Na igen, ez az igazán kellemetlen mellékhatása a dolognak, ha ezek a "drótok" valódiként beszivárognak a használt piacra.viri írta: ↑2021.11.01., hétf. 12:13Szia Gyuri!vidor2009 írta: ↑2021.10.31., vas. 22:37Kedves Viri!viri írta: ↑2021.10.31., vas. 15:22Szerintem nagyon nem úgy van, ahogy Shimano gondolja. Én nem tudom elképzelni, hogy a klónokba beleteszik azt az alapanyagot, (pl. a kamu siltech esetében), injektált aranyat, abban az összetételben, vagy bármilyen összetételben, vagy más esetben a platinát, vagy a színtiszta ezüstöt, vagy nézhetjük azokat a bonyolult szerkezeteket, amik ránézésre sem egyszerű, tehát ha mindezt nézzük, akkor logikusan ugyanazokat a drága nemesfémeket, anyagokat felhasználva, ugyanolyan technológiával elkészítve (ugyanazon a gépsoron :)) egyszerűen nem jön ki a matek, nem tudnák annyiért adni az aliexpressen, amennyiért árulják, max ha lopott lenne. Mivel a lopás verzióját kizárhatjuk ilyen nagy tételnél szerintem, ezért marad az, hogy csak kívülről koppintják le, belülről semmi köze az eredetihez. Ez csak józan paraszti ész.
Személyesen csak AN ezüsthöz volt szerencsém (tlenségem), amiről nem tudtam, hogy klón, egyértelműen eredetinek kaptam, ráadásul egy AN fantól, gyanú nem férhetett hozzá, de otthon egyáltalán nem tetszett. Volt már előtte ugyanilyen kábelem, de ebben az AN ezüstre jellemző nyíltság, és tiszta, jó felbontás nyomokban sem volt benne, fél óra után hagytam is, azt hittem ennyire rosszul emlékeztem rá, vagy valami más gond van az akkori daccommal stb.. Aztán a tulaj kérésére én hirdettem meg, így még jól bele is keveredtem ebbe a klón ügybe, miután a Suminál kiderült, hogy másolat. Akkor rögtön megértettem, hogy miért szólt úgy, de nem kívánok senkinek egy ilyen élményt, én talán ezért is utálom ennyire (a Wittao által felhozott éveken kívül) ezt az egész kínai hamisítgatásos kamubalhét.
ui.: természetesen elhiszem Vidornak, hogy a rendszerén többen sem tudták megkülönböztetni a Sky-t a klóntól, de nekem ez kevés a bizonyítékhoz.
Gyere el, hozzál egy eredeti AQ Sky kábelt és hallgasd össze az én klónommal!
Üdv. Gyuri![]()
Köszönöm a meghívást, a többieknek írom csak, hogy nem hagytalak válasz nélkül, ismerjük egymást, telefonon beszélgettünk. Eközben kiderült, hogy nagyon valószínű, hogy az sem volt eredeti sky, ami nálad volt etalon példánynak, illetve ezt most tőlem tudtad meg, (bár hitetlenkedtél) miután egyértelműen beazonosítottuk azt a srácot, aki elvitte hozzád (egész röviden néhány éve az aliexpressről rendszeresen rendelő, és azokat eredetinek áruló emberről van szó). Az egész sztoriját nem szívesen írnám le, félek, hogy bombát robbantana, pedig nem vádaskodás, hanem bizonyított tény, de ennyit muszáj volt leírnom. És így már érthető is, hogy nem hallottatok különbséget. Igen, az logikai bukfenc, hogy miért vállalta az összehasonlítást, ha ő tudta, hogy az is klón, erre nem tudok válaszolni, max annyi a tippem őt ismerve, hogy arra gondolt, hogy a végén azért valami biznisz mégis összefog jönni neki.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Re: Kábelezzünk
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Szia Gyuri!vidor2009 írta: ↑2021.10.31., vas. 22:37Kedves Viri!viri írta: ↑2021.10.31., vas. 15:22Szerintem nagyon nem úgy van, ahogy Shimano gondolja. Én nem tudom elképzelni, hogy a klónokba beleteszik azt az alapanyagot, (pl. a kamu siltech esetében), injektált aranyat, abban az összetételben, vagy bármilyen összetételben, vagy más esetben a platinát, vagy a színtiszta ezüstöt, vagy nézhetjük azokat a bonyolult szerkezeteket, amik ránézésre sem egyszerű, tehát ha mindezt nézzük, akkor logikusan ugyanazokat a drága nemesfémeket, anyagokat felhasználva, ugyanolyan technológiával elkészítve (ugyanazon a gépsoron :)) egyszerűen nem jön ki a matek, nem tudnák annyiért adni az aliexpressen, amennyiért árulják, max ha lopott lenne. Mivel a lopás verzióját kizárhatjuk ilyen nagy tételnél szerintem, ezért marad az, hogy csak kívülről koppintják le, belülről semmi köze az eredetihez. Ez csak józan paraszti ész.
Személyesen csak AN ezüsthöz volt szerencsém (tlenségem), amiről nem tudtam, hogy klón, egyértelműen eredetinek kaptam, ráadásul egy AN fantól, gyanú nem férhetett hozzá, de otthon egyáltalán nem tetszett. Volt már előtte ugyanilyen kábelem, de ebben az AN ezüstre jellemző nyíltság, és tiszta, jó felbontás nyomokban sem volt benne, fél óra után hagytam is, azt hittem ennyire rosszul emlékeztem rá, vagy valami más gond van az akkori daccommal stb.. Aztán a tulaj kérésére én hirdettem meg, így még jól bele is keveredtem ebbe a klón ügybe, miután a Suminál kiderült, hogy másolat. Akkor rögtön megértettem, hogy miért szólt úgy, de nem kívánok senkinek egy ilyen élményt, én talán ezért is utálom ennyire (a Wittao által felhozott éveken kívül) ezt az egész kínai hamisítgatásos kamubalhét.
ui.: természetesen elhiszem Vidornak, hogy a rendszerén többen sem tudták megkülönböztetni a Sky-t a klóntól, de nekem ez kevés a bizonyítékhoz.
Üdv. Gyuri![]()
Köszönöm a meghívást, a többieknek írom csak, hogy nem hagytalak válasz nélkül, ismerjük egymást, telefonon beszélgettünk. Eközben kiderült, hogy nagyon valószínű, hogy az sem volt eredeti sky, ami nálad volt etalon példánynak, illetve ezt most tőlem tudtad meg, (bár hitetlenkedtél) miután egyértelműen beazonosítottuk azt a srácot, aki elvitte hozzád (egész röviden néhány éve az aliexpressről rendszeresen rendelő, és azokat eredetinek áruló emberről van szó). Az egész sztoriját nem szívesen írnám le, félek, hogy bombát robbantana, pedig nem vádaskodás, hanem bizonyított tény, de ennyit muszáj volt leírnom. És így már érthető is, hogy nem hallottatok különbséget. Igen, az logikai bukfenc, hogy miért vállalta az összehasonlítást, ha ő tudta, hogy az is klón, erre nem tudok válaszolni, max annyi a tippem őt ismerve, hogy arra gondolt, hogy a végén azért valami biznisz mégis összefog jönni neki.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Én a Viborg dugókat hallottam ilyennek (rosszabbnak mit a sima Legrand polírozva), azóta messziről kerülöm.cables írta: ↑2021.10.31., vas. 18:53Ez nem igaz! Az Oyaide/Furutech klónok minimum 2-3 e Ftba kerülnek és rosszabbak a kábeleken, mint az 500 Ft-os kommersz Legrand dugók, vagy a Kopp IECk.Shimano írta: ↑2021.10.31., vas. 16:12...
Én csak azt mondom hogy van,lehet olyan másolt termékük ami érhet annyit mint amennyit kérnek értük.Az oyaide klón dugókat említettem,de nem úgy hogy az teljesen olyan mint az eredeti,csak amennyibe kerülnek,az a 7-8 dolcsi/pár,annyit bőven megérhetnek.
...
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5011
Lehet ezt ragozni a végtelenségig, meg pontosítani, egyértelműsíteni fogalmakat (nem ártana) de klón, másolat, utánzat: mind hamisítvány, mint ilyen, pedig lopás. Teljesen mindegy hogy "hogy szól", mennyire csak töredékébe kerül az igazinak, meg milyen önmentegető közgazdasági értelmezéssel önti nyakon a döntését az, aki ilyet használ. Ha egy cég töredék árú kábele tudja azt, amit egy akár irreálisan drága, befutott, évtizedeken
át építgetett brand terméke, akkor hajrá! De akkor fejlesszen gyártson/gyártasson saját jogán, nevén, ne szitázza rá más cég nevét!
Pár éve belefutottam én is egy ilyesmi Siltechbe - sajnos innen a fórumról. Két perc alatt egyértelmű lett otthon, hogy gagyit vettem, és onnan semennyire sem érdekelt, hogy mit tud. Ami megdöbbentett, hogy az eladó utána győzködni próbált, hogy hallgassam meg, merthogy ő is meg a barátja is micsoda ilyen-olyan hűha rendszerben használta legnagyobb megelégedettséggel.
át építgetett brand terméke, akkor hajrá! De akkor fejlesszen gyártson/gyártasson saját jogán, nevén, ne szitázza rá más cég nevét!
Pár éve belefutottam én is egy ilyesmi Siltechbe - sajnos innen a fórumról. Két perc alatt egyértelmű lett otthon, hogy gagyit vettem, és onnan semennyire sem érdekelt, hogy mit tud. Ami megdöbbentett, hogy az eladó utána győzködni próbált, hogy hallgassam meg, merthogy ő is meg a barátja is micsoda ilyen-olyan hűha rendszerben használta legnagyobb megelégedettséggel.
Lehet, én is bele futottam ebbe a gyanús LS-180-ba? Sok évvel ezelőtt felhívott Klébesz F. (Datateam) érdekel-e engem, van neki most jutányos áron maradék 4m ebből??? (akkor Siltech kábeleket mind lehetett kapni bulkban is). Megvettem, ketté vágtam, tettem rá végeket. Hosszú idő után sem éreztem, hogy jobb lenne a korábbi kisebb kategóriás Siltech hangfal kábeleimnél. A javulást később a G5-ős LS110-ezzel éreztem. Akkor hogy is van? Magyar disztribútor is kínál kamionról, vagy ez valami gyártási próba darab volt? Akkor Kínában még nem cuppantak rá annyira a klónozásra. Siltech ezüst kábelei mindig is Hollandiában készültek, ha jó tudom.LIMAR írta: ↑2021.10.31., vas. 21:52
Távolkeleti barátaink előszeretettel hamisították egy időben a Siltech kábeleket ( G3-as széria kábeleit) .
Vagy 17 éve én is belefutottam egy megszólalásig azonos LS180-as hangfalkábelbe. Minden stimmelt. Még az elemi szálak átmérője, darabszáma is egyezett. Csak a hangja csak nem volt olyan, mint egy Siltech. Majd metszetet készítve az elemi szálakról, azokat felcsiszolva mikroszkóp alatt kiderült, hogy nem ezüst a vezető szál, hanem ezüstözött réz. Nem volt rossz a hangja, de nem is volt olyan, mint kellett volna.
Kedves Viri!viri írta: ↑2021.10.31., vas. 15:22Szerintem nagyon nem úgy van, ahogy Shimano gondolja. Én nem tudom elképzelni, hogy a klónokba beleteszik azt az alapanyagot, (pl. a kamu siltech esetében), injektált aranyat, abban az összetételben, vagy bármilyen összetételben, vagy más esetben a platinát, vagy a színtiszta ezüstöt, vagy nézhetjük azokat a bonyolult szerkezeteket, amik ránézésre sem egyszerű, tehát ha mindezt nézzük, akkor logikusan ugyanazokat a drága nemesfémeket, anyagokat felhasználva, ugyanolyan technológiával elkészítve (ugyanazon a gépsoron :)) egyszerűen nem jön ki a matek, nem tudnák annyiért adni az aliexpressen, amennyiért árulják, max ha lopott lenne. Mivel a lopás verzióját kizárhatjuk ilyen nagy tételnél szerintem, ezért marad az, hogy csak kívülről koppintják le, belülről semmi köze az eredetihez. Ez csak józan paraszti ész.
Üdv. Gyuri

-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Ha már szóba került a Siltech, ők is nagy erőfeszítéseket tesznek a kábeleik eredetiségének ellenőrizhetősége érdekében.
Kifejlesztettek egy NFC Tag azonosítót és egy mobil applikációt, ami minden új gyártású kábelre helyezett NFC Tag érzékelésével egyértelműen beazonosítja a kábelt.
https://www.siltechcables.com/siltech-i ... c-tag-app/
Távolkeleti barátaink előszeretettel hamisították egy időben a Siltech kábeleket ( G3-as széria kábeleit) .
Vagy 17 éve én is belefutottam egy megszólalásig azonos LS180-as hangfalkábelbe. Minden stimmelt. Még az elemi szálak átmérője, darabszáma is egyezett. Csak a hangja csak nem volt olyan, mint egy Siltech. Majd metszetet készítve az elemi szálakról, azokat felcsiszolva mikroszkóp alatt kiderült, hogy nem ezüst a vezető szál, hanem ezüstözött réz. Nem volt rossz a hangja, de nem is volt olyan, mint kellett volna. Eladni ezután nem volt pofám, így megmaradt. Azóta is tápkábelként funkcionálnak kiválóan a Martin Logan Summit X-eimben. Majd évekre rá sikerült beszereznem egy gyári szerelt eredeti LS 250 GOLD-ot, ami ma kb. a CROWN széria szintjét képviseli, csak sokkal ritkább annál.
Akkor még nyomokban sem volt meg a lehetősége, hogy forgalmazzuk a Siltechet, de már akkor véglegesen elköteleztem magam a Siltech mellett. A lelkesedésem azóta is töretlen.
Minő meglepetés. Nem a kínaiak kérté, hogy vigyék oda a technológiát az olcsó munkaerő és gyártási költség minimalizálása miatt. Proft az Isten napjainkban, érdekes a nagy cégek nem sírnak, belekalkulálták minden területen. Eredetit veszik akiknek bukszáját megcélozták, klónokat, akik szeretnének eredetit, de nem telik rá. Mindenki jól jár (vagy csak hiszi).
Köszönjük Emese!cables írta: ↑2021.10.31., vas. 18:53Ez nem igaz! Az Oyaide/Furutech klónok minimum 2-3 e Ftba kerülnek és rosszabbak a kábeleken, mint az 500 Ft-os kommersz Legrand dugók, vagy a Kopp IECk.Shimano írta: ↑2021.10.31., vas. 16:12...
Én csak azt mondom hogy van,lehet olyan másolt termékük ami érhet annyit mint amennyit kérnek értük.Az oyaide klón dugókat említettem,de nem úgy hogy az teljesen olyan mint az eredeti,csak amennyibe kerülnek,az a 7-8 dolcsi/pár,annyit bőven megérhetnek.
...
Zárható is a topik.

Ez nem igaz! Az Oyaide/Furutech klónok minimum 2-3 e Ftba kerülnek és rosszabbak a kábeleken, mint az 500 Ft-os kommersz Legrand dugók, vagy a Kopp IECk.Shimano írta: ↑2021.10.31., vas. 16:12...
...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Azért az mégiscsak szomorú, hogy mindezek ellenére, vannak akik szinte büszkén hírdetik, hogy ezeknek a klónoknak/hamisítványoknak helye, és létjogosúltsága van, a piacon.viri írta: ↑2021.10.31., vas. 15:22Szerintem nagyon nem úgy van, ahogy Shimano gondolja. Én nem tudom elképzelni, hogy a klónokba beleteszik azt az alapanyagot, (pl. a kamu siltech esetében), injektált aranyat, abban az összetételben, vagy bármilyen összetételben, vagy más esetben a platinát, vagy a színtiszta ezüstöt, vagy nézhetjük azokat a bonyolult szerkezeteket, amik ránézésre sem egyszerű, tehát ha mindezt nézzük, akkor logikusan ugyanazokat a drága nemesfémeket, anyagokat felhasználva, ugyanolyan technológiával elkészítve (ugyanazon a gépsoron :)) egyszerűen nem jön ki a matek, nem tudnák annyiért adni az aliexpressen, amennyiért árulják, max ha lopott lenne. Mivel a lopás verzióját kizárhatjuk ilyen nagy tételnél szerintem, ezért marad az, hogy csak kívülről koppintják le, belülről semmi köze az eredetihez. Ez csak józan paraszti ész.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Én nem utaltam arra hogy minden klón megegyezik azzal amiről másolták,csak azt mondom hogy van,lehet olyan másolt termékük ami érhet annyit mint amennyit kérnek értük.Az oyaide klón dugókat említettem,de nem úgy hogy az teljesen olyan mint az eredeti,csak amennyibe kerülnek,az a 7-8 dolcsi/pár,annyit bőven megérhetnek.viri írta: ↑2021.10.31., vas. 15:22Szerintem nagyon nem úgy van, ahogy Shimano gondolja. Én nem tudom elképzelni, hogy a klónokba beleteszik azt az alapanyagot, (pl. a kamu siltech esetében), injektált aranyat, abban az összetételben, vagy bármilyen összetételben, vagy más esetben a platinát, vagy a színtiszta ezüstöt, vagy nézhetjük azokat a bonyolult szerkezeteket, amik ránézésre sem egyszerű, tehát ha mindezt nézzük, akkor logikusan ugyanazokat a drága nemesfémeket, anyagokat felhasználva, ugyanolyan technológiával elkészítve (ugyanazon a gépsoron :)) egyszerűen nem jön ki a matek, nem tudnák annyiért adni az aliexpressen, amennyiért árulják, max ha lopott lenne. Mivel a lopás verzióját kizárhatjuk ilyen nagy tételnél szerintem, ezért marad az, hogy csak kívülről koppintják le, belülről semmi köze az eredetihez. Ez csak józan paraszti ész.
Személyesen csak AN ezüsthöz volt szerencsém (tlenségem), amiről nem tudtam, hogy klón, egyértelműen eredetinek kaptam, ráadásul egy AN fantól, gyanú nem férhetett hozzá, de otthon egyáltalán nem tetszett. Volt már előtte ugyanilyen kábelem, de ebben az AN ezüstre jellemző nyíltság, és tiszta, jó felbontás nyomokban sem volt benne, fél óra után hagytam is, azt hittem ennyire rosszul emlékeztem rá, vagy valami más gond van az akkori daccommal stb.. Aztán a tulaj kérésére én hirdettem meg, így még jól bele is keveredtem ebbe a klón ügybe, miután a Suminál kiderült, hogy másolat. Akkor rögtön megértettem, hogy miért szólt úgy, de nem kívánok senkinek egy ilyen élményt, én talán ezért is nagyon utálom ezt az egész kínai hamisítgatásos kamubalhét.
Annyira naiv nem lehet senki hogy a nemesfémekből készült eredetit megkapja klónban annyiért,vagy akár olcsóbban is mint a nemesfém ára,de ha egy drót eredeti változata pl rézből készül,ott könnyen elképzelhető az hogy az a klón nem sokkal maradhat el tőle minőségben.Rengeteg a szemét termék kínában,és ez független attól hogy az másolat vagy nem,de ott is készülnek olyan dolgok amik az olcsóságuk mellett még jók is.Szerintem nincs is olyan háztartás ahol ne használnának valami kínában készült terméket elégedetten.
A kínaiak mottója a nagy tételt olcsón,és ezért is tudnak betörni mindenhová,és ott letörni minden kicsit.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Szerintem nagyon nem úgy van, ahogy Shimano gondolja. Én nem tudom elképzelni, hogy a klónokba beleteszik azt az alapanyagot, (pl. a kamu siltech esetében), injektált aranyat, abban az összetételben, vagy bármilyen összetételben, vagy más esetben a platinát, vagy a színtiszta ezüstöt, vagy nézhetjük azokat a bonyolult szerkezeteket, amik ránézésre sem egyszerű, tehát ha mindezt nézzük, akkor logikusan ugyanazokat a drága nemesfémeket, anyagokat felhasználva, ugyanolyan technológiával elkészítve (ugyanazon a gépsoron :)) egyszerűen nem jön ki a matek, nem tudnák annyiért adni az aliexpressen, amennyiért árulják, max ha lopott lenne. Mivel a lopás verzióját kizárhatjuk ilyen nagy tételnél szerintem, ezért marad az, hogy csak kívülről koppintják le, belülről semmi köze az eredetihez. Ez csak józan paraszti ész.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Mert ők nem úgy áraznak mint azok a kábelfaragók akik a patikamérlegen mért különbségek után teszik az árcedulára azt amit,ha nem úgy kalkulálnak hogy itt van valami amit elkéne készíteni,és ha ebből x mennyiséget eltudnak adni,akkor belefognak és azt kis árréssel a piacra is zúdítják.Nem azt nézik hogy mennyi az ára annak a hangnak,hanem egyszerűen csak a nagy tétel,az eladhatóság,és annak az árrése a mozgatórugó náluk.Ha látnak benne üzletet csinálják,ha nem akkor meg nem.wittao írta: ↑2021.10.31., vas. 12:13És hozzátenném, hogy a klónokból sokkal több profitot realizálnak a végén, mint azok akik rohadt drágán pár 100db kábelt gyártanak le, megfizetik a mérnökeiket (nem csak a copy-paste osztályt), minőségi alapanyagokat.robi20064 írta: ↑2021.10.31., vas. 11:47Azert mert a Gyurci felek alapvetoen fekete-feher vilagkepe nem tudja ezt befogadni, attol meg a kinai kereskedok koszonik szepen a profitot. Legyartjak a Sky klont 20-40(?) dodoert, eladjak 180-ert. Az mas kerdes hogy nem 7N ezust lesz hanem valami trombita rez, de masfel meterrol pont ugy fog kinezni mint az eredeti es buszken meselhetjuk a szinten f/f vilagkepu haveroknak hogy mi aztan nem doltunk be a fogyasztoi tarsadalom premium arkategorias trukkjenek. A kinai kereskedo meg koszoni szepen a pozitiv visszajelzest hogy mukodik az uzleti modellje es gyartja tovabb a klonokat.
Ezek között a másolatok közt biztosan van sok nagyon gyenge,de lehet ami közelíthet az eredetihez is.
Az itt üldözött oyaide klón dugók pl szerintem minőségben teljesen korrektek,és még sok ilyen lehet,na meg sok olyan is ami egyből kuka.Aki késztetés érez arra hogy ilyen kábeleket,dugókat,stb próbáljon az tegye,mert lehet talál olyat ami tényleg jó,aki meg nem,az meg járuljon a vastag pénztárcájával a tuti biztos helyre.Az az egy biztos hogy mindkét helyen pofátlanság az amit csinálnak.

Apropó, a (tervező)mérnökök vajon mit mérnek ezeken a méregdrága kábeleken? Mert állítólag az a biznyos hangminőség nem mérhető. Vagy akkor mégis mérhető?wittao írta: ↑2021.10.31., vas. 12:13És hozzátenném, hogy a klónokból sokkal több profitot realizálnak a végén, mint azok akik rohadt drágán pár 100db kábelt gyártanak le, megfizetik a mérnökeiket (nem csak a copy-paste osztályt), minőségi alapanyagokat.robi20064 írta: ↑2021.10.31., vas. 11:47Azert mert a Gyurci felek alapvetoen fekete-feher vilagkepe nem tudja ezt befogadni, attol meg a kinai kereskedok koszonik szepen a profitot. Legyartjak a Sky klont 20-40(?) dodoert, eladjak 180-ert. Az mas kerdes hogy nem 7N ezust lesz hanem valami trombita rez, de masfel meterrol pont ugy fog kinezni mint az eredeti es buszken meselhetjuk a szinten f/f vilagkepu haveroknak hogy mi aztan nem doltunk be a fogyasztoi tarsadalom premium arkategorias trukkjenek. A kinai kereskedo meg koszoni szepen a pozitiv visszajelzest hogy mukodik az uzleti modellje es gyartja tovabb a klonokat.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2720
A fent említett AQ Sky kábelről nem tudok véleményt formálni, de megosztanám az én tanulságos történetemet kicsit kontra érvként. Már elég régóta AQ Rocket 33 hangfal kábelt használok ami Kácsás beszerzés volt anno. Nagyon meg vagyok velük elégedve, ezért márkán belül nézelődtem esetleges feljebb lépés tekintetében. A kínai (minek is nevezzemvidor2009 írta: ↑2021.10.30., szomb. 22:15.....
Először is:elnézést,ha kereskedőnek gondoltalak,de van hasonló nick nevű kereskedő!
Másodszor: Nem túl korrekt dolog úgy véleményt mondani valakiről, hogy tudnád, mit próbált, mit hallgatott és mit használt!!!
Harmadszor:Dokumentálhatóan leírtam már az AVX-en,hogy többedmagammal összehasonlítottuk az eredeti (Kácsa Audio által forgalmazott)AQ Sky kábelt a klón társával,egy az egyben ugyanaz volt nem csak kinézetre,de hangra is!![]()
Negyedszer:Felajánlottam,hogy bárki hozzon egy eredeti AQ Sky kábelt,hasonlítsuk össze vakteszt-ben a klónnal.
Senki nem vállalta,helyette hasonló hazugságokat írogatott,hogy kitaláció a hasonlóság!!!![]()
Üdv. Gyuri![]()
Üdv. Gyuri![]()

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Először is:elnézést,ha kereskedőnek gondoltalak,de van hasonló nick nevű kereskedő!robi20064 írta: ↑2021.10.30., szomb. 21:47Sietsegedben es ritkanvidor2009 írta: ↑2021.10.30., szomb. 17:28Köszönöm a helyesírási javítást,sietségemben elütöttem!(Elég ritkán fordul elő!)Még mindig jobb,mint ékezetek nélkül magyarul írni!robi20064 írta: ↑2021.10.29., pén. 14:36
Az veletlenul nem ugy van hogy minden AQ kabeled KLON? Mert te soha nem adnal annyi penzt az eredetiert es amugy is ugyan abban a gyarban keszul csak a 4. muszakban minden harmadik het csutortoken.
A Well pedig tovabbra sem steak jellemzo, hanem helyesen WEL Signature.
Értem a rosszindulatú iróniát,a helyzet viszont az,hogy bármennyire is rossz a kereskedőknek a tény,hogy az AQ klónok megegyeznek a méregdrága eredetivel!
(Senki,mégegyszer mondom senki nem vállalta a vaktesztet ennek cáfolatára!!!)
Természetesen bármennyi pénzem volna(nincs) akkor sem dobnék ki egy vagyont pusztán sznobizmusból semmire,inkább a rászorulóknak adom!
Tehát valóban minden kábelem klón,a kapott hangot bárki meghallgathatja nálam!
(Egyébként mintha Te is kereskedő lennél.Ha tévednék,elnézést!
Üdv. Gyuri![]()
![]()
"T.Fórumtársak!
Audioquest Well Signature clon kábelt keresek megvételre!"
Hogy ertsd a problemat, nem tul korrekt dolog ugy velemenyt alkotni es tanacsot adni masoknak valamirol amit meg eletedben nem hallottal es nem hasznaltal. Konkretan lovesed sincs hogy az altalad valaha hasznalt Sky klon hogyan viszonyul egy eredeti WEL-hez.
Kereskedo egeszen biztosan nem vagyok, se audio se mas teruleten.
Másodszor: Nem túl korrekt dolog úgy véleményt mondani valakiről, hogy tudnád, mit próbált, mit hallgatott és mit használt!!!
Harmadszor:Dokumentálhatóan leírtam már az AVX-en,hogy többedmagammal összehasonlítottuk az eredeti (Kácsa Audio által forgalmazott)AQ Sky kábelt a klón társával,egy az egyben ugyanaz volt nem csak kinézetre,de hangra is!

Negyedszer:Felajánlottam,hogy bárki hozzon egy eredeti AQ Sky kábelt,hasonlítsuk össze vakteszt-ben a klónnal.
Senki nem vállalta,helyette hasonló hazugságokat írogatott,hogy kitaláció a hasonlóság!!!

Üdv. Gyuri

Üdv. Gyuri

Köszönöm a helyesírási javítást,sietségemben elütöttem!(Elég ritkán fordul elő!)Még mindig jobb,mint ékezetek nélkül magyarul írni!robi20064 írta: ↑2021.10.29., pén. 14:36vidor2009 írta: ↑2021.10.29., pén. 14:24Nekem minden kábelem (kivéve a hálózatik) ezüst Audioquest, mindegyiket újonnan vettem.cécó írta: ↑2021.10.29., pén. 11:51Köszönöm Uraim!
Egy szolnoki forgalmazótól meghallgatásra van nálam,null kilométeres.
Valószínűleg a hosszú évek alatt túlságosan hozzászoktam az ezüst bevonatú rézötvözethez,mert az tény,hogy a felbontása és a hangszín egyensúlya valami káprázatos.
Kaptam még 2hetet...
Jó egészséget mindenkinek!
2-3 hétig sokat javultak!
Sokféle kábelt próbáltam többféle rendszerben,az én ízlésem alapján nem találtam jobbat!
(Az AN legdrágább ezüst kábelei is tetszettek,de nálam az AQ Sky hasonló karakterrel mindenben egy kicsit jobb volt,az AQ Well Signature pedig még a Sky-nál is jelentősen jobb!)
Sok örömet kívánok a kábeledhez!
Üdv. Gyuri![]()
Az veletlenul nem ugy van hogy minden AQ kabeled KLON? Mert te soha nem adnal annyi penzt az eredetiert es amugy is ugyan abban a gyarban keszul csak a 4. muszakban minden harmadik het csutortoken.
A Well pedig tovabbra sem steak jellemzo, hanem helyesen WEL Signature.
Értem a rosszindulatú iróniát,a helyzet viszont az,hogy bármennyire is rossz a kereskedőknek a tény,hogy az AQ klónok megegyeznek a méregdrága eredetivel!
(Senki,mégegyszer mondom senki nem vállalta a vaktesztet ennek cáfolatára!!!)
Természetesen bármennyi pénzem volna(nincs) akkor sem dobnék ki egy vagyont pusztán sznobizmusból semmire,inkább a rászorulóknak adom!
Tehát valóban minden kábelem klón,a kapott hangot bárki meghallgathatja nálam!
(Egyébként mintha Te is kereskedő lennél.Ha tévednék,elnézést!
Üdv. Gyuri

Nekem minden kábelem (kivéve a hálózatik) ezüst Audioquest, mindegyiket újonnan vettem.cécó írta: ↑2021.10.29., pén. 11:51Köszönöm Uraim!
Valószínűleg a hosszú évek alatt túlságosan hozzászoktam az ezüst bevonatú rézötvözethez,mert az tény,hogy a felbontása és a hangszín egyensúlya valami káprázatos.
Kaptam még 2hetet...
2-3 hétig sokat javultak!
Sokféle kábelt próbáltam többféle rendszerben,az én ízlésem alapján nem találtam jobbat!
(Az AN legdrágább ezüst kábelei is tetszettek,de nálam az AQ Sky hasonló karakterrel mindenben egy kicsit jobb volt,az AQ Well Signature pedig még a Sky-nál is jelentősen jobb!)
Sok örömet kívánok a kábeledhez!
Üdv. Gyuri

Mond ki nyugodtan hogy fáraszt,és nem a te világod ez a hangzás.cécó írta: ↑2021.10.29., pén. 11:51Köszönöm Uraim!
Kaptam még 2hetet...

Minden drót jó valahová,de ez nem az lesz amit keresel,nekem ez jön le.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 102
Köszönöm Uraim!
Kaptam még 2hetet...
Kaptam még 2hetet...
HydraSound tápellátás - Furutech e TP60E NCF - HiDiamond D3 - Naim CD5x - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2 - Naim Naca5 - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.
Az érzékelésed fog jobbára változni, ha sokáig hallgatod, megszokod. Ha elsőre vakarózol tőle, ne bíbelődj vele. Sztem. Főleg, ha használtan/bejáratottan vetted.
.
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Jó kábel, szerintem nem sokat fog változni a hangja, én legalább is azt vettem észre, és az a jó benne. A rendszered hangja változhat de a kábel a valóságot tükrözi. Ha oda figyelsz rá akkor az apróbb részletek is előbújnak, ha sokat hallgatod. Sok sikert hozzá, az egyik kedvenc kábelem.

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 102
Sziasztok! 
Életemben először használok teljesen új rca-t.
Az lenne a kérdésem mennyit fog,fog-e finomodni a hangja,esetleg milyen irányba?
Ezüst kábel,konkrétan az Audioquest Niagara.
Köszönöm a segítséget!
Életemben először használok teljesen új rca-t.
Az lenne a kérdésem mennyit fog,fog-e finomodni a hangja,esetleg milyen irányba?
Ezüst kábel,konkrétan az Audioquest Niagara.
Köszönöm a segítséget!

HydraSound tápellátás - Furutech e TP60E NCF - HiDiamond D3 - Naim CD5x - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2 - Naim Naca5 - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.