Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 583

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: andarson »

Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:02

Nem tudom, hogy számodra érdekes-e, de egyet biztosan tudok mondani: az egyik kedvenc együttesemnek, az After Crying-nak a Tidalon egyetlen albuma van fenn, az sem a kedvencem, a Deezeren pedig kb az összes.
most rögtön is ellenőrizheted...
Köszi Aszpirin, én is nagyon szeretem az After Cryingot (még idén megjelenik elvileg az Ecce Homo c. új albumuk!) és tényleg, ezen most meg is lepődtem, mert Deezeren 7 albumuk fent van, a Tidal-os 1-el szemben.

Amikor írtam, hogy nem hiszem hogy sok különbség van a Tidal és a Deezer közt a lemezek tekintetében akkor 3 szúrópróba szrű összehasonlító keresésen voltam túl, de nem találtam különbséget:
Elsőre egy nagyon populáris, de jó vocal jazz lemezt kerestem ami valamiért nincs fent Tidalon Cassandra Wilsontól az Another Country c. lemez, de Deezeren sincs ott (nyilván valami jogi kérdés miatt nem lehet ott ez a kiadvány, mert sok Cassandra Wilson lemez vant fent ugyanakkor mindkét platformon).

Aztán Vedres Csabára kerestem rá, aki épp a fent említett After Cryingnak volt a billentyűse amig a '90 évek közepe vége felé ki nem lépett és valamiért azt gondolom, hogy Csaba nem a technológiai vívmányokról híres, mindkét platformon ugyanaz a két lemez szerepelt.

Majd még egy lemezre rákerestem kiváncsiságból ami Tidalon nincs: The Amorpous Androgynous with Peter Hamill: We Persuade Ourselves We are Immortal c. lemez, de Deezeren sem találtam.

Szóval meglepett az After Crying (Tidal-on túl is van élet ;) )
... btw: hogy hallgatsz itthonról Quobuz-t? Ennek van valami trükkje, mert ha jól tudom magyarországról nem elérhető.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:40
Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:24
Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:15

Milyen árkategóriában is játszik az...? ;)
Amioyenben a hangfalaid :D
Igen, de az DAC nélkül, ha jól láttam... :o
Ez esetben kettőt is vennék :rolleyes:
Nem tudom, mit láttál, de a Lumin D2 850eFt számlával-garanciával, és abban DAC is van. Ugyanott, ahol a hangfalaidat is vetted (ennél drágábban, ha jól emlékszem). Szóval nem írtam hülyeséget…
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8966

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:38
Vinkler írta:
2021.10.26., kedd 21:23
Alex_Aston írta:

150k körül lehet venni egy Linn Sneaky-t. ;)
Bármikor kölcsönadom, kipróbálás céljából. És ez az abszolút belépő szint a Linn-nél. Nem is új, de legalább öreg, ellenben van support folyamatosan és a hang is vállalható, sőt!
Köszi!
Élek vele.
Ebbe DAC is van, ugye? Mert nekem komplett cucc jó csak.
Persze, sőt, még erősítő is. Nekem az hajtja a hálószobai rendszerem. Igazi All In cucc. ;peace;
Egyetlen hátránya, hogy kábeles net kell neki, bár az is áthidalható.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3316

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:24
Alex_Aston írta:
Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:06
:D :D :D

…vagy akár egy Lumint.
Igen, de az DAC nélkül, ha jól láttam... :o
Ez esetben kettőt is vennék :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2021.10.26., kedd 21:23
Alex_Aston írta:
Aszpirin írta:

…vagy akár egy Lumint.
Bármikor kölcsönadom, kipróbálás céljából. És ez az abszolút belépő szint a Linn-nél. Nem is új, de legalább öreg, ellenben van support folyamatosan és a hang is vállalható, sőt!
Köszi!
Élek vele.
Ebbe DAC is van, ugye? Mert nekem komplett cucc jó csak.

andarson
V.I.P.
V.I.P.

+1 a Sneaky-nek, nekem is volt, most az egyel nagyobb Majik van, minimális hangi különbség van, ha egyáltalán...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Linn: épp tegnap kelt el itt a fórumon egy Majik DS-I, amit 380ezerért hirdetett a gazdája. Az nagyon korrekt ár azért a cuccért, és igaz, hogy nem mai modell (kb 10 éves ha jól tudom), de pont mindent tud amit tudnia kell a mai, interneten streamelt zenéhez, hacsak nem ragaszkodsz az MQA nevű paradztvakításhoz (elnézést az MQA-kedvelőktől :smile53: ). Nem is tartott sokáig eladni, mindössze pár nap alatt elment…
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
Aszpirin írta:
:D :D :D
Vinkler írta:
2021.10.26., kedd 20:59
…És veszel egy Linn lejátszót és atom stabilan működik minden, mindezt igen jó minőségben teszi. :rolleyes:
…vagy akár egy Lumint.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Alex_Aston írta:
Aszpirin írta:
Vinkler írta:
…És veszel egy Linn lejátszót és atom stabilan működik minden, mindezt igen jó minőségben teszi. :rolleyes:
…vagy akár egy Lumint.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
2021.10.26., kedd 21:14
DE! Valamiért számomra nagyon kedves a Linn-ek megszólalása. Van a hangjukban valami, ami engem megvett. Ez szinte az összes Linn-re igaz, amit hallottam.
Azt hiszem, veszem, mire gondolsz, nekem is van egy Linn-em. Igaz elég öreg már, de nagyon jóhangú jószág…

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

vlaca írta:
2021.10.26., kedd 20:53

A frissitésekkel az a helyzet hogy muszáj kb. naprakész verziónak futni. Nem plusz funkciók miatt hanem azért hogy egyáltalán hallgatni tudjad. Többször volt már hogy megváltoztattak valamit a szolgáltatók(pl valami biztonsági protokoll frissítés), aztán amíg nem jött update a készülékre, elérni sem lehetett az előfizetett szolgáltatást. :napsut:
Aha, köszi.
Jól hangzik...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
Vinkler írta:
…vagy akár egy Lumint.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
Vinkler írta:
…vagy akár egy Lumint.
…Akár azt is.
DE! Valamiért számomra nagyon kedves a Linn-ek megszólalása. Van a hangjukban valami, ami engem megvett. Ez szinte az összes Linn-re igaz, amit hallottam. Ez van, amikor a kereslet és a kínálat találkozik, ráadásul nekem nagyon bejön az új Selekt dizájnja is.
Nálam ugye aktív hangsugárzók vannak így a rendszer nem lesz túl bonyolult. Linn-ATC. Ennyi. :rolleyes:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:02

Persze ilyenek, hogy Depeche Mode meg tsai, egyformán fenn lesznek mindegyiken, úgyhogy ez Alexnél kevésbé érdekes :D :D :D
Ami megvan CD-n, az nem szempont. Főleg, ha nem jó minőségben. :D

Amúgy egyetértek. Nehogy már a farok csóválja...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
…vagy akár egy Lumint.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

andarson írta:
2021.10.26., kedd 18:09
De érdekel, hogy bárminemű minőségbeli különbséget vagy általam érdekesnek tartott és Tidal-on nem meglelt albumot találok e a Deezeren. (Mindkét kérdésben a nemet tartom valószínűnek...)
Nem tudom, hogy számodra érdekes-e, de egyet biztosan tudok mondani: az egyik kedvenc együttesemnek, az After Crying-nak a Tidalon egyetlen albuma van fenn, az sem a kedvencem, a Deezeren pedig kb az összes.
most rögtön is ellenőrizheted

Sajnos azt kell mondanom, hogy - a közhiedelemmel ellentétben - a “nagy” szolgáltatók közül a Tidalon a legnagyobb az esély, hogy valami kedvencet nem találsz… Pl. a Qobuzon is sokkal több AliaVox kiadványt találtam meg, mint a Tidalon, ráadásul a Qobuznál a bookletek is fenn vannak.
A Tidal a 80 millióba biztosan beleszámlálja külön ugyanazon számok MQA- és nem MQA-változatait, és manapság igencsak el vannak azza foglalva, hogy amit csak lehet MQA-sítsanak, ezerszámra mennek fel az albumok MQA-változatai, mert most ezt kajálja a nép.

Sajnos nálam is a lejátszó/streamer határozza meg, hogy mire fizetek elő, pedig ez fordítva kellene legyen… Javaslom, hogy előbb mindenki nézze meg, hogy a kedvencei (főleg a magyar kedvencei) melyik szolgáltatónál vannak fenn, ez hatványozottan igaz a nem-popzenére… és ha megvan a streaming szolgáltató, akkor ragaszkodjon olyan streamerhez, ami azt tudja. Végülis a zene a lényeg, az kell meghatározza a kütyüt, nem a kütyü a zenét.

Persze ilyenek, hogy Depeche Mode meg tsai, egyformán fenn lesznek mindegyiken, úgyhogy ez Alexnél kevésbé érdekes :D :D :D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aztán csak halkan megjegyzem ebben a topicban, hogy akár egy Mac Mini-t elhelyezve (akár használtan, így viszonylag olcsón) az audio lánc elején simán lejátszik mindent is, az összes streamer szolgáltatótól. Akinek van dac-ja, annak erősen megfontolandó alternatíva ez is, vagy egy szerényebb audio pc. ;)

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 16:52

Frissítések mit segítenek egyébként a jövőben? Értem ez alatt, ha hallhatom mondjuk a Deezer HiFi-t megelégedettséggel, akkor mi pluszt adnak a frissítések? Miről maradok le, ha valamit nem kapok így meg utólag?
A frissitésekkel az a helyzet hogy muszáj kb. naprakész verziónak futni. Nem plusz funkciók miatt hanem azért hogy egyáltalán hallgatni tudjad. Többször volt már hogy megváltoztattak valamit a szolgáltatók(pl valami biztonsági protokoll frissítés), aztán amíg nem jött update a készülékre, elérni sem lehetett az előfizetett szolgáltatást. :napsut:
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 12:18
Csütörtök délelőtt megyek, meghallgatom a Lindemann kínálatot.
Ha tud mindent, ami nekem kell, akkor jó eséllyel meg is veszem, ha nem találok mást.

Bár érdekel a Cambridge Audio is, de érdekes módon, sehol sem említik, hogy az tud Deezert, csak a Tidalt tudja nemrég óta (miközben az alap mindenhol). Ilyen tényleg van, hogy nem tudja legalább az "alap" szolgáltatókat egy drága és neves cucc...? gondolkodik.gif
A Lindemann Musicbook Source (az egyes) a mai napig nem támogatja a Spotifyt :smile51: Júniusi hírlevelükben van ígéret és talán a hónap végére meg lesz. Ha meg lesz leborulok.gif
A gondolkodás nem megerőltető...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.10.26., kedd 17:54
Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 17:09
A Deezerben azért gondolkodtam eddig, mert úgy olvastam róla, hogy minőségben jobb, nem drágább a havi díja, és több a zeneszám rajta, mint Tidalon.
Úgy olvastam, hogy... Ilyen alapon ne hozz semmilyen döntést! Vidd haza a Lindemann-t pár napra, az hozzáfér a Tidal és a Deezer kínálatához is, hallgasd vele a kedvenc zenéidet, aztán lassan képbe kerülsz! Populáris zenék terén nincs különbség a két szolgáltató között, mindkettőnél meg fogsz találni mindent és minőségi különbség sem igen lesz köztük. Hogy némelyik album ennél, vagy annál jobb verzióban van fent, az nem mérvadó.
Mindenképpen próba lesz. Meg más modelleket is, aztán a legjobban tetsző megy otthoni próbára is, ha lehet.
Csak mostanában sűrűek a hétvégék, így pár hét múlva lesz csak egy nyugodtabb, amikor lesz több órám otthon próbálgatni.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2686

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

meg a Spotify-t mert az joval tobb esetben tamogatott egy keszulekben a Tidal mellett, raadasul ott van a legnagyobb valasztek
ez emberre válogatja,kinek melyik,zenei izlése szerint,hol talál nagyobb választékot magának leborulok.gif ...van 1 hó ingyenes tesztelés (Spotify+Tidal),megnézheti mindenki saját magának,hogy számára hol jobb a "kinálat"...én a Tidal-t éreztem jobbnak,ilyen oldalrol nézve...

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

andarson
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:

Ja, hogy ennyire kevés vas van, ami tudja a Deezer Hifit? gondolkodik.gif
Alex, megihlettél ezzel a Deezerrel. Bevallom 6 éve Tidal-t hallgatok és nem igazán foglalkoztam a versenytársakkal, de az 1 hónapos próbaverzióra most beregisztráltam.

Írtam korábban hogy a Linn támogatja a Deezert. Ez sajnos részben igaz.

A Linn-nek két külön applikációja van:
- A Linn App IOS platformra, ami iPhone és iPad felületen fut és ez az ami a Deezert kezeli
- és minden más platformra, Android, PC és MAC, a Kazoo nevü szoftvere van a Linn-nek, ami viszont nem kezeli a Deezert.

Tehát jelenleg csak iPhone és iPad tulajok tudnak a Linn App-on keresztül Deezert hallgatni Linn készülékeken.

Viszont tekintve, hogy iPhone és iPad is adott a házban, beregisztráltam kiváncsiságból a Deezer trial verzióra, de ahogy pl. alto is írta a Roon sem támogatja a Deezert és tekintve, hogy Roon-al használom a Linn-t elsősorban nem valószínűm hogy meg fog megmaradni a Deezer...
De érdekel, hogy bárminemű minőségbeli különbséget vagy általam érdekesnek tartott és Tidal-on nem meglelt albumot találok e a Deezeren. (Mindkét kérdésben a nemet tartom valószínűnek...)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
A Deezerben azért gondolkodtam eddig, mert úgy olvastam róla, hogy minőségben jobb, nem drágább a havi díja, és több a zeneszám rajta, mint Tidalon.
Úgy olvastam, hogy... Ilyen alapon ne hozz semmilyen döntést! Vidd haza a Lindemann-t pár napra, az hozzáfér a Tidal és a Deezer kínálatához is, hallgasd vele a kedvenc zenéidet, aztán lassan képbe kerülsz! Populáris zenék terén nincs különbség a két szolgáltató között, mindkettőnél meg fogsz találni mindent és minőségi különbség sem igen lesz köztük. Hogy némelyik album ennél, vagy annál jobb verzióban van fent, az nem mérvadó.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Alex_Aston írta:
alto írta:
2021.10.26., kedd 16:56
Valóban, a Deezerrel eléggé leszűkíted a választási lehetőségeidet. Jelent állás szerint a Deezert natív módon a Bluesound, a HEOS(Denon, Marantz), a Yamaha Musicast, a Bose és a Sonos támogatja, ha nem számolok az ilyen Amazon Echo vagy Homepod féle értelmetlen geek kütyükkel. Ezenkívül még a Chromecast klienst tartalmazó lejátszók tudják a Deezert. Bezzeg az összes létező okostv és okosóra platform támogatja, a fene se érti, hogy ki akarna egy tv-vel zenét hallgatni, de biztos nem haladok eléggé a korral. A Roon-nak sem sikerült velük megállapodni.
Összefoglalva szerintem jobban járnál ha elengednéd a Deezert, és a Tidal képes lejátszókra fókuszálnál.

De persze ezek lehet, nem állják meg a helyüket. Ezért is akartam kipróbálni, hogy ebből én mit tapasztalok. Nem gondoltam volna, hogy ezt ennyire nem lehet egy készülékkel, mert csak kevesek tudják mindkettőt...
Még jó, hogy XXI. században élünk, "egyszerű" és elterjedt technológia, aztán még sincs szabad választás. :angry:

A CD-k esetében legalább nem volt kompatibilitás gond a lemezekkel :D
Már hogy ne lett volna, az írott CD-kkel egy halom korai model nem boldogult! :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
2021.10.26., kedd 16:56
Valóban, a Deezerrel eléggé leszűkíted a választási lehetőségeidet. Jelent állás szerint a Deezert natív módon a Bluesound, a HEOS(Denon, Marantz), a Yamaha Musicast, a Bose és a Sonos támogatja, ha nem számolok az ilyen Amazon Echo vagy Homepod féle értelmetlen geek kütyükkel. Ezenkívül még a Chromecast klienst tartalmazó lejátszók tudják a Deezert. Bezzeg az összes létező okostv és okosóra platform támogatja, a fene se érti, hogy ki akarna egy tv-vel zenét hallgatni, de biztos nem haladok eléggé a korral. A Roon-nak sem sikerült velük megállapodni.
Összefoglalva szerintem jobban járnál ha elengednéd a Deezert, és a Tidal képes lejátszókra fókuszálnál.

De persze ezek lehet, nem állják meg a helyüket. Ezért is akartam kipróbálni, hogy ebből én mit tapasztalok. Nem gondoltam volna, hogy ezt ennyire nem lehet egy készülékkel, mert csak kevesek tudják mindkettőt...
Még jó, hogy XXI. században élünk, "egyszerű" és elterjedt technológia, aztán még sincs szabad választás. :angry:

A CD-k esetében legalább nem volt kompatibilitás gond a lemezekkel :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”