Na, meg is van az új olcsó óriásölő drót.

Na, meg is van az új olcsó óriásölő drót.
No, már gazdagnak is érzem magam, hogy a Hidiamond vonatról lemaradtam és a jegy ára zsebben maradt
Mondom én hogy nem az ár a döntő,ha nem inkább az hogy mit kíván a rendszer,és főleg a hallgató.
Én az összes (kivéve táp) Hidiamond kábelemet lecseréltem Canare kábelre, így aztán egyszerre lett egy csomó pénzem és jobb hangom.
Annyi különbség van a fapaci által is felsoroltakhoz képest, hogy sem a Viablue, sem a Hidiamond nem annyira olcsó, mint a korábbi sárkányölők. Hogy aztán ár/érték arányban vannak-e olyan jók, mint mondjuk a Nordost vagy a Siltech, eldönti a piac.
Olyan is van hogy fellángoltatnak valamit,aztán ha az kihunyó félben,akkor jön a tűzrakás mással.fapaci írta: ↑2021.11.07., vas. 21:38Az, ami 2 évente menetrendszerűen történik már évtizedek óta. Gyorsan számoljuk össze, hány kábeldivathullámot láttunk már fellángolni, majd pár hónap múlva kihunyni! Az elsők, mikre emlékszem, Bigdewil tűzálló tápkábelei és MIG összekötői voltak valamikor a 2000-es évek elején. Akkoriban mentek nagyon a CAT fonások is, mindenfélét eszkábáltak belőlük, még a 220-ba is bekötötték őket. Azóta volt vagy 8-10 hullám, felére sem emlékszem már, legutóbb a Van Damme, most meg a Viablue (Gedeonnak köszönhetően). Ezeket én is érzékelem, mert ilyenkor feltűnően sok ilyen azonos márkájú kábelt hoznak hozzám szerelésre. Nem kell mindehhez más, mint egy tekintetes hobbitárs néhány lelkes mondata egy tesztbeszámolóban, meg pár száz csodaváró kolléga és már kész is az aranyláz, tömegek rohannak a boltokba. Az az érdekes a jelenségben, hogy pár hónapig jónak is hallják őket, aztán valamiért mégis kikerülnek a rendszerekből és mennek az apróba, vagy szemlesütve a fiók mélyére.
Az, ami 2 évente menetrendszerűen történik már évtizedek óta. Gyorsan számoljuk össze, hány kábeldivathullámot láttunk már fellángolni, majd pár hónap múlva kihunyni! Az elsők, mikre emlékszem, Bigdewil tűzálló tápkábelei és MIG összekötői voltak valamikor a 2000-es évek elején. Akkoriban mentek nagyon a CAT fonások is, mindenfélét eszkábáltak belőlük, még a 220-ba is bekötötték őket. Azóta volt vagy 8-10 hullám, felére sem emlékszem már, legutóbb a Van Damme, most meg a Viablue (Gedeonnak köszönhetően). Ezeket én is érzékelem, mert ilyenkor feltűnően sok ilyen azonos márkájú kábelt hoznak hozzám szerelésre. Nem kell mindehhez más, mint egy tekintetes hobbitárs néhány lelkes mondata egy tesztbeszámolóban, meg pár száz csodaváró kolléga és már kész is az aranyláz, tömegek rohannak a boltokba. Az az érdekes a jelenségben, hogy pár hónapig jónak is hallják őket, aztán valamiért mégis kikerülnek a rendszerekből és mennek az apróba, vagy szemlesütve a fiók mélyére.
Sosem tudhatod mikor jön el az, ami tényleg a te rendszeredbe való és ezShimano írta: ↑2021.11.05., pén. 18:19A baj azzal van ha a hülyegyerek,jelen esetben én felesleges köröket fut,és csak az időt pazarolja és veszi el más hobbitól,és a nyugis zenehallgatástól is.Számomra qrva jó az az élmény amit a rendszer nyújt már régóta,de az a kib@szott kíváncsiság minden évben bevisz az erdőbe,és ezt meg azt is kipróbálok,de hogy minek,az egy jó kérdés,mert szinte megkönnyebbülés mindig visszatérni a jól bevált felállásra.Egyszerűen az a jó,mindig is az volt,nem is értem hogy minek erőlködök mással.
![]()
Esetleg ha valakinek lenne Van den Hul MCS 1000-es kábele amit megunt szívesen átvenném.zoli73 írta: ↑2021.11.07., vas. 12:55Szerintem két megoldás lehetséges.Vinkler írta: ↑2021.11.07., vas. 11:03Történt, hogy pár hónappal ezelőtt felhívott/írt jópár ismerősöm, hogy felfedezték a makaróniban a lyukat és megtalálták az ultimate óriásölő kígyócsodát, mely Viablue névre hallgat. Mindenki bevásárolt, most meg azt látom, hogy a hirdetési platformok tele vannak eladó Viablue drótokkal. Én még addig sem jutottam el, hogy kipróbáljam, télre időzítettem volna, de…
Mi történhetett?![]()
Az egyik, a már említett csoda várás, ami már megint nem jött el, és kiderült, hogy ezek a kábelek se nem jobbak, se nem rosszabbak az átlagnál, de a világot ezek sem váltják meg. Véleményem szerint, világ megváltó csoda kábel, ami ráadásúl tökéletesen illeszkedik minden rendszerbe, nem létezik.
A másik megfejtés, a mindent is kipróbálni, birtokolni akaró hifista. Náluk éppen(akár tömegesen) most jött el, az "akkor most próbáljunk ki, megint valami mást" elhatározás. Náluk mostanában kezdenek kifutni ezek a kábelek.
Ez a hullám, hogy felkapnak valamit, majd egyre nagyobb számban kerülnek fel az apróba, nem csak a kábeleknél megfigyelhető, hanem a készülékeknél is. Csak egy példa, a Topping dac-ok.
Ez most ugye egy költői kérdés volt?!supravox írta: ↑2021.11.07., vas. 12:57Neked mit jelent az óriàsölő?Vinkler írta: ↑2021.11.07., vas. 11:03Történt, hogy pár hónappal ezelőtt felhívott/írt jópár ismerősöm, hogy felfedezték a makaróniban a lyukat és megtalálták az ultimate óriásölő kígyócsodát, mely Viablue névre hallgat. Mindenki bevásárolt, most meg azt látom, hogy a hirdetési platformok tele vannak eladó Viablue drótokkal. Én még addig sem jutottam el, hogy kipróbáljam, télre időzítettem volna, de…
Mi történhetett?![]()
Neked mit jelent az óriàsölő?Vinkler írta: ↑2021.11.07., vas. 11:03Történt, hogy pár hónappal ezelőtt felhívott/írt jópár ismerősöm, hogy felfedezték a makaróniban a lyukat és megtalálták az ultimate óriásölő kígyócsodát, mely Viablue névre hallgat. Mindenki bevásárolt, most meg azt látom, hogy a hirdetési platformok tele vannak eladó Viablue drótokkal. Én még addig sem jutottam el, hogy kipróbáljam, télre időzítettem volna, de…
Mi történhetett?![]()
Szerintem két megoldás lehetséges.Vinkler írta: ↑2021.11.07., vas. 11:03Történt, hogy pár hónappal ezelőtt felhívott/írt jópár ismerősöm, hogy felfedezték a makaróniban a lyukat és megtalálták az ultimate óriásölő kígyócsodát, mely Viablue névre hallgat. Mindenki bevásárolt, most meg azt látom, hogy a hirdetési platformok tele vannak eladó Viablue drótokkal. Én még addig sem jutottam el, hogy kipróbáljam, télre időzítettem volna, de…
Mi történhetett?![]()
Amikor láttam, hogy megint tápkábeleket hirdetsz, jót mosolyogtam. Úgy látszik, a hifibogár makacs jószág.
Kétségtelen, hogy fonás fontos és előnyös lehet. Nem akartam lebecsülni. A fonás, pl. csavart érpár néven elismert és alkalmazott módszer is bizonyos átviteleknél.
No és az jobb lenne?
Ha nem így lenne, szerény becslésem szerint itt a fórumon az összes topicban tizedennyi bejegyzés sem születne.
Biztos jár a hifibogár,megunod a jó hangot és elkezdesz kísérletezni lehet, hogy jobb lesz de nem tudod megszokni az új hangot, és jobb a régi vagy egyszerűen mellényúlsz és nem jön be a változás…..vagyunk ezzel így egy páranShimano írta: ↑2021.11.05., pén. 21:03Szóval azt mondod van még lejjebb is,akkor jó.asebestyen írta: ↑2021.11.05., pén. 20:27Józsi, ne kárhoztasd magad ezért. Drótoztál egy kicsit. Na és? Nagyobb baj sose legyen... Majd ha arról írsz, hogy meghallottad a hangban, hogy a szomszéd kékre festette a falat sárgáról és ez Nálad kicsit kiszélesítette a teret, de főleg mélységében megnövelte, nah akkor szólni fogunk, eddig csak nyugi.Shimano írta: ↑2021.11.05., pén. 18:19
A baj azzal van ha a hülyegyerek,jelen esetben én felesleges köröket fut,és csak az időt pazarolja és veszi el más hobbitól,és a nyugis zenehallgatástól is.Számomra qrva jó az az élmény amit a rendszer nyújt már régóta,de az a kib@szott kíváncsiság minden évben bevisz az erdőbe,és ezt meg azt is kipróbálok,de hogy minek,az egy jó kérdés,mert szinte megkönnyebbülés mindig visszatérni a jól bevált felállásra.Egyszerűen az a jó,mindig is az volt,nem is értem hogy minek erőlködök mással.
![]()
![]()
De tényleg,tudom jól hogy semmi értelme,aztán még is évente rám jön ez a csináljunk már valamit érzés,aztán azzal tökölök ahelyett hogy elmennék pl horgászni,vagy élvezném azt a jót ami van.
De az is lehet ezt mindenki,vagy legalábbis többen is csinálják,csak épp nem írnak olyan őszintén róla mint én,miszerint hülye vagyok mert hülyeséget csinálok.![]()
Na ilyenkor derül ki, milyen jó, hogy ehhez nem értek, ezért nem is akarok semmin változtatni!
Csináljuk, de kussolunk róla. Én ma a sok évvel ezelőtt összerakott és gondosan beállított aktív hangdobozaim elektronikáját ellenőriztem (méréssel!!!), mert kicsit fakónak éreztem a hangjukat hetek óta. Jól hallottam, módosítani kellett pár paraméteren és tádáááám... sokkal jobb lett.