Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: earforce »

LIMAR írta:
2021.11.30., kedd 14:44
Mindig megnyugvást jelent egy hozzáértő szakember véleménye.
Köszi Gábor, ugyan villanymérnök vagyok, de szakember na az tuti nem :)
Én csak szimplán egy nekem tetsző rendszert szerettem volna, ami asszem' sikerült. Persze a rendszerépítés alapszabályait betartva, lépésről-lépésre, ésszerűen. Nem a csodabiszbaszokkal, meg a kábelekkel kezdve a történetet.

Sokan pl. így építenek rendszert, ez nem éppen a követendő példa:
Kép
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

earforce írta:
2021.11.30., kedd 14:38
Magnetosztatikus. :smile49:

Örülök, hogy jöttél, jót dumáltunk!
Mindig megnyugvást jelent egy hozzáértő szakember véleménye.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

Alex_Aston írta:
2021.11.30., kedd 14:19
cannonball írta:
2021.11.30., kedd 14:04

Biztos, hogy antisztatikus?
Valóban.
Elektrosztatikus talán a jó szó rá.
Magnetosztatikus. :smile49:

Örülök, hogy jöttél, jót dumáltunk!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3314

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cannonball írta:
2021.11.30., kedd 14:04

Valóban.
Elektrosztatikus talán a jó szó rá.
Csak a Marantz! :-D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1214

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Alex_Aston írta:
2021.11.30., kedd 13:42
Voltam nemrég earforce kedves fórumtársnál, meghallgattam a végállomás rendszerét.

Röviden összefoglalva, jó. Hosszabban, nagyon jó. :smile53:

Szép nagy antisztatikus dobozok, vagyis inkább élére állított vasalódeszkák :D kisegítve egy zárt mélynyomóval.
A hangjuk parádés. Én még azt mondom, hogy a mély rásegítés nélkül is bőven megfelelő (papíron 34Hz-ig megy le, ha jól emlékszem), de azért kellemesen, de egyáltalán nem bántóan hallgató, ha be van kapcsolva a láda.
A hallgatási távolság nagyon közeli, a jó értelembe véve, emiatt nagyon közvetlen az énekhang is, és nagyon természetes hangzású a vokál (is).
Az egész rendszer, amennyire meg tudtam állapítani, nagy gonddal van összeválogatva, de nincs benne semmi túlzás. Persze főleg újkori anyagi értékét nézve nyilván hűb@zdmeg, viszont a jelen kori használt piaci áron számolva pedig teljesen vállalható (ahogy nézem itt a fórumon egyesek csak kábelre költenek kb. ennyit).

Szóval én egy új tapasztalattal gazdagodtam, mert ilyen antisztatikus cuccot még nem hallottam emlékeim szerint ez idáig. Nekem a mérete a mostani élethelyzetemben már nekem is talán kissé nagy, nemhogy a feleségem mit szólna :rolleyes: A hangja viszont valóban fantasztikus.

Hallgasd sokáig továbbra is örömmel, és megelégedéssel! :tutiok:
Remélem viszont láthatlak hamarosan. :cheers1:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3314

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Voltam nemrég earforce kedves fórumtársnál, meghallgattam a végállomás rendszerét.

Röviden összefoglalva, jó. Hosszabban, nagyon jó. :smile53:

Szép nagy antisztatikus dobozok, vagyis inkább élére állított vasalódeszkák :D kisegítve egy zárt mélynyomóval.
A hangjuk parádés. Én még azt mondom, hogy a mély rásegítés nélkül is bőven megfelelő (papíron 34Hz-ig megy le, ha jól emlékszem), de azért kellemesen, de egyáltalán nem bántóan hallgató, ha be van kapcsolva a láda.
A hallgatási távolság nagyon közeli, a jó értelembe véve, emiatt nagyon közvetlen az énekhang is, és nagyon természetes hangzású a vokál (is).
Az egész rendszer, amennyire meg tudtam állapítani, nagy gonddal van összeválogatva, de nincs benne semmi túlzás. Persze főleg újkori anyagi értékét nézve nyilván hűb@zdmeg, viszont a jelen kori használt piaci áron számolva pedig teljesen vállalható (ahogy nézem itt a fórumon egyesek csak kábelre költenek kb. ennyit).

Szóval én egy új tapasztalattal gazdagodtam, mert ilyen antisztatikus cuccot még nem hallottam emlékeim szerint ez idáig. Nekem a mérete a mostani élethelyzetemben már nekem is talán kissé nagy, nemhogy a feleségem mit szólna :rolleyes: A hangja viszont valóban fantasztikus.

Hallgasd sokáig továbbra is örömmel, és megelégedéssel! :tutiok:
Remélem viszont láthatlak hamarosan. :cheers1:
Csak a Marantz! :-D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6203

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

zoli73 írta:
2021.11.12., pén. 20:28

Tehát eddig sikertörténet!
Bár nem én jártam leglelől a Discogs "pártolásásban" , azért örülök, hogy nem adtad fel és még be is jött! :smile32:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

zoli73 írta:
2021.11.11., csüt. 20:47
s4tch írta:
2021.11.10., szer. 18:11
zoli73 írta:
2021.11.10., szer. 12:32
Pontos számot nem tudok mondani, kb. 1100db CD, és nagyjából 600db Lp a gyűjteményem.
Ezt azért nem kevés kézzel bepötyögni.

A discogs-ra visszatérve, és elfogadva, hogy nem erősséged a számítástechnika (hasonló korosztály vagyunk, nekem is kínai a hálózati lejátszós topik egy része, szóval értelek), az alábbival esetleg még meg lehetne próbálkozni:
- párod segítene bejelentkezni a discogs alkalmazásba (pofon egyszerű, csak egy már létező google/facebook/apple fiók kell hozzá, még jelszót sem kell létrehozni)
- utána az applikáción belül megnyomod felül a vonalkód ikont, és a telefonod kamerájával beolvasol egy cd-n lévő vonalkódot
- a program feldobja neked a lemez minden adatát
- egy következő gombnyomással hozzáadod a lemezt a gyűjteményedhez
- ezt megismételed 1100 cd és 600 lp beolvasásával
- kész a tökéletes listád
- ha valamiért nem felel meg a discogs katalógus, hanem inkább excelt szeretnél: megadom a telefonszámom, a pároddal együtt kihangosítón felhívtok, elmondom, hogy exportáljátok a teljes listát csv-be, átkülditek, és csinálok belőle másfél perc alatt egy kiválóan kezelhető excelt

Ennél gyorsabb megoldást egy ekkora gyűjtemény katalogizálására nem tudnék mondani. Egy billentyűt sem kell hozzá leütni.
Jelentem regisztráltam a discogs-ra, sikerült meggyőznöd! A saját google fiókommal regisztráltam, ez viszonylag egyszerűen ment, bár a google okvetetlenkedett egy keveset, de megharcoltam.
Az angol nyelv, nem könnyítette meg az előrébb jutást(németül tudok), némi kínlódás után azért sikerült részben átlátnom a kezelést. Sokat segítettél azzal, hogy leírtad a lépéseket, a vonalkód szkenner ikonját nagyon nehezen tudtam előcsalni, de véletlenűl meglett. Innentől kezdve már ment a lemezek beolvasása, a vonalkóddal. Első nekilendülésre kb. 70-80 lemezt beolvastattam vele, és elmentettem a személyes gyűjteménybe, eddig minden rendben, de. Az eddig beszkennelt lemezek közűl, 9db-ot nem ismert fel(nem magyarok), a vonalkót alapján, és további két lemez borítójában egyáltalán nem találtam vonalkódot. Hogy ezeket milyen módon lehet bevinni a rendszerbe, arról fogalman sincs, majd a végén visszatérek rájuk.
Még az is kérdés, hogy ha beolvatattam az egész gyűjteményem, akkor, ha lemez vásárlás közben, egy kinézett lemez kódját beolvatatom, akkor tudom ellenőrizni, jelzi nekem a rendszer, ha ez a lemez nekem már megvan? Vagy át kell lapozzam a teljes listát az ellenörzéshez? Ez már csak azért is kérdés, mert ahogy olvastam be a lemezeket, a legtöbbre, többféle kiadású változatot is hozott, nekem kellett kiválasztani, hogy pontosan nekem melyik kiadvány van meg. Ez alapján simán megvehetem ugyanazt a lemezt tévedésből, egy másik kiadásban, erre nagyon kell figyelni.
Azért még ismerkednem kell az oldallal, a kezelőfelülettel, de talán kárt nem teszek semmiben. :D
Köszönöm mégegyszer a segítséget!
Ma fejest ugrottam a lemez gyűjteményembe, és olvastam be a lemezeket szép számmal, a doscogs alkalmazásba. Jelenleg 420db-nál tartok, és így vagy úgy, de minden lemezt megtaláltam a rendszerben.
Eddig volt kb. 25 lemez, amit vonalkód alapján nem ismert fel, illetve néhány lemezen nincs vonalkód, de beírva a keresőbe az előadót és az album címet, így már maradéktalanúl metaláltam mindent.
Kicsit kétkedve vártam, mit kezd a Magyar lemezekkel, mennyire ismeri őket a rendszer, de nem tudtam fogást találni rajta, mindent ismert, nem volt gond.
Ami tegnap még kérdés volt, hogy jelzi-e nekem a rendsze, ha egy, már meglévő lemezbe botlok, természetesen igen. Azonnal látható, ha már megvan.
Nagyon komoly adatbank, és könnyen is kezelhető, még nekem is, he he! :D
Tehát eddig sikertörténet!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

zoli73 írta:
2021.11.11., csüt. 20:47
Jelentem regisztráltam a discogs-ra, sikerült meggyőznöd! A saját google fiókommal regisztráltam, ez viszonylag egyszerűen ment, bár a google okvetetlenkedett egy keveset, de megharcoltam.
Gratula, hogy nem adtad fel! :smile53: Bele fogsz jönni innen már, az első lépés a legnehezebb mindig! :smile29:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

wittao írta:
2021.11.11., csüt. 10:15
Nálam volt, hogy az egyik multiplex moziból kijöttünk, mert konkrétan nem bírtam elviselni az üvöltését a rendszernek.
Ha az a cél, hogy a zacskócsörgést elnyomják, akkor sikerülni látszik...
Én nagyon rétóga nem jártam már moziban de már akkoriban se értettem hogy itt mindenki süket, hogy így kell ordítania a cuccnak?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
zoli73 írta:
Pontos számot nem tudok mondani, kb. 1100db CD, és nagyjából 600db Lp a gyűjteményem.

A discogs-ra visszatérve, és elfogadva, hogy nem erősséged a számítástechnika (hasonló korosztály vagyunk, nekem is kínai a hálózati lejátszós topik egy része, szóval értelek), az alábbival esetleg még meg lehetne próbálkozni:
- párod segítene bejelentkezni a discogs alkalmazásba (pofon egyszerű, csak egy már létező google/facebook/apple fiók kell hozzá, még jelszót sem kell létrehozni)
- utána az applikáción belül megnyomod felül a vonalkód ikont, és a telefonod kamerájával beolvasol egy cd-n lévő vonalkódot
- ha valamiért nem felel meg a discogs katalógus, hanem inkább excelt szeretnél: megadom a telefonszámom, a pároddal együtt kihangosítón felhívtok, elmondom, hogy exportáljátok a teljes listát csv-be, átkülditek, és csinálok belőle másfél perc alatt egy kiválóan kezelhető excelt

Ennél gyorsabb megoldást egy ekkora gyűjtemény katalogizálására nem tudnék mondani. Egy billentyűt sem kell hozzá leütni.
Az angol nyelv, nem könnyítette meg az előrébb jutást(németül tudok), némi kínlódás után azért sikerült részben átlátnom a kezelést. Sokat segítettél azzal, hogy leírtad a lépéseket, a vonalkód szkenner ikonját nagyon nehezen tudtam előcsalni, de véletlenűl meglett. Innentől kezdve már ment a lemezek beolvasása, a vonalkóddal. Első nekilendülésre kb. 70-80 lemezt beolvastattam vele, és elmentettem a személyes gyűjteménybe, eddig minden rendben, de. Az eddig beszkennelt lemezek közűl, 9db-ot nem ismert fel(nem magyarok), a vonalkót alapján, és további két lemez borítójában egyáltalán nem találtam vonalkódot. Hogy ezeket milyen módon lehet bevinni a rendszerbe, arról fogalman sincs, majd a végén visszatérek rájuk.
Még az is kérdés, hogy ha beolvatattam az egész gyűjteményem, akkor, ha lemez vásárlás közben, egy kinézett lemez kódját beolvatatom, akkor tudom ellenőrizni, jelzi nekem a rendszer, ha ez a lemez nekem már megvan? Vagy át kell lapozzam a teljes listát az ellenörzéshez? Ez már csak azért is kérdés, mert ahogy olvastam be a lemezeket, a legtöbbre, többféle kiadású változatot is hozott, nekem kellett kiválasztani, hogy pontosan nekem melyik kiadvány van meg. Ez alapján simán megvehetem ugyanazt a lemezt tévedésből, egy másik kiadásban, erre nagyon kell figyelni.
Azért még ismerkednem kell az oldallal, a kezelőfelülettel, de talán kárt nem teszek semmiben. :D
Köszönöm mégegyszer a segítséget!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

wittao írta:
2021.11.11., csüt. 10:15
white-tiger írta:
2021.11.11., csüt. 09:19
pali923 írta:
2021.11.11., csüt. 09:04

Valaha a filmek mások voltak. Bergman A csend c. filmje esetén még arról vitatkoztak a kritikusok, hogy Kirkegaard filozófiai nézeteinek a tükröződése-e vajon, a mai filmeknél meg arról, hogy eléggé remegett-e alattam a moziszék. :rolleyes: :ohnoohnoohno:
Az egy biztos hogy eléggé remeg… Dörög, csattog, ordít - ehhez csak annyit hogy minél “süketebb” valaki annál többet hall belőle így… :D Ha meg nem az, előbb/utóbb ettől úgyis az lesz.
Nálam volt, hogy az egyik multiplex moziból kijöttünk, mert konkrétan nem bírtam elviselni az üvöltését a rendszernek.
Ha az a cél, hogy a zacskócsörgést elnyomják, akkor sikerülni látszik...
Kb ennyi értelme van az egésznek. Legalábbis a moziban. De én otthon rákötöttem 3D nézés közben az otthoni rendszerre sztereóban - mondjuk másom nincs és nem is igen lesz.
Ha nem üvöltetem csak úgy “pianóbban” kifejezetten jól szól… Van felbontás, részletek, dinamika…

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

fapaci írta:
2021.11.11., csüt. 12:14
Pár millió forintért olyan házimozi építhető, ami kép- és hangminőségben könnyedén túlszárnyalja a hazai mozikat.
Havonta?

https://www.youtube.com/watch?v=WWCvxNHYWvg

https://www.forbes.com/sites/bennyharev ... me-cinema/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

kupecke írta:
2021.11.11., csüt. 09:55
Off, de ha már itt szóba került. A mozi érezhetőn fejlődik, -mint a hifi, - hang, 3D, ilyenek? (nem viccből kérdezem, utoljára babámmal a Gladiátoron voltunk, gyerekkel Verdák-on, nem ma volt...)
A filmszínházak a tömeg szórakozását szolgálják, így nyilván nem a felső minőséget célozzák meg. Bár erre is van példa, Amszterdamban voltam olyan multiplexben, ahol meglepően magas színvonalú hangosítás dolgozott, de a legtöbb helyen ez nem fizetődik ki. Pár millió forintért olyan házimozi építhető, ami kép- és hangminőségben könnyedén túlszárnyalja a hazai mozikat.

Maga a filmipar pedig nagyjából ugyanazon a pályán mozog, mint a zenei, mindkettő nyereségérdekelt tevékenység, tehát a gyártás gyorsaságára, költséghatékonyságára törekszenek a beruházók (kiadók), csak egy szűk hányad tekinti elsőszámú szempontnak a minőséget, de ott a magas költségek és a szűk vásárlói réteg miatt profit kevésbé keletkezik.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

zoli73 írta:
2021.11.10., szer. 20:30
s4tch írta:
zoli73 írta:

Na igen, ennyit bepötyögni, tényleg nem kevés, de ezt be kell vállaljam, ha e mellett maradok. Amúgy sem egy szuszra csinálnám.
Azért lehet, hogy még ezt a discongs regisztrációt átgondolom, ez a vonalkód beolvasásos megoldás, elég gördülékenynek hangzik. Apropó minden lemezen van vonalkód? Még a 60'- 70' években kiadott Lp-ken is?
A regisztrációról még pár gondolat.
Bocsánat a kifejezésért, de nekem már a t#köm tele van vele, hogy mindig mindenhol azt kérik, regisztráljak! Már nagyon elegem van belőle.
Már olyan sok helyre regisztráltam, hogy már egy regiszteres füzet(már megint ez) tele van vele, hová, milyen felhasználónévvel, milyen jelszóval tudok belépni. E nélkül követhetetlenné válna már nekem, képtelenség, ennyit megjegyezni.
Mára már oda jutottam, hogy keresem azokat a webáruházakat, vagy már visszatérő vendég vagyok ott, ahol regisztráció nélkül vásárolhatok.
Szinte mindegyik felajánlja, hogy regisztráljak, hozzak létre fiókot, mert az nekem milyen előnyös. Hát egy túrót! Ez nem nekem előnyös, hanem nekik.
Beregisztrálok, majd elárasztanak a hírlevelek, a kéretlen ajánlatok, promóciós email-ek, stb. és alig lehet levakarni őket, megszabadúlni tőlük.
A másik ami nagyon zavaró, hogy ha rákattintok egy oldalra(bármilyenre), akkor rögtön felugrik egy, a teljes képernyőt eltakaró ablak, amiben különböző adatvédelemre hivatkozó okok miatt fogadjam el a "kukikat".
Ha ezt nem teszem, akkor az oldal nem válik láthatóvá a továbbiakban.
Lehet rosszúl értelmezem, de nekem ebből az jön le, hogy ha elfogadom(nem nagyon tehetek mást, ha látni szeretném az oldal tartalmát), akkor onnantól nyomot hagyok magam után, mikre kerestem rá, milyen jellegű témák után érdeklődőm, milyen híreket olvasok el, stb.
És ebből már tudják is, hogy az erőszakosan nyomuló, felugró reklámokban, engem milyen termékekkel, ajánlatokkal kell bombázni.
Nos, ezekből már nagyon elegem van, ezért van ilyen szintű ellenérzésem a mindenhová regisztrálás iránt.
Google fiókom van, ha azzal is be lehet lépni a discongs-ra, az jó, de a Facebook és egyéb közösségi médiáktól rögeszmésen távol tartom magam.
A 60-70-es években még nem volt vonalkód a lemezeken hála istennek,úgyhogy a borítók is még művészi értéket képviseltek.A Adblock nélkül manapság képtelenség internetezni...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Off, de ha már itt szóba került. A mozi érezhetőn fejlődik, -mint a hifi, - hang, 3D, ilyenek?
(nem viccből kérdezem, utoljára babámmal a Gladiátoron voltunk, gyerekkel Verdák-on, nem ma volt...)

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pali923 írta:
2021.11.11., csüt. 09:29
white-tiger írta:
Dörög, csattog, ordít - ehhez csak annyit hogy minél “süketebb” valaki annál többet hall belőle így… :D
Nem győztél meg, hogy meg kéne néznem. Vagy nem ez volt a cél? :D

Nem ez volt a cél, de a hangzás és a film se az igazi… Moziba alapból csak 3D- re járok, de pár jobb jelenetet leszámítva nem érte meg.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

white-tiger írta:
Dörög, csattog, ordít - ehhez csak annyit hogy minél “süketebb” valaki annál többet hall belőle így… :D
Nem győztél meg, hogy meg kéne néznem. Vagy nem ez volt a cél? :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pali923 írta:
2021.11.11., csüt. 09:04
white-tiger írta:
2021.11.11., csüt. 08:31
Csatlakozom, akkor nekem sem. Most néztem a Dűnét a moziban. Dörög, csattog, ordít, minőség meg egy kalap sz@r…
Valaha a filmek mások voltak. Bergman A csend c. filmje esetén még arról vitatkoztak a kritikusok, hogy Kirkegaard filozófiai nézeteinek a tükröződése-e vajon, a mai filmeknél meg arról, hogy eléggé remegett-e alattam a moziszék. :rolleyes: :ohnoohnoohno:
Az egy biztos hogy eléggé remeg… Dörög, csattog, ordít - ehhez csak annyit hogy minél “süketebb” valaki annál többet hall belőle így… :D Ha meg nem az, előbb/utóbb ettől úgyis az lesz.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

white-tiger írta:
2021.11.11., csüt. 08:31
Csatlakozom, akkor nekem sem. Most néztem a Dűnét a moziban. Dörög, csattog, ordít, minőség meg egy kalap sz@r…

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

sutemenyx írta:
2021.11.02., kedd 06:17
diagnet írta:
2021.11.02., kedd 01:08
sutemenyx írta:
2021.11.01., hétf. 20:21

Hat nemtudom, nekem is van pl egy Harman Kardon kör alakú, egészen nagy bluetoothos izém, aminek egyébként “tök durva mélye van”, viszont nagyonmessze nem alkalmas rendes zenehallgatásra. A kedvenc drum&bass és techno műveimet persze elég jól közvetíti a kertben bográcsozás közben, hiszen azok szinte 100%-ban a ritmusról, talán a törzsi összejöveteleket idéző flow-ról szólnak, megtűzdelve érdekes hangeffektekkel. Van benne egy relatíve nagy akkumlátor, amiről pár órát üzemel. Azon töprengtem, hogy ha nem egy kb. 82dB érzékenységű mélysugárzó lenne benne, hanem valami finom, érzékeny szélesávú, akkor persze nem lenne olyan “tök durva mélye”, viszont cserébe talán hallgatható lenne rajta kifinomultabb zene is, és talán nem 4óráig, hanem 4hétig működhetne 1 feltöltéssel.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy az emlitett soundbarok meg hasonlok tenyleg hihetetlenul tudnak szolni, de nem feltetlenul a minosegi zenehallgatas iranyaba mutatnak.
A soundbarok, wifi hangszórók nem a minőségi zenehallgatásra lettek kitalálva, hanem helytakarékosságra.
Ettől függetlenül ott is megvannak a képességi szintek: https://www.gramophone.co.uk/classical- ... lbert-hall
A coachellán, primaverán, airpodokon nevelkedett generáció fülét már nem lehet megvezetni 40-50Hz-es audiofil brummogással és szörcsögő magasakkal. Az imax mozik dinamikájához vannak szokva.
Persze a technológia beépül az igényesebb highend gyártók kínálatába is, csak azzal a legtöbb megrögzött hifista 20-30 év múlva találkozik, mire teljesen elavultnak számít...
Hát banyek… Coachellán nem voltam, de ha az airpodot meg az imax mozit tekintjük referenciának, ha az amihez szokott közönséget nem lehet “megvezetni”, akkor azthiszem nincs is több kérdésem.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
zoli73 írta:

Na igen, ennyit bepötyögni, tényleg nem kevés, de ezt be kell vállaljam, ha e mellett maradok. Amúgy sem egy szuszra csinálnám.
Azért lehet, hogy még ezt a discongs regisztrációt átgondolom, ez a vonalkód beolvasásos megoldás, elég gördülékenynek hangzik. Apropó minden lemezen van vonalkód? Még a 60'- 70' években kiadott Lp-ken is?
A regisztrációról még pár gondolat.
Bocsánat a kifejezésért, de nekem már a t#köm tele van vele, hogy mindig mindenhol azt kérik, regisztráljak! Már nagyon elegem van belőle.
Már olyan sok helyre regisztráltam, hogy már egy regiszteres füzet(már megint ez) tele van vele, hová, milyen felhasználónévvel, milyen jelszóval tudok belépni. E nélkül követhetetlenné válna már nekem, képtelenség, ennyit megjegyezni.
Mára már oda jutottam, hogy keresem azokat a webáruházakat, vagy már visszatérő vendég vagyok ott, ahol regisztráció nélkül vásárolhatok.
Szinte mindegyik felajánlja, hogy regisztráljak, hozzak létre fiókot, mert az nekem milyen előnyös. Hát egy túrót! Ez nem nekem előnyös, hanem nekik.
Beregisztrálok, majd elárasztanak a hírlevelek, a kéretlen ajánlatok, promóciós email-ek, stb. és alig lehet levakarni őket, megszabadúlni tőlük.
A másik ami nagyon zavaró, hogy ha rákattintok egy oldalra(bármilyenre), akkor rögtön felugrik egy, a teljes képernyőt eltakaró ablak, amiben különböző adatvédelemre hivatkozó okok miatt fogadjam el a "kukikat".
Ha ezt nem teszem, akkor az oldal nem válik láthatóvá a továbbiakban.
Lehet rosszúl értelmezem, de nekem ebből az jön le, hogy ha elfogadom(nem nagyon tehetek mást, ha látni szeretném az oldal tartalmát), akkor onnantól nyomot hagyok magam után, mikre kerestem rá, milyen jellegű témák után érdeklődőm, milyen híreket olvasok el, stb.
És ebből már tudják is, hogy az erőszakosan nyomuló, felugró reklámokban, engem milyen termékekkel, ajánlatokkal kell bombázni.
Nos, ezekből már nagyon elegem van, ezért van ilyen szintű ellenérzésem a mindenhová regisztrálás iránt.
Google fiókom van, ha azzal is be lehet lépni a discongs-ra, az jó, de a Facebook és egyéb közösségi médiáktól rögeszmésen távol tartom magam.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.11.10., szer. 16:43
zoli73 írta:
2021.11.10., szer. 16:17
Azért az érdekes, hogy amit linkeltél alkalmazást, letöltöttem, majd a megnyitása után megjelent jónéhány lista, amiket az elmúlt években kaptam email-ben.

Erről a kitartó elutasításról. Tudod, nehéz ám egy ilyen képzett embernek, mint Te, beleképzelni magát egy olyan balfék helyébe, mint én. Itt mindenki olyan dolgokat ajánlgat nekem, ami nekik gyaníthatóan mindennaposak, de én ezekkel vagy soha, vagy csak hírből találkoztam, így nekem ezek inkább nehézséget okoznak, mintsem segítséget.
Androidos kütyükön megnyitott, meg Gmail-es postafióknál email mellékletként kapott és küldött dokumentumok is bekerülnek a rendszerbe, így az applikáció listájára is.

Nem az a balfék, aki nem ért valamihez, hanem aki nem látja ezt be.
Igen, Android, Gmail, amit használok, akkor ezért jelentek meg nálam ezek a listák. Ezek szerint, az ismerősöm is ezt az alkalmazást használja.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

zoli73 írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

zoli73 írta:
2021.11.10., szer. 16:17
Azért az érdekes, hogy amit linkeltél alkalmazást, letöltöttem, majd a megnyitása után megjelent jónéhány lista, amiket az elmúlt években kaptam email-ben.

Erről a kitartó elutasításról. Tudod, nehéz ám egy ilyen képzett embernek, mint Te, beleképzelni magát egy olyan balfék helyébe, mint én. Itt mindenki olyan dolgokat ajánlgat nekem, ami nekik gyaníthatóan mindennaposak, de én ezekkel vagy soha, vagy csak hírből találkoztam, így nekem ezek inkább nehézséget okoznak, mintsem segítséget.
Androidos kütyükön megnyitott, meg Gmail-es postafióknál email mellékletként kapott és küldött dokumentumok is bekerülnek a rendszerbe, így az applikáció listájára is.

Nem az a balfék, aki nem ért valamihez, hanem aki nem látja ezt be.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”