Reggelente eszmèletlen jó zenèket tolnak.
Ès baromi jó minősègben.
Az összes kereskedelmi retyó elbújhat.
Reggelente eszmèletlen jó zenèket tolnak.

Mivel ez volt a kiindulási alap iszoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 18:17
Visszaolvasva "minőséget", "minőségi zenét", emlegettél. Az, hogy egy rádióadó kedvedre való zenét játszik, avagy nem, az ízlés, és nem minőség kérdése. Van akinek a Retro rádió hallgathatatlan, akkor Ő igénytelen? Nem, szerinterm csak más az ízlése.
Ízlésen pedig vitatkozni...
Részemről pl. már egyre inkább kezd hallgathatatlánná válni a Retro rádio.

Volt valami ami igényes, és kifinomult volt a retro érában?zoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 18:17Visszaolvasva "minőséget", "minőségi zenét", emlegettél. Az, hogy egy rádióadó kedvedre való zenét játszik, avagy nem, az ízlés, és nem minőség kérdése. Van akinek a Retro rádió hallgathatatlan, akkor Ő igénytelen? Nem, szerinterm csak más az ízlése.Alex_Aston írta: ↑2022.01.19., szer. 17:14Itt csakis a "hallgatható" zenékről volt szó.zoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 13:57
Szerinted a Retro rádió minőségibb, mint a "többi"? Mitől? Kik a "többi"?
Egyáltalán ez, hogy minőségi, minőségibb, mit jelent egy rádió adó tekintetében?
Kiemelkedő hangminőség? Választékos zenei műsor? Szerintem ezek tekintetében egyáltalán nem emelkedik ki a szürke tömegből.
Az, hogy országos lefedettségű a sugárzása, az nem függ össze a minőséggel.
Abban pedig a Rádió1, és társait magasan veri szerintem.
Bár én keveset hallgatok rádiót, csak kocsiban, de ott is 50%-ban Infó rádió szól, a többi esetben meg az említett hármas, vagy ahol éppen találok valamit.
Ízlésen pedig vitatkozni...
Részemről pl. már egyre inkább kezd hallgathatatlánná válni a Retro rádio.

Visszaolvasva "minőséget", "minőségi zenét", emlegettél. Az, hogy egy rádióadó kedvedre való zenét játszik, avagy nem, az ízlés, és nem minőség kérdése. Van akinek a Retro rádió hallgathatatlan, akkor Ő igénytelen? Nem, szerinterm csak más az ízlése.Alex_Aston írta: ↑2022.01.19., szer. 17:14Itt csakis a "hallgatható" zenékről volt szó.zoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 13:57Szerinted a Retro rádió minőségibb, mint a "többi"? Mitől? Kik a "többi"?Alex_Aston írta: ↑2022.01.19., szer. 11:28
Petőfi, Retro és Jazzy rádió a megoldás.
A többi rádió sosem a minőségi zenében volt érdekelt, hanem a profitban, ami a legtöbb esetben nem a "minőséggel", hanem a könnyen fogyasztható tartalommal van egyenlőségben. Akárcsak a kereskedelmi TV-k esetében.
Persze a Jazzy is profitból él, de ők egy szűkebb piacot céloztak meg.
Szóval most is van jó sok minőségi könnyűzene szerintem, csak keveset játsszák a rádiók többsége, ezért máshol kell keresni.
Egyáltalán ez, hogy minőségi, minőségibb, mit jelent egy rádió adó tekintetében?
Kiemelkedő hangminőség? Választékos zenei műsor? Szerintem ezek tekintetében egyáltalán nem emelkedik ki a szürke tömegből.
Abban pedig a Rádió1, és társait magasan veri szerintem.
Bár én keveset hallgatok rádiót, csak kocsiban, de ott is 50%-ban Infó rádió szól, a többi esetben meg az említett hármas, vagy ahol éppen találok valamit.

Itt csakis a "hallgatható" zenékről volt szó.zoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 13:57Szerinted a Retro rádió minőségibb, mint a "többi"? Mitől? Kik a "többi"?Alex_Aston írta: ↑2022.01.19., szer. 11:28Petőfi, Retro és Jazzy rádió a megoldás.jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59
Nem vagyunk egyformák. De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...
A többi rádió sosem a minőségi zenében volt érdekelt, hanem a profitban, ami a legtöbb esetben nem a "minőséggel", hanem a könnyen fogyasztható tartalommal van egyenlőségben. Akárcsak a kereskedelmi TV-k esetében.
Szóval most is van jó sok minőségi könnyűzene szerintem, csak keveset játsszák a rádiók többsége, ezért máshol kell keresni.

Ha manapság újból indítanák az akkor Cseke László közvetiette (only-pop-rock) zenélést AM-rövidhullámon, pontosan a régi zenékkel, hányan hallgatnák? Nullához közeli lenne a szám. Tehát a régen jobb volt, ezen nagyot bukna.

Igen és volt egy Göczey Zsuzsa nevezetű zenei szerkesztő istennő a Magyar Rádiónál, aki heti egy órában sokunkkal megismertette a minőségi rockzenét Lemezbörze helyett című műsorában, de közben a tömeg Aradszky Lászlót, Záray-Vámosit, Harangozó Terit, meg a lila orchideákat hallgatta reggeltől estig, néhány magyarnótás blokkal megszakítva a vasfüggöny árnyékában.

Ezzel teljesen egyet értek. Mindig is volt a szűk rétegnek szóló magas minőség és a tömegeknek szóló zene. Én inkább arra utaltam, hogy számomra a 20-30 évvel ezelőtt nem szeretett tömegzene mára felértékelődött, a ma játszott tömegzenéhez hasonlítva.fapaci írta: ↑2022.01.19., szer. 14:15Nevezhetjük bárminek, de közben néha emlékezzünk vissza, miket játszottak a rádiók 30-40-50 évvel ezelőtt! Zenei stílusokat lehet szeretni és rühellni, de összességében szerintem semmivel sem volt jobb a tömegműsor régen. A magas minőség mindig is egy szűk rétegnek szólt és soha nem tartott el egy TV/rádió csatornát. A kereskedelmi csatornák nagyon durva szűrővel mutatják be a mai könnyűzenét (is).jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...

Nevezhetjük bárminek, de közben néha emlékezzünk vissza, miket játszottak a rádiók 30-40-50 évvel ezelőtt! Zenei stílusokat lehet szeretni és rühellni, de összességében szerintem semmivel sem volt jobb a tömegműsor régen. A magas minőség mindig is egy szűk rétegnek szólt és soha nem tartott el egy TV/rádió csatornát. A kereskedelmi csatornák nagyon durva szűrővel mutatják be a mai könnyűzenét (is).jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...

Szerinted a Retro rádió minőségibb, mint a "többi"? Mitől? Kik a "többi"?Alex_Aston írta: ↑2022.01.19., szer. 11:28Petőfi, Retro és Jazzy rádió a megoldás.jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59
Nem vagyunk egyformák. De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...

Petőfi, Retro és Jazzy rádió a megoldás.jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59

Ahogy ismerőseim megfogalmazták: "picsogás", meg "üres jazz" amit hallhatsz. Úgyhogy gyakorlatilag szinte csak a Classicot hallgatom.jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59Nem vagyunk egyformák. De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...O_S írta: ↑2022.01.19., szer. 08:50Ebben egyetértünk, mármint, hogy nekem se tetszik Cables stílusa.
Ex cathedra kijelenti, hogy minden művészet hanyatlik. Ennek mi értelme volt itt a fórumon?
Mi a művészet? Melyik ágára gondolt? Hogyan állapítjuk meg a változás minőségét?
A világ folyamatosan változik. Szándékosan nem fejlődést írtam, mert én sem hiszem, hogy minden jó
irányba módosul.
Maradjunk a fórum témáinál, itt is nagyok a lehetőségek az egyet nem értésre![]()

Nem vagyunk egyformák. De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...O_S írta: ↑2022.01.19., szer. 08:50Ebben egyetértünk, mármint, hogy nekem se tetszik Cables stílusa.
Ex cathedra kijelenti, hogy minden művészet hanyatlik. Ennek mi értelme volt itt a fórumon?
Mi a művészet? Melyik ágára gondolt? Hogyan állapítjuk meg a változás minőségét?
A világ folyamatosan változik. Szándékosan nem fejlődést írtam, mert én sem hiszem, hogy minden jó
irányba módosul.
Maradjunk a fórum témáinál, itt is nagyok a lehetőségek az egyet nem értésre![]()
http://www.audiohistory.com/files/docum ... istory.pdfarzachel írta: ↑2021.12.17., pén. 09:36Marantz 10b videó:
https://www.youtube.com/watch?v=Mu_66X9KphI

Hááttt az a helyzet, hogy most nincs nincs rááá őőő a szine az a baj igenarzachel írta: ↑2021.12.17., pén. 09:36Marantz 10b videó:
https://www.youtube.com/watch?v=Mu_66X9KphI

Ajaj, ez sajnos nem jó hír nekem :)Ear írta: ↑2021.12.02., csüt. 14:03Nem. Ez egy igen régi kereskedő.tamagaba írta: ↑2021.12.02., csüt. 13:33Ez az oldal kamu vajon?
https://www.springair.de/de/geraete/tuner?p=5
Van jópár érdekes versenyző