Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 363

Lindemann Musicbook Source I

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Frissíthető a fent nevezett lejátszó! Ma délután 4 órakor jelent meg az új firmware.
A gondolkodás nem megerőltető...

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

szj4 írta:
2021.11.08., hétf. 18:07
Ha valóban már 100 ezer egy hydra táp, akkor egy használtan 250 ezres lemitree-hez nem arányos vétel. Mégha hoz is a hangban, bár ezekszerint annyit mégsem hoz (ki tudja :) )
Kínai tápot 50-ért főleg nem rendelnék, ott nem látok akkora űrtechnikát amit ne lehetne otthon is kivetelzni. Mondjuk reggeli-ebéd között a konyhaasztalon öszehányva :rolleyes:
Az még nem volt meg, hogy a kínaiak űrsétára küldték a világ első női űrhajósát?
És az sem, hogy megdöntötték az űrséta időtartam rekordját ?

El kellene utazni egyszer Kínába egy pár fórumtagnak, mielőtt a kínai elektronikai iparról ilyeneket leír...
Ezeket azért írom, mert innen Magyarországról, néhányan folyamatosan úgy posztolnak, mintha a '70-es években lennénk.
Tisztelettel jelentem: Kína az elektronikában kb. 10-15 évvel Európa előtt jár.

A különbség a 90-es években is kb. ennyi volt, csak akkor Európa javára....
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1406

Hozzászólás Szerző: vazze »

Ezt én kínából rendeltem 69.000.-ft-ért.
Szerintem ezt így nem hányod össze otthon a konyhaasztalon.
Nem kell félni a kínai cuccoktól.
Azok a mérnökök is ugyanazt tanulták ugyabból a könyvből ugyanazoktól a tanároktól.
IMG_1235.png
IMG_1235.png (2.44 MiB) Megtekintve 2037 alkalommal
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 295

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

TomLeftiger írta:
2021.11.07., vas. 22:39
Alex_Aston írta:
2021.11.04., csüt. 12:26
fapaci írta:
2021.11.04., csüt. 11:24

Pedig nem titok: egy izmosabb Hydrasound tápegység látja el energiával a citromfát.
Az már a 70-80e Ft-os kategória, jól sejtem?
Kölcsön honnan lehet szerezni ilyeneket, hogy az ember esetleg ne feleslegesen adjon ki nem kevés pénzt érte? Te tudtad tesztelni előtte, vagy megvetted, mert úgy is jó lesz?
100K a legolcsóbb táp a Hydránál. Sajnos Józsi elmondása szerint nagyon elszálltak az alkatrész árak, így a korábbi árakat már nem lehet tartani. sad.gif
Korábban egy kisebb pc-hez a kínaiaktól rendeltem tápot, és az ott nagyon sokat hozott a konyhára a gyári kapcsoló üzemű táphoz képest. Ahogy néztem már ezek is 40-50K körül vannak mire itthon van.
De persze itt sincs egyetértés, mindenki másra esküszik. Beszéltem olyannal, akinek pl. a Hydrás táp jobban bevált, mint a korábban használt Sbooster, egy másik srác meg pont Hydráról váltott Sbooster-re. Nyilván az sem mindegy, hogy mihez kell...
Hydra is kínából rendel😄😄
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Egy HD595 Sennheiser fülessel is hallgattam ma vagy másfél órát, meg pár napja is a citromfát.
Azt kell mondjam, így sincs rossz hangja, sőt. Persze nem egy csúcs fejhallgató, de talán már nem a gagyi kategória.
Szóval számomra tökéletes ez a vas, és marad, amíg nem megy tönkre, vagy hirtelen nem cserélem a komponenseket egyenként milliós kategóriákra. Előbbire van több esély... :D
Csak a Marantz! :-D

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 495

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Alex_Aston írta:
fapaci írta:
szj4 írta:
2021.11.04., csüt. 09:06
Azért is kérdeztem fapacit, hogy milyen tápot használt amikor a tesztet írta, de nem nyilatkozott róla :D
Pedig nem titok: egy izmosabb Hydrasound tápegység látja el energiával a citromfát.
Kölcsön honnan lehet szerezni ilyeneket, hogy az ember esetleg ne feleslegesen adjon ki nem kevés pénzt érte? Te tudtad tesztelni előtte, vagy megvetted, mert úgy is jó lesz?
100K a legolcsóbb táp a Hydránál. Sajnos Józsi elmondása szerint nagyon elszálltak az alkatrész árak, így a korábbi árakat már nem lehet tartani. sad.gif
Korábban egy kisebb pc-hez a kínaiaktól rendeltem tápot, és az ott nagyon sokat hozott a konyhára a gyári kapcsoló üzemű táphoz képest. Ahogy néztem már ezek is 40-50K körül vannak mire itthon van.
De persze itt sincs egyetértés, mindenki másra esküszik. Beszéltem olyannal, akinek pl. a Hydrás táp jobban bevált, mint a korábban használt Sbooster, egy másik srác meg pont Hydráról váltott Sbooster-re. Nyilván az sem mindegy, hogy mihez kell...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ZolaBA írta:
2021.11.06., szomb. 10:24
fapaci írta:
2021.11.06., szomb. 09:32
legolcsóbb 3 eres kábelt, hozzá pár gagyi csatlakozót, meg persze csinos harisnyát, mert anélkül nincs HiFi kábel, majd körbeturnézta a hazai internetet vele, hogy micsoda sárkányölő DIY kábele van.
Bezzeg ha fejlesztő lett volna és még fonja is a zsineget... :D
Tudom, hogy mire/kire utalsz, de csak úgy mellékesen: a fonás értelmét talán nem érdemes lebecsülni (úgy sejtem)…
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

fapaci írta:
2021.11.06., szomb. 09:32
legolcsóbb 3 eres kábelt, hozzá pár gagyi csatlakozót, meg persze csinos harisnyát, mert anélkül nincs HiFi kábel, majd körbeturnézta a hazai internetet vele, hogy micsoda sárkányölő DIY kábele van.
Bezzeg ha fejlesztő lett volna és még fonja is a zsineget... :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ear írta:
2021.11.06., szomb. 09:16
Kérdés mire futotta a Lindemann mérnökeinek a büdzséből. A tulaj szerint például ebben a Lumin-ban a TMP táp jobban szerepelt, mint a gyári:
Mielőtt nagyon félremegy a téma...

Nagyszerű megoldásokat lehet vásárolni a gyári, sokszor gagyi tápegységek helyére, de ne gondoljuk már azt, hogy ha otthon összemaszatolunk bármit a konyhaasztalon, az garantáltan jobb lesz, mint amit a gyári dobozban találunk. Kedvenc példám az ilyen hozzáállásra egyik fórumtársunk esete, aki besétált a villanyszerelési szakboltba, megvette a legolcsóbb 3 eres kábelt, hozzá pár gagyi csatlakozót, meg persze csinos harisnyát, mert anélkül nincs HiFi kábel, majd körbeturnézta a hazai internetet vele, hogy micsoda sárkányölő DIY kábele van.
szj4 írta:
2021.11.06., szomb. 04:45
Szerintem senki nem néz le senkit, a 30 ezres tmp tápra reagáltam, és az olcsóságra. Gondolom ha ebayről 100 dollárért megrendelek egy bármilyen 5v3a tápot ahogy ajánlottad az rendben lett volna. Ha otthon megépítem stab ic-vel az már nem :D
Nagyszerű élmény neked tanácsokat adni.

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Én a képen lévő 2 darab diszkrét alkatrészekből Sajti fórumtárs által épített lineáris tápokkal fogom etetni a Raspberry PI4-Allo Boss DAC kombómat. Korábbi RPI-mindenféle DAC kombónál is használtam már ilyesmit, ezért vágtam bele ismét, csak most a DAC is külön lesz táplálva. A két panel, úgy ahogy látható nem került többe, mint 10 ezer forint, a trafó pedig egy békebeli NDK írásvetítőben tevékenykedett (bár az állapotából nézve nem túl sokat...) és nevetséges 2 ezer forintos áron vettem egy facebookos csoportban, 2x7 volt AC jön belőle, jó sok áramot leadó képességgel. Természetesen a képen látható elrendezés csak tesztelési célokat szolgál, az egyik táppanel még be sincs kötve.
psu.jpg
psu.jpg (162.52 KiB) Megtekintve 2245 alkalommal
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

szj4 írta:
2021.11.05., pén. 20:54
Mondjuk ha már low budget, akkor egy lt1085 stab IC vel simán össze lehet dobni egy tàpot. kérdés jobb-e a gyarinál.
Ennyire azért ne nézzük le a Lindemann mérnökeit!

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

mishow írta:
2021.11.04., csüt. 14:25
white-tiger írta:
2021.11.03., szer. 17:42
Az Aries nálam wifin keresztül és a vinyót (amin a saját cd-im vannak
elmentve) közvetlenül rákötve folyton megszakadt ( no divice ), már az ablakon akartam kivágni... :smile25:
Mióta kábelen van és a vinyó a routerre van kötve nagyon jó.
Állítólag a belső wifi antennás Ariesek mind hajlamosak erre, nekem a Minit eleve úgy adták ide a StreamAudiosok, hogy ha elérhető közelségben van router vagy switch, akkor eleve azzal kössem be oxt csókolom. Megy szépen, nincs "nodivájsz" :rolleyes:
Igen, csak nekem ezt a kutya se mondta. Pedig a Stream-ezeket is felhívtam ezzel kapcsolatban. sad.gif

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

mishow írta:
2021.11.04., csüt. 14:25
white-tiger írta:
elmentve) közvetlenül rákötve folyton megszakadt ( no divice ), már az ablakon akartam kivágni... :smile25:
Állítólag a belső wifi antennás Ariesek mind hajlamosak erre, nekem a Minit eleve úgy adták ide a StreamAudiosok, hogy ha elérhető közelségben van router vagy switch, akkor eleve azzal kössem be oxt csókolom. Megy szépen, nincs "nodivájsz" :rolleyes:
Igen, csak nekem ezt a kutya se mondta. Pedig a Stream-ezeket is felhívtam ezzel kapcsolatban. sad.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

fapaci írta:
2021.11.04., csüt. 12:34
Alex_Aston írta:
Kölcsön honnan lehet szerezni ilyeneket, hogy az ember esetleg ne feleslegesen adjon ki nem kevés pénzt érte?
Ne pörögjetek ennyire rá a kérdésre, a gyári táppal is teljesen rendben van a kütyü!
Ebben az AV-Online tesztben is azt írják, hogy jó a gyári táp, nem feltétlenül kell lineárisra cserélni:
https://www.av-online.hu/lejatszo/linde ... teszt_3091

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

white-tiger írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
Az már a 70-80e Ft-os kategória, jól sejtem? Kölcsön honnan lehet szerezni ilyeneket, hogy az ember esetleg ne feleslegesen adjon ki nem kevés pénzt érte? Te tudtad tesztelni előtte, vagy megvetted, mert úgy is jó lesz?
Ne pörögjetek ennyire rá a kérdésre, a gyári táppal is teljesen rendben van a kütyü! Nekem volt itthon egy tápegységem, amúgy nem biztos, hogy vettem volna. Nem tudom, mi az ára, ez ügyben tessék Néhai fórumtársat keresni, vagy válasszatok a nem kicsi piaci kínálatból! Az elvárt paraméterek: 5 VDC / 3 A.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
szj4 írta:
Azért is kérdeztem fapacit, hogy milyen tápot használt amikor a tesztet írta, de nem nyilatkozott róla :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

szj4 írta:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

szj4 írta:
2021.11.04., csüt. 08:31
Alex_Aston írta:
2021.11.04., csüt. 08:24
szj4 írta:
2021.11.04., csüt. 07:16

Az első benyomások jók. A Lindemann jött a Teac ment is :D
Nekem is tökéletes ez az eszköz.
Tápot én is szívesen kipróbálnék, de venni nem veszek vakon 20-30-40e-ért. Hol lehet vajon ilyet kölcsön kapni? gondolkodik.gif

Hangerő funkció az új modellben van csak, nem?
Én is azt hittem, de van ebben is hangerő az appban. Aktív hangfalakat úgy hajtottam meg. Teljesen jól funkcionált. Bár valami miatt csak a Gizmo-ban lehet a mobiltelefon hangerő gombjával állítani. A saját apban csak csuszka van.
Jaaa. Az a sw-es minden app esetén van, nem?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

szj4 írta:
2021.11.04., csüt. 07:16

Az első benyomások jók. A Lindemann jött a Teac ment is :D
Nekem is tökéletes ez az eszköz.
Tápot én is szívesen kipróbálnék, de venni nem veszek vakon 20-30-40e-ért. Hol lehet vajon ilyet kölcsön kapni? gondolkodik.gif

Hangerő funkció az új modellben van csak, nem?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

szj4 írta:
2021.11.01., hétf. 17:08

Valószínűleg mindig mindennél van egy picit jobb. Egyelőre reménykedem, hogy a rendszerbe beleillik majd.
Gratula a vashoz. Milyenek az első benyomások?

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2021.11.01., hétf. 09:58
vazze írta:
2021.11.01., hétf. 09:05
Alex_Aston írta:
2021.11.01., hétf. 06:51

Nekem csak pár napja van meg, de a gyári APP nagyon jól működik, logikus a felépítése.
Akadozás alatt mit értesz?
Nekem 2 napja volt az, hogy minden működött, csak nem akart zenét elindítani (15-20 percig tartott kb.), egyedül a rádiót.
Egy régebbi ilyen eszköz tulaja írta nekem, hogy évente 1-2 alkommal fordul elő ilyen vele. Ha tényleg ennyi, az szerintem bőven belefér.

Köszönöm a választ!
Korábban jártam úgy Lumin D1-el ,hogy a gyári applikáció gyakorlatilag használhatatlan. Lassú,akadozik,akárhányszor el akarsz indítani zenét a saját merevlemezről akkor minden egyes alkalommal újra olvassa az egészet.
D2 is kb ugyanez sajnos. Roon-al mindkettő hibátlan és gyors. Auralic Aries és Altair gyári app viszont tök jól működik.
Olyan gépet keresek aminek a gyári alkalmazása is jól működik.
Érdekes, én pont a fordítottját tapasztaltam. A Lumin app-ja stabil, gyors, jól használható, míg a Lightning DS nehézkes, logikátlan, időnként instabil. NAS-ról használom, nem külső merevlemezzel. Persze a Roon egy másik dimenzió, mindkét gép esetén. Mindkét márkát forgalmazom, mielőtt elfogultság merülne fel.

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

mishow írta:
2021.10.28., csüt. 08:09
csabi71 írta:
2021.10.27., szer. 18:47
Kifejezetten Tidal-hoz keresek egy streamer futóművet, dac és analóg kimenetek nélkül. Az Ieast 20-30 jó választás lehet?
Igen, ebben a kategóriában - ahogy korábban írtam - jó ár/érték arányú vételnek tartom. Közben ZolaBA kicserélte a korábbi hibásat, épp most írt róla egy korrekt postot, azt érdemes elolvasni.
Az M20 a Rufusznál még mindig 25eFt, az jó vétel. Ha dac-kal akarod használni, figyelj rá, hogy csak optikai digit kimenet van rajta (egyébként van rajta analóg kimenet is, egy sztereó 3,5 jack). Wifin csak 2,4G, kábelen persze mindegy. Az M30-hoz kapsz pluszban távot, és USB bemenetet. Ezt leszámítva ugyanaz a két készülék.
Köszönöm az ajánlást már használom is. Kellemes csalódás, meglepően jól szól. Nyilván a mögötte lévő dac sokat segít ezen de rég vettem ilyen jó ár/érték arányú készüléket :tutiok:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 363

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

vazze írta:
2021.10.31., vas. 22:41
Lehet volt már téma és csak elsiklottam felette…
A Lindemann gyári applikációja mennyire stabil?
Limetree Bridge II vásárlásán töröm a fejem.
Nem akadozik vagy hasonló?
A Lindemann Musicbook Source alkalmazása nagyon jó, semmi bajom vele. Az NT-503 appja viszont tragikus. Az Onkyo alkalmazásával használtam azzal jó volt...
A gondolkodás nem megerőltető...

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1406

Hozzászólás Szerző: vazze »

alto írta:
2021.11.01., hétf. 09:58
vazze írta:
2021.11.01., hétf. 09:05
Alex_Aston írta:
2021.11.01., hétf. 06:51

Nekem csak pár napja van meg, de a gyári APP nagyon jól működik, logikus a felépítése.
Akadozás alatt mit értesz?
Nekem 2 napja volt az, hogy minden működött, csak nem akart zenét elindítani (15-20 percig tartott kb.), egyedül a rádiót.
Egy régebbi ilyen eszköz tulaja írta nekem, hogy évente 1-2 alkommal fordul elő ilyen vele. Ha tényleg ennyi, az szerintem bőven belefér.

Köszönöm a választ!
Korábban jártam úgy Lumin D1-el ,hogy a gyári applikáció gyakorlatilag használhatatlan. Lassú,akadozik,akárhányszor el akarsz indítani zenét a saját merevlemezről akkor minden egyes alkalommal újra olvassa az egészet.
D2 is kb ugyanez sajnos. Roon-al mindkettő hibátlan és gyors. Auralic Aries és Altair gyári app viszont tök jól működik.
Olyan gépet keresek aminek a gyári alkalmazása is jól működik.
Érdekes, én pont a fordítottját tapasztaltam. A Lumin app-ja stabil, gyors, jól használható, míg a Lightning DS nehézkes, logikátlan, időnként instabil. NAS-ról használom, nem külső merevlemezzel. Persze a Roon egy másik dimenzió, mindkét gép esetén. Mindkét márkát forgalmazom, mielőtt elfogultság merülne fel.

Nálam mindkét esetben a merevlemez közvetlenül volt az eszközre kötve usb-n.
NAS-om régóta nincs.
Roon stabilan működik és gyors habár nekem az 1.7 jobban tetszett és átláthatóbb ,egyszerűbb volt mint a mostani 1.8.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”