Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2546

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

robi20064 írta:
2021.10.26., kedd 23:50
wittao írta:
2021.10.26., kedd 23:42
robi20064 írta:
2021.10.26., kedd 22:24
Azota a VPN/proxy + PayPal mar nem eleg, olyan bankkartya kell amit az adott orszagban allitottak ki ahonnan probalkozol, de lehet meg tovabb szigoritottak (az okat nem teljesen ertem, de ez van).
Ez amúgy nekik vajon miért jó? Nem értem ezt, hogy görcsösen zárnak be mindenféle kiskapukat.
Úgy néz ki, hogy biztos az adott ország jogi dolgainak rendezéséig inkább blokkolnak mindent.
Elso sorban en is jogi dolgokra gondolok.
Ne legyen kérdés, szerzői jogi okok állnak a háttérben. Amióta gyakorlatilag nincs számottevő fizikai adathordozó eladás, azóta a szerzőknek a streaming az egyik komoly megjelenési módjuk a hallgatók felé.
Néha ez a pénz előadónként sem kevés, de világszinten volumenében mindenképpen dollár és euró milliárdokról beszélünk - havonta. Senki nem kockáztat meg drága és hosszadalmas szerzői jogi pereket, inkább addig nem kezdi meg a szolgáltatást, amíg le nem tisztázottak a jogi keretek.
Ezt cifrázza, hogy pl az angolszász jog szerint a szerzői jogok eladhatók-vehetők, addig a legtöbb európai jog szerint nem (nálunk sem). Ehhez adjátok hozzá, hogy bizonyos országokban a jogtulajdonossal (annak harcias ügynökével) kell elszámolni, máshol meg erre szakosodott szerzői jogvédő jogkezelő szervezetekkel, mint nálunk az Artisjus.
További csavar, hogy a kereső algoritmusok alkalmazkodnak az előfizetés helyéhez, mert magyar zenéket (pláne magyar nyelvű podcast-eket) minek ajánljanak más országok előfizetőinek? Illetve megzavarja a fentebb írott elszámolásokat, ezért sem engedik a szervereik VPN trükkökkel becsapni magukat.

Ehhez tegyük még hozzá, ha egy zenét nem találsz meg a Tidal-en, nem biztos, hogy nincs fent. Rég rájöttem, hogy csak pontos keresésre ad pontos találatot. Sokszor elég elírni egy betűt, és már nem ismeri fel. Külön kavar a nem angolszász nevek keresése. Próbáljátok ki: Béla Bartók és Bartók Béla, vagy Rachmaninoff/Rachmaninov keresésre mennyire más listákat képes kiadni, Franz Lisztről és Liszt Ferencről ne is beszéljünk - és tudnám folytatni.

Mindkét fenti szempontból magasan veri a mezőnyt a Spotify, nem véletlenül nem mondtam le a Tidal mellett sem a Spoty előfizetésemet, és ha valamit nem találok, oda keresek vissza, úgyhogy a magam részéről alig várom a Spotify Hifit, de ez már másik téma!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2021.10.27., szer. 09:34-kor.

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: mjanosrobert »

Tobnyire olvasgatom masok vergodeseit. Ha csak a forrast keresi az ember akkor kezd megallapodni. Mert ha jo a hang csak nem kenyelmes.
Ha az erosito, hangfal, szoba renben van akkor kell egy jo dac. Ami van rengeteg. Majd egy dontes. Mirol hallgassam. Cd. Lp. Qrva jo. Csak lusta vagyok. Na ezert keresek stremert. Mert telorol nyomhatom a zenet. Na ok, de milyet. Mind jo, csak a szolgaltatasa korlatozott, elavul, mas...
Van par jo streemer de vagy qrva draga, vagy par ev utan nem tamogatott.
Vagy mas szolgaltato tobbet kinal.
Szoval vagy beletorodsz hogy veszel valamit ami pillanatyilag kiszolgal vagy probalsz epiteni/epittetni valamit ami kielegiti az anyagi/igenyed szerinti lejatszot.
Azert vicc hogy a forras az egyik legnehezebb kerdesa lancban. Egy ido utan.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3323

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:56
Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:40
Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:24

Amioyenben a hangfalaid :D
Igen, de az DAC nélkül, ha jól láttam... :o
Ez esetben kettőt is vennék :rolleyes:
Nem tudom, mit láttál, de a Lumin D2 850eFt számlával-garanciával, és abban DAC is van. Ugyanott, ahol a hangfalaidat is vetted (ennél drágábban, ha jól emlékszem). Szóval nem írtam hülyeséget…
Valóban. Ez elkerülte a figyelmem. Csak a T2-t láttam 2x ennyiért, meg a két DAC nélküli modellt 8xxe-ért.
De így is több, mint amire gondoltam ;)
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

andarson írta:
2021.10.26., kedd 21:58
... btw: hogy hallgatsz itthonról Quobuz-t? Ennek van valami trükkje, mert ha jól tudom magyarországról nem elérhető.
Úgy, hogy még akkor regisztráltam egy német proxyról, amikor még lehetett, így németnek hisznek. Paypallal fizettem, amit szntén regisztrálnak a profilomhoz, így csak újra kell aktiválnom az előfizetést, és már megy is. A streaming maga megy itthonról, ha már a regisztráció és a fizetési mód regisztrációja megvolt.
Ezzel a regisztrációval már kétszer is újraaktiváltam a Qobuzt, de mindig arra jutottam, hogy aránytslanul drága (25 euró havonta a hires előfizu), van jobb megoldás. Első két alkalommal még szakadozások is előfordultak, harmadszorra már nem tapadztaltam ilyent.
Utánam kb fél évvel robi20064 is próbálta a regisztrációt, ha jól emlékszem ő már sehogy nem tudott ezen átvergődni, pedig nem laikus ő sem… szóval bezárhattak valami kiskaput. De nekem még sikerült anno, és bár most épp nem megy, csak aktiválnom kellene.

Szerk: első két alkalom tapasztalatairól még be is számoltam itt, részletesebben.
Első alkalom: viewtopic.php?p=2407891#p2407891
Második alkalom: viewtopic.php?p=2470801#p2470801

A harmadik nemrég volt (idén év elején), akkor már minden rendben volt, csak az ára nem :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

andarson írta:
2021.10.26., kedd 21:38
+1 a Sneaky-nek, nekem is volt, most az egyel nagyobb Majik van, minimális hangi különbség van, ha egyáltalán...
Hangilag nagyon jó a kicsi is. De azért 2*20W 4ohm nem mindenhova elég...

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 583

Hozzászólás Szerző: andarson »

Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:02

Nem tudom, hogy számodra érdekes-e, de egyet biztosan tudok mondani: az egyik kedvenc együttesemnek, az After Crying-nak a Tidalon egyetlen albuma van fenn, az sem a kedvencem, a Deezeren pedig kb az összes.
most rögtön is ellenőrizheted...
Köszi Aszpirin, én is nagyon szeretem az After Cryingot (még idén megjelenik elvileg az Ecce Homo c. új albumuk!) és tényleg, ezen most meg is lepődtem, mert Deezeren 7 albumuk fent van, a Tidal-os 1-el szemben.

Amikor írtam, hogy nem hiszem hogy sok különbség van a Tidal és a Deezer közt a lemezek tekintetében akkor 3 szúrópróba szrű összehasonlító keresésen voltam túl, de nem találtam különbséget:
Elsőre egy nagyon populáris, de jó vocal jazz lemezt kerestem ami valamiért nincs fent Tidalon Cassandra Wilsontól az Another Country c. lemez, de Deezeren sincs ott (nyilván valami jogi kérdés miatt nem lehet ott ez a kiadvány, mert sok Cassandra Wilson lemez vant fent ugyanakkor mindkét platformon).

Aztán Vedres Csabára kerestem rá, aki épp a fent említett After Cryingnak volt a billentyűse amig a '90 évek közepe vége felé ki nem lépett és valamiért azt gondolom, hogy Csaba nem a technológiai vívmányokról híres, mindkét platformon ugyanaz a két lemez szerepelt.

Majd még egy lemezre rákerestem kiváncsiságból ami Tidalon nincs: The Amorpous Androgynous with Peter Hamill: We Persuade Ourselves We are Immortal c. lemez, de Deezeren sem találtam.

Szóval meglepett az After Crying (Tidal-on túl is van élet ;) )
... btw: hogy hallgatsz itthonról Quobuz-t? Ennek van valami trükkje, mert ha jól tudom magyarországról nem elérhető.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:40
Aszpirin írta:
Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:15

Milyen árkategóriában is játszik az...? ;)
Nem tudom, mit láttál, de a Lumin D2 850eFt számlával-garanciával, és abban DAC is van. Ugyanott, ahol a hangfalaidat is vetted (ennél drágábban, ha jól emlékszem). Szóval nem írtam hülyeséget…
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8980

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:38
Vinkler írta:
2021.10.26., kedd 21:23
Alex_Aston írta:

150k körül lehet venni egy Linn Sneaky-t. ;)
Bármikor kölcsönadom, kipróbálás céljából. És ez az abszolút belépő szint a Linn-nél. Nem is új, de legalább öreg, ellenben van support folyamatosan és a hang is vállalható, sőt!
Köszi!
Élek vele.
Ebbe DAC is van, ugye? Mert nekem komplett cucc jó csak.
Persze, sőt, még erősítő is. Nekem az hajtja a hálószobai rendszerem. Igazi All In cucc. ;peace;
Egyetlen hátránya, hogy kábeles net kell neki, bár az is áthidalható.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
Alex_Aston írta:
Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:06
:D :D :D

…vagy akár egy Lumint.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2021.10.26., kedd 21:23
Alex_Aston írta:
Aszpirin írta:

…vagy akár egy Lumint.
Bármikor kölcsönadom, kipróbálás céljából. És ez az abszolút belépő szint a Linn-nél. Nem is új, de legalább öreg, ellenben van support folyamatosan és a hang is vállalható, sőt!
Köszi!
Élek vele.
Ebbe DAC is van, ugye? Mert nekem komplett cucc jó csak.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 583

Hozzászólás Szerző: andarson »

+1 a Sneaky-nek, nekem is volt, most az egyel nagyobb Majik van, minimális hangi különbség van, ha egyáltalán...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Linn: épp tegnap kelt el itt a fórumon egy Majik DS-I, amit 380ezerért hirdetett a gazdája. Az nagyon korrekt ár azért a cuccért, és igaz, hogy nem mai modell (kb 10 éves ha jól tudom), de pont mindent tud amit tudnia kell a mai, interneten streamelt zenéhez, hacsak nem ragaszkodsz az MQA nevű paradztvakításhoz (elnézést az MQA-kedvelőktől :smile53: ). Nem is tartott sokáig eladni, mindössze pár nap alatt elment…

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
Aszpirin írta:
:D :D :D
Vinkler írta:
2021.10.26., kedd 20:59
…És veszel egy Linn lejátszót és atom stabilan működik minden, mindezt igen jó minőségben teszi. :rolleyes:
…vagy akár egy Lumint.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Alex_Aston írta:
Aszpirin írta:
Vinkler írta:
…És veszel egy Linn lejátszót és atom stabilan működik minden, mindezt igen jó minőségben teszi. :rolleyes:
…vagy akár egy Lumint.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
2021.10.26., kedd 21:14
DE! Valamiért számomra nagyon kedves a Linn-ek megszólalása. Van a hangjukban valami, ami engem megvett. Ez szinte az összes Linn-re igaz, amit hallottam.
Azt hiszem, veszem, mire gondolsz, nekem is van egy Linn-em. Igaz elég öreg már, de nagyon jóhangú jószág…

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

vlaca írta:
2021.10.26., kedd 20:53

A frissitésekkel az a helyzet hogy muszáj kb. naprakész verziónak futni. Nem plusz funkciók miatt hanem azért hogy egyáltalán hallgatni tudjad. Többször volt már hogy megváltoztattak valamit a szolgáltatók(pl valami biztonsági protokoll frissítés), aztán amíg nem jött update a készülékre, elérni sem lehetett az előfizetett szolgáltatást. :napsut:
Aha, köszi.
Jól hangzik...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
Vinkler írta:
…vagy akár egy Lumint.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
Vinkler írta:
…vagy akár egy Lumint.
…Akár azt is.
DE! Valamiért számomra nagyon kedves a Linn-ek megszólalása. Van a hangjukban valami, ami engem megvett. Ez szinte az összes Linn-re igaz, amit hallottam. Ez van, amikor a kereslet és a kínálat találkozik, ráadásul nekem nagyon bejön az új Selekt dizájnja is.
Nálam ugye aktív hangsugárzók vannak így a rendszer nem lesz túl bonyolult. Linn-ATC. Ennyi. :rolleyes:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:02

Persze ilyenek, hogy Depeche Mode meg tsai, egyformán fenn lesznek mindegyiken, úgyhogy ez Alexnél kevésbé érdekes :D :D :D
Ami megvan CD-n, az nem szempont. Főleg, ha nem jó minőségben. :D

Amúgy egyetértek. Nehogy már a farok csóválja...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
…vagy akár egy Lumint.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

andarson írta:
2021.10.26., kedd 18:09
De érdekel, hogy bárminemű minőségbeli különbséget vagy általam érdekesnek tartott és Tidal-on nem meglelt albumot találok e a Deezeren. (Mindkét kérdésben a nemet tartom valószínűnek...)
Nem tudom, hogy számodra érdekes-e, de egyet biztosan tudok mondani: az egyik kedvenc együttesemnek, az After Crying-nak a Tidalon egyetlen albuma van fenn, az sem a kedvencem, a Deezeren pedig kb az összes.
most rögtön is ellenőrizheted

Sajnos azt kell mondanom, hogy - a közhiedelemmel ellentétben - a “nagy” szolgáltatók közül a Tidalon a legnagyobb az esély, hogy valami kedvencet nem találsz… Pl. a Qobuzon is sokkal több AliaVox kiadványt találtam meg, mint a Tidalon, ráadásul a Qobuznál a bookletek is fenn vannak.
A Tidal a 80 millióba biztosan beleszámlálja külön ugyanazon számok MQA- és nem MQA-változatait, és manapság igencsak el vannak azza foglalva, hogy amit csak lehet MQA-sítsanak, ezerszámra mennek fel az albumok MQA-változatai, mert most ezt kajálja a nép.

Sajnos nálam is a lejátszó/streamer határozza meg, hogy mire fizetek elő, pedig ez fordítva kellene legyen… Javaslom, hogy előbb mindenki nézze meg, hogy a kedvencei (főleg a magyar kedvencei) melyik szolgáltatónál vannak fenn, ez hatványozottan igaz a nem-popzenére… és ha megvan a streaming szolgáltató, akkor ragaszkodjon olyan streamerhez, ami azt tudja. Végülis a zene a lényeg, az kell meghatározza a kütyüt, nem a kütyü a zenét.

Persze ilyenek, hogy Depeche Mode meg tsai, egyformán fenn lesznek mindegyiken, úgyhogy ez Alexnél kevésbé érdekes :D :D :D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aztán csak halkan megjegyzem ebben a topicban, hogy akár egy Mac Mini-t elhelyezve (akár használtan, így viszonylag olcsón) az audio lánc elején simán lejátszik mindent is, az összes streamer szolgáltatótól. Akinek van dac-ja, annak erősen megfontolandó alternatíva ez is, vagy egy szerényebb audio pc. ;)

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 16:52

Frissítések mit segítenek egyébként a jövőben? Értem ez alatt, ha hallhatom mondjuk a Deezer HiFi-t megelégedettséggel, akkor mi pluszt adnak a frissítések? Miről maradok le, ha valamit nem kapok így meg utólag?
A frissitésekkel az a helyzet hogy muszáj kb. naprakész verziónak futni. Nem plusz funkciók miatt hanem azért hogy egyáltalán hallgatni tudjad. Többször volt már hogy megváltoztattak valamit a szolgáltatók(pl valami biztonsági protokoll frissítés), aztán amíg nem jött update a készülékre, elérni sem lehetett az előfizetett szolgáltatást. :napsut:
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 12:18
Csütörtök délelőtt megyek, meghallgatom a Lindemann kínálatot.
Ha tud mindent, ami nekem kell, akkor jó eséllyel meg is veszem, ha nem találok mást.

Bár érdekel a Cambridge Audio is, de érdekes módon, sehol sem említik, hogy az tud Deezert, csak a Tidalt tudja nemrég óta (miközben az alap mindenhol). Ilyen tényleg van, hogy nem tudja legalább az "alap" szolgáltatókat egy drága és neves cucc...? gondolkodik.gif
A Lindemann Musicbook Source (az egyes) a mai napig nem támogatja a Spotifyt :smile51: Júniusi hírlevelükben van ígéret és talán a hónap végére meg lesz. Ha meg lesz leborulok.gif
A gondolkodás nem megerőltető...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.10.26., kedd 17:54
Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 17:09
A Deezerben azért gondolkodtam eddig, mert úgy olvastam róla, hogy minőségben jobb, nem drágább a havi díja, és több a zeneszám rajta, mint Tidalon.
Úgy olvastam, hogy... Ilyen alapon ne hozz semmilyen döntést! Vidd haza a Lindemann-t pár napra, az hozzáfér a Tidal és a Deezer kínálatához is, hallgasd vele a kedvenc zenéidet, aztán lassan képbe kerülsz! Populáris zenék terén nincs különbség a két szolgáltató között, mindkettőnél meg fogsz találni mindent és minőségi különbség sem igen lesz köztük. Hogy némelyik album ennél, vagy annál jobb verzióban van fent, az nem mérvadó.
Mindenképpen próba lesz. Meg más modelleket is, aztán a legjobban tetsző megy otthoni próbára is, ha lehet.
Csak mostanában sűrűek a hétvégék, így pár hét múlva lesz csak egy nyugodtabb, amikor lesz több órám otthon próbálgatni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”