Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Re: fo.Q

Hozzászólás Szerző: earforce »

ZolaBA írta:
2021.12.01., szer. 05:36
Hülyézzük szegényt, de voltaképp áldozat.
Nem, nem az. fo.Q-zik mert olvasta vagy mondta neki vki vmikor hogy az jó. Teljesen normálatlan.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 87

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

BLX írta:
2021.11.30., kedd 21:45
Nekem az a véleményem, hogy egy jó csapat, vagy hobbista társaság jelen esetben, attól lesz "jó", ha diverse. Kellenek hozzá a szakértők, a kereskedők, a mérnökök és mezei hobbisták tapasztaltak/kezdők is határon innen és távol. Kellenek a különböző nézőpontok és a vélemény különbségek. Ettől lehetne érdekes és színvonalas a diskurzus.

Én is hiányolom, hogy több kiváló szakértő kikopott innen és értékes hozzászólásoktól esett el a fórum közössége. Remélem a jövőben ez még változhat a jó irányba.

Ha valaki lelkes, de még nincsen kellő tapasztalata, azon talán lehet segíteni:
Én Limar vagy bárki más pro helyében elhívnám Alexet egy demora, amiből valószínűleg sok érdekeset tanulhatna. Ha írna róla beszámolót, akkor talán mi is. Én a ma közzétett pozitív hangvételű beszámolóját is örömmel olvastam a furcsaságokkal együtt. Jó azt olvasni, hogy ilyesmi baráti hangulatú "zenehallgatások" szerveződnek. Annak is örülök, amikor valaki akár ismeretlenül felajánlja, hogy megmutat valamit a saját rendszerén, sőt akár oda is adná, hogy megtapasztalhassam. Ettől (is) különleges ez a kis közösség, hogy nagyon sokszor próbálunk egymásnak segíteni.

Ez csak egy gondolatkísérlet volt, remélem senkit nem bánt. :smile53:
Ez 10 pontos ötlet, itt Miskolciában is
csináltunk már ilyeneket...

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Aszpirin írta:
2021.11.30., kedd 23:25
LIMAR írta:
2021.11.30., kedd 21:00
Amikor a hülyeség szorgalommal párosul.
Vajon mi volt emögött az elgondolás?
Mi az a fekete lap, amiből minden alkatrészre jutott, még a kondikra is? Gumi? Szilikon?
És mi a szürke trutyi?
Szerintem bitumenes rezgéscsillapító lap. A trutyi is valami hasonló célú termék lehet.
De ami az egészben érdekes, hogy ennyire hülyének nem születik valaki. Ezt valahonnan szedte ... már ha nem is ezen formában kivitelezve, hanem magát az elvet, hogy az rezeg. Ha pedig rezeg az rossz, akkor pedig szar a hang, tehát csillapítani kell, muszáj csillapítani. Oszt így sikerült.
Hülyézzük szegényt, de voltaképp áldozat.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

LIMAR írta:
Vajon mi volt emögött az elgondolás?
Mi az a fekete lap, amiből minden alkatrészre jutott, még a kondikra is? Gumi? Szilikon?
És mi a szürke trutyi?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

BLX írta:
Nekem az a véleményem, hogy egy jó csapat, vagy hobbista társaság jelen esetben, attól lesz "jó", ha diverse. Kellenek hozzá a szakértők, a kereskedők, a mérnökök és mezei hobbisták tapasztaltak/kezdők is határon innen és távol. Kellenek a különböző nézőpontok és a vélemény különbségek. Ettől lehetne érdekes és színvonalas a diskurzus.

Én is hiányolom, hogy több kiváló szakértő kikopott innen és értékes hozzászólásoktól esett el a fórum közössége. Remélem a jövőben ez még változhat a jó irányba.

Én Limar vagy bárki más pro helyében elhívnám Alexet egy demora, amiből valószínűleg sok érdekeset tanulhatna. Ha írna róla beszámolót, akkor talán mi is. Én a ma közzétett pozitív hangvételű beszámolóját is örömmel olvastam a furcsaságokkal együtt. Jó azt olvasni, hogy ilyesmi baráti hangulatú "zenehallgatások" szerveződnek. Annak is örülök, amikor valaki akár ismeretlenül felajánlja, hogy megmutat valamit a saját rendszerén, sőt akár oda is adná, hogy megtapasztalhassam. Ettől (is) különleges ez a kis közösség, hogy nagyon sokszor próbálunk egymásnak segíteni.

Hétfőn felhívott egy fórum társ, mert egy másik fórum társtól hallotta, hogy nemrég tápegység után érdeklődtem a citromfához. Mondta, hogy van neki egy TMP tápja, amit a most eladott Limetree-hez használt. De a vevő, saját tápot használ mindenhez, így az nem kell neki. Mivel azonos kerületben lakunk, így elküldi nekem a tápot, és ha tetszik, elutalom az árát, ha nem, akkor pedig visszaküldöm neki a vasat. Ha minden jól megy, pénteken zenélünk egyet a táp próbával egybekötve (nem először).

Volt már több hasonló önzetlen felajánlásban részén, és viszont. Szerintem is ennek van értelme egy ilyen helyen, és nem a másikba ilyen, olyan okból belekötni. Mert azzal pont azt éri el az ember, ami ellen "harcol"... gondolkodik.gif

És ezért is mondom, hogy akit érdekel otthoni körülmények között, egy messze nem tökéletes, de már inkább messze nem is kutyaütő környezetben Aurum Orkan 9 hallgatása, azt tárt kapukkal várom. Baráti beszélgetés és pálinka is van mellé (ha nem sofőr) :smile49:
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

BLX írta:
Neked az a nehéz sors jutott, hogy ember próbálsz lenni a harcirobotok között. Drukkolok.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

earforce
V.I.P.
V.I.P.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

earforce
V.I.P.
V.I.P.

LIMAR írta:
Ez ugye nem nálad van javításon?
Mi az a fehér izé?

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

fo.Q

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Csatolmányok
20211127_164820.jpg
20211127_164820.jpg (3.77 MiB) Megtekintve 1680 alkalommal
20211127_164831.jpg
20211127_164831.jpg (2.67 MiB) Megtekintve 1680 alkalommal
20211127_182538.jpg
20211127_182538.jpg (3.41 MiB) Megtekintve 1680 alkalommal

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6203

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

cannonball írta:
2021.11.30., kedd 19:24
Mindenkinek más a fontos. Nekem pl. Ez a szép fa létra tetszik.
Örülök neki, hogy bejönnek a létrák, de ha még egyszer egy ilyen képet teszel be (amit kapásból töröltem is) akkor egy hét pihenő lesz a jutalmad.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

cannonball írta:
2021.11.30., kedd 19:24
Pedig ilyen akusztikus panelt terveztem eredetileg többet is, de asszony megvétózta... :rolleyes:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

LIMAR írta:
2021.11.30., kedd 17:25

Aki még próbálkozik valamivel, azt rögtön "lekereskedőzik", "lesznobozzák", meg hogy csak anyagi érdekből írogat.... Így aztán csak egyre lejjebb.
A világ legjobbja egy húszezres DAC, mert a SINAD lista élén van ....... A szerencsétlen ide tévedő meg elfogadja a többezres hozzászólással rendelkező megmondóemberek véleményét ......
Kérlek sorold, mikor, és kinek írtam ilyeneket.
Ha nem tudsz ilyen példát, akkor meg kérlek ne célozgass velem kapcsolatban ilyenekre.

Értem, hogy esetleg gondod van az élettel, vagy nem tudom mivel, de ne rajtam töltsd ki ezt.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1213

Hozzászólás Szerző: -CB- »

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5012

Hozzászólás Szerző: pärt »

Én meg dinamitos hangszórókkal szerelt cipősszekrényeket hallgatok, mert a magnetoszkeptikus paravánok túl sokat fogyasztanak százon, meg kihűtik a csöveket nagy hangerőn.
Irigylem a problémáitokat. :D

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: mechazseni »

Snipi írta:
2021.11.30., kedd 16:51
Nem bírom ki, pedig megfogadtam hogy igen ...
Én ezt nem értem.
Valaki beír egy pozitív hozzászólást ... lehet, hogy kissé pontatlan és lehet, hogy összekever benne dolgokat. Lehet, hogy nem ez a fő szakterülete. Életében először - ahogy ezt írta is - hallott egy valamilyen sztatikus hangfalat (jó az nekem se jött le, hogy ez most egy Magnet Planar - vagy valami hasonló - vagy egy ELEKTROsztatikus Martin-Logan vagy Quad lehet - én sem vagyok műszaki ember, de ezt én vállalom hangoztatom és írom is ha kell - de nem mindegy ? ... ), és leírta róla hogy mit hallott. Én még mindig nem értem ... ez miért baj?
És mit kell a nem "hozzáértő" beírásokon elviselni. Ha valaki nem hifi-mágus és beír valamit az miért főbenjáró bűn? Jó nem ért hozzá olyan szinten mint ezen a fórumon - hála Istennek - sokan. Éééés? ...
A vasaló deszkáról meg csak annyit, hogy mivel utálnék vasalni, és nincs is mit, ezért nem is vasalok. :rolleyes:
Dehogy a "pozitív" beírással van a baj....aki egy ilyet beír, az kb annyira volt érdektelen arra amit hallott mint Te aki "Magnet Planar"-t ír! :D
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Snipi írta:
2021.11.30., kedd 16:51
Valaki beír egy pozitív hozzászólást ... lehet, hogy kissé pontatlan és lehet, hogy összekever benne dolgokat.
Egyet? Kissé? Egy év alatt 2250-et. A kevesebb néha több. Mindegy. Hagyjuk.
Ha megnézed a fórumon a hozzászólásokat, az ilyen jellegűek lepték el az egész AVX-et az utóbbi években. A többség már csak olvasási módban van, vagy már abban sem.
Aki még próbálkozik valamivel, azt rögtön "lekereskedőzik", "lesznobozzák", meg hogy csak anyagi érdekből írogat.... Így aztán csak egyre lejjebb.
A világ legjobbja egy húszezres DAC, mert a SINAD lista élén van ....... A szerencsétlen ide tévedő meg elfogadja a többezres hozzászólással rendelkező megmondóemberek véleményét ......

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Nem bírom ki, pedig megfogadtam hogy igen ...
Én ezt nem értem.
Valaki beír egy pozitív hozzászólást ... lehet, hogy kissé pontatlan és lehet, hogy összekever benne dolgokat. Lehet, hogy nem ez a fő szakterülete. Életében először - ahogy ezt írta is - hallott egy valamilyen sztatikus hangfalat (jó az nekem se jött le, hogy ez most egy Magnet Planar - vagy valami hasonló - vagy egy ELEKTROsztatikus Martin-Logan vagy Quad lehet - én sem vagyok műszaki ember, de ezt én vállalom hangoztatom és írom is ha kell - de nem mindegy ? ... ), és leírta róla hogy mit hallott. Én még mindig nem értem ... ez miért baj?
És mit kell a nem "hozzáértő" beírásokon elviselni. Ha valaki nem hifi-mágus és beír valamit az miért főbenjáró bűn? Jó nem ért hozzá olyan szinten mint ezen a fórumon - hála Istennek - sokan. Éééés? ...
A vasaló deszkáról meg csak annyit, hogy mivel utálnék vasalni, és nincs is mit, ezért nem is vasalok. :rolleyes:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

earforce írta:
2021.11.30., kedd 14:38

Magnetosztatikus. :smile49:

Örülök, hogy jöttél, jót dumáltunk!
Én is örülök, hogy csak sikerült összehozni. Köszönöm a lehetőséget.
Ha új helyére kerül a "2D hangfal", akkor is megnézném, ha majd lehet.

Ha meg majd van időd valamikor, várlak szeretettel, akár hétvégén is. :cheers1:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

LIMAR írta:
2021.11.30., kedd 15:54
earforce írta:
2021.11.30., kedd 14:55
...Köszi Gábor, ugyan villanymérnök vagyok, de szakember na az tuti nem :)...
Nem is rád gondoltam, hanem "antisztatikus" megmondóemberünkre.
Nem az a baj, hogy valakinek lövése sincs a dolgokról, de minek kell ezt minden percben a jobb sorsra érdemes fórumlakók orra alá tolni. "Antisztatikus vasalódeszka". Uram Isten! Van ennél még lejjebb? És van.
Még szerencse, hogy a "vasalódeszka" tulajdonosa veled ellentétben nem egy karót nyelt f..., hanem egy normális, kommunikatív, és nyitott jó fej srác, akivel tudtunk beszélgetni.
Egyébként meg át lehet siklani ezek felett, meg nem kell rá reagálni, és akkor a vérnyomásod, és a hangulatod is jobb lesz. Érdemes így élni az életed, és meglátod a nap is szebben fog sütni 36_1_11.gif

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

earforce írta:
2021.11.30., kedd 14:55
...Köszi Gábor, ugyan villanymérnök vagyok, de szakember na az tuti nem :)...
Nem is rád gondoltam, hanem "antisztatikus" megmondóemberünkre.
Nem az a baj, hogy valakinek lövése sincs a dolgokról, de minek kell ezt minden percben a jobb sorsra érdemes fórumlakók orra alá tolni. "Antisztatikus vasalódeszka". Uram Isten! Van ennél még lejjebb? És van.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

LIMAR írta:
2021.11.30., kedd 14:44
Mindig megnyugvást jelent egy hozzáértő szakember véleménye.
Köszi Gábor, ugyan villanymérnök vagyok, de szakember na az tuti nem :)
Én csak szimplán egy nekem tetsző rendszert szerettem volna, ami asszem' sikerült. Persze a rendszerépítés alapszabályait betartva, lépésről-lépésre, ésszerűen. Nem a csodabiszbaszokkal, meg a kábelekkel kezdve a történetet.

Sokan pl. így építenek rendszert, ez nem éppen a követendő példa:
Kép

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

earforce írta:
2021.11.30., kedd 14:38

Mindig megnyugvást jelent egy hozzáértő szakember véleménye.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2021.11.30., kedd 14:19
cannonball írta:
2021.11.30., kedd 14:04

Biztos, hogy antisztatikus?
Valóban.
Elektrosztatikus talán a jó szó rá.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

cannonball írta:
2021.11.30., kedd 14:04

Biztos, hogy antisztatikus?
Valóban.
Elektrosztatikus talán a jó szó rá.