ha van , már csak egy törött van..... többi el lett osztogatva.arzachel írta: ↑2021.11.25., csüt. 14:10Ha WBT 0108-as szívesen átveszem őket.SoundMania írta: ↑2021.11.25., csüt. 11:32Erre: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/rca-du ... eflon-8-mm (látom közben jól megdrágult.)
a wbt most nincs a közelemben, de ha nem felejtem el megkeresem.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1196
Re: Kábelezzünk
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Ha WBT 0108-as szívesen átveszem őket.SoundMania írta: ↑2021.11.25., csüt. 11:32Erre: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/rca-du ... eflon-8-mm (látom közben jól megdrágult.)marconi írta: ↑2021.11.25., csüt. 11:24Szabad tudni melyik wbt ről melyik kácsásra?SoundMania írta: ↑2021.11.25., csüt. 09:13
Hálózati kábelen még nem teszteltem dugókat, de azt tudom, hogy a kábelem a jelenlegi Sonarquest és Oyaide klónokkal is jobb mint egy Nordost Brahma 70 ezer forintos Furutechekkel és az enyém kb annyiba kerül csak mint a másikon a dugók.
Illetve jóféle interconnecten is már kellett dugót cserélni, WBT-ről kácsásra, mert sajnos a WBT-vel nagyon pocsék volt a gyárihoz képest és a kácsással szerintem ugyanolyan jó lett.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- SoundMania
- V.I.P.
Erre: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/rca-du ... eflon-8-mm (látom közben jól megdrágult.)marconi írta: ↑2021.11.25., csüt. 11:24Szabad tudni melyik wbt ről melyik kácsásra?SoundMania írta: ↑2021.11.25., csüt. 09:13Hálózati kábelen még nem teszteltem dugókat, de azt tudom, hogy a kábelem a jelenlegi Sonarquest és Oyaide klónokkal is jobb mint egy Nordost Brahma 70 ezer forintos Furutechekkel és az enyém kb annyiba kerül csak mint a másikon a dugók.Baryll írta: ↑2021.11.25., csüt. 09:02Mit tapasztaltok, a különböző hálózati dugóknak sokban különbözik a "hangjuk"? Érdemes drágábbakat beszerezni a hangra gyakorolt jótékony hatásuk miatt? (Ahogy nézem a felhozatalt azt látom, hogy vannak pár ezrestől egészen a százezres nagyságrendig minden félék.)
Kérdezni is szeretném, hogy árban, típusban milyen hálózati csatlakozót (esetleg párt) érdemes venni tápkábelhez egy audiophile (high-end) rendszer erősítőjének a hálózatra való csatlakoztatásához?
Illetve jóféle interconnecten is már kellett dugót cserélni, WBT-ről kácsásra, mert sajnos a WBT-vel nagyon pocsék volt a gyárihoz képest és a kácsással szerintem ugyanolyan jó lett.
Szabad tudni melyik wbt ről melyik kácsásra?SoundMania írta: ↑2021.11.25., csüt. 09:13Hálózati kábelen még nem teszteltem dugókat, de azt tudom, hogy a kábelem a jelenlegi Sonarquest és Oyaide klónokkal is jobb mint egy Nordost Brahma 70 ezer forintos Furutechekkel és az enyém kb annyiba kerül csak mint a másikon a dugók.Baryll írta: ↑2021.11.25., csüt. 09:02Mit tapasztaltok, a különböző hálózati dugóknak sokban különbözik a "hangjuk"? Érdemes drágábbakat beszerezni a hangra gyakorolt jótékony hatásuk miatt? (Ahogy nézem a felhozatalt azt látom, hogy vannak pár ezrestől egészen a százezres nagyságrendig minden félék.)
Kérdezni is szeretném, hogy árban, típusban milyen hálózati csatlakozót (esetleg párt) érdemes venni tápkábelhez egy audiophile (high-end) rendszer erősítőjének a hálózatra való csatlakoztatásához?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- SoundMania
- V.I.P.
Hálózati kábelen még nem teszteltem dugókat, de azt tudom, hogy a kábelem a jelenlegi Sonarquest és Oyaide klónokkal is jobb mint egy Nordost Brahma 70 ezer forintos Furutechekkel és az enyém kb annyiba kerül csak mint a másikon a dugók.Baryll írta: ↑2021.11.25., csüt. 09:02Mit tapasztaltok, a különböző hálózati dugóknak sokban különbözik a "hangjuk"? Érdemes drágábbakat beszerezni a hangra gyakorolt jótékony hatásuk miatt? (Ahogy nézem a felhozatalt azt látom, hogy vannak pár ezrestől egészen a százezres nagyságrendig minden félék.)
Mit tapasztaltok, a különböző hálózati dugóknak sokban különbözik a "hangjuk"? Érdemes drágábbakat beszerezni a hangra gyakorolt jótékony hatásuk miatt? (Ahogy nézem a felhozatalt azt látom, hogy vannak pár ezrestől egészen a százezres nagyságrendig minden félék.)
Sziasztok!
Véleményekre lennék kíváncsi, lehet v nem ajánlott eldöntendő kérdésben ami a következő.
Beépített phono-s lemezjátszó kimenetét akarom egy fejhallgató erősítőre és a hifi erősítőre kötni plusz közbeiktatott rca kimenet választó nélkül (már ha van ilyen), ezt egy egyszerű Y on elágazóval oldanám meg, mint ez:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aq-rca ... mama-toldo
1, lehet ebből kár a lejátszónál v az erősítőkben?
2, itt ez nincs megkülönböztetve, használható egy a bal, egy a jobb csatorna összekötésére?
Várom a segítő válaszokat.
Köszi.
Véleményekre lennék kíváncsi, lehet v nem ajánlott eldöntendő kérdésben ami a következő.
Beépített phono-s lemezjátszó kimenetét akarom egy fejhallgató erősítőre és a hifi erősítőre kötni plusz közbeiktatott rca kimenet választó nélkül (már ha van ilyen), ezt egy egyszerű Y on elágazóval oldanám meg, mint ez:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aq-rca ... mama-toldo
1, lehet ebből kár a lejátszónál v az erősítőkben?
2, itt ez nincs megkülönböztetve, használható egy a bal, egy a jobb csatorna összekötésére?
Várom a segítő válaszokat.
Köszi.
A Curious ezüst kábelei nagyon jók,
nekem az eső verzió volt, az Evolved
állítólag még annál is.
https://curiouscables.com/usb-cables
nekem az eső verzió volt, az Evolved
állítólag még annál is.
https://curiouscables.com/usb-cables
Ilyet talán Kondo ból tud a Kürthy Tamás, analog audio, illetve Audio Note-al érdemes próbálkozni a https://www.hificollective.co.uk/ oldalon. Én AN-ből a zománcozott 1mm ezüstöt ismerem, az elég jó.Tulku1 írta: ↑2021.11.13., szomb. 17:23Ha esetleg volna oly szerencsém, hogy nagy tisztaságó ezüst litz kábel normális beszerzési forrást kaphatnék...nem kell sodrat, lehet nagyon vékony is ....majd csinálok belőle sodratot én...
Nem kell hogy olcsó legyen (mert az nem ezüst, az biztos)
Előre is köszönöm!![]()
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Ha esetleg volna oly szerencsém, hogy nagy tisztaságó ezüst litz kábel normális beszerzési forrást kaphatnék...nem kell sodrat, lehet nagyon vékony is ....majd csinálok belőle sodratot én...
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!

Esetleg próbálj be egy ilyet is: https://audiocable.hu/termek/next-carbo ... b-2-0-a-b/
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Tegnap volt szerencsétlenségem meghallgatni rendszeremben egy Entreq Olympus Signature USB kábelt...
Azóta pislogok, mint miskolci béka a kocsonyában...persze kényszerből visszatettem az AQ diamond usb-t...és persze azzal hallgatom a cuccot.
Tehát soha ne hallgassátok meg ezt a kábelt!
Ismétlem: SOHA
Azóta pislogok, mint miskolci béka a kocsonyában...persze kényszerből visszatettem az AQ diamond usb-t...és persze azzal hallgatom a cuccot.

Tehát soha ne hallgassátok meg ezt a kábelt!
Ismétlem: SOHA

Valakinek van itt tapasztalata Duelund DCA kábelekkel? Kinti fórumokon dícsérik mind összekötőnek, mind hangszórókábelnek.
- TomLeftiger
- Törzsvendég
- Értékelés: 495
Szerintem van pár relatív olcsó kábel, ami a mai napig sok helyen beválhat, és olcsó.
Összekötőből pl. Belden 8402, 8412 Tápból: Belden 83803 (főleg forráshoz, de máshova is jó lehet.)
Bizonyos VDC is jók, bár azok már jobban megosztják a népeket. Egy-egy helyre a jobban sikerült darabok nagyon jók lehetnek, de azért ezekkel óvatosan kell bánni, mert a legtöbb rendszerből azért szépen lassan kikerültek. VDC-t emiatt már csak nagyon óvatosan ajánlanám.
Illetve vintage Saec kábelek, vagy régi Kimber kábelek. Persze mint minden ez is erősen rendszerfüggő, de mostanában volt nálam jó régi Kimber ic. és DAC-nál nagyon jól teljesített, de pl. erősítőnél már nem annyira.
Hiába, mindig az a vége, hogy próbálgatni kell, de akinek már elég tapasztalta van, az tudja, akár egy olcsóbb drót is lehet a befutó...
Összekötőből pl. Belden 8402, 8412 Tápból: Belden 83803 (főleg forráshoz, de máshova is jó lehet.)
Bizonyos VDC is jók, bár azok már jobban megosztják a népeket. Egy-egy helyre a jobban sikerült darabok nagyon jók lehetnek, de azért ezekkel óvatosan kell bánni, mert a legtöbb rendszerből azért szépen lassan kikerültek. VDC-t emiatt már csak nagyon óvatosan ajánlanám.
Illetve vintage Saec kábelek, vagy régi Kimber kábelek. Persze mint minden ez is erősen rendszerfüggő, de mostanában volt nálam jó régi Kimber ic. és DAC-nál nagyon jól teljesített, de pl. erősítőnél már nem annyira.
Hiába, mindig az a vége, hogy próbálgatni kell, de akinek már elég tapasztalta van, az tudja, akár egy olcsóbb drót is lehet a befutó...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Hát, lehet, hogy ezzel most nagy hullámokat indítottál el a "kábeles állóvízben"! Kiváncs lennék, hányak keresnek rá azon nyomban az említett kábelekre...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Elszúrtam. Ez lett volna a következő ajánlat, de a Canare-t még nem adtam el...

- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1211
Nagyon meglepődnénk, ha ezeket a madzagokat egyszer megvizsgálná egy erre érdemes labor. Csak az anyagminőséget 5n-6n tisztaság...
Meg arra is kíváncsi lennék, mik az alapvető gyárak, amik előállítják a csupasz réz ereket. Mert azt senki ne mondja, hogy a sokszáz gyártó mind üzemeltet egy kohót, hengersort, meg még saját ércbányája is van....
Meg arra is kíváncsi lennék, mik az alapvető gyárak, amik előállítják a csupasz réz ereket. Mert azt senki ne mondja, hogy a sokszáz gyártó mind üzemeltet egy kohót, hengersort, meg még saját ércbányája is van....
Akkor kicsit meg vagyok nyugodva, Mogami kábelem már van.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10997
- Kapcsolat:
Nem érvényes ajánlat, mivel amerikai és angol fórumokon már lezajlott a Canare forradalom pár éve.

- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
...amivel nemsokára tele lesz az apró.

Na, meg is van az új olcsó óriásölő drót.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
No, már gazdagnak is érzem magam, hogy a Hidiamond vonatról lemaradtam és a jegy ára zsebben maradt

Viccet félretéve, van egy barátom, aki még áldoz a hifi oltárán és a forgalmazó boltjából telefonált, ha van kedvem, adjam le a rendelést, ki is szereli nekem

Hozzunk ide ismét egy kis filozófiát, gondoljatok a drótokra (vagy bármely komponensre), ami ma tetszik, de holnap már másik, jobb kell :
"Amikor az egyik nap még zord és barátságtalan a világ, a másik nap pedig meseszép, akkor a különbség csakis én lehetek."
-Rudolf Steiner
Mondom én hogy nem az ár a döntő,ha nem inkább az hogy mit kíván a rendszer,és főleg a hallgató.

Véletlenül rámentem a hifi-advice.com oldalra,és ott pl a belden 19364 tápdrót tesztjében tett érdekes megállapításokat a tesztelő,aki nem mellesleg egy őrült figura is lehet mert olyan és annyi tesztet csinált csatikról,kábelekről,hogy szerintem mást sem csinál.

Nézzetek rá ha érdekel,vannak elgondolkodtató nézetei,na meg olyanok is amit nehéz hová tenni,de mindenesetre érdekes.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Én az összes (kivéve táp) Hidiamond kábelemet lecseréltem Canare kábelre, így aztán egyszerre lett egy csomó pénzem és jobb hangom.

- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Rápillantottam kábel témában az adok-veszekre. A Viablue az újdonság erejénél fogva ennyire felülreprezentált. A nagyok (pl. Audioquest) kb. ugyanennyivel szerepelnek, csak azt már megszoktuk. A Viablue egyébként ár-minőség arányban korrekt márka, de hájpolni nem is kell, nem szükséges. Talán még annyi az előnye az előbbiekben említett kábelgyártó óriással szemben, hogy áttekinthető a portfóliója, és az alap termékek is tisztességesen megépítettnek tűnnek.