Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fapaci írta:
2021.11.05., pén. 21:46
Én ma a sok évvel ezelőtt összerakott és gondosan beállított aktív hangdobozaim elektronikáját ellenőriztem (méréssel!!!),
Na ilyenkor derül ki, milyen jó, hogy ehhez nem értek, ezért nem is akarok semmin változtatni! :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Shimano írta:
2021.11.05., pén. 21:03
De az is lehet ezt mindenki,vagy legalábbis többen is csinálják,csak épp nem írnak olyan őszintén róla mint én,miszerint hülye vagyok mert hülyeséget csinálok. :D
Csináljuk, de kussolunk róla. Én ma a sok évvel ezelőtt összerakott és gondosan beállított aktív hangdobozaim elektronikáját ellenőriztem (méréssel!!!), mert kicsit fakónak éreztem a hangjukat hetek óta. Jól hallottam, módosítani kellett pár paraméteren és tádáááám... sokkal jobb lett. :D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Hozzászólás Szerző: Shimano »

asebestyen írta:
2021.11.05., pén. 20:27
Shimano írta:
2021.11.05., pén. 18:19

A baj azzal van ha a hülyegyerek,jelen esetben én felesleges köröket fut,és csak az időt pazarolja és veszi el más hobbitól,és a nyugis zenehallgatástól is.Számomra qrva jó az az élmény amit a rendszer nyújt már régóta,de az a kib@szott kíváncsiság minden évben bevisz az erdőbe,és ezt meg azt is kipróbálok,de hogy minek,az egy jó kérdés,mert szinte megkönnyebbülés mindig visszatérni a jól bevált felállásra. gondolkodik.gif Egyszerűen az a jó,mindig is az volt,nem is értem hogy minek erőlködök mással. gondolkodik.gif
Józsi, ne kárhoztasd magad ezért. Drótoztál egy kicsit. Na és? Nagyobb baj sose legyen... Majd ha arról írsz, hogy meghallottad a hangban, hogy a szomszéd kékre festette a falat sárgáról és ez Nálad kicsit kiszélesítette a teret, de főleg mélységében megnövelte, nah akkor szólni fogunk, eddig csak nyugi. ;)
Szóval azt mondod van még lejjebb is,akkor jó. :D De tényleg,tudom jól hogy semmi értelme,aztán még is évente rám jön ez a csináljunk már valamit érzés,aztán azzal tökölök ahelyett hogy elmennék pl horgászni,vagy élvezném azt a jót ami van.
De az is lehet ezt mindenki,vagy legalábbis többen is csinálják,csak épp nem írnak olyan őszintén róla mint én,miszerint hülye vagyok mert hülyeséget csinálok. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7571

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Shimano írta:

A baj azzal van ha a hülyegyerek,jelen esetben én felesleges köröket fut,és csak az időt pazarolja és veszi el más hobbitól,és a nyugis zenehallgatástól is.Számomra qrva jó az az élmény amit a rendszer nyújt már régóta,de az a kib@szott kíváncsiság minden évben bevisz az erdőbe,és ezt meg azt is kipróbálok,de hogy minek,az egy jó kérdés,mert szinte megkönnyebbülés mindig visszatérni a jól bevált felállásra. gondolkodik.gif Egyszerűen az a jó,mindig is az volt,nem is értem hogy minek erőlködök mással. gondolkodik.gif
Józsi, ne kárhoztasd magad ezért. Drótoztál egy kicsit. Na és? Nagyobb baj sose legyen... Majd ha arról írsz, hogy meghallottad a hangban, hogy a szomszéd kékre festette a falat sárgáról és ez Nálad kicsit kiszélesítette a teret, de főleg mélységében megnövelte, nah akkor szólni fogunk, eddig csak nyugi. ;)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3190

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Shimano írta:
zoli73 írta:
2021.11.05., pén. 17:40
Shimano írta:
2021.11.05., pén. 14:51
Urak!
Egy kérésem lenne.Lőjetek fejbe ha még egyszer azt veszitek észre hogy drótozni kezdtem.
Köszönöm előre is. :smile32:
Ekkora a baj?
Igaz, hogy még nincs itt az újév, de azt tanácsolom, tegyél egy fogadalmat, legalább egy évig kerüld el jó messzire ezt a topikot. :D
Azért annak van egy különös bájá, hogy így nyilatkozol a kábel témáról, de mégis ebben a topikban vagy a legaktívabb.
Egy kollégám jut rólad eszembe.
Közel 20 éve ismerem, azóta folyamatosan kesereg, hogy "le kéne már szoknom erről a rohadt cigiről"! Persze ennek a leszokásnak nyoma sincs.
Szerintem egyik sem kényszer, de a szokás nagy úr. Akár a kiváncsiság is lehet rossz szokás?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

Shimano írta:
zoli73 írta:
Shimano írta:
Urak!
Egy kérésem lenne.Lőjetek fejbe ha még egyszer azt veszitek észre hogy drótozni kezdtem.
Ekkora a baj?
Megkérdezhetem, hogy milyen "alap" kábelekkel használod a Heed rendszered?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Shimano írta:
... nem is értem hogy minek erőlködök mással. gondolkodik.gif
Talán túl sokat fórumozol, pláne ebben a kiemelten veszélyes topikban.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
Shimano írta:
Urak!
Ekkora a baj?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
Urak!
Ekkora a baj?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Urak!

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

cannonball írta:
2021.11.03., szer. 13:37
Az említett bazársoron azért én vettem olyan parfümöt, aminél rá sem lehetett ismerni az eredeti illatra. Még beszédesebb, hogy kifogás nélkül adtak egy másfélét -melyet immár kibontva az üzletben- az eredetihez nagyban hasonlónak találtam. Az első szintén egy YSL (férfi) parfüm volt, melyet végül vmi kommerszebbre cseréltem át.
Nyilván nekem sem az a fő beszerzési forrásom, de ha egy parfümkereskedő meri ajánlani, abban lehet vmi.
Különben 1 kezemen meg tudom számolni hogy hányszor voltam az asiaban. Seggel fordultam ki a helyről mindig.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: -CB- »

earforce írta:
2021.11.02., kedd 15:14
Erről a köv. sztori jut eszembe:

10 éve hajtok YSL parfümre, amit több mint 10 éve nem gyártanak. A komplett egyetemi éveimet ezzel az illattal vittem végig, szóval jó sok nosztalgikus élmény és emlék fűződik hozzá. Végre találtam egy NOS példányt, amit nem külföldről kellett rendelni és nem 200€++ és itt volt a kerületben. Természetesen beragadt pld. volt egy ex-parfüm kereskedőnél. A tag rendkívül segítőkész és jófej volt. Kérdeztem tőle hogy normális áron honnan vegyek parfümöt a jövőben, ami nagy valószínűséggel nem lesz kamu cucc. Válasz:
Az Asia centerben.

:napsut:
Az említett bazársoron azért én vettem olyan parfümöt, aminél rá sem lehetett ismerni az eredeti illatra. Még beszédesebb, hogy kifogás nélkül adtak egy másfélét -melyet immár kibontva az üzletben- az eredetihez nagyban hasonlónak találtam. Az első szintén egy YSL (férfi) parfüm volt, melyet végül vmi kommerszebbre cseréltem át.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3292

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cannonball írta:
2021.11.02., kedd 19:52
Azé' azt a rásütött Rca dugót elnézve nem volt nehéz űberelned😉
[/quote]

Jó, hát valóban sokkal lentebb ettől nem volt, max a tyúkbél fekete Hama kábel... :rolleyes:

Amúgy nem volt hatalmas ugrás, csak egy egész pici. De azért talán megérte.
Csak a Marantz! :-D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Alex_Aston írta:
2021.11.02., kedd 19:20
Gondoltam, megérdemel a kis citromfa a fiókból kukázott, kb. 16-17 éves alap Monitor kábelnél egy picivel jobbat, főleg, ha hallani is a különbséget. Nos, hallottam, még az én képzetlen fülemmel, kommersz George Michael, meg Depeche Mode zenék mellett is, a vonyító Malaccal... :smile29:
Leginkább a magasak tisztábbak, és kevésbé mosottak.
Képen az előd, és az utód Wireworld Equinox.
Mély hiányt egyébként továbbra sem tapasztalok a kis dobozt hallgatva.
.
20211102_190752.jpg
Azé' azt a rásütött Rca dugót elnézve nem volt nehéz űberelned😉

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3292

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Gondoltam, megérdemel a kis citromfa a fiókból kukázott, kb. 16-17 éves alap Monitor kábelnél egy picivel jobbat, főleg, ha hallani is a különbséget. Nos, hallottam, még az én képzetlen fülemmel, kommersz George Michael, meg Depeche Mode zenék mellett is, a vonyító Malaccal... :smile29:
Leginkább a magasak tisztábbak, és kevésbé mosottak.
Képen az előd, és az utód Wireworld Equinox.
Mély hiányt egyébként továbbra sem tapasztalok a kis dobozt hallgatva.
.
20211102_190752.jpg
20211102_190752.jpg (3.08 MiB) Megtekintve 2070 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.11.02., kedd 16:12

Jogos a megjegyzés, és felmerült bennem, hogy közbelépjek-e, de én egyelőre oda jutottam, hogy nem vagyunk véleményrendőrség. Ha gondolod, megbeszélem a moderátortársaimmal, hogy jól gondoltam-e, vagy inkább moderálnunk kell-e a hamisítványokat népszerűsítő véleményeket.
Miattam semmiképp.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5993

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

asebestyen írta:
2021.11.02., kedd 13:52
Érdekes amúgy, hogy nem lehet árulni klón dugókat, ha leírod, hogy klón, de lehet ajnározni a hamisítvány kábeleket és leírni, hogy ugyanolyan, mint az eredeti és hülye aki eredetit vesz. gondolkodik.gif
Jogos a megjegyzés, és felmerült bennem, hogy közbelépjek-e, de én egyelőre oda jutottam, hogy nem vagyunk véleményrendőrség. Ha gondolod, megbeszélem a moderátortársaimmal, hogy jól gondoltam-e, vagy inkább moderálnunk kell-e a hamisítványokat népszerűsítő véleményeket.
asebestyen írta:
2021.11.02., kedd 13:52
Semmi gondom a kínai drótokkal meg a dugókkal se, amíg nem a megtévesztés a cél, míg nem akar másnak látszani, mint ami valójában. A "klónok", a hamisítás reklámozása szerintem ultragáz, mindegy mi a filozófia mögötte.
Ezzel teljesen egyetértek.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

Erről a köv. sztori jut eszembe:

10 éve hajtok YSL parfümre, amit több mint 10 éve nem gyártanak. A komplett egyetemi éveimet ezzel az illattal vittem végig, szóval jó sok nosztalgikus élmény és emlék fűződik hozzá. Végre találtam egy NOS példányt, amit nem külföldről kellett rendelni és nem 200€++ és itt volt a kerületben. Természetesen beragadt pld. volt egy ex-parfüm kereskedőnél. A tag rendkívül segítőkész és jófej volt. Kérdeztem tőle hogy normális áron honnan vegyek parfümöt a jövőben, ami nagy valószínűséggel nem lesz kamu cucc. Válasz:
Az Asia centerben.

:napsut:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5011

Hozzászólás Szerző: pärt »

vidor2009 írta:
2021.11.02., kedd 10:48
A mai világban felejtsd el a tuti biztos helyeket!!!
Üdv. Gyuri :napsut:
Bárhogy erőltetem magam, nem jut eszembe a háztartásomban túl sok tárgy, aminél felmerülhet/felmerülhetett, hogy nem eredeti - az egyik ilyen a pár bejegyzéssel korábban említett kábel, de ott az ilyesmi vásárlásokra jellemző kognitív disszonancia volt a háttétben. ;) Alapvetésként talán elfogadható, hogy hivatalos márkakereskedőnél vásárolva azért igen minimális az esély hamisítványt venni. Akinek nem, hát lelke rajta; onnantól viszont öles léptekkel elindul a konteo univerzumba.
Használt cikkeknél sem reménytelen a helyzet: józan ítélőképesség+informálódás+ügyfélszolgálatisegítség kérése...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2021.11.02., kedd 11:12
Jaj. Csak ne ott kossunk ki, hogy ma mar amugy sem lehet megbizhato helyrol AQ meg Siltech kabelt venni, ezert felesleges is eroltetni es akkor mar inkabb a klon :smile51:
Érdekes amúgy, hogy nem lehet árulni klón dugókat, ha leírod, hogy klón, de lehet ajnározni a hamisítvány kábeleket és leírni, hogy ugyanolyan, mint az eredeti és hülye aki eredetit vesz. gondolkodik.gif
Semmi gondom a kínai drótokkal meg a dugókkal se, amíg nem a megtévesztés a cél, míg nem akar másnak látszani, mint ami valójában. A "klónok", a hamisítás reklámozása szerintem ultragáz, mindegy mi a filozófia mögötte.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Shimano írta:
2021.10.31., vas. 13:44
wittao írta:
2021.10.31., vas. 12:13
robi20064 írta:
2021.10.31., vas. 11:47
Azert mert a Gyurci felek alapvetoen fekete-feher vilagkepe nem tudja ezt befogadni, attol meg a kinai kereskedok koszonik szepen a profitot. Legyartjak a Sky klont 20-40(?) dodoert, eladjak 180-ert. Az mas kerdes hogy nem 7N ezust lesz hanem valami trombita rez, de masfel meterrol pont ugy fog kinezni mint az eredeti es buszken meselhetjuk a szinten f/f vilagkepu haveroknak hogy mi aztan nem doltunk be a fogyasztoi tarsadalom premium arkategorias trukkjenek. A kinai kereskedo meg koszoni szepen a pozitiv visszajelzest hogy mukodik az uzleti modellje es gyartja tovabb a klonokat.
És hozzátenném, hogy a klónokból sokkal több profitot realizálnak a végén, mint azok akik rohadt drágán pár 100db kábelt gyártanak le, megfizetik a mérnökeiket (nem csak a copy-paste osztályt), minőségi alapanyagokat.
Mert ők nem úgy áraznak mint azok a kábelfaragók akik a patikamérlegen mért különbségek után teszik az árcedulára azt amit,ha nem úgy kalkulálnak hogy itt van valami amit elkéne készíteni,és ha ebből x mennyiséget eltudnak adni,akkor belefognak és azt kis árréssel a piacra is zúdítják.Nem azt nézik hogy mennyi az ára annak a hangnak,hanem egyszerűen csak a nagy tétel,az eladhatóság,és annak az árrése a mozgatórugó náluk.Ha látnak benne üzletet csinálják,ha nem akkor meg nem.
Ezek között a másolatok közt biztosan van sok nagyon gyenge,de lehet ami közelíthet az eredetihez is.
Az itt üldözött oyaide klón dugók pl szerintem minőségben teljesen korrektek,és még sok ilyen lehet,na meg sok olyan is ami egyből kuka.Aki késztetés érez arra hogy ilyen kábeleket,dugókat,stb próbáljon az tegye,mert lehet talál olyat ami tényleg jó,aki meg nem,az meg járuljon a vastag pénztárcájával a tuti biztos helyre.Az az egy biztos hogy mindkét helyen pofátlanság az amit csinálnak. :D
A mai világban felejtsd el a tuti biztos helyeket!!!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Töki írta:
2021.11.01., hétf. 13:28
Shimano írta:
2021.11.01., hétf. 12:57
marconi írta:
2021.11.01., hétf. 12:11

Én a Viborg dugókat hallottam ilyennek (rosszabbnak mit a sima Legrand polírozva), azóta messziről kerülöm.
Konkrétan melyik viborg volt,és milyen célból lett polírozva a legrand?Viborgnak kinéző felirat nélküli csatit én is próbáltam,és az olyan sz@r volt hogy majdnem eladtam miatta a kábelt is amire tettem mert nem akartam elhinni hogy maga a csati ennyire elcseszheti a hangját,pedig de,elcseszheti.A bals dugók felülete szokott kritikán aluli lenni,ennek ellenére még kábel gyártók is használtak sok éven át ilyeneket a gyári szerelt drótjaikon,de én más csatinál ilyen pocsék felületkezelést még nem láttam,ettől persze lehet a legrand is ilyen,na meg az is lehet hogy nem a felületkezeléstől lesz valami jó,vagy jobb,lásd pl a régebbi siltech drótokon figyelő bals dugókat amik valamiért csak ott voltak a szutyok felületkezelésük ellenére.
Micsoda pálfordulat - eddig a kábelek közti különbséget is elhanyagoltad, most már egy csatlakozó is "elcseszi", mitöbb halgathatatlanná tesz egy kábelt ;)
Nincs pálfordulat,tizenx éve ugyanazokat a drótokat használom egy szinte ennyi idős és változatlan rendszerben.
Annyi a történet hogy kipróbálok néha ezt azt,és nem azért mert jobbat akarok,(ezt igazolja a regóta használt rendszer,és a drótozása is) ha nem arra vagyok kíváncsi hogy ezek a probált kütyük,jelen esetben drótok,miben befolyasolják a jól ismert hangot.Most pl vettem egy kábelt,meghallgattam,éreztem benne a potenciát,és kíváncsi voltam arra hogy összességében milyen lesz ha ezt minden készülék megkapja.Na és itt jön az hogy nagyon nem azt kaptam amit vártam azzal a dróttal amire én faragtam rá ezeket a felirat nélküli viborgra hajazó csatikat,mert egyszerűen érezhetően sz@rabbul szólt mint az amin más csatik voltak.
Kicseréltem őket más típusra,és most már ugyanazt a vonalat mutatja mindegyik,tehát nincs rá ésszerűbb magyarázat mint az hogy a csati szólt bele így a dologba.
Amúgy meg soha nem hanyagoltam el a különbséget,csak az a véleményem hogy ha összeáll egy jó,akkor azon tovább faragni már tök értelmetlen,mert a "jobb" is unalmas lesz egy idő után,és ha valaki erre kattan rá,az egy véget nem érő cserebere játék áldozatává válik,azaz többet fog a hifivel tökölni,mint zenét hallgatni.Persze kíváncsi az ember,meg időnként játéknak is jó az amit most pl én csinálok,de ezt nem a kényszer,és főleg nem az elégedetlenség inspirálja,csak éppen ráérek most ezzel foglalkozni. :D A most próbált drótok is,mint eddig minden más eddig próbált is előbb utóbb az adásvételi topikot fogja gazdagítani,és megy vissza minden a kiinduló állapotra,szóval mégegyszer,nincs pálfordulat.Lehet egyszer lesz,de akkor majd előre szólok,csak győzd kivárni.. :D

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 614

Hozzászólás Szerző: Töki »

Shimano írta:
2021.11.01., hétf. 12:57
marconi írta:
cables írta:
2021.10.31., vas. 18:53

Ez nem igaz! Az Oyaide/Furutech klónok minimum 2-3 e Ftba kerülnek és rosszabbak a kábeleken, mint az 500 Ft-os kommersz Legrand dugók, vagy a Kopp IECk.
Én a Viborg dugókat hallottam ilyennek (rosszabbnak mit a sima Legrand polírozva), azóta messziről kerülöm.
Konkrétan melyik viborg volt,és milyen célból lett polírozva a legrand?Viborgnak kinéző felirat nélküli csatit én is próbáltam,és az olyan sz@r volt hogy majdnem eladtam miatta a kábelt is amire tettem mert nem akartam elhinni hogy maga a csati ennyire elcseszheti a hangját,pedig de,elcseszheti.A bals dugók felülete szokott kritikán aluli lenni,ennek ellenére még kábel gyártók is használtak sok éven át ilyeneket a gyári szerelt drótjaikon,de én más csatinál ilyen pocsék felületkezelést még nem láttam,ettől persze lehet a legrand is ilyen,na meg az is lehet hogy nem a felületkezeléstől lesz valami jó,vagy jobb,lásd pl a régebbi siltech drótokon figyelő bals dugókat amik valamiért csak ott voltak a szutyok felületkezelésük ellenére.
Micsoda pálfordulat - eddig a kábelek közti különbséget is elhanyagoltad, most már egy csatlakozó is "elcseszi", mitöbb halgathatatlanná tesz egy kábelt ;)
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

marconi írta:
cables írta:
2021.10.31., vas. 18:53
Shimano írta:
2021.10.31., vas. 16:12
...
Én csak azt mondom hogy van,lehet olyan másolt termékük ami érhet annyit mint amennyit kérnek értük.Az oyaide klón dugókat említettem,de nem úgy hogy az teljesen olyan mint az eredeti,csak amennyibe kerülnek,az a 7-8 dolcsi/pár,annyit bőven megérhetnek.
...
Ez nem igaz! Az Oyaide/Furutech klónok minimum 2-3 e Ftba kerülnek és rosszabbak a kábeleken, mint az 500 Ft-os kommersz Legrand dugók, vagy a Kopp IECk.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

viri írta:
2021.11.01., hétf. 12:13
vidor2009 írta:
2021.10.31., vas. 22:37
viri írta:
2021.10.31., vas. 15:22
Szerintem nagyon nem úgy van, ahogy Shimano gondolja. Én nem tudom elképzelni, hogy a klónokba beleteszik azt az alapanyagot, (pl. a kamu siltech esetében), injektált aranyat, abban az összetételben, vagy bármilyen összetételben, vagy más esetben a platinát, vagy a színtiszta ezüstöt, vagy nézhetjük azokat a bonyolult szerkezeteket, amik ránézésre sem egyszerű, tehát ha mindezt nézzük, akkor logikusan ugyanazokat a drága nemesfémeket, anyagokat felhasználva, ugyanolyan technológiával elkészítve (ugyanazon a gépsoron :)) egyszerűen nem jön ki a matek, nem tudnák annyiért adni az aliexpressen, amennyiért árulják, max ha lopott lenne. Mivel a lopás verzióját kizárhatjuk ilyen nagy tételnél szerintem, ezért marad az, hogy csak kívülről koppintják le, belülről semmi köze az eredetihez. Ez csak józan paraszti ész.

Személyesen csak AN ezüsthöz volt szerencsém (tlenségem), amiről nem tudtam, hogy klón, egyértelműen eredetinek kaptam, ráadásul egy AN fantól, gyanú nem férhetett hozzá, de otthon egyáltalán nem tetszett. Volt már előtte ugyanilyen kábelem, de ebben az AN ezüstre jellemző nyíltság, és tiszta, jó felbontás nyomokban sem volt benne, fél óra után hagytam is, azt hittem ennyire rosszul emlékeztem rá, vagy valami más gond van az akkori daccommal stb.. Aztán a tulaj kérésére én hirdettem meg, így még jól bele is keveredtem ebbe a klón ügybe, miután a Suminál kiderült, hogy másolat. Akkor rögtön megértettem, hogy miért szólt úgy, de nem kívánok senkinek egy ilyen élményt, én talán ezért is utálom ennyire (a Wittao által felhozott éveken kívül) ezt az egész kínai hamisítgatásos kamubalhét.

ui.: természetesen elhiszem Vidornak, hogy a rendszerén többen sem tudták megkülönböztetni a Sky-t a klóntól, de nekem ez kevés a bizonyítékhoz.
Kedves Viri!
Gyere el, hozzál egy eredeti AQ Sky kábelt és hallgasd össze az én klónommal!
Szia Gyuri!
Köszönöm a meghívást, a többieknek írom csak, hogy nem hagytalak válasz nélkül, ismerjük egymást, telefonon beszélgettünk. Eközben kiderült, hogy nagyon valószínű, hogy az sem volt eredeti sky, ami nálad volt etalon példánynak, illetve ezt most tőlem tudtad meg, (bár hitetlenkedtél) miután egyértelműen beazonosítottuk azt a srácot, aki elvitte hozzád (egész röviden néhány éve az aliexpressről rendszeresen rendelő, és azokat eredetinek áruló emberről van szó). Az egész sztoriját nem szívesen írnám le, félek, hogy bombát robbantana, pedig nem vádaskodás, hanem bizonyított tény, de ennyit muszáj volt leírnom. És így már érthető is, hogy nem hallottatok különbséget. Igen, az logikai bukfenc, hogy miért vállalta az összehasonlítást, ha ő tudta, hogy az is klón, erre nem tudok válaszolni, max annyi a tippem őt ismerve, hogy arra gondolt, hogy a végén azért valami biznisz mégis összefog jönni neki.
Na igen, ez az igazán kellemetlen mellékhatása a dolognak, ha ezek a "drótok" valódiként beszivárognak a használt piacra.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”