s4tch írta: ↑2021.11.10., szer. 18:11
zoli73 írta: ↑2021.11.10., szer. 12:32
Pontos számot nem tudok mondani, kb. 1100db CD, és nagyjából 600db Lp a gyűjteményem.
Ezt azért nem kevés kézzel bepötyögni.
A discogs-ra visszatérve, és elfogadva, hogy nem erősséged a számítástechnika (hasonló korosztály vagyunk, nekem is kínai a hálózati lejátszós topik egy része, szóval értelek), az alábbival esetleg még meg lehetne próbálkozni:
- párod segítene bejelentkezni a discogs alkalmazásba (pofon egyszerű, csak egy már létező google/facebook/apple fiók kell hozzá, még jelszót sem kell létrehozni)
- utána az applikáción belül megnyomod felül a vonalkód ikont, és a telefonod kamerájával beolvasol egy cd-n lévő vonalkódot
- a program feldobja neked a lemez minden adatát
- egy következő gombnyomással hozzáadod a lemezt a gyűjteményedhez
- ezt megismételed 1100 cd és 600 lp beolvasásával
- kész a tökéletes listád
- ha valamiért nem felel meg a discogs katalógus, hanem inkább excelt szeretnél: megadom a telefonszámom, a pároddal együtt kihangosítón felhívtok, elmondom, hogy exportáljátok a teljes listát csv-be, átkülditek, és csinálok belőle másfél perc alatt egy kiválóan kezelhető excelt
Ennél gyorsabb megoldást egy ekkora gyűjtemény katalogizálására nem tudnék mondani. Egy billentyűt sem kell hozzá leütni.
Na igen, ennyit bepötyögni, tényleg nem kevés, de ezt be kell vállaljam, ha e mellett maradok. Amúgy sem egy szuszra csinálnám.
Azért lehet, hogy még ezt a discongs regisztrációt átgondolom, ez a vonalkód beolvasásos megoldás, elég gördülékenynek hangzik. Apropó minden lemezen van vonalkód? Még a 60'- 70' években kiadott Lp-ken is?
A regisztrációról még pár gondolat.
Bocsánat a kifejezésért, de nekem már a t#köm tele van vele, hogy mindig mindenhol azt kérik, regisztráljak! Már nagyon elegem van belőle.
Már olyan sok helyre regisztráltam, hogy már egy regiszteres füzet(már megint ez) tele van vele, hová, milyen felhasználónévvel, milyen jelszóval tudok belépni. E nélkül követhetetlenné válna már nekem, képtelenség, ennyit megjegyezni.
Mára már oda jutottam, hogy keresem azokat a webáruházakat, vagy már visszatérő vendég vagyok ott, ahol regisztráció nélkül vásárolhatok.
Szinte mindegyik felajánlja, hogy regisztráljak, hozzak létre fiókot, mert az nekem milyen előnyös. Hát egy túrót! Ez nem nekem előnyös, hanem nekik.
Beregisztrálok, majd elárasztanak a hírlevelek, a kéretlen ajánlatok, promóciós email-ek, stb. és alig lehet levakarni őket, megszabadúlni tőlük.
A másik ami nagyon zavaró, hogy ha rákattintok egy oldalra(bármilyenre), akkor rögtön felugrik egy, a teljes képernyőt eltakaró ablak, amiben különböző adatvédelemre hivatkozó okok miatt fogadjam el a "kukikat".
Ha ezt nem teszem, akkor az oldal nem válik láthatóvá a továbbiakban.
Lehet rosszúl értelmezem, de nekem ebből az jön le, hogy ha elfogadom(nem nagyon tehetek mást, ha látni szeretném az oldal tartalmát), akkor onnantól nyomot hagyok magam után, mikre kerestem rá, milyen jellegű témák után érdeklődőm, milyen híreket olvasok el, stb.
És ebből már tudják is, hogy az erőszakosan nyomuló, felugró reklámokban, engem milyen termékekkel, ajánlatokkal kell bombázni.
Nos, ezekből már nagyon elegem van, ezért van ilyen szintű ellenérzésem a mindenhová regisztrálás iránt.
Google fiókom van, ha azzal is be lehet lépni a discongs-ra, az jó, de a Facebook és egyéb közösségi médiáktól rögeszmésen távol tartom magam.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech