Ha már szóba került a Siltech, ők is nagy erőfeszítéseket tesznek a kábeleik eredetiségének ellenőrizhetősége érdekében.
Kifejlesztettek egy NFC Tag azonosítót és egy mobil applikációt, ami minden új gyártású kábelre helyezett NFC Tag érzékelésével egyértelműen beazonosítja a kábelt.
https://www.siltechcables.com/siltech-i ... c-tag-app/
Távolkeleti barátaink előszeretettel hamisították egy időben a Siltech kábeleket ( G3-as széria kábeleit) .
Vagy 17 éve én is belefutottam egy megszólalásig azonos LS180-as hangfalkábelbe. Minden stimmelt. Még az elemi szálak átmérője, darabszáma is egyezett. Csak a hangja csak nem volt olyan, mint egy Siltech. Majd metszetet készítve az elemi szálakról, azokat felcsiszolva mikroszkóp alatt kiderült, hogy nem ezüst a vezető szál, hanem ezüstözött réz. Nem volt rossz a hangja, de nem is volt olyan, mint kellett volna. Eladni ezután nem volt pofám, így megmaradt. Azóta is tápkábelként funkcionálnak kiválóan a Martin Logan Summit X-eimben. Majd évekre rá sikerült beszereznem egy gyári szerelt eredeti LS 250 GOLD-ot, ami ma kb. a CROWN széria szintjét képviseli, csak sokkal ritkább annál.
Akkor még nyomokban sem volt meg a lehetősége, hogy forgalmazzuk a Siltechet, de már akkor véglegesen elköteleztem magam a Siltech mellett. A lelkesedésem azóta is töretlen.