Nem, nem az. fo.Q-zik mert olvasta vagy mondta neki vki vmikor hogy az jó. Teljesen normálatlan.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: fo.Q
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 87
Re: Általában a hifiről
Ez 10 pontos ötlet, itt Miskolciában isBLX írta: ↑2021.11.30., kedd 21:45Nekem az a véleményem, hogy egy jó csapat, vagy hobbista társaság jelen esetben, attól lesz "jó", ha diverse. Kellenek hozzá a szakértők, a kereskedők, a mérnökök és mezei hobbisták tapasztaltak/kezdők is határon innen és távol. Kellenek a különböző nézőpontok és a vélemény különbségek. Ettől lehetne érdekes és színvonalas a diskurzus.
Én is hiányolom, hogy több kiváló szakértő kikopott innen és értékes hozzászólásoktól esett el a fórum közössége. Remélem a jövőben ez még változhat a jó irányba.
Ha valaki lelkes, de még nincsen kellő tapasztalata, azon talán lehet segíteni:
Én Limar vagy bárki más pro helyében elhívnám Alexet egy demora, amiből valószínűleg sok érdekeset tanulhatna. Ha írna róla beszámolót, akkor talán mi is. Én a ma közzétett pozitív hangvételű beszámolóját is örömmel olvastam a furcsaságokkal együtt. Jó azt olvasni, hogy ilyesmi baráti hangulatú "zenehallgatások" szerveződnek. Annak is örülök, amikor valaki akár ismeretlenül felajánlja, hogy megmutat valamit a saját rendszerén, sőt akár oda is adná, hogy megtapasztalhassam. Ettől (is) különleges ez a kis közösség, hogy nagyon sokszor próbálunk egymásnak segíteni.
Ez csak egy gondolatkísérlet volt, remélem senkit nem bánt.![]()
csináltunk már ilyeneket...
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Szerintem bitumenes rezgéscsillapító lap. A trutyi is valami hasonló célú termék lehet.
De ami az egészben érdekes, hogy ennyire hülyének nem születik valaki. Ezt valahonnan szedte ... már ha nem is ezen formában kivitelezve, hanem magát az elvet, hogy az rezeg. Ha pedig rezeg az rossz, akkor pedig szar a hang, tehát csillapítani kell, muszáj csillapítani. Oszt így sikerült.
Hülyézzük szegényt, de voltaképp áldozat.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Mi az a fekete lap, amiből minden alkatrészre jutott, még a kondikra is? Gumi? Szilikon?
És mi a szürke trutyi?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
Vajon mi volt emögött az elgondolás?
Mi az a fekete lap, amiből minden alkatrészre jutott, még a kondikra is? Gumi? Szilikon?
És mi a szürke trutyi?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Volt már több hasonló önzetlen felajánlásban részén, és viszont. Szerintem is ennek van értelme egy ilyen helyen, és nem a másikba ilyen, olyan okból belekötni. Mert azzal pont azt éri el az ember, ami ellen "harcol"...
És ezért is mondom, hogy akit érdekel otthoni körülmények között, egy messze nem tökéletes, de már inkább messze nem is kutyaütő környezetben Aurum Orkan 9 hallgatása, azt tárt kapukkal várom. Baráti beszélgetés és pálinka is van mellé (ha nem sofőr)
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3308
Hétfőn felhívott egy fórum társ, mert egy másik fórum társtól hallotta, hogy nemrég tápegység után érdeklődtem a citromfához. Mondta, hogy van neki egy TMP tápja, amit a most eladott Limetree-hez használt. De a vevő, saját tápot használ mindenhez, így az nem kell neki. Mivel azonos kerületben lakunk, így elküldi nekem a tápot, és ha tetszik, elutalom az árát, ha nem, akkor pedig visszaküldöm neki a vasat. Ha minden jól megy, pénteken zenélünk egyet a táp próbával egybekötve (nem először).BLX írta: ↑2021.11.30., kedd 21:45Nekem az a véleményem, hogy egy jó csapat, vagy hobbista társaság jelen esetben, attól lesz "jó", ha diverse. Kellenek hozzá a szakértők, a kereskedők, a mérnökök és mezei hobbisták tapasztaltak/kezdők is határon innen és távol. Kellenek a különböző nézőpontok és a vélemény különbségek. Ettől lehetne érdekes és színvonalas a diskurzus.
Én is hiányolom, hogy több kiváló szakértő kikopott innen és értékes hozzászólásoktól esett el a fórum közössége. Remélem a jövőben ez még változhat a jó irányba.
Én Limar vagy bárki más pro helyében elhívnám Alexet egy demora, amiből valószínűleg sok érdekeset tanulhatna. Ha írna róla beszámolót, akkor talán mi is. Én a ma közzétett pozitív hangvételű beszámolóját is örömmel olvastam a furcsaságokkal együtt. Jó azt olvasni, hogy ilyesmi baráti hangulatú "zenehallgatások" szerveződnek. Annak is örülök, amikor valaki akár ismeretlenül felajánlja, hogy megmutat valamit a saját rendszerén, sőt akár oda is adná, hogy megtapasztalhassam. Ettől (is) különleges ez a kis közösség, hogy nagyon sokszor próbálunk egymásnak segíteni.
Ez csak egy gondolatkísérlet volt, remélem senkit nem bánt.![]()
Volt már több hasonló önzetlen felajánlásban részén, és viszont. Szerintem is ennek van értelme egy ilyen helyen, és nem a másikba ilyen, olyan okból belekötni. Mert azzal pont azt éri el az ember, ami ellen "harcol"...

És ezért is mondom, hogy akit érdekel otthoni körülmények között, egy messze nem tökéletes, de már inkább messze nem is kutyaütő környezetben Aurum Orkan 9 hallgatása, azt tárt kapukkal várom. Baráti beszélgetés és pálinka is van mellé (ha nem sofőr)

Csak a Marantz! :-D
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Neked az a nehéz sors jutott, hogy ember próbálsz lenni a harcirobotok között. Drukkolok.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Nekem az a véleményem, hogy egy jó csapat, vagy hobbista társaság jelen esetben, attól lesz "jó", ha diverse. Kellenek hozzá a szakértők, a kereskedők, a mérnökök és mezei hobbisták tapasztaltak/kezdők is határon innen és távol. Kellenek a különböző nézőpontok és a vélemény különbségek. Ettől lehetne érdekes és színvonalas a diskurzus.
Ez csak egy gondolatkísérlet volt, remélem senkit nem bánt.
Ez csak egy gondolatkísérlet volt, remélem senkit nem bánt.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
fo.Q
Amikor a hülyeség szorgalommal párosul.
- Csatolmányok
-
- 20211127_164820.jpg (3.77 MiB) Megtekintve 1680 alkalommal
-
- 20211127_164831.jpg (2.67 MiB) Megtekintve 1680 alkalommal
-
- 20211127_182538.jpg (3.41 MiB) Megtekintve 1680 alkalommal
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
Örülök neki, hogy bejönnek a létrák, de ha még egyszer egy ilyen képet teszel be (amit kapásból töröltem is) akkor egy hét pihenő lesz a jutalmad.cannonball írta: ↑2021.11.30., kedd 19:24Mindenkinek más a fontos. Nekem pl. Ez a szép fa létra tetszik.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Pedig ilyen akusztikus panelt terveztem eredetileg többet is, de asszony megvétózta...cannonball írta: ↑2021.11.30., kedd 19:24Mindenkinek más a fontos. Nekem pl. Ez a szép fa létra tetszik.

Ha nem tudsz ilyen példát, akkor meg kérlek ne célozgass velem kapcsolatban ilyenekre.
Értem, hogy esetleg gondod van az élettel, vagy nem tudom mivel, de ne rajtam töltsd ki ezt.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Kérlek sorold, mikor, és kinek írtam ilyeneket.LIMAR írta: ↑2021.11.30., kedd 17:25
Aki még próbálkozik valamivel, azt rögtön "lekereskedőzik", "lesznobozzák", meg hogy csak anyagi érdekből írogat.... Így aztán csak egyre lejjebb.
A világ legjobbja egy húszezres DAC, mert a SINAD lista élén van ....... A szerencsétlen ide tévedő meg elfogadja a többezres hozzászólással rendelkező megmondóemberek véleményét ......
Ha nem tudsz ilyen példát, akkor meg kérlek ne célozgass velem kapcsolatban ilyenekre.
Értem, hogy esetleg gondod van az élettel, vagy nem tudom mivel, de ne rajtam töltsd ki ezt.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1213
Mindenkinek más a fontos. Nekem pl. Ez a szép fa létra tetszik.
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5012
Én meg dinamitos hangszórókkal szerelt cipősszekrényeket hallgatok, mert a magnetoszkeptikus paravánok túl sokat fogyasztanak százon, meg kihűtik a csöveket nagy hangerőn.
Irigylem a problémáitokat.
Irigylem a problémáitokat.

- mechazseni
- Fórumlakó
- Értékelés: 365
Dehogy a "pozitív" beírással van a baj....aki egy ilyet beír, az kb annyira volt érdektelen arra amit hallott mint Te aki "Magnet Planar"-t ír!Snipi írta: ↑2021.11.30., kedd 16:51Nem bírom ki, pedig megfogadtam hogy igen ...
Én ezt nem értem.
Valaki beír egy pozitív hozzászólást ... lehet, hogy kissé pontatlan és lehet, hogy összekever benne dolgokat. Lehet, hogy nem ez a fő szakterülete. Életében először - ahogy ezt írta is - hallott egy valamilyen sztatikus hangfalat (jó az nekem se jött le, hogy ez most egy Magnet Planar - vagy valami hasonló - vagy egy ELEKTROsztatikus Martin-Logan vagy Quad lehet - én sem vagyok műszaki ember, de ezt én vállalom hangoztatom és írom is ha kell - de nem mindegy ? ... ), és leírta róla hogy mit hallott. Én még mindig nem értem ... ez miért baj?
És mit kell a nem "hozzáértő" beírásokon elviselni. Ha valaki nem hifi-mágus és beír valamit az miért főbenjáró bűn? Jó nem ért hozzá olyan szinten mint ezen a fórumon - hála Istennek - sokan. Éééés? ...
A vasaló deszkáról meg csak annyit, hogy mivel utálnék vasalni, és nincs is mit, ezért nem is vasalok.![]()

már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Egyet? Kissé? Egy év alatt 2250-et. A kevesebb néha több. Mindegy. Hagyjuk.
Ha megnézed a fórumon a hozzászólásokat, az ilyen jellegűek lepték el az egész AVX-et az utóbbi években. A többség már csak olvasási módban van, vagy már abban sem.
Aki még próbálkozik valamivel, azt rögtön "lekereskedőzik", "lesznobozzák", meg hogy csak anyagi érdekből írogat.... Így aztán csak egyre lejjebb.
A világ legjobbja egy húszezres DAC, mert a SINAD lista élén van ....... A szerencsétlen ide tévedő meg elfogadja a többezres hozzászólással rendelkező megmondóemberek véleményét ......
Nem bírom ki, pedig megfogadtam hogy igen ...
Én ezt nem értem.
Valaki beír egy pozitív hozzászólást ... lehet, hogy kissé pontatlan és lehet, hogy összekever benne dolgokat. Lehet, hogy nem ez a fő szakterülete. Életében először - ahogy ezt írta is - hallott egy valamilyen sztatikus hangfalat (jó az nekem se jött le, hogy ez most egy Magnet Planar - vagy valami hasonló - vagy egy ELEKTROsztatikus Martin-Logan vagy Quad lehet - én sem vagyok műszaki ember, de ezt én vállalom hangoztatom és írom is ha kell - de nem mindegy ? ... ), és leírta róla hogy mit hallott. Én még mindig nem értem ... ez miért baj?
És mit kell a nem "hozzáértő" beírásokon elviselni. Ha valaki nem hifi-mágus és beír valamit az miért főbenjáró bűn? Jó nem ért hozzá olyan szinten mint ezen a fórumon - hála Istennek - sokan. Éééés? ...
A vasaló deszkáról meg csak annyit, hogy mivel utálnék vasalni, és nincs is mit, ezért nem is vasalok.
Én ezt nem értem.
A vasaló deszkáról meg csak annyit, hogy mivel utálnék vasalni, és nincs is mit, ezért nem is vasalok.

Ha új helyére kerül a "2D hangfal", akkor is megnézném, ha majd lehet.
Ha meg majd van időd valamikor, várlak szeretettel, akár hétvégén is.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Én is örülök, hogy csak sikerült összehozni. Köszönöm a lehetőséget.
Ha új helyére kerül a "2D hangfal", akkor is megnézném, ha majd lehet.
Ha meg majd van időd valamikor, várlak szeretettel, akár hétvégén is.

Egyébként meg át lehet siklani ezek felett, meg nem kell rá reagálni, és akkor a vérnyomásod, és a hangulatod is jobb lesz. Érdemes így élni az életed, és meglátod a nap is szebben fog sütni
- Alex_Aston
- V.I.P.
Még szerencse, hogy a "vasalódeszka" tulajdonosa veled ellentétben nem egy karót nyelt f..., hanem egy normális, kommunikatív, és nyitott jó fej srác, akivel tudtunk beszélgetni.LIMAR írta: ↑2021.11.30., kedd 15:54Nem is rád gondoltam, hanem "antisztatikus" megmondóemberünkre.
Nem az a baj, hogy valakinek lövése sincs a dolgokról, de minek kell ezt minden percben a jobb sorsra érdemes fórumlakók orra alá tolni. "Antisztatikus vasalódeszka". Uram Isten! Van ennél még lejjebb? És van.
Egyébként meg át lehet siklani ezek felett, meg nem kell rá reagálni, és akkor a vérnyomásod, és a hangulatod is jobb lesz. Érdemes így élni az életed, és meglátod a nap is szebben fog sütni

-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Nem is rád gondoltam, hanem "antisztatikus" megmondóemberünkre.
Nem az a baj, hogy valakinek lövése sincs a dolgokról, de minek kell ezt minden percben a jobb sorsra érdemes fórumlakók orra alá tolni. "Antisztatikus vasalódeszka". Uram Isten! Van ennél még lejjebb? És van.
Én csak szimplán egy nekem tetsző rendszert szerettem volna, ami asszem' sikerült. Persze a rendszerépítés alapszabályait betartva, lépésről-lépésre, ésszerűen. Nem a csodabiszbaszokkal, meg a kábelekkel kezdve a történetet.
Sokan pl. így építenek rendszert, ez nem éppen a követendő példa:
Köszi Gábor, ugyan villanymérnök vagyok, de szakember na az tuti nem :)
Én csak szimplán egy nekem tetsző rendszert szerettem volna, ami asszem' sikerült. Persze a rendszerépítés alapszabályait betartva, lépésről-lépésre, ésszerűen. Nem a csodabiszbaszokkal, meg a kábelekkel kezdve a történetet.
Sokan pl. így építenek rendszert, ez nem éppen a követendő példa:

Örülök, hogy jöttél, jót dumáltunk!
Magnetosztatikus.

Örülök, hogy jöttél, jót dumáltunk!
- Alex_Aston
- V.I.P.