Érdekes, én pont a fordítottját tapasztaltam. A Lumin app-ja stabil, gyors, jól használható, míg a Lightning DS nehézkes, logikátlan, időnként instabil. NAS-ról használom, nem külső merevlemezzel. Persze a Roon egy másik dimenzió, mindkét gép esetén. Mindkét márkát forgalmazom, mielőtt elfogultság merülne fel.vazze írta: ↑2021.11.01., hétf. 09:05Alex_Aston írta: ↑2021.11.01., hétf. 06:51Nekem csak pár napja van meg, de a gyári APP nagyon jól működik, logikus a felépítése.
Akadozás alatt mit értesz?
Nekem 2 napja volt az, hogy minden működött, csak nem akart zenét elindítani (15-20 percig tartott kb.), egyedül a rádiót.
Egy régebbi ilyen eszköz tulaja írta nekem, hogy évente 1-2 alkommal fordul elő ilyen vele. Ha tényleg ennyi, az szerintem bőven belefér.
Köszönöm a választ!
Korábban jártam úgy Lumin D1-el ,hogy a gyári applikáció gyakorlatilag használhatatlan. Lassú,akadozik,akárhányszor el akarsz indítani zenét a saját merevlemezről akkor minden egyes alkalommal újra olvassa az egészet.
D2 is kb ugyanez sajnos. Roon-al mindkettő hibátlan és gyors. Auralic Aries és Altair gyári app viszont tök jól működik.
Olyan gépet keresek aminek a gyári alkalmazása is jól működik.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
De a saját app is jól működik, és könnyű a listákat szerkeszteni vele.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3308
Ez olyan. És mivel gyárilag Deezer kompatibilis, PC-n is lehet gyorsan, könnyen szerkeszteni a listákat, amit utána már csak la kell játszani a telefonos/tabletes appal.
De a saját app is jól működik, és könnyű a listákat szerkeszteni vele.
Csak a Marantz! :-D
Alex_Aston írta: ↑2021.11.01., hétf. 06:51Nekem csak pár napja van meg, de a gyári APP nagyon jól működik, logikus a felépítése.
Nekem 2 napja volt az, hogy minden működött, csak nem akart zenét elindítani (15-20 percig tartott kb.), egyedül a rádiót.
Egy régebbi ilyen eszköz tulaja írta nekem, hogy évente 1-2 alkommal fordul elő ilyen vele. Ha tényleg ennyi, az szerintem bőven belefér.
Köszönöm a választ!
Korábban jártam úgy Lumin D1-el ,hogy a gyári applikáció gyakorlatilag használhatatlan. Lassú,akadozik,akárhányszor el akarsz indítani zenét a saját merevlemezről akkor minden egyes alkalommal újra olvassa az egészet.
D2 is kb ugyanez sajnos. Roon-al mindkettő hibátlan és gyors. Auralic Aries és Altair gyári app viszont tök jól működik.
Olyan gépet keresek aminek a gyári alkalmazása is jól működik.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Kétlem, hogy minden beszámolóban ezt írnák. Pl. én sem írtam.
, de nem tapasztaltam, hogy kevés lenne. Netes tesztek szerint egy nagyobb táp dob a hangján, leginkább a mélyeken.
Ha valaki ad kölcsön ilyen tápot, szívesen össze hasonlítanám, mert most nem tudom elképzelni, mivel tudna úgy többet.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Én ugye mély fanatikus vagyokszj4 írta: ↑2021.11.01., hétf. 06:36
Köszönöm a felajánlást, de pár napon belül elvileg megkapom a készüléket, így saját környezetben megfülelem. Ha jól sejtem bármilyen komolyabb lineáris táppal használható, és talán profitál is majd a hangból. Egyedül amitől tartok, hogy minden teszt írja, hogy egy picit kevés a mélytartománya. Persze ez is viszonyítás kérdése lehet. Amire nagyon kíváncsi leszek az a térképzés amit kimagaslóan jónak írnak.

Ha valaki ad kölcsön ilyen tápot, szívesen össze hasonlítanám, mert most nem tudom elképzelni, mivel tudna úgy többet.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Nekem csak pár napja van meg, de a gyári APP nagyon jól működik, logikus a felépítése.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2021.11.01., hétf. 06:56-kor.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Igazad van.
Lehet volt már téma és csak elsiklottam felette…
A Lindemann gyári applikációja mennyire stabil?
Limetree Bridge II vásárlásán töröm a fejem.
Nem akadozik vagy hasonló?
A Lindemann gyári applikációja mennyire stabil?
Limetree Bridge II vásárlásán töröm a fejem.
Nem akadozik vagy hasonló?
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Tényleg felesleges ezen a témán rugózni, végül is ahogy említettétek, a gyártók egyértelműen fogalmaznak e kérdésben, mint például az alábbi:
https://www.audioquest.com/dacs/dragonfly/faqs
Íme egy eszköz, amely valójában egy hordozható, specializált számítógépes periféria, eredetileg olyan hétköznapi perifériák illesztéséhez kidolgozott interfésszel, mint nyomtatók vagy háttértárolók. Hogy zenei célokra egyáltalán használhatóvá váljon, speciális vevőt kellett beleépíteni egyedi logikával. És mindenki DAC-nak nevezi, a gyártó és a vásárló.
És akkor ott van a Lindemann Network, ami egy specializált számítógépes hálózati eszköz, eredetileg különböző számítástechnikai hálózati eszközök illesztéséhez kidolgozott interfésszel. Hogy zenei célokra használhatóvá váljon (a hálózaton csücsülő egyéb zenei tartalom kiszolgálók számára kliensként, rendererként funkcionálhasson), speciális vevőt kellett kidolgozni egyedi logikával. De ez nem tekinthető DAC-nak.
https://www.audioquest.com/dacs/dragonfly/faqs
Íme egy eszköz, amely valójában egy hordozható, specializált számítógépes periféria, eredetileg olyan hétköznapi perifériák illesztéséhez kidolgozott interfésszel, mint nyomtatók vagy háttértárolók. Hogy zenei célokra egyáltalán használhatóvá váljon, speciális vevőt kellett beleépíteni egyedi logikával. És mindenki DAC-nak nevezi, a gyártó és a vásárló.
És akkor ott van a Lindemann Network, ami egy specializált számítógépes hálózati eszköz, eredetileg különböző számítástechnikai hálózati eszközök illesztéséhez kidolgozott interfésszel. Hogy zenei célokra használhatóvá váljon (a hálózaton csücsülő egyéb zenei tartalom kiszolgálók számára kliensként, rendererként funkcionálhasson), speciális vevőt kellett kidolgozni egyedi logikával. De ez nem tekinthető DAC-nak.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Továbbra sem értem igazán, mi értelme van ennek a szőrözésnek. DAC alatt szerintem a hifisták túlnyomó többsége, meg a gyártók és kereskedők is olyan asztali készüléket értenek, ami fő, vagy egyetlen funkcióként D/A konverziót végez, e célból van néhány digitális audio (SPDIF, USB, AES/EBU, I2S) bemenete és minimum egy analóg kimenete. Attól, hogy egy készülékben történik D/A konverzió, még nem nevezném DAC-nak. Vagy ha ez az új szabály, akkor DAC-nak kell hívnunk mostantól a TV készülékeket, SetTopBox-okat, okostelefonokat, táblagépeket, DVD/BR/CD lejátszókat, hangkártyákat, játékkonzolokat, de még sok aktív hangsugárzót is. Gyanítom ez elég komoly zavart keltene a piacon.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ne legyél szerintem szkeptikus, hatalmas hang lakozik benne (persze mihez képest). Ha segítség, nálam meg tudod hallgatni. Gyári táp van hozzá, nem érzem kevésnek. Hozzá való erősebb táp meg ha minden igaz elég ritkán fellelhető.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
Nem, az egyértelműen egy citromfa.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Végre értem...akkor az egy Lindemann "Network". Köszi hogy elmagyaráztátok!

Gyula
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Nem csak Juliush értette a lényeget, de el kell(ene) fogadni, hogy a technikai részletekhez laikus hifi-közönség számára nem minden készülék DAC (vagy “rendelkezik DAC” funkciökkal), ami beépített DAC chipet tartalmaz, és nem minden készülék “digitális forráskészülék”, amely digitális “anyagot” játszik. Lehet ezen vitatkozni, de ha még a gyártója sem nevezi DAC-funkciót ellátó kédzüléknek a Limetree-t, akkor lehet, hogy nincs értelme, még akkor sem, ha az RJ45 (Ethernet-) csatlakozót fogadó bemenet természetesen valójában egy digitális bemenet.robi20064 írta: ↑2021.10.30., szomb. 21:37Legalabb Juliush ertette a lenyeget.
Az sehol sincs meghatarozva hogy egy DAC mitol is DAC, azon kivul hogy digitalis jelet alakit at analogga. Nincs kikotve hogy spdif, toslink vagy USB audio bemenet szukseges lenne barmihez is. Jelen esetben a digitalis bemenet az RJ45. Amikor Tidalt vagy Deezert hallgatsz rajta, akkor pont hogy D/A konverterkent hasznalod.
Csak egy analógia: technikailag nevezhetnénk minden készüléket, amely a Neumann-elvekre épül (kettes számrendszert használ az adatok ábrázolására, utasításkészlettel rendelkező központi feldolgozó egységgel, memóríával rendelkezik, és a memóriában digitális formában tárolt speciális adatokat parancsokként értelmező programot hajt végre, stb), számítógépnek. De akkor ma már egy bluray-lejátszőt, egy streamert, egy okostévét, egy okostelefont, egy modemet, egy NAS-t, stb és kicsit távolabb menve akár még egy mai PLC-t, frekvenciaváltót, hajtásvezérlőt, stb sőt még egy modern mosógépet meg kismillió egyebet is számítógépnek kellene nevezni, mert szigorúan a számítógép definíciója alapján tényleg azok: specializált számítógépek. Mégsem nevezzük őket annak. Na valami hadonló a helyzet azzal is, hogy mit neveznek a hifiben készülék-szinten DAC-nak. Technikailag a határok elmosódnak, és inkább a felhasználási módok határozzák meg a nevüket (utólagos pontosítás, mert ez a megfogalmazás okot adott a félreértelmezésre: nem a termékek neveit, hanem a készüléktípus-megnevezéseket, amihez azok tartoznak - na remélem így már nem lesznek kiforgatva a szavaim)
Ebben most fapaci véleményét osztom. Ez a vita pedig tényleg parttalan és marginális szőrszálhasogatás, pedig talán elhiszed nekem, hogy igen, tudom mit mondtok (Te és juliush).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Nem oktalanul ügyeltem a fogalmazásomra és írtam digitális audio bemenetet.

Engedelmetekkel nyúlcipőt húzok és kiszállok ebből a szőrözésből.

Valójában van digitális bemenete, bár annak egyetlen, speciális fajtája, van némi intelligencia a különböző hálózati források/kiszolgálók számára történő kliens/végpont/"renderer" funkció betöltéséhez és van beépített D/A átalakítója, amivel előállítja a kimenő analóg jelét.
Nem véletlenül nevezik sokan ezt az eszköz kategóriát "Network Attached DAC"-nak, vagy "streamer"-nek.
Gyula
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 420
Szíves figyelmetekbe ajánlom Lázár Ervin "A nyúl mint tolmács" című meséjét. Tidal-on is rajta van, de sajnos nem MQA...
Ha valaki komolyabban belemélyedne a témába: TÓTHNÉ SZŰCS ÉVA A kommunikációs tényezők számbavétele
Lázár Ervin: A nyúl mint tolmács című meséjében http://acta.bibl.u-szeged.hu/27803/1/mo ... 89-091.pdf

Ha valaki komolyabban belemélyedne a témába: TÓTHNÉ SZŰCS ÉVA A kommunikációs tényezők számbavétele
Lázár Ervin: A nyúl mint tolmács című meséjében http://acta.bibl.u-szeged.hu/27803/1/mo ... 89-091.pdf
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Az elmúlt napokban többek között a Lindemann Limetree Network hálózati lejátszó volt itt téma, Alex egy ilyen készüléket szerzett be. Hozzászólásomban én is erről a készülékről írtam, de igazad van, a típusmegjelölés nem volt precíz részemről.
A Lindemann Limetree Network D/A konverterként nem használható, mivel nincs digitális audio bemenete. Természetesen van benne DAC, így képes analóg jelet kiadni. Mást nem tud, digitális kimenete nincs, így digitális jelforrásként sem használható. Lehet, hogy ezeket a fogalmakat Te másként értelmezed, én így.
Köszi az infót.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Hogy a klasszikust idézzem, én ehhez kérem nem vagyok elég képzett ideológiailag.Aszpirin írta: ↑2021.10.30., szomb. 14:28
Nem véletlenül írtam "USB Audio"-t és nem csak egyszerűen "USB"-t. Az USB A bemenet, ami a LimeTree-n van, alighanem az USB Mass Storage specifikációnak megfelelő eszközöket tudja fogadni (ld. MSC készülékosztály), és elég "erős" tápot is ad (ami azt jelenti, hogy nem csak CD-meghajtót, hanem USB csatlakozású külső merevlemezt, SSD-t, ill. memory sticket is rá lehet dugni). Ez nem ugyanaz, mint az USB Audio specifikáció, ami nagyon pongyolán fogalmazva "külső hangkártya"-csatlakozást tesz lehetővé (ld. UAC készülékosztály). Ha lenne ilyen a LimeTree Network-ön, az biztosítana neki olyan funkciót és működésmódot is, amit az "USB DAC" megnevezésű kütyük tudnak. Jó nagy kavar van a fejekben ezen a téren, mert a többségnek nem nyilvánvaló a különbség szerintem, ezért is használnak általában USB-B (vagy apróbb készülékeknél "mini USB-B", esetleg "micro USB-B") bemeneteket az USB Audio-hoz (a "fogadóoldalon").

Köszi az infót.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Nem véletlenül írtam "USB Audio"-t és nem csak egyszerűen "USB"-t. Az USB A bemenet, ami a LimeTree-n van, alighanem az USB Mass Storage specifikációnak megfelelő eszközöket tudja fogadni (ld. MSC készülékosztály), és elég "erős" tápot is ad (ami azt jelenti, hogy nem csak CD-meghajtót, hanem USB csatlakozású külső merevlemezt, SSD-t, ill. memory sticket is rá lehet dugni). Ez nem ugyanaz, mint az USB Audio specifikáció, ami nagyon pongyolán fogalmazva "külső hangkártya"-csatlakozást tesz lehetővé (ld. UAC készülékosztály). Ha lenne ilyen a LimeTree Network-ön, az biztosítana neki olyan funkciót és működésmódot is, amit az "USB DAC" megnevezésű kütyük tudnak. Jó nagy kavar van a fejekben ezen a téren, mert a többségnek nem nyilvánvaló a különbség szerintem, ezért is használnak általában USB-B (vagy apróbb készülékeknél "mini USB-B", esetleg "micro USB-B") bemeneteket az USB Audio-hoz (a "fogadóoldalon").Alex_Aston írta: ↑2021.10.30., szomb. 14:11Pontosan.
Bár USB van. Rá lehet kötni USB CD olvasót, és akkor nem kell külön komplett lejátszó hozzá.
Erre írtam, hogy a network, ami nekem van, az nem ilyen, mert digitális kimenet nincs rajta. Ez szerintem nem értelmezés kérdése, mert látszik
DAC nyilván van benne, kulonben nem szólna
De USB-n kívül nem fogad semmit, csak hálózatot. Mondjuk valóban lehet, akkor a NAS is lehet neki forrás.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Te kérdezted, hogy DAC-ként és digitális forrásként melyik nem használható.robi20064 írta: ↑2021.10.30., szomb. 14:02Eloszor falo irta hogy DAC-kent es digitalis forraskent nem hasznalhato. Mar ez sem allta meg a helyet. Majd jott Alex hogy nincs benne DAC funkcio es digitalis kimenet. Ha ennyire mast gondolnak vagy mashogyan ertelmezik az emberek az "alapokat" meg az ilyen egzakt dolgoknal is, akkor ne is csodalkozzunk hogy nincs soha egyetertes az elvont vagy szubjektiv temaknal.
Erre írtam, hogy a network, ami nekem van, az nem ilyen, mert digitális kimenet nincs rajta. Ez szerintem nem értelmezés kérdése, mert látszik

DAC nyilván van benne, kulonben nem szólna

De USB-n kívül nem fogad semmit, csak hálózatot. Mondjuk valóban lehet, akkor a NAS is lehet neki forrás.
Bár USB van. Rá lehet kötni USB CD olvasót, és akkor nem kell külön komplett lejátszó hozzá.
Egyéb benemet valóban nincs. És nem is kell, mert akkor még drágább lenne. Akinek olyan kell, vegyen azt.
Egyébként helyreállt a lejátszás, nem tudom, mi okozhatta. Lehet az App szórakozott, bár telefon újraindítás után sem ment rögtön.
Csak kíváncsi voltam, volt e másnak is hasonló, esete.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Pontosan.
Egyéb benemet valóban nincs. És nem is kell, mert akkor még drágább lenne. Akinek olyan kell, vegyen azt.
Egyébként helyreállt a lejátszás, nem tudom, mi okozhatta. Lehet az App szórakozott, bár telefon újraindítás után sem ment rögtön.
Csak kíváncsi voltam, volt e másnak is hasonló, esete.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Alex alighanem arra gondolt, hogy "klasszikus" külső DAC-ként nem (igazán) használható, mert sem USB Audio, sem S/PDIF bemenetei nincsenek.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7573
Kezdődik...Alex_Aston írta: ↑2021.10.30., szomb. 09:12Mi lehet akkor a gond, ha egyik pillanatról a másikra nem játszik le az eszköz?
Minden működik, a keresés, válogatás, stb., csak amikor rábökök a kiválasztott zenére, nem történik semmi...![]()
Újra lett minden indítva.
Szerk.
A netes rádió megy, csak a Deezerben nem indít el semmit. Ergo eszköz akkor jó. Leállt a Deezer?

Deezer nem állt le.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Alex_Aston
- V.I.P.
Mi lehet akkor a gond, ha egyik pillanatról a másikra nem játszik le az eszköz?
Minden működik, a keresés, válogatás, stb., csak amikor rábökök a kiválasztott zenére, nem történik semmi...
Szerk.
A netes rádió megy, csak a Deezerben nem indít el semmit. Ergo eszköz akkor jó. Leállt a Deezer?
Minden működik, a keresés, válogatás, stb., csak amikor rábökök a kiválasztott zenére, nem történik semmi...

Szerk.