Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DeLorean írta:
2021.11.25., csüt. 12:34
Ennyi ember véleményével szembe megy pár AVX fórum olvasó és azt mondja, hogy ez bizony szar - azért ez furcsa.
Igen, furcsa, de tudjuk, hogy néhányak szótárában csak két szó létezik az élmények jellemzésére, képtelenek árnyalni a véleményüket.

A toplistákról... A zenei világban a "szakma" (tehát a sajtó) és a közönség véleménye alapján a Beatles és Elvis Presley minden idők legnagyobb előadói. Ettől még ugye nem kell őket imádnunk?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DeLorean írta:
2021.11.25., csüt. 09:17
Nekem ez is furcsa. gondolkodik.gif Ez a három TOP sorozat.
Ne furcsálld! A népszerűség és a minőség soha nem kapaszkodott egymásba, néha találkoznak, de általában más utakon járnak, az ízlés pedig teljesen öntörvényű. A legtöbb említett sorozatba belenéztem, de nem folytattam. Annak idején a 24 lekötött sokáig, de a végén unalomba fulladt, önmaga karikatúrája lett. A Suits, a Homeland és a Billions ugyanez, az utolsó évadok, epizódok szánalmasak lettek. 2-3 évente találok egy sorozatot, amit végig is nézek, a többire sajnálom az időt. A sokszor említett "egynek jó" nálam az időpocsékolás kategória. Az utóbbi évek nyertesei nálam a Sons of Anarchy, Band of Brothers, Money Heist, Csernobil és a Queen's Gambit, a többi feledhető, vagy említésre sem érdemes részemről. Teljesen mindegy, a tömeg és a "szakma" (?) mit mond róluk. (A szakma itt ugye leginkább a bulvár médiát jelenti, nem a filmes szakemberek véleményét, hiszen ők nem nagyon szoktak nyilatkozni egymás munkáiról.)

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 781

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ennyi hideg-meleg után már úgysem szűzként fogod nézni, kritikusabb leszel mint kéne.
Ezt el kell engedni, van csomó újabb sori ami jó.
Nekem a Nagy pénzrablás is időrablás volt, nem is jutottam sokáig vele, nem fogott meg.

Pl. az Arcane első része is tetszett.
Ja meg az Ash vs. Evil Dead. Szupi.
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szerintem nincs abban semmi, ha egy népszerű film/sorozat nem tetszik valakinek. Én pont ugyanígy vagyok sorozatok terén pl. a Twin Peaks-el, ahogy itt most többen a Breaking Bad-el. Filmek terén meg pl. Tarantino filmjeivel. Van amelyiktől falra tudnék mászni,de a Kutyaszorítóban mai napig a kedvenceim közé tartozik.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: kargidje »

DeLorean írta:
2021.11.24., szer. 15:31

Persze ízléseken nem lehet vitatkozni, de ha valami ennyire népszerű a földi halandók körében is és a szakma is elismeri, akkor én azért egyirányú-utca effektusnak gondolom, ha a sok hülye szembe jön.

Bocs, de ez nettó hülyeség.
Biztos direkt azért nem teszik itt egyeseknek, mert kfl díjakat kapott + "népszerű a földi halandók körében is és a szakma is elismeri".
Pont ez lenne a lényeg: "ízléseken nem lehet vitatkozni"
Pl. többen itt is dicsérték az Altered Carbon-t, nekem nem jött be, nevetséges, már a faszi neve is.
De ott van pl. a Banshee sorozat is. A főszereplőt sz.rráverik, majd feláll és a 20 kilójával szétveri 2x akkora támadóját. A szokásos amerikai baromság. Neeeee.... 36_1_10.gif

Na majd elkezdem a BB-t és megmondom jó-e. :smile29:

Jó sorozat:
Mindhunter
Killing Eve

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

DeLorean írta:
2021.11.25., csüt. 09:17

Nekem ez is furcsa. gondolkodik.gif

Ez a három TOP sorozat.
Nem tudom, miért maradtak ki. Annyira nem vonzottak talán. A 24-et sem láttam. Arra is mondják, hogy milyen jó pedig.
Ha túl van hájpolva valami, akkor nekem az sokszor pont, hogy nem vonzó.

A Cobra Kai is jobban érdekel legutóbb, várom is a pár hét múlva érkező 4. évadot.
De lehet, egy borongós téli estén majd elkezdem, bepótolni ezeket. Bár inkább úgy érzem, már lecsúsztam róluk. Így is szó szerint kb. 30 film van már le van töltve, amit még kéne néznem, sosem érem utol magam...
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Én sem a BB-t, sem a Trónok harcát nem láttam még.
Sőt, a Sopranos is kimaradt anno.
:rolleyes:

Ami nem olyan régi, és nagyon bejött.
The Deuce
https://m.imdb.com/title/tt4998350/

Nagyon jó a hangulata, amennyire meg tudom ítélni, remekül hozza a kor jellemzőit. A színészek pedig pazarul játszanak. És a történet is jó.
Csak a Marantz! :-D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Fish írta:
2021.11.24., szer. 22:55
...
konkrétan ciki volt,annyira nem sikerült nekik..(deadpool 2 szinvonal kb.)
....
Na, engem itt kezd érdekelni a Red Notice, mert a Deadpool 2 nekem tetszett, nem volt vele bajom.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

A Breaking Bad elso evada meg talan a masodik eleje is eleg gagyinak erzodik, igy akik nem birtak tovabb daralni azokat megertem valamilyen szinten. Adjatok neki eselyt es folytassatok biztos vagyok benne nem fogjatok megbanni :rolleyes:
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Fish írta:
2021.11.24., szer. 22:55
DeLorean írta:
2021.11.24., szer. 20:25
Kicsit félve értékelnék egy filmet.
Red Notice.

Hát nekem 10/10.
A színészek nagyon jók, nem igazán egybites színészek. Vagyis ha azok, akkor is egyes és nem nulla!
Vicces és a látvány is rendben van teljesen. A hangot nem igazán tudom milyen, mert magyar hanggal néztem TV-n, de újranézős számomra angolul is.
Végig élvezetes volt számomra, még egy csavar is van benne a végén.

:tutiok:
Ha tetszett akkor örülök neki,de valóban, viszont nekem sajnos nem,pocsék film (saját véleményem szerint), pedig megvolt minden hozzá, hogy jó legyen..sok pénz, nem is sok, rengeteg, a sokak álltal lenézett, de menő filmcsillagok ( én bírom őket) ,a karakterük, a humoruk vihette volna a filmet, de nem ütöttek a poénok, inkább erőltetett és vontatott volt és égő is számomra nézés közben, konkrétan ciki volt,annyira nem sikerült nekik..(deadpool 2 szinvonal kb.)Kényelmetlenül éreztem magam ,mert azt hittem egy jó kis akció vígjáték lesz ,ami ennyi pénzből bitang jó lehetett volna, de nem! Kár érte ,de nagyon!
Egy jó poént,jelenetet tudnék kiemelni, hogy képesek voltak szarrá törni egy zsír új taycant,pedig azt hittem jön egy jó kis autós üldézéses jelenet! Ez megdöbbentő volt, 2sec és 40-60 mill ment a levesbe! :D kicsit fájt és meg is hökkentett egy pillanatra,de aztán ki is fújt ebben a story! sad.gif
Még valami eszembe jutott, amihez tudnám hasonlítani az a The Hitman's Bodyguard 2. része..uramisten ez valami borzalom, pedig az első rész esküszöm nézhető ,sőt egész jó kis akciós baromkodás, de ez a második rész a legalja kategória...senkinek sem ajánlott ,de komolyan! :ohnoohnoohno: Mondjuk ehhez képest a Red Notice egy jó film :D de őő, nem ,az sem volt jó sajnos,de legalább 1x megnézhető!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Cutler írta:
2021.11.24., szer. 17:23
Valamivel több, mint 1 évadot bírtam kiszenvedni belőle, aztán feladtam. Azóta sem értem, hogy mi ez a hype körülötte.
A Maffiózókat viszont imádom🤷‍♂️

Én egy részt nem láttam belőle :D
A maffiózokat én is csípem! :smile32:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
Red Notice.

Hát nekem 10/10.
A színészek nagyon jók, nem igazán egybites színészek. Vagyis ha azok, akkor is egyes és nem nulla!
Vicces és a látvány is rendben van teljesen. A hangot nem igazán tudom milyen, mert magyar hanggal néztem TV-n, de újranézős számomra angolul is.

Ha tetszett akkor örülök neki,de valóban, viszont nekem sajnos nem,pocsék film (saját véleményem szerint), pedig megvolt minden hozzá, hogy jó legyen..sok pénz, nem is sok, rengeteg, a sokak álltal lenézett, de menő filmcsillagok ( én bírom őket) ,a karakterük, a humoruk vihette volna a filmet, de nem ütöttek a poénok, inkább erőltetett és vontatott volt és égő is számomra nézés közben, konkrétan ciki volt,annyira nem sikerült nekik..(deadpool 2 szinvonal kb.)Kényelmetlenül éreztem magam ,mert azt hittem egy jó kis akció vígjáték lesz ,ami ennyi pénzből bitang jó lehetett volna, de nem! Kár érte ,de nagyon!
Egy jó poént,jelenetet tudnék kiemelni, hogy képesek voltak szarrá törni egy zsír új taycant,pedig azt hittem jön egy jó kis autós üldézéses jelenet! Ez megdöbbentő volt, 2sec és 40-60 mill ment a levesbe! :D kicsit fájt és meg is hökkentett egy pillanatra,de aztán ki is fújt ebben a story! sad.gif

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
Red Notice.

Hát nekem 10/10.

10/10? Akkor nem is lehet jobb nála semmi, tökéletes. Hm.
Ez polgárpukkasztás. :D

Szerintem meg légyleszállópálya. ;)
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

DeLorean írta:
2021.11.24., szer. 20:49
...
A Breaking Bad esetében nem kósza négy értékelésről van szó. Golden Globe és Emmy díjak és még sok más.
Az IMDb - 1,6 millió szavazat alapján 9,4 értékelés. A Rotten Tomatoes 97%.
Kritikusok a valaha készített legjobb sorozatnak tartják és majdnem minden oldalon az első háromban benne van, akárkik is szavaznak.
...
Régen érdekeltek a díjak, fenn maradtam és élőben néztem az Oscar-díj átadót.
Aztán amikor A bárányok hallgatnak díjat nyert, abbahagytam.
Azóta se az Oscar, se egyéb díj nem érdekel.
Az IMDb értékelés meg sose érdekelt.

Én sose mondtam, hogy a BB szar, csak azt, hogy belenéztem, hidegen hagyott, a legcsekélyebb mértékben nem érdekelt, már nem is nagyon emlékszem rá.

Ugyanakkor, pl. a Gore Verbinski-féle A magányos lovas nagy bukta volt, ellenben nekem tetszett, számomra a bukása érthetetlen.

Szóval, a hájp, a díjak számomra érdektelenek. Persze, vannak újságírók, meg itt is fórumtársak, akiknek a véleménye érdekes (mert, mondjuk, hasonló az enyémhez).
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

DeLorean írta:
2021.11.24., szer. 20:49
Ennyire csak legy-inteni és "lelegyezni" ezt a sok embert - háááát... :D :D :D :D
:D
Én csak a saját nézőpontomat akartam megvédeni, nem lelegyezni a sok embert. Az IMDB-eredmény is téged támaszt alá, szóval nincs mese, meg kell hajolnom a tömegízlés előtt. Nehéz a Gauss-harang alól kilógni - hadd emlékeztesselek, hogy - burkoltan, de határozottan - te hülyéztél le először, csak mert nem tetszik az, ami oly sok embernek igen - és ez a “fegyver” még szembefordul veled egyszer, azt megígérem :D, szóval innentől kezdve jól vogyázz ám, hogy mi nem tetszik :D :D :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DeLorean írta:
2021.11.24., szer. 15:31
Persze ízléseken nem lehet vitatkozni, de ha valami ennyire népszerű a földi halandók körében is és a szakma is elismeri, akkor én azért egyirányú-utca effektusnak gondolom, ha a sok hülye szembe jön. Persze attól még nem kell szeretni. ;) .
Ez nézőpont kérdése. Lehet így is nézni, meg úgy is, hogy mi az, amit sokmilliárd légy a legjobban szeret :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Gulka.
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 404

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Lemmy9.1 írta:
2021.11.24., szer. 16:12
Amúgy a BB-ben egy durva karakterfejlődést mutatnak be, szerintem pont hogy szuper operatőri munkával, remek forgatókönyvvel, király alakításokkal. Többek közt.
Fantasztikus az operatőri munka! A képi világ nagyon behúz....
Az lehet, hogy nem néztétek eleget. A 2-3. évadtól indul be igazán. :)

Nem vagyunk egyformák.. Olyan ez, hogy nem mindenki szereti Wes Anderson filmjeit. Én rajongok értük például.
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Mathias írta:
2021.11.24., szer. 14:47
Aszpirin írta:
2021.11.24., szer. 14:01
Dorian írta:
2021.11.24., szer. 10:32
Csak félve merem megjegyezni: Nekem nem tetszett. Nem is emlékszem, hogy az első évadpt teljesen végig néztük, vagy félbe is hagytuk.
Én is ebbe a "táborba" tartozom. Csak hogy ne legyetek annyira ketten :D
Hát akkor már hárman vagyunk. Azt hittem csak velem van baj, hogy minden idők egyik legjobb sorozatának mondott alkotás nem jön be. De ezek szerint nem csak velem van a baj. :) Én valahogy a megvalósítást olyan tipikus amerikai középszerűnek láttam, beleértve az operatőri munkát, rendezést, vágást, párbeszédeket, színészi teljesítmény nagy részészét stb. Lehet nem láttam eleget belőle, de a történetvezetés kapcsán szinte láttam magam előtt az írókat egy asztalnál gyötrődve, hogy "-basszus már x ideje nem volt benne csavar, rakjunk már ide valami meglepő fordulatot!". És akkor ad-hoc a semmiből nem következve valami meglepő esemény útján bajba kerülnek/megmenekülnek, stb, hogy várja az ember a köv. részt. De lehet csak keveset láttam belőle.
Valamivel több, mint 1 évadot bírtam kiszenvedni belőle, aztán feladtam. Azóta sem értem, hogy mi ez a hype körülötte.
A Maffiózókat viszont imádom🤷‍♂️

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Lemmy9.1 írta:
2021.11.24., szer. 16:12
"Hát akkor már hárman vagyunk. Azt hittem csak velem van baj, hogy minden idők egyik legjobb sorozatának mondott alkotás nem jön be."

Akkor lássuk mi az ajánlásod, ezen elvárásokkal!

Amúgy a BB-ben egy durva karakterfejlődést mutatnak be, szerintem pont hogy szuper operatőri munkával, remek forgatókönyvvel, király alakításokkal. Többek közt.
Nekem pl Sopranos annak idején jobban tetszett. Bár pár éve belenéztem az első részbe megint és már így több mint 20 év távlatából az is kicsit kopott a fényéből. Ott is kell pár rész mire összeállnak a dolgok. De egy Gomorra is számomra minőségibbnek érződött. Fényképezés szempontból, pedig egy The Young/New Pope-t is nehéz überelni.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

"Hát akkor már hárman vagyunk. Azt hittem csak velem van baj, hogy minden idők egyik legjobb sorozatának mondott alkotás nem jön be."

Akkor lássuk mi az ajánlásod, ezen elvárásokkal!

Szerintem!

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Aszpirin írta:
2021.11.24., szer. 14:01
Dorian írta:
Csak félve merem megjegyezni: Nekem nem tetszett. Nem is emlékszem, hogy az első évadpt teljesen végig néztük, vagy félbe is hagytuk.
Hát akkor már hárman vagyunk. Azt hittem csak velem van baj, hogy minden idők egyik legjobb sorozatának mondott alkotás nem jön be. De ezek szerint nem csak velem van a baj. :) Én valahogy a megvalósítást olyan tipikus amerikai középszerűnek láttam, beleértve az operatőri munkát, rendezést, vágást, párbeszédeket, színészi teljesítmény nagy részészét stb. Lehet nem láttam eleget belőle, de a történetvezetés kapcsán szinte láttam magam előtt az írókat egy asztalnál gyötrődve, hogy "-basszus már x ideje nem volt benne csavar, rakjunk már ide valami meglepő fordulatot!". És akkor ad-hoc a semmiből nem következve valami meglepő esemény útján bajba kerülnek/megmenekülnek, stb, hogy várja az ember a köv. részt. De lehet csak keveset láttam belőle.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Dorian írta:
DeLorean írta:
2021.11.23., kedd 20:41
Gulka. írta:
2021.11.23., kedd 19:51
Újra elkezdem az egyik legjobb sorozatot a világon!
Breaking Bad
Hát ez igaz!
Valahogy benyel a sorozat és nem enged.
Pedig ha részekre bontod nem egy nagy szám, de mégis szinte mindenhol az egyik legjobb sorozatként tartják nyilván.

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: geza123 »

Lemmy9.1 írta:
2021.11.24., szer. 11:40
Nem baj ha nem vagyunk egyformák, így a jó csajokat mi visszük. :D
Vinni, mint szállítani? Csak rajta! :D
Na jó, ez a gondolatmenet túl messzire vezet. :D :smile53:
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem baj ha nem vagyunk egyformák, így a jó csajokat mi visszük. :D
Szerintem!

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: geza123 »

Dorian írta:
DeLorean írta:
2021.11.23., kedd 20:41
Gulka. írta:
2021.11.23., kedd 19:51
Újra elkezdem az egyik legjobb sorozatot a világon!
Breaking Bad
Hát ez igaz!
Valahogy benyel a sorozat és nem enged.
Pedig ha részekre bontod nem egy nagy szám, de mégis szinte mindenhol az egyik legjobb sorozatként tartják nyilván.
Szerintem nem vagy vele egyedül. Nálam konkrétan a nézhetetlen kategória. :D
Nem értettem, mi miatt van az a hatalmas ajnározás, így 1,5 évadot végigszenvedtem. Azóta nem követek el ilyen hibát. :D
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”