :D Nem baj, engem ez különösebben nem érdekel, míg én is megkapom a magam kedvenceit.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.12.04., szomb. 16:54
Scott mobiltelefonos kifakadást olyan szinten tolja a média (ingyen), hogy ekkora hírverést csak nagyon drágán lehetett volna összehozni. Szerintem ügyes húzás volt.
De ettől függetlenül lehet igaza. Meg Scorsesenek is.
Épp a minap volt kérdés egy társaságban, hogy milyen jó filmek voltak az utóbbi 10 évben. Egyből a Bosszúállók és egyéb Marvel filmek kerültek elő.
És amíg ez a szint, addig a nem ezt képviselő filmek ritkán fognak szóhoz jutni. Pár kivétel lesz nyilván. Én nem láttam ezt a filmet, de ha végig nézted, akkor olyan rossz minőségű nem lehetett, mégis olyan filmek aratnak a kasszánál, amit nem tudsz megnézni. Nyilván van valami oka.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.12.05., vas. 16:36
Lemmy9.1 írta:
2021.12.05., vas. 16:24
Szerintük meg mi fehérek vagyunk egyformák.

Ja tényleg, Will Ferrellt elfelejtettem. Ő elsőszámú antipata :D nekem is.

De akit csipázok, pl. Jon Bernthal a durva ábrázatával, vagy Colin Farellt a gyermekivel.
Hát én az összes eddig felsorolt színészt szeretem. Will Farrel is pár filmben nagyon jó, sokban valóban idegesítő.

De ezt láttad már? Megismered?

TheBatman.jpg
Nem, de rákerestem. Durva. :D
Szerintem!

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.12.04., szomb. 16:54
u.i.: Szegény Adam Driver bármilyen szerepet játszik, számomra teljesen hiteltelen, de a hiba biztosan bennem van.
Adam Driver azért lóg ki szerintem mindenhonnan, mert nagyon hozzászoktunk a filmekben az egyen, nagy hibáktól mentes színészi arcokhoz. Ő meg inkább olyan, mint a való életben egy nem túl szép, de azért a mindennapokban gyakran látható random arc. Amúgy a Patersonból nem lógott ki, mert ott pont egy hétköznapi random figurát játszott.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintük meg mi fehérek vagyunk egyformák.

Ja tényleg, Will Ferrellt elfelejtettem. Ő elsőszámú antipata :D nekem is.

De akit csipázok, pl. Jon Bernthal a durva ábrázatával, vagy Colin Farellt a gyermekivel.
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

-KP- írta:
2021.12.04., szomb. 20:37
...
Szerintem Steve Carell jó színész
...
Nem vitatom, csak már a megjelenése irritál.

Nem mondom, hogy nem láttam (mert láttam) Steve Carell filmet, az se mondom, hogy nem fogok megnézni filmjét, de nagyon jó ajánlásokkal kell majd rendelkeznie.

Egyébként, még eszembe jutott, hogy számomra Will Ferrell ábrázata is kibírhatatlan, Russell Crowe és Tom Cruise is taszítanak, nem is nagyon nézem filmjeiket.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Tegnap én is elkezdtem az Utolsó Párbajt. 45 perc után feladtam. Folyt. köv valamikor ma.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”