Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3311

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

szj4 írta:
2021.11.04., csüt. 08:31
Alex_Aston írta:
2021.11.04., csüt. 08:24
szj4 írta:
2021.11.04., csüt. 07:16

Az első benyomások jók. A Lindemann jött a Teac ment is :D
Nekem is tökéletes ez az eszköz.
Tápot én is szívesen kipróbálnék, de venni nem veszek vakon 20-30-40e-ért. Hol lehet vajon ilyet kölcsön kapni? gondolkodik.gif

Hangerő funkció az új modellben van csak, nem?
Én is azt hittem, de van ebben is hangerő az appban. Aktív hangfalakat úgy hajtottam meg. Teljesen jól funkcionált. Bár valami miatt csak a Gizmo-ban lehet a mobiltelefon hangerő gombjával állítani. A saját apban csak csuszka van.
Jaaa. Az a sw-es minden app esetén van, nem?
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

szj4 írta:
2021.11.04., csüt. 07:16

Az első benyomások jók. A Lindemann jött a Teac ment is :D
Nekem is tökéletes ez az eszköz.
Tápot én is szívesen kipróbálnék, de venni nem veszek vakon 20-30-40e-ért. Hol lehet vajon ilyet kölcsön kapni? gondolkodik.gif

Hangerő funkció az új modellben van csak, nem?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

szj4 írta:
2021.11.01., hétf. 17:08

Valószínűleg mindig mindennél van egy picit jobb. Egyelőre reménykedem, hogy a rendszerbe beleillik majd.
Gratula a vashoz. Milyenek az első benyomások?

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

alto írta:
2021.11.01., hétf. 09:58
vazze írta:
2021.11.01., hétf. 09:05
Alex_Aston írta:
2021.11.01., hétf. 06:51

Nekem csak pár napja van meg, de a gyári APP nagyon jól működik, logikus a felépítése.
Akadozás alatt mit értesz?
Nekem 2 napja volt az, hogy minden működött, csak nem akart zenét elindítani (15-20 percig tartott kb.), egyedül a rádiót.
Egy régebbi ilyen eszköz tulaja írta nekem, hogy évente 1-2 alkommal fordul elő ilyen vele. Ha tényleg ennyi, az szerintem bőven belefér.

Köszönöm a választ!
Korábban jártam úgy Lumin D1-el ,hogy a gyári applikáció gyakorlatilag használhatatlan. Lassú,akadozik,akárhányszor el akarsz indítani zenét a saját merevlemezről akkor minden egyes alkalommal újra olvassa az egészet.
D2 is kb ugyanez sajnos. Roon-al mindkettő hibátlan és gyors. Auralic Aries és Altair gyári app viszont tök jól működik.
Olyan gépet keresek aminek a gyári alkalmazása is jól működik.
Érdekes, én pont a fordítottját tapasztaltam. A Lumin app-ja stabil, gyors, jól használható, míg a Lightning DS nehézkes, logikátlan, időnként instabil. NAS-ról használom, nem külső merevlemezzel. Persze a Roon egy másik dimenzió, mindkét gép esetén. Mindkét márkát forgalmazom, mielőtt elfogultság merülne fel.
Az Aries nálam wifin keresztül és a vinyót (amin a saját cd-im vannak
elmentve) közvetlenül rákötve folyton megszakadt ( no divice ), már az ablakon akartam kivágni... :smile25:
Mióta kábelen van és a vinyó a routerre van kötve nagyon jó.

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

mishow írta:
2021.10.28., csüt. 08:09
csabi71 írta:
2021.10.27., szer. 18:47
Kifejezetten Tidal-hoz keresek egy streamer futóművet, dac és analóg kimenetek nélkül. Az Ieast 20-30 jó választás lehet?
Igen, ebben a kategóriában - ahogy korábban írtam - jó ár/érték arányú vételnek tartom. Közben ZolaBA kicserélte a korábbi hibásat, épp most írt róla egy korrekt postot, azt érdemes elolvasni.
Az M20 a Rufusznál még mindig 25eFt, az jó vétel. Ha dac-kal akarod használni, figyelj rá, hogy csak optikai digit kimenet van rajta (egyébként van rajta analóg kimenet is, egy sztereó 3,5 jack). Wifin csak 2,4G, kábelen persze mindegy. Az M30-hoz kapsz pluszban távot, és USB bemenetet. Ezt leszámítva ugyanaz a két készülék.
Köszönöm az ajánlást már használom is. Kellemes csalódás, meglepően jól szól. Nyilván a mögötte lévő dac sokat segít ezen de rég vettem ilyen jó ár/érték arányú készüléket :tutiok:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

vazze írta:
2021.10.31., vas. 22:41
Lehet volt már téma és csak elsiklottam felette…
A Lindemann gyári applikációja mennyire stabil?
Limetree Bridge II vásárlásán töröm a fejem.
Nem akadozik vagy hasonló?
A Lindemann Musicbook Source alkalmazása nagyon jó, semmi bajom vele. Az NT-503 appja viszont tragikus. Az Onkyo alkalmazásával használtam azzal jó volt...
A gondolkodás nem megerőltető...

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1407

Hozzászólás Szerző: vazze »

alto írta:
2021.11.01., hétf. 09:58
vazze írta:
Alex_Aston írta:

Nekem csak pár napja van meg, de a gyári APP nagyon jól működik, logikus a felépítése.
Nekem 2 napja volt az, hogy minden működött, csak nem akart zenét elindítani (15-20 percig tartott kb.), egyedül a rádiót.
Egy régebbi ilyen eszköz tulaja írta nekem, hogy évente 1-2 alkommal fordul elő ilyen vele. Ha tényleg ennyi, az szerintem bőven belefér.

Köszönöm a választ!
Korábban jártam úgy Lumin D1-el ,hogy a gyári applikáció gyakorlatilag használhatatlan. Lassú,akadozik,akárhányszor el akarsz indítani zenét a saját merevlemezről akkor minden egyes alkalommal újra olvassa az egészet.
D2 is kb ugyanez sajnos. Roon-al mindkettő hibátlan és gyors. Auralic Aries és Altair gyári app viszont tök jól működik.
Érdekes, én pont a fordítottját tapasztaltam. A Lumin app-ja stabil, gyors, jól használható, míg a Lightning DS nehézkes, logikátlan, időnként instabil. NAS-ról használom, nem külső merevlemezzel. Persze a Roon egy másik dimenzió, mindkét gép esetén. Mindkét márkát forgalmazom, mielőtt elfogultság merülne fel.

Nálam mindkét esetben a merevlemez közvetlenül volt az eszközre kötve usb-n.
NAS-om régóta nincs.
Roon stabilan működik és gyors habár nekem az 1.7 jobban tetszett és átláthatóbb ,egyszerűbb volt mint a mostani 1.8.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3176
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

vazze írta:
Alex_Aston írta:
vazze írta:

Köszönöm a választ!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:

Ez olyan. És mivel gyárilag Deezer kompatibilis, PC-n is lehet gyorsan, könnyen szerkeszteni a listákat, amit utána már csak la kell játszani a telefonos/tabletes appal.
De a saját app is jól működik, és könnyű a listákat szerkeszteni vele.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
vazze írta:

Köszönöm a választ!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

szj4 írta:
2021.11.01., hétf. 06:36
Egyedül amitől tartok, hogy minden teszt írja, hogy egy picit kevés a mélytartománya.
Kétlem, hogy minden beszámolóban ezt írnák. Pl. én sem írtam.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

szj4 írta:
2021.11.01., hétf. 06:36

Köszönöm a felajánlást, de pár napon belül elvileg megkapom a készüléket, így saját környezetben megfülelem. Ha jól sejtem bármilyen komolyabb lineáris táppal használható, és talán profitál is majd a hangból. Egyedül amitől tartok, hogy minden teszt írja, hogy egy picit kevés a mélytartománya. Persze ez is viszonyítás kérdése lehet. Amire nagyon kíváncsi leszek az a térképzés amit kimagaslóan jónak írnak.
Én ugye mély fanatikus vagyok :D , de nem tapasztaltam, hogy kevés lenne. Netes tesztek szerint egy nagyobb táp dob a hangján, leginkább a mélyeken.
Ha valaki ad kölcsön ilyen tápot, szívesen össze hasonlítanám, mert most nem tudom elképzelni, mivel tudna úgy többet.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2021.11.01., hétf. 06:56-kor.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2021.10.31., vas. 22:21
Mondanam hogy fontos lenne hogy elso olvasatra ne legyenek felreertheto megfogalmazasok...
Igazad van.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4081

Hozzászólás Szerző: juliush »

Tényleg felesleges ezen a témán rugózni, végül is ahogy említettétek, a gyártók egyértelműen fogalmaznak e kérdésben, mint például az alábbi:
https://www.audioquest.com/dacs/dragonfly/faqs
Íme egy eszköz, amely valójában egy hordozható, specializált számítógépes periféria, eredetileg olyan hétköznapi perifériák illesztéséhez kidolgozott interfésszel, mint nyomtatók vagy háttértárolók. Hogy zenei célokra egyáltalán használhatóvá váljon, speciális vevőt kellett beleépíteni egyedi logikával. És mindenki DAC-nak nevezi, a gyártó és a vásárló.
És akkor ott van a Lindemann Network, ami egy specializált számítógépes hálózati eszköz, eredetileg különböző számítástechnikai hálózati eszközök illesztéséhez kidolgozott interfésszel. Hogy zenei célokra használhatóvá váljon (a hálózaton csücsülő egyéb zenei tartalom kiszolgálók számára kliensként, rendererként funkcionálhasson), speciális vevőt kellett kidolgozni egyedi logikával. De ez nem tekinthető DAC-nak.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2021.10.30., szomb. 22:54
Akkor csak siman megkerdezem hogy te hogyan definialnad 2021-ben hogy mi a "DAC"?
Továbbra sem értem igazán, mi értelme van ennek a szőrözésnek. DAC alatt szerintem a hifisták túlnyomó többsége, meg a gyártók és kereskedők is olyan asztali készüléket értenek, ami fő, vagy egyetlen funkcióként D/A konverziót végez, e célból van néhány digitális audio (SPDIF, USB, AES/EBU, I2S) bemenete és minimum egy analóg kimenete. Attól, hogy egy készülékben történik D/A konverzió, még nem nevezném DAC-nak. Vagy ha ez az új szabály, akkor DAC-nak kell hívnunk mostantól a TV készülékeket, SetTopBox-okat, okostelefonokat, táblagépeket, DVD/BR/CD lejátszókat, hangkártyákat, játékkonzolokat, de még sok aktív hangsugárzót is. Gyanítom ez elég komoly zavart keltene a piacon.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

szj4 írta:
2021.10.31., vas. 16:15

Picit azért szkeptikus vagyok a limetree-vel kapcsolatban, de úgy néz ki talán szerencsém lesz, és tudok egyet vásárolni. Akkor majd kiderül :)
Milyen tápot használsz hozzá? Gyárija nekem elég gagyinak tűnik.
Ne legyél szerintem szkeptikus, hatalmas hang lakozik benne (persze mihez képest). Ha segítség, nálam meg tudod hallgatni. Gyári táp van hozzá, nem érzem kevésnek. Hozzá való erősebb táp meg ha minden igaz elég ritkán fellelhető.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2021.10.30., szomb. 23:00
Aszpirin írta:
2021.10.30., szomb. 22:41
...el kell(ene) fogadni, hogy a technikai részletekhez laikus hifi-közönség számára nem minden készülék DAC ... Technikailag a határok elmosódnak, és inkább a felhasználási módok határozzák meg a nevüket.
Végre értem...akkor az egy Lindemann "Network". Köszi hogy elmagyaráztátok! leborulok.gif
Nem, az egyértelműen egy citromfa.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.10.30., szomb. 22:41
...el kell(ene) fogadni, hogy a technikai részletekhez laikus hifi-közönség számára nem minden készülék DAC ... Technikailag a határok elmosódnak, és inkább a felhasználási módok határozzák meg a nevüket.
Végre értem...akkor az egy Lindemann "Network". Köszi hogy elmagyaráztátok! leborulok.gif
Gyula 

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

robi20064 írta:
2021.10.30., szomb. 21:37
Legalabb Juliush ertette a lenyeget.

Az sehol sincs meghatarozva hogy egy DAC mitol is DAC, azon kivul hogy digitalis jelet alakit at analogga. Nincs kikotve hogy spdif, toslink vagy USB audio bemenet szukseges lenne barmihez is. Jelen esetben a digitalis bemenet az RJ45. Amikor Tidalt vagy Deezert hallgatsz rajta, akkor pont hogy D/A konverterkent hasznalod.
Nem csak Juliush értette a lényeget, de el kell(ene) fogadni, hogy a technikai részletekhez laikus hifi-közönség számára nem minden készülék DAC (vagy “rendelkezik DAC” funkciökkal), ami beépített DAC chipet tartalmaz, és nem minden készülék “digitális forráskészülék”, amely digitális “anyagot” játszik. Lehet ezen vitatkozni, de ha még a gyártója sem nevezi DAC-funkciót ellátó kédzüléknek a Limetree-t, akkor lehet, hogy nincs értelme, még akkor sem, ha az RJ45 (Ethernet-) csatlakozót fogadó bemenet természetesen valójában egy digitális bemenet.

Csak egy analógia: technikailag nevezhetnénk minden készüléket, amely a Neumann-elvekre épül (kettes számrendszert használ az adatok ábrázolására, utasításkészlettel rendelkező központi feldolgozó egységgel, memóríával rendelkezik, és a memóriában digitális formában tárolt speciális adatokat parancsokként értelmező programot hajt végre, stb), számítógépnek. De akkor ma már egy bluray-lejátszőt, egy streamert, egy okostévét, egy okostelefont, egy modemet, egy NAS-t, stb és kicsit távolabb menve akár még egy mai PLC-t, frekvenciaváltót, hajtásvezérlőt, stb sőt még egy modern mosógépet meg kismillió egyebet is számítógépnek kellene nevezni, mert szigorúan a számítógép definíciója alapján tényleg azok: specializált számítógépek. Mégsem nevezzük őket annak. Na valami hadonló a helyzet azzal is, hogy mit neveznek a hifiben készülék-szinten DAC-nak. Technikailag a határok elmosódnak, és inkább a felhasználási módok határozzák meg a nevüket (utólagos pontosítás, mert ez a megfogalmazás okot adott a félreértelmezésre: nem a termékek neveit, hanem a készüléktípus-megnevezéseket, amihez azok tartoznak - na remélem így már nem lesznek kiforgatva a szavaim)

Ebben most fapaci véleményét osztom. Ez a vita pedig tényleg parttalan és marginális szőrszálhasogatás, pedig talán elhiszed nekem, hogy igen, tudom mit mondtok (Te és juliush).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

juliush írta:
2021.10.30., szomb. 20:25
fapaci írta:
2021.10.30., szomb. 19:54
A Lindemann Limetree Network D/A konverterként nem használható, mivel nincs digitális audio bemenete.

gondolkodik.gif
Valójában van digitális bemenete...
Nem oktalanul ügyeltem a fogalmazásomra és írtam digitális audio bemenetet. :D

Engedelmetekkel nyúlcipőt húzok és kiszállok ebből a szőrözésből.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.10.30., szomb. 19:54
A Lindemann Limetree Network D/A konverterként nem használható, mivel nincs digitális audio bemenete.

gondolkodik.gif
Valójában van digitális bemenete, bár annak egyetlen, speciális fajtája, van némi intelligencia a különböző hálózati források/kiszolgálók számára történő kliens/végpont/"renderer" funkció betöltéséhez és van beépített D/A átalakítója, amivel előállítja a kimenő analóg jelét.
Nem véletlenül nevezik sokan ezt az eszköz kategóriát "Network Attached DAC"-nak, vagy "streamer"-nek.
Gyula 

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Szíves figyelmetekbe ajánlom Lázár Ervin "A nyúl mint tolmács" című meséjét. Tidal-on is rajta van, de sajnos nem MQA... :D
Ha valaki komolyabban belemélyedne a témába: TÓTHNÉ SZŰCS ÉVA A kommunikációs tényezők számbavétele
Lázár Ervin: A nyúl mint tolmács című meséjében http://acta.bibl.u-szeged.hu/27803/1/mo ... 89-091.pdf

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2021.10.30., szomb. 14:02
Eloszor falo irta hogy DAC-kent es digitalis forraskent nem hasznalhato. Mar ez sem allta meg a helyet.
Az elmúlt napokban többek között a Lindemann Limetree Network hálózati lejátszó volt itt téma, Alex egy ilyen készüléket szerzett be. Hozzászólásomban én is erről a készülékről írtam, de igazad van, a típusmegjelölés nem volt precíz részemről.

A Lindemann Limetree Network D/A konverterként nem használható, mivel nincs digitális audio bemenete. Természetesen van benne DAC, így képes analóg jelet kiadni. Mást nem tud, digitális kimenete nincs, így digitális jelforrásként sem használható. Lehet, hogy ezeket a fogalmakat Te másként értelmezed, én így.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”