Töki írta: ↑2021.11.01., hétf. 13:28
Shimano írta: ↑2021.11.01., hétf. 12:57
marconi írta: ↑2021.11.01., hétf. 12:11
Én a Viborg dugókat hallottam ilyennek (rosszabbnak mit a sima Legrand polírozva), azóta messziről kerülöm.
Konkrétan melyik viborg volt,és milyen célból lett polírozva a legrand?Viborgnak kinéző felirat nélküli csatit én is próbáltam,és az olyan sz@r volt hogy majdnem eladtam miatta a kábelt is amire tettem mert nem akartam elhinni hogy maga a csati ennyire elcseszheti a hangját,pedig de,elcseszheti.A bals dugók felülete szokott kritikán aluli lenni,ennek ellenére még kábel gyártók is használtak sok éven át ilyeneket a gyári szerelt drótjaikon,de én más csatinál ilyen pocsék felületkezelést még nem láttam,ettől persze lehet a legrand is ilyen,na meg az is lehet hogy nem a felületkezeléstől lesz valami jó,vagy jobb,lásd pl a régebbi siltech drótokon figyelő bals dugókat amik valamiért csak ott voltak a szutyok felületkezelésük ellenére.
Micsoda pálfordulat - eddig a kábelek közti különbséget is elhanyagoltad, most már egy csatlakozó is "elcseszi", mitöbb halgathatatlanná tesz egy kábelt
Nincs pálfordulat,tizenx éve ugyanazokat a drótokat használom egy szinte ennyi idős és változatlan rendszerben.
Annyi a történet hogy kipróbálok néha ezt azt,és nem azért mert jobbat akarok,(ezt igazolja a regóta használt rendszer,és a drótozása is) ha nem arra vagyok kíváncsi hogy ezek a probált kütyük,jelen esetben drótok,miben befolyasolják a jól ismert hangot.Most pl vettem egy kábelt,meghallgattam,éreztem benne a potenciát,és kíváncsi voltam arra hogy összességében milyen lesz ha ezt minden készülék megkapja.Na és itt jön az hogy nagyon nem azt kaptam amit vártam azzal a dróttal amire én faragtam rá ezeket a felirat nélküli viborgra hajazó csatikat,mert egyszerűen érezhetően sz@rabbul szólt mint az amin más csatik voltak.
Kicseréltem őket más típusra,és most már ugyanazt a vonalat mutatja mindegyik,tehát nincs rá ésszerűbb magyarázat mint az hogy a csati szólt bele így a dologba.
Amúgy meg soha nem hanyagoltam el a különbséget,csak az a véleményem hogy ha összeáll egy jó,akkor azon tovább faragni már tök értelmetlen,mert a "jobb" is unalmas lesz egy idő után,és ha valaki erre kattan rá,az egy véget nem érő cserebere játék áldozatává válik,azaz többet fog a hifivel tökölni,mint zenét hallgatni.Persze kíváncsi az ember,meg időnként játéknak is jó az amit most pl én csinálok,de ezt nem a kényszer,és főleg nem az elégedetlenség inspirálja,csak éppen ráérek most ezzel foglalkozni.

A most próbált drótok is,mint eddig minden más eddig próbált is előbb utóbb az adásvételi topikot fogja gazdagítani,és megy vissza minden a kiinduló állapotra,szóval mégegyszer,nincs pálfordulat.Lehet egyszer lesz,de akkor majd előre szólok,csak győzd kivárni..