Jelentem regisztráltam a discogs-ra, sikerült meggyőznöd! A saját google fiókommal regisztráltam, ez viszonylag egyszerűen ment, bár a google okvetetlenkedett egy keveset, de megharcoltam.s4tch írta: ↑2021.11.10., szer. 18:11Ezt azért nem kevés kézzel bepötyögni.
A discogs-ra visszatérve, és elfogadva, hogy nem erősséged a számítástechnika (hasonló korosztály vagyunk, nekem is kínai a hálózati lejátszós topik egy része, szóval értelek), az alábbival esetleg még meg lehetne próbálkozni:
- párod segítene bejelentkezni a discogs alkalmazásba (pofon egyszerű, csak egy már létező google/facebook/apple fiók kell hozzá, még jelszót sem kell létrehozni)
- utána az applikáción belül megnyomod felül a vonalkód ikont, és a telefonod kamerájával beolvasol egy cd-n lévő vonalkódot
- a program feldobja neked a lemez minden adatát
- egy következő gombnyomással hozzáadod a lemezt a gyűjteményedhez
- ezt megismételed 1100 cd és 600 lp beolvasásával
- kész a tökéletes listád
- ha valamiért nem felel meg a discogs katalógus, hanem inkább excelt szeretnél: megadom a telefonszámom, a pároddal együtt kihangosítón felhívtok, elmondom, hogy exportáljátok a teljes listát csv-be, átkülditek, és csinálok belőle másfél perc alatt egy kiválóan kezelhető excelt
Ennél gyorsabb megoldást egy ekkora gyűjtemény katalogizálására nem tudnék mondani. Egy billentyűt sem kell hozzá leütni.
Az angol nyelv, nem könnyítette meg az előrébb jutást(németül tudok), némi kínlódás után azért sikerült részben átlátnom a kezelést. Sokat segítettél azzal, hogy leírtad a lépéseket, a vonalkód szkenner ikonját nagyon nehezen tudtam előcsalni, de véletlenűl meglett. Innentől kezdve már ment a lemezek beolvasása, a vonalkóddal. Első nekilendülésre kb. 70-80 lemezt beolvastattam vele, és elmentettem a személyes gyűjteménybe, eddig minden rendben, de. Az eddig beszkennelt lemezek közűl, 9db-ot nem ismert fel(nem magyarok), a vonalkót alapján, és további két lemez borítójában egyáltalán nem találtam vonalkódot. Hogy ezeket milyen módon lehet bevinni a rendszerbe, arról fogalman sincs, majd a végén visszatérek rájuk.
Még az is kérdés, hogy ha beolvatattam az egész gyűjteményem, akkor, ha lemez vásárlás közben, egy kinézett lemez kódját beolvatatom, akkor tudom ellenőrizni, jelzi nekem a rendszer, ha ez a lemez nekem már megvan? Vagy át kell lapozzam a teljes listát az ellenörzéshez? Ez már csak azért is kérdés, mert ahogy olvastam be a lemezeket, a legtöbbre, többféle kiadású változatot is hozott, nekem kellett kiválasztani, hogy pontosan nekem melyik kiadvány van meg. Ez alapján simán megvehetem ugyanazt a lemezt tévedésből, egy másik kiadásban, erre nagyon kell figyelni.
Azért még ismerkednem kell az oldallal, a kezelőfelülettel, de talán kárt nem teszek semmiben.

Köszönöm mégegyszer a segítséget!