Hat nemtudom, nekem is van pl egy Harman Kardon kör alakú, egészen nagy bluetoothos izém, aminek egyébként “tök durva mélye van”, viszont nagyonmessze nem alkalmas rendes zenehallgatásra. A kedvenc drum&bass és techno műveimet persze elég jól közvetíti a kertben bográcsozás közben, hiszen azok szinte 100%-ban a ritmusról, talán a törzsi összejöveteleket idéző flow-ról szólnak, megtűzdelve érdekes hangeffektekkel. Van benne egy relatíve nagy akkumlátor, amiről pár órát üzemel. Azon töprengtem, hogy ha nem egy kb. 82dB érzékenységű mélysugárzó lenne benne, hanem valami finom, érzékeny szélesávú, akkor persze nem lenne olyan “tök durva mélye”, viszont cserébe talán hallgatható lenne rajta kifinomultabb zene is, és talán nem 4óráig, hanem 4hétig működhetne 1 feltöltéssel.diagnet írta: ↑2021.10.31., vas. 23:35Az utóbbi 10 évben rendesen felzárkózott a hangsugárzó fejlesztés/gyártás, csak épp a célközönség nem vett róla tudomást. Sokuk látóköre továbbra is csak az éjjeliszekrényekbe csavarozott papírtölcsérekig, vagy az iparművészeti alkotásnak indult asztalos munkákig terjed.zoli73 írta: ↑2021.10.31., vas. 22:11
Éz mi a helyzet a hangsugárzás terén? A dinamikus hangszóró már jó idelye velünk van, valami forradalmi innovázió nincs a láthatáron? Ahogy én tudom, egy zene reprodukáló lánc leginkább kompromisszumos eleme a hangsugárzó, és mégsem ennek "felzárkóztatására" fordítják a legnagyobb figyelmet a fejlesztők.
Fejlesztések és valós eredmények nélkül nem lett volna értelme bevezetni a hi-res audiót. Nem lennének soundbarok, boomboxok, focilabda méterű 1000W-os szatellit rendszerek. Az itt nemrég emlegetett dolby atmos néhány verziója sem létezhetne.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy az emlitett soundbarok meg hasonlok tenyleg hihetetlenul tudnak szolni, de nem feltetlenul a minosegi zenehallgatas iranyaba mutatnak.