Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1211
Re: Kábelezzünk
Nagyon meglepődnénk, ha ezeket a madzagokat egyszer megvizsgálná egy erre érdemes labor. Csak az anyagminőséget 5n-6n tisztaság...
Meg arra is kíváncsi lennék, mik az alapvető gyárak, amik előállítják a csupasz réz ereket. Mert azt senki ne mondja, hogy a sokszáz gyártó mind üzemeltet egy kohót, hengersort, meg még saját ércbányája is van....
Meg arra is kíváncsi lennék, mik az alapvető gyárak, amik előállítják a csupasz réz ereket. Mert azt senki ne mondja, hogy a sokszáz gyártó mind üzemeltet egy kohót, hengersort, meg még saját ércbányája is van....
Akkor kicsit meg vagyok nyugodva, Mogami kábelem már van.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Nem érvényes ajánlat, mivel amerikai és angol fórumokon már lezajlott a Canare forradalom pár éve.

- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
...amivel nemsokára tele lesz az apró.

Na, meg is van az új olcsó óriásölő drót.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
No, már gazdagnak is érzem magam, hogy a Hidiamond vonatról lemaradtam és a jegy ára zsebben maradt

Viccet félretéve, van egy barátom, aki még áldoz a hifi oltárán és a forgalmazó boltjából telefonált, ha van kedvem, adjam le a rendelést, ki is szereli nekem

Hozzunk ide ismét egy kis filozófiát, gondoljatok a drótokra (vagy bármely komponensre), ami ma tetszik, de holnap már másik, jobb kell :
"Amikor az egyik nap még zord és barátságtalan a világ, a másik nap pedig meseszép, akkor a különbség csakis én lehetek."
-Rudolf Steiner
Véletlenül rámentem a hifi-advice.com oldalra,és ott pl a belden 19364 tápdrót tesztjében tett érdekes megállapításokat a tesztelő,aki nem mellesleg egy őrült figura is lehet mert olyan és annyi tesztet csinált csatikról,kábelekről,hogy szerintem mást sem csinál.
Nézzetek rá ha érdekel,vannak elgondolkodtató nézetei,na meg olyanok is amit nehéz hová tenni,de mindenesetre érdekes.
Mondom én hogy nem az ár a döntő,ha nem inkább az hogy mit kíván a rendszer,és főleg a hallgató.

Véletlenül rámentem a hifi-advice.com oldalra,és ott pl a belden 19364 tápdrót tesztjében tett érdekes megállapításokat a tesztelő,aki nem mellesleg egy őrült figura is lehet mert olyan és annyi tesztet csinált csatikról,kábelekről,hogy szerintem mást sem csinál.

Nézzetek rá ha érdekel,vannak elgondolkodtató nézetei,na meg olyanok is amit nehéz hová tenni,de mindenesetre érdekes.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Én az összes (kivéve táp) Hidiamond kábelemet lecseréltem Canare kábelre, így aztán egyszerre lett egy csomó pénzem és jobb hangom.

- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Rápillantottam kábel témában az adok-veszekre. A Viablue az újdonság erejénél fogva ennyire felülreprezentált. A nagyok (pl. Audioquest) kb. ugyanennyivel szerepelnek, csak azt már megszoktuk. A Viablue egyébként ár-minőség arányban korrekt márka, de hájpolni nem is kell, nem szükséges. Talán még annyi az előnye az előbbiekben említett kábelgyártó óriással szemben, hogy áttekinthető a portfóliója, és az alap termékek is tisztességesen megépítettnek tűnnek.
Van még belőlük, de fogytán a fórumozási kedv, kevesbb a hájp
Adjak egy tippet? Jelenleg a Canare kelgyót bűvölöm már hónapok óta, Klotz, VDC stb studiókábel ár
Jó? Igen!

Adjak egy tippet? Jelenleg a Canare kelgyót bűvölöm már hónapok óta, Klotz, VDC stb studiókábel ár

Jó? Igen!

Annyi különbség van a fapaci által is felsoroltakhoz képest, hogy sem a Viablue, sem a Hidiamond nem annyira olcsó, mint a korábbi sárkányölők. Hogy aztán ár/érték arányban vannak-e olyan jók, mint mondjuk a Nordost vagy a Siltech, eldönti a piac.
Tűzállóra talán 2000 Ft-ot sem költöttem, mikor kipróbáltam,

Most akkor vagy elfogytak a filléres megoldások (legalábbis egyelőre),

Ez az utóbbi teljesen hihető.

Most én a hidiamondot látom menőnek,de abból is egyre csak telik az apró,tehát az sem elég jó.
Az még egy jó kérdés hogy hol az a rengeteg drót amit csak azért vesznek mert kíváncsiak rá.Sok lapulhat kihasználatlanul a szekrényekben,mert aki elad annak is van mellette,és aki veszi,annak is.Pár évig ellennénk látva drótokkal akkor is ha nem lenne új egy db sem,de lehet akár évtizedekig is.
Olyan is van hogy fellángoltatnak valamit,aztán ha az kihunyó félben,akkor jön a tűzrakás mással.fapaci írta: ↑2021.11.07., vas. 21:38Az, ami 2 évente menetrendszerűen történik már évtizedek óta. Gyorsan számoljuk össze, hány kábeldivathullámot láttunk már fellángolni, majd pár hónap múlva kihunyni! Az elsők, mikre emlékszem, Bigdewil tűzálló tápkábelei és MIG összekötői voltak valamikor a 2000-es évek elején. Akkoriban mentek nagyon a CAT fonások is, mindenfélét eszkábáltak belőlük, még a 220-ba is bekötötték őket. Azóta volt vagy 8-10 hullám, felére sem emlékszem már, legutóbb a Van Damme, most meg a Viablue (Gedeonnak köszönhetően). Ezeket én is érzékelem, mert ilyenkor feltűnően sok ilyen azonos márkájú kábelt hoznak hozzám szerelésre. Nem kell mindehhez más, mint egy tekintetes hobbitárs néhány lelkes mondata egy tesztbeszámolóban, meg pár száz csodaváró kolléga és már kész is az aranyláz, tömegek rohannak a boltokba. Az az érdekes a jelenségben, hogy pár hónapig jónak is hallják őket, aztán valamiért mégis kikerülnek a rendszerekből és mennek az apróba, vagy szemlesütve a fiók mélyére.

Most én a hidiamondot látom menőnek,de abból is egyre csak telik az apró,tehát az sem elég jó.
Az még egy jó kérdés hogy hol az a rengeteg drót amit csak azért vesznek mert kíváncsiak rá.Sok lapulhat kihasználatlanul a szekrényekben,mert aki elad annak is van mellette,és aki veszi,annak is.Pár évig ellennénk látva drótokkal akkor is ha nem lenne új egy db sem,de lehet akár évtizedekig is.

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Az, ami 2 évente menetrendszerűen történik már évtizedek óta. Gyorsan számoljuk össze, hány kábeldivathullámot láttunk már fellángolni, majd pár hónap múlva kihunyni! Az elsők, mikre emlékszem, Bigdewil tűzálló tápkábelei és MIG összekötői voltak valamikor a 2000-es évek elején. Akkoriban mentek nagyon a CAT fonások is, mindenfélét eszkábáltak belőlük, még a 220-ba is bekötötték őket. Azóta volt vagy 8-10 hullám, felére sem emlékszem már, legutóbb a Van Damme, most meg a Viablue (Gedeonnak köszönhetően). Ezeket én is érzékelem, mert ilyenkor feltűnően sok ilyen azonos márkájú kábelt hoznak hozzám szerelésre. Nem kell mindehhez más, mint egy tekintetes hobbitárs néhány lelkes mondata egy tesztbeszámolóban, meg pár száz csodaváró kolléga és már kész is az aranyláz, tömegek rohannak a boltokba. Az az érdekes a jelenségben, hogy pár hónapig jónak is hallják őket, aztán valamiért mégis kikerülnek a rendszerekből és mennek az apróba, vagy szemlesütve a fiók mélyére.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
Kábelezzünk
,,Ha nem akartunk volna mindig jobbat, meg mindig a fán ennénk a banánt…
(Megjegyzem tudok olyat aki még azon a szinten van
)"
Megjegyzem én is! Minden reggel ugyan azon a fából készült széken eszem a banánt....

Megjegyzem én is! Minden reggel ugyan azon a fából készült széken eszem a banánt....

A gondolkodás nem megerőltető...
Igen, igen, próbálunk ezt azt, de egyre több a kábel, egyre több az elégedetlen hifista,
( és ezt az alábbiak alapján bármely topicba is írhattam volna )
"Egyre nagyobb házunk, s egyre kisebb családunk van
Kényelmesebben élünk, s kevesebb időnk van
Több végzettség, s kevesebb józan ész
Több tudás, s kevesebb helyes döntés
Több szakértő, s kevesebb megoldás
Több gyógyszer, s kevesebb egészség
Mi már hatalmas távolságokat tettünk meg a Holdig és vissza, és képtelenek vagyunk átmenni a szomszédba egy teára
Hatalmas számítógép-rendszereink vannak, és egyre kevesebbet beszélgetünk egymással
Megnyertük a mennyiséget, s elvesztettük a minőséget
Gyors éttermekbe járunk, s lassan emésztünk
Egyre több hatalmunk van, s egyre alacsonyabb a morál
Egyre több a jövedelem, és egyre több a szegény
Túl sok ablakot nyitottunk a világra, s egyet sem önmagunk, s egymás felé."
(Tendzin Gjaco / Dalai Láma)
( és ezt az alábbiak alapján bármely topicba is írhattam volna )
"Egyre nagyobb házunk, s egyre kisebb családunk van
Kényelmesebben élünk, s kevesebb időnk van
Több végzettség, s kevesebb józan ész
Több tudás, s kevesebb helyes döntés
Több szakértő, s kevesebb megoldás
Több gyógyszer, s kevesebb egészség
Mi már hatalmas távolságokat tettünk meg a Holdig és vissza, és képtelenek vagyunk átmenni a szomszédba egy teára
Hatalmas számítógép-rendszereink vannak, és egyre kevesebbet beszélgetünk egymással
Megnyertük a mennyiséget, s elvesztettük a minőséget
Gyors éttermekbe járunk, s lassan emésztünk
Egyre több hatalmunk van, s egyre alacsonyabb a morál
Egyre több a jövedelem, és egyre több a szegény
Túl sok ablakot nyitottunk a világra, s egyet sem önmagunk, s egymás felé."
(Tendzin Gjaco / Dalai Láma)
nyilván próbálkozások nélkül nem megy.
Ha nem akartunk volna mindig jobbat, meg mindig a fán ennénk a banánt…
)
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 87
Sosem tudhatod mikor jön el az, ami tényleg a te rendszeredbe való és ezShimano írta: ↑2021.11.05., pén. 18:19A baj azzal van ha a hülyegyerek,jelen esetben én felesleges köröket fut,és csak az időt pazarolja és veszi el más hobbitól,és a nyugis zenehallgatástól is.Számomra qrva jó az az élmény amit a rendszer nyújt már régóta,de az a kib@szott kíváncsiság minden évben bevisz az erdőbe,és ezt meg azt is kipróbálok,de hogy minek,az egy jó kérdés,mert szinte megkönnyebbülés mindig visszatérni a jól bevált felállásra.Egyszerűen az a jó,mindig is az volt,nem is értem hogy minek erőlködök mással.
![]()
nyilván próbálkozások nélkül nem megy.
Ha nem akartunk volna mindig jobbat, meg mindig a fán ennénk a banánt…

- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Esetleg ha valakinek lenne Van den Hul MCS 1000-es kábele amit megunt szívesen átvenném.zoli73 írta: ↑2021.11.07., vas. 12:55Szerintem két megoldás lehetséges.Vinkler írta: ↑2021.11.07., vas. 11:03Történt, hogy pár hónappal ezelőtt felhívott/írt jópár ismerősöm, hogy felfedezték a makaróniban a lyukat és megtalálták az ultimate óriásölő kígyócsodát, mely Viablue névre hallgat. Mindenki bevásárolt, most meg azt látom, hogy a hirdetési platformok tele vannak eladó Viablue drótokkal. Én még addig sem jutottam el, hogy kipróbáljam, télre időzítettem volna, de…
Mi történhetett?![]()
Az egyik, a már említett csoda várás, ami már megint nem jött el, és kiderült, hogy ezek a kábelek se nem jobbak, se nem rosszabbak az átlagnál, de a világot ezek sem váltják meg. Véleményem szerint, világ megváltó csoda kábel, ami ráadásúl tökéletesen illeszkedik minden rendszerbe, nem létezik.
A másik megfejtés, a mindent is kipróbálni, birtokolni akaró hifista. Náluk éppen(akár tömegesen) most jött el, az "akkor most próbáljunk ki, megint valami mást" elhatározás. Náluk mostanában kezdenek kifutni ezek a kábelek.
Ez a hullám, hogy felkapnak valamit, majd egyre nagyobb számban kerülnek fel az apróba, nem csak a kábeleknél megfigyelhető, hanem a készülékeknél is. Csak egy példa, a Topping dac-ok.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Ez most ugye egy költői kérdés volt?!supravox írta: ↑2021.11.07., vas. 12:57Neked mit jelent az óriàsölő?Vinkler írta: ↑2021.11.07., vas. 11:03Történt, hogy pár hónappal ezelőtt felhívott/írt jópár ismerősöm, hogy felfedezték a makaróniban a lyukat és megtalálták az ultimate óriásölő kígyócsodát, mely Viablue névre hallgat. Mindenki bevásárolt, most meg azt látom, hogy a hirdetési platformok tele vannak eladó Viablue drótokkal. Én még addig sem jutottam el, hogy kipróbáljam, télre időzítettem volna, de…
Mi történhetett?![]()

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Neked mit jelent az óriàsölő?Vinkler írta: ↑2021.11.07., vas. 11:03Történt, hogy pár hónappal ezelőtt felhívott/írt jópár ismerősöm, hogy felfedezték a makaróniban a lyukat és megtalálták az ultimate óriásölő kígyócsodát, mely Viablue névre hallgat. Mindenki bevásárolt, most meg azt látom, hogy a hirdetési platformok tele vannak eladó Viablue drótokkal. Én még addig sem jutottam el, hogy kipróbáljam, télre időzítettem volna, de…
Mi történhetett?![]()
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Az egyik, a már említett csoda várás, ami már megint nem jött el, és kiderült, hogy ezek a kábelek se nem jobbak, se nem rosszabbak az átlagnál, de a világot ezek sem váltják meg. Véleményem szerint, világ megváltó csoda kábel, ami ráadásúl tökéletesen illeszkedik minden rendszerbe, nem létezik.
A másik megfejtés, a mindent is kipróbálni, birtokolni akaró hifista. Náluk éppen(akár tömegesen) most jött el, az "akkor most próbáljunk ki, megint valami mást" elhatározás. Náluk mostanában kezdenek kifutni ezek a kábelek.
Ez a hullám, hogy felkapnak valamit, majd egyre nagyobb számban kerülnek fel az apróba, nem csak a kábeleknél megfigyelhető, hanem a készülékeknél is. Csak egy példa, a Topping dac-ok.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Szerintem két megoldás lehetséges.Vinkler írta: ↑2021.11.07., vas. 11:03Történt, hogy pár hónappal ezelőtt felhívott/írt jópár ismerősöm, hogy felfedezték a makaróniban a lyukat és megtalálták az ultimate óriásölő kígyócsodát, mely Viablue névre hallgat. Mindenki bevásárolt, most meg azt látom, hogy a hirdetési platformok tele vannak eladó Viablue drótokkal. Én még addig sem jutottam el, hogy kipróbáljam, télre időzítettem volna, de…
Mi történhetett?![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Pedig a gyári hirdetések, szubjektív tesztek és az apró is tele van "árkategóriáján messze túlmutató" cuccokkal. Az lehet, hogy az emberek ötöd áron 10szer jobbat akarnak de ezek a hirdetések is folyamatosan azt sulykolják, hogy ötödáron 10-szer jobbat is fognak kapni. :-)
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Történt, hogy pár hónappal ezelőtt felhívott/írt jópár ismerősöm, hogy felfedezték a makaróniban a lyukat és megtalálták az ultimate óriásölő kígyócsodát, mely Viablue névre hallgat. Mindenki bevásárolt, most meg azt látom, hogy a hirdetési platformok tele vannak eladó Viablue drótokkal. Én még addig sem jutottam el, hogy kipróbáljam, télre időzítettem volna, de…
Mi történhetett?
Mi történhetett?

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Pedig már itt is, meg priviben is kitárgyaltuk, hogy a Heed nekünk csak a gagyi pc kábellel tetszik, aki nem hiszi, az vessen bennünket a mókusok elé.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Amikor láttam, hogy megint tápkábeleket hirdetsz, jót mosolyogtam. Úgy látszik, a hifibogár makacs jószág.
Pedig már itt is, meg priviben is kitárgyaltuk, hogy a Heed nekünk csak a gagyi pc kábellel tetszik, aki nem hiszi, az vessen bennünket a mókusok elé.

- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Áthozom ide a hálózati lejátszós topicból (tápkábel kérdés):
Viszont a dolog mögötti utalás inkább az volt, hogy valami attól, hogy fonott és kígyóbőrbe húzott már "csúcs hifi"-e, olcsó zsinegből, olcsó csatlakozókkal, stb.
Kétségtelen, hogy fonás fontos és előnyös lehet. Nem akartam lebecsülni. A fonás, pl. csavart érpár néven elismert és alkalmazott módszer is bizonyos átviteleknél.
Viszont a dolog mögötti utalás inkább az volt, hogy valami attól, hogy fonott és kígyóbőrbe húzott már "csúcs hifi"-e, olcsó zsinegből, olcsó csatlakozókkal, stb.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5994
No és az jobb lenne?

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett