Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Sziasztok!
Véleményekre lennék kíváncsi, lehet v nem ajánlott eldöntendő kérdésben ami a következő.
Beépített phono-s lemezjátszó kimenetét akarom egy fejhallgató erősítőre és a hifi erősítőre kötni plusz közbeiktatott rca kimenet választó nélkül (már ha van ilyen), ezt egy egyszerű Y on elágazóval oldanám meg, mint ez:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aq-rca ... mama-toldo
1, lehet ebből kár a lejátszónál v az erősítőkben?
2, itt ez nincs megkülönböztetve, használható egy a bal, egy a jobb csatorna összekötésére?
Várom a segítő válaszokat.
Köszi.
Véleményekre lennék kíváncsi, lehet v nem ajánlott eldöntendő kérdésben ami a következő.
Beépített phono-s lemezjátszó kimenetét akarom egy fejhallgató erősítőre és a hifi erősítőre kötni plusz közbeiktatott rca kimenet választó nélkül (már ha van ilyen), ezt egy egyszerű Y on elágazóval oldanám meg, mint ez:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aq-rca ... mama-toldo
1, lehet ebből kár a lejátszónál v az erősítőkben?
2, itt ez nincs megkülönböztetve, használható egy a bal, egy a jobb csatorna összekötésére?
Várom a segítő válaszokat.
Köszi.
A Curious ezüst kábelei nagyon jók,
nekem az eső verzió volt, az Evolved
állítólag még annál is.
https://curiouscables.com/usb-cables
nekem az eső verzió volt, az Evolved
állítólag még annál is.
https://curiouscables.com/usb-cables
Ilyet talán Kondo ból tud a Kürthy Tamás, analog audio, illetve Audio Note-al érdemes próbálkozni a https://www.hificollective.co.uk/ oldalon. Én AN-ből a zománcozott 1mm ezüstöt ismerem, az elég jó.Tulku1 írta: ↑2021.11.13., szomb. 17:23Ha esetleg volna oly szerencsém, hogy nagy tisztaságó ezüst litz kábel normális beszerzési forrást kaphatnék...nem kell sodrat, lehet nagyon vékony is ....majd csinálok belőle sodratot én...
Nem kell hogy olcsó legyen (mert az nem ezüst, az biztos)
Előre is köszönöm!![]()
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Ha esetleg volna oly szerencsém, hogy nagy tisztaságó ezüst litz kábel normális beszerzési forrást kaphatnék...nem kell sodrat, lehet nagyon vékony is ....majd csinálok belőle sodratot én...
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!

Esetleg próbálj be egy ilyet is: https://audiocable.hu/termek/next-carbo ... b-2-0-a-b/
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Tegnap volt szerencsétlenségem meghallgatni rendszeremben egy Entreq Olympus Signature USB kábelt...
Azóta pislogok, mint miskolci béka a kocsonyában...persze kényszerből visszatettem az AQ diamond usb-t...és persze azzal hallgatom a cuccot.
Tehát soha ne hallgassátok meg ezt a kábelt!
Ismétlem: SOHA
Azóta pislogok, mint miskolci béka a kocsonyában...persze kényszerből visszatettem az AQ diamond usb-t...és persze azzal hallgatom a cuccot.

Tehát soha ne hallgassátok meg ezt a kábelt!
Ismétlem: SOHA

Valakinek van itt tapasztalata Duelund DCA kábelekkel? Kinti fórumokon dícsérik mind összekötőnek, mind hangszórókábelnek.
- TomLeftiger
- Törzsvendég
- Értékelés: 495
Szerintem van pár relatív olcsó kábel, ami a mai napig sok helyen beválhat, és olcsó.
Összekötőből pl. Belden 8402, 8412 Tápból: Belden 83803 (főleg forráshoz, de máshova is jó lehet.)
Bizonyos VDC is jók, bár azok már jobban megosztják a népeket. Egy-egy helyre a jobban sikerült darabok nagyon jók lehetnek, de azért ezekkel óvatosan kell bánni, mert a legtöbb rendszerből azért szépen lassan kikerültek. VDC-t emiatt már csak nagyon óvatosan ajánlanám.
Illetve vintage Saec kábelek, vagy régi Kimber kábelek. Persze mint minden ez is erősen rendszerfüggő, de mostanában volt nálam jó régi Kimber ic. és DAC-nál nagyon jól teljesített, de pl. erősítőnél már nem annyira.
Hiába, mindig az a vége, hogy próbálgatni kell, de akinek már elég tapasztalta van, az tudja, akár egy olcsóbb drót is lehet a befutó...
Összekötőből pl. Belden 8402, 8412 Tápból: Belden 83803 (főleg forráshoz, de máshova is jó lehet.)
Bizonyos VDC is jók, bár azok már jobban megosztják a népeket. Egy-egy helyre a jobban sikerült darabok nagyon jók lehetnek, de azért ezekkel óvatosan kell bánni, mert a legtöbb rendszerből azért szépen lassan kikerültek. VDC-t emiatt már csak nagyon óvatosan ajánlanám.
Illetve vintage Saec kábelek, vagy régi Kimber kábelek. Persze mint minden ez is erősen rendszerfüggő, de mostanában volt nálam jó régi Kimber ic. és DAC-nál nagyon jól teljesített, de pl. erősítőnél már nem annyira.
Hiába, mindig az a vége, hogy próbálgatni kell, de akinek már elég tapasztalta van, az tudja, akár egy olcsóbb drót is lehet a befutó...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Hát, lehet, hogy ezzel most nagy hullámokat indítottál el a "kábeles állóvízben"! Kiváncs lennék, hányak keresnek rá azon nyomban az említett kábelekre...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Elszúrtam. Ez lett volna a következő ajánlat, de a Canare-t még nem adtam el...

- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1211
Nagyon meglepődnénk, ha ezeket a madzagokat egyszer megvizsgálná egy erre érdemes labor. Csak az anyagminőséget 5n-6n tisztaság...
Meg arra is kíváncsi lennék, mik az alapvető gyárak, amik előállítják a csupasz réz ereket. Mert azt senki ne mondja, hogy a sokszáz gyártó mind üzemeltet egy kohót, hengersort, meg még saját ércbányája is van....
Meg arra is kíváncsi lennék, mik az alapvető gyárak, amik előállítják a csupasz réz ereket. Mert azt senki ne mondja, hogy a sokszáz gyártó mind üzemeltet egy kohót, hengersort, meg még saját ércbányája is van....
Akkor kicsit meg vagyok nyugodva, Mogami kábelem már van.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10997
- Kapcsolat:
Nem érvényes ajánlat, mivel amerikai és angol fórumokon már lezajlott a Canare forradalom pár éve.

- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
...amivel nemsokára tele lesz az apró.

Na, meg is van az új olcsó óriásölő drót.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
No, már gazdagnak is érzem magam, hogy a Hidiamond vonatról lemaradtam és a jegy ára zsebben maradt

Viccet félretéve, van egy barátom, aki még áldoz a hifi oltárán és a forgalmazó boltjából telefonált, ha van kedvem, adjam le a rendelést, ki is szereli nekem

Hozzunk ide ismét egy kis filozófiát, gondoljatok a drótokra (vagy bármely komponensre), ami ma tetszik, de holnap már másik, jobb kell :
"Amikor az egyik nap még zord és barátságtalan a világ, a másik nap pedig meseszép, akkor a különbség csakis én lehetek."
-Rudolf Steiner
Véletlenül rámentem a hifi-advice.com oldalra,és ott pl a belden 19364 tápdrót tesztjében tett érdekes megállapításokat a tesztelő,aki nem mellesleg egy őrült figura is lehet mert olyan és annyi tesztet csinált csatikról,kábelekről,hogy szerintem mást sem csinál.
Nézzetek rá ha érdekel,vannak elgondolkodtató nézetei,na meg olyanok is amit nehéz hová tenni,de mindenesetre érdekes.
Mondom én hogy nem az ár a döntő,ha nem inkább az hogy mit kíván a rendszer,és főleg a hallgató.

Véletlenül rámentem a hifi-advice.com oldalra,és ott pl a belden 19364 tápdrót tesztjében tett érdekes megállapításokat a tesztelő,aki nem mellesleg egy őrült figura is lehet mert olyan és annyi tesztet csinált csatikról,kábelekről,hogy szerintem mást sem csinál.

Nézzetek rá ha érdekel,vannak elgondolkodtató nézetei,na meg olyanok is amit nehéz hová tenni,de mindenesetre érdekes.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Én az összes (kivéve táp) Hidiamond kábelemet lecseréltem Canare kábelre, így aztán egyszerre lett egy csomó pénzem és jobb hangom.

- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Rápillantottam kábel témában az adok-veszekre. A Viablue az újdonság erejénél fogva ennyire felülreprezentált. A nagyok (pl. Audioquest) kb. ugyanennyivel szerepelnek, csak azt már megszoktuk. A Viablue egyébként ár-minőség arányban korrekt márka, de hájpolni nem is kell, nem szükséges. Talán még annyi az előnye az előbbiekben említett kábelgyártó óriással szemben, hogy áttekinthető a portfóliója, és az alap termékek is tisztességesen megépítettnek tűnnek.
Van még belőlük, de fogytán a fórumozási kedv, kevesbb a hájp
Adjak egy tippet? Jelenleg a Canare kelgyót bűvölöm már hónapok óta, Klotz, VDC stb studiókábel ár
Jó? Igen!

Adjak egy tippet? Jelenleg a Canare kelgyót bűvölöm már hónapok óta, Klotz, VDC stb studiókábel ár

Jó? Igen!

Annyi különbség van a fapaci által is felsoroltakhoz képest, hogy sem a Viablue, sem a Hidiamond nem annyira olcsó, mint a korábbi sárkányölők. Hogy aztán ár/érték arányban vannak-e olyan jók, mint mondjuk a Nordost vagy a Siltech, eldönti a piac.
Tűzállóra talán 2000 Ft-ot sem költöttem, mikor kipróbáltam,

Most akkor vagy elfogytak a filléres megoldások (legalábbis egyelőre),

Ez az utóbbi teljesen hihető.

Most én a hidiamondot látom menőnek,de abból is egyre csak telik az apró,tehát az sem elég jó.
Az még egy jó kérdés hogy hol az a rengeteg drót amit csak azért vesznek mert kíváncsiak rá.Sok lapulhat kihasználatlanul a szekrényekben,mert aki elad annak is van mellette,és aki veszi,annak is.Pár évig ellennénk látva drótokkal akkor is ha nem lenne új egy db sem,de lehet akár évtizedekig is.
Olyan is van hogy fellángoltatnak valamit,aztán ha az kihunyó félben,akkor jön a tűzrakás mással.fapaci írta: ↑2021.11.07., vas. 21:38Az, ami 2 évente menetrendszerűen történik már évtizedek óta. Gyorsan számoljuk össze, hány kábeldivathullámot láttunk már fellángolni, majd pár hónap múlva kihunyni! Az elsők, mikre emlékszem, Bigdewil tűzálló tápkábelei és MIG összekötői voltak valamikor a 2000-es évek elején. Akkoriban mentek nagyon a CAT fonások is, mindenfélét eszkábáltak belőlük, még a 220-ba is bekötötték őket. Azóta volt vagy 8-10 hullám, felére sem emlékszem már, legutóbb a Van Damme, most meg a Viablue (Gedeonnak köszönhetően). Ezeket én is érzékelem, mert ilyenkor feltűnően sok ilyen azonos márkájú kábelt hoznak hozzám szerelésre. Nem kell mindehhez más, mint egy tekintetes hobbitárs néhány lelkes mondata egy tesztbeszámolóban, meg pár száz csodaváró kolléga és már kész is az aranyláz, tömegek rohannak a boltokba. Az az érdekes a jelenségben, hogy pár hónapig jónak is hallják őket, aztán valamiért mégis kikerülnek a rendszerekből és mennek az apróba, vagy szemlesütve a fiók mélyére.

Most én a hidiamondot látom menőnek,de abból is egyre csak telik az apró,tehát az sem elég jó.
Az még egy jó kérdés hogy hol az a rengeteg drót amit csak azért vesznek mert kíváncsiak rá.Sok lapulhat kihasználatlanul a szekrényekben,mert aki elad annak is van mellette,és aki veszi,annak is.Pár évig ellennénk látva drótokkal akkor is ha nem lenne új egy db sem,de lehet akár évtizedekig is.

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10997
- Kapcsolat:
Az, ami 2 évente menetrendszerűen történik már évtizedek óta. Gyorsan számoljuk össze, hány kábeldivathullámot láttunk már fellángolni, majd pár hónap múlva kihunyni! Az elsők, mikre emlékszem, Bigdewil tűzálló tápkábelei és MIG összekötői voltak valamikor a 2000-es évek elején. Akkoriban mentek nagyon a CAT fonások is, mindenfélét eszkábáltak belőlük, még a 220-ba is bekötötték őket. Azóta volt vagy 8-10 hullám, felére sem emlékszem már, legutóbb a Van Damme, most meg a Viablue (Gedeonnak köszönhetően). Ezeket én is érzékelem, mert ilyenkor feltűnően sok ilyen azonos márkájú kábelt hoznak hozzám szerelésre. Nem kell mindehhez más, mint egy tekintetes hobbitárs néhány lelkes mondata egy tesztbeszámolóban, meg pár száz csodaváró kolléga és már kész is az aranyláz, tömegek rohannak a boltokba. Az az érdekes a jelenségben, hogy pár hónapig jónak is hallják őket, aztán valamiért mégis kikerülnek a rendszerekből és mennek az apróba, vagy szemlesütve a fiók mélyére.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
Kábelezzünk
,,Ha nem akartunk volna mindig jobbat, meg mindig a fán ennénk a banánt…
(Megjegyzem tudok olyat aki még azon a szinten van
)"
Megjegyzem én is! Minden reggel ugyan azon a fából készült széken eszem a banánt....
(Megjegyzem tudok olyat aki még azon a szinten van

Megjegyzem én is! Minden reggel ugyan azon a fából készült széken eszem a banánt....

A gondolkodás nem megerőltető...
Igen, igen, próbálunk ezt azt, de egyre több a kábel, egyre több az elégedetlen hifista,
( és ezt az alábbiak alapján bármely topicba is írhattam volna )
"Egyre nagyobb házunk, s egyre kisebb családunk van
Kényelmesebben élünk, s kevesebb időnk van
Több végzettség, s kevesebb józan ész
Több tudás, s kevesebb helyes döntés
Több szakértő, s kevesebb megoldás
Több gyógyszer, s kevesebb egészség
Mi már hatalmas távolságokat tettünk meg a Holdig és vissza, és képtelenek vagyunk átmenni a szomszédba egy teára
Hatalmas számítógép-rendszereink vannak, és egyre kevesebbet beszélgetünk egymással
Megnyertük a mennyiséget, s elvesztettük a minőséget
Gyors éttermekbe járunk, s lassan emésztünk
Egyre több hatalmunk van, s egyre alacsonyabb a morál
Egyre több a jövedelem, és egyre több a szegény
Túl sok ablakot nyitottunk a világra, s egyet sem önmagunk, s egymás felé."
(Tendzin Gjaco / Dalai Láma)
( és ezt az alábbiak alapján bármely topicba is írhattam volna )
"Egyre nagyobb házunk, s egyre kisebb családunk van
Kényelmesebben élünk, s kevesebb időnk van
Több végzettség, s kevesebb józan ész
Több tudás, s kevesebb helyes döntés
Több szakértő, s kevesebb megoldás
Több gyógyszer, s kevesebb egészség
Mi már hatalmas távolságokat tettünk meg a Holdig és vissza, és képtelenek vagyunk átmenni a szomszédba egy teára
Hatalmas számítógép-rendszereink vannak, és egyre kevesebbet beszélgetünk egymással
Megnyertük a mennyiséget, s elvesztettük a minőséget
Gyors éttermekbe járunk, s lassan emésztünk
Egyre több hatalmunk van, s egyre alacsonyabb a morál
Egyre több a jövedelem, és egyre több a szegény
Túl sok ablakot nyitottunk a világra, s egyet sem önmagunk, s egymás felé."
(Tendzin Gjaco / Dalai Láma)