Jelenleg 330ezer az ára. Nem hinném, hogy használtan (legyen az néhány hónapos) bármit el lehetne adni 80-90%-os áron.fapaci írta: ↑2021.10.25., hétf. 19:39Az új ára 330-360e Ft, használtan 250-280e körül bukkan néha fel, de ritkán adják el. Miért kellene olcsóbbnak lennie egy mozgó alkatrészektől mentes, néhány hónapos készüléknek?Alex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 15:24A Lindemann újként is 300e körül van most, már nézegettem. Nem drága akkor használtan 250e-ért? Mert ennyi még beleferne nekem.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3504
Ha csak néhány hónapos, akkor meg okés ez a különbség. De ahogy írod, ezek szerint ritkán adják el. Felteszem nem véletlenül.fapaci írta: ↑2021.10.25., hétf. 19:39Az új ára 330-360e Ft, használtan 250-280e körül bukkan néha fel, de ritkán adják el. Miért kellene olcsóbbnak lennie egy mozgó alkatrészektől mentes, néhány hónapos készüléknek?Alex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 15:24A Lindemann újként is 300e körül van most, már nézegettem. Nem drága akkor használtan 250e-ért? Mert ennyi még beleferne nekem.
Csak a Marantz! :-D
- Alex_Aston
- V.I.P.
Gondolom ebből a háromból csak kettő választható, mint a klasszikus szólás-mondásban...

- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 602
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11038
- Kapcsolat:
Ami ugye nem korrigál az akusztikán semmit, szóval inkább nevezzük equalizer-nek!
Arról nem is beszélve, hogy mindegyik, azaz a legkisebb Linn Sneaky-nek is van ez a space optimisation szolgáltatása, ami nem más mint egy szoba akusztika korrekciós eszköz.
Mesélted amikor voltam nálad, hogy a Quadralok mérésénel, az elhelyezés ill. szoba miatt a sarokban lévő kiemel egy adott mély frekvenciát.
Ezzel a space optimisation-nel meg lehet azt csinálni, hogy a pl. a bal hangfal adott frekvenciáját megvágod... persze, nem egyszerű a beállítása én sem ismerem igazán, de tény, hogy van ilyen szolgáltatása ezeknek a lejátszóknak.
- andarson
- V.I.P.
Ebben az eseteben én nem zárnám ki ezeket az öreg Linn lejátszókat. Deezer-t is támogat.Alex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 19:14Ahogy írtam, semmi extra nem kell. Kábel a s*ggébe, és had szóljon. A Deezer szolgáltatással szemezek...
Arról nem is beszélve, hogy mindegyik, azaz a legkisebb Linn Sneaky-nek is van ez a space optimisation szolgáltatása, ami nem más mint egy szoba akusztika korrekciós eszköz.
Mesélted amikor voltam nálad, hogy a Quadralok mérésénel, az elhelyezés ill. szoba miatt a sarokban lévő kiemel egy adott mély frekvenciát.
Ezzel a space optimisation-nel meg lehet azt csinálni, hogy a pl. a bal hangfal adott frekvenciáját megvágod... persze, nem egyszerű a beállítása én sem ismerem igazán, de tény, hogy van ilyen szolgáltatása ezeknek a lejátszóknak.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11038
- Kapcsolat:
Az új ára 330-360e Ft, használtan 250-280e körül bukkan néha fel, de ritkán adják el. Miért kellene olcsóbbnak lennie egy mozgó alkatrészektől mentes, néhány hónapos készüléknek?Alex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 15:24A Lindemann újként is 300e körül van most, már nézegettem. Nem drága akkor használtan 250e-ért? Mert ennyi még beleferne nekem.
Szóval még egy voks a Linn-re!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9194
Én a hálószobába vettem egy Linn-t. Mikor meghoztam, kipróbáltam a fő rendszerben is. Mit is mondjak, 1-2 hónapig ott is ragadt. Ahogy mondod, mai napig jön rá a frissítés és a hangja is rendben van a mai elvárások szerint is!andarson írta: ↑2021.10.25., hétf. 18:18Alex, szerintem azt kell első körben eldönteni, hogy mik az elvárásaid a hálózati lejátszóval kapcsolatban?Alex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 17:496006-os jó? Meg nem túl régi már? Ha már veszek, hosszú távra tervezek.
- például, hogy milyen formátumotokat támogasson (elsősorban arra gondolok, kell-e DSD vagy MQA lejátszás)
- legyenek-e az UTP (internet kábel) mellett egyéb bemenetei (pl. más digitális bemenetek: hdmi, toslink, spdif, vagy épp analóg phono bemenet).
- vagy wifi képes legyen,
- és persze a hangi adottságok.
Ha jól olvastam neked az a fontos, hogy támogassa a mai streaming szolgáltatásokat és emellett a legjobb hangminőséget érd el egy adott árkategóriában.
Az én véleményem, hogy hosszú távra ezen a területen nem biztos, hogy tudsz tervezni, persze kérdés mit jelent a hosszú táv, de folyamatosan fejlődik ez a terület, technikailag mindenképp, így értékben lehet gyorsan is avulnak az új dolgok.
Épp ezért, ha eldöntöd, hogy mire van szükséged nem biztos hogy célszerű a legújabb technológiát megvenned, a gyors "anyagi" avulás miatt. Hogy értsd mire gondolok, én teljesen jól megvagyok az internet kábelen bekötött 2008-as, azaz 13-éves Linn lejátszómmal, ami nem tud mást, mint NAS-ról vagy netről (internet rádió, streaming szolgáltatók) zenét lejátszani 24bit/192khz es lossless felbontásig, mert nincs szükségem wifi támogatásra meg DSD-re vagy MQA-ra, ami lejátszó cserébe a 2008-as értékének negyedét éri most használtan (cca. 250eFt az újkor 1MFt-al szemben).
És ezt a lejátszót egyébként Te is megfülelhetted nálam egyszer már
Fentiekkel szemben pedig a kérdéses Marantz NA6006 talán 2 évvel ezelőtti megjelenésű lehet, ha jól gugliztam.
Szóval még egy voks a Linn-re!

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gondolom az se mindegy, hogy az audio-lánc többi eleme milyen szintű... ha van benne gyenge pont, akkor nem hallod a különbséget. Másképp fogalmazva, milyen cucc kell ahhoz, hogy halld a különbséget?Alex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 19:20Mondjuk újkori árátnézve a 4x-es szorzó miatt talán ez nem is lehet meglepő
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Belekerültél a "keressünk jó hálózati lejátszót" problémájába. Ár/hang/kezelhetőség... Egyszerűnek tűnik, de nem lesz az...
nézve a 4x-es szorzó miatt talán ez nem is lehet meglepő
- Alex_Aston
- V.I.P.
Mondjuk újkori árát

Az SACD 30n valószínű jó lenne, csak az meg igencsak magasabb áron van annál, mint amit szánok rá. Használtan meg még nem elérhető 300e körül...
- Alex_Aston
- V.I.P.
Koszi. Hallgatva NA8006 és 6006-ot, hangbéli különbség nemigen van. CD pedig van, az nem kell, mint plusz funkció. A 8006os ha jól tudom, amúgy sem egy komoly CD jmjátszóval rendelkező vas.PgSpa írta: ↑2021.10.25., hétf. 18:33Ha Malacos vagy, próbálj ki egy új darabot, hátha bejön.Az ND 8006 pl. CD-t is fogad. Ha drágábbat akarsz, SACD 30N. A kicsivel régebbi, de a maiakhoz közelebbi darabok közül nekem az UD7007 az univerzális lejátszóm ma is, de ez hálózatról lejátszik, viszont Tidalt meg társait még nem. Külső DAC-al használva (Abacus) lejátszóként jobb, mint a Yamaha WXC 50, mert az is van folyamatos használatban. A különbség nem egetverő, de azért érezhető, a Marantz hangja inkább felfelé mutat, a Yamaha olyan hifis. Kényelemből viszont mégi sokszor ez utóbbit hallgatom...
Az SACD 30n valószínű jó lenne, csak az meg igencsak magasabb áron van annál, mint amit szánok rá. Használtan meg még nem elérhető 300e körül...

Ahogy írtam, semmi extra nem kell. Kábel a s*ggébe, és had szóljon. A Deezer szolgáltatással szemetek, 3000/hó a jó minőség, az belefér, és elvileg több zene van fent, mint Tidalon. De ezt nem tudom, csak olvastam róla. De mondjuk a 30 napos próba erre is jó lehet.
Szóval működjön ezekkel, és legyen normális hangja. Semmi több.
A Marantz NA6006 hátránya a rossz kezelő felület, ahogy hallom és olvasom róla. De lehet csak megszokás kérdése.
De ha kicsit drágábban van jobb hangú vas, kijelző nélkül, nekem az is jó megoldás. Ár/érték lene a lényeg, draga külső felesleges csomagolás nélkül is akár.
Remélem érthetően foglaltam öszze.
Igen, a tiéd egy jó hangu cucc, emlékszem rá.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Szia. Köszi.
Ahogy írtam, semmi extra nem kell. Kábel a s*ggébe, és had szóljon. A Deezer szolgáltatással szemetek, 3000/hó a jó minőség, az belefér, és elvileg több zene van fent, mint Tidalon. De ezt nem tudom, csak olvastam róla. De mondjuk a 30 napos próba erre is jó lehet.
Szóval működjön ezekkel, és legyen normális hangja. Semmi több.
A Marantz NA6006 hátránya a rossz kezelő felület, ahogy hallom és olvasom róla. De lehet csak megszokás kérdése.
De ha kicsit drágábban van jobb hangú vas, kijelző nélkül, nekem az is jó megoldás. Ár/érték lene a lényeg, draga külső felesleges csomagolás nélkül is akár.
Remélem érthetően foglaltam öszze.
Igen, a tiéd egy jó hangu cucc, emlékszem rá.

- andarson
- V.I.P.
Valóban, és a 13 éves készülékre mai napig érkeznek firmware frissítések, azaz ezt lehet már hosszútávú támogatásnak nevezni.
És mennyivel gyengébben szól a Marantz, mint az a Linn! A kereskedő fóbiában szenvedőknek: Marantzot árulok, Linnt meg nem.andarson írta: ↑2021.10.25., hétf. 18:18Alex, szerintem azt kell első körben eldönteni, hogy mik az elvárásaid a hálózati lejátszóval kapcsolatban?Alex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 17:496006-os jó? Meg nem túl régi már? Ha már veszek, hosszú távra tervezek.
- például, hogy milyen formátumotokat támogasson (elsősorban arra gondolok, kell-e DSD vagy MQA lejátszás)
- legyenek-e az UTP (internet kábel) mellett egyéb bemenetei (pl. más digitális bemenetek: hdmi, toslink, spdif, vagy épp analóg phono bemenet).
Ha jól olvastam neked az a fontos, hogy támogassa a mai streaming szolgáltatásokat és emellett a legjobb hangminőséget érd el egy adott árkategóriában.
Az én véleményem, hogy hosszú távra ezen a területen nem biztos, hogy tudsz tervezni, persze kérdés mit jelent a hosszú táv, de folyamatosan fejlődik ez a terület, technikailag mindenképp, így értékben lehet gyorsan is avulnak az új dolgok.
Épp ezért, ha eldöntöd, hogy mire van szükséged nem biztos hogy célszerű a legújabb technológiát megvenned, a gyors "anyagi" avulás miatt. Hogy értsd mire gondolok, én teljesen jól megvagyok az internet kábelen bekötött 2008-as, azaz 13-éves Linn lejátszómmal, ami nem tud mást, mint NAS-ról vagy netről (internet rádió, streaming szolgáltatók) zenét lejátszani 24bit/192khz es lossless felbontásig, mert nincs szükségem wifi támogatásra meg DSD-re vagy MQA-ra, ami lejátszó cserébe a 2008-as értékének negyedét éri most használtan (cca. 250eFt az újkor 1MFt-al szemben).
Fentiekkel szemben pedig a kérdéses Marantz NA6006 talán 2 évvel ezelőtti megjelenésű lehet, ha jól gugliztam.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 435
Ha Malacos vagy, próbálj ki egy új darabot, hátha bejön.Az ND 8006 pl. CD-t is fogad. Ha drágábbat akarsz, SACD 30N. A kicsivel régebbi, de a maiakhoz közelebbi darabok közül nekem az UD7007 az univerzális lejátszóm ma is, de ez hálózatról lejátszik, viszont Tidalt meg társait még nem. Külső DAC-al használva (Abacus) lejátszóként jobb, mint a Yamaha WXC 50, mert az is van folyamatos használatban. A különbség nem egetverő, de azért érezhető, a Marantz hangja inkább felfelé mutat, a Yamaha olyan hifis. Kényelemből viszont mégi sokszor ez utóbbit hallgatom...
Példa lehetne minden gyártónak a Linn. Atomstabil működés, jó szoftver, kiváló és hosszútávú támogatás. A jó hang csak hab a tortán. :) Nem úgy, mint a Pioneer/Onkyo esetében...andarson írta: ↑2021.10.25., hétf. 18:182008-as, azaz 13-éves Linn lejátszómmal, ami nem tud mást, mint NAS-ról vagy netről (internet rádió, streaming szolgáltatók) zenét lejátszani 24bit/192khz es lossless felbontásig, mert nincs szükségem wifi támogatásra meg DSD-re vagy MQA-ra, ami lejátszó cserébe a 2008-as értékének negyedét éri most használtan (cca. 250eFt az újkor 1MFt-al szemben).
- andarson
- V.I.P.
Alex, szerintem azt kell első körben eldönteni, hogy mik az elvárásaid a hálózati lejátszóval kapcsolatban?Alex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 17:496006-os jó? Meg nem túl régi már? Ha már veszek, hosszú távra tervezek.

- Alex_Aston
- V.I.P.
6006-os jó? Meg nem túl régi már? Ha már veszek, hosszú távra tervezek.
Ha már Marantzos vagy, akkor az NA6006-ost is felvenném a listára. Az Auralic nem támogatja a Deezert...
(Az AKM csipes témát nem tudom feldolgozni, én inkább a Sabre... :) )
(Az AKM csipes témát nem tudom feldolgozni, én inkább a Sabre... :) )
Erre írtam, hogy inkább drágábban egy sokáig használható vasat keresek. Mivel nem vagyok egy cserélgetős típus, ezért mondjuk kb. tönkremeneteli időtartamra keresem a megomdast
Köszi még egyszer.
Elmegyek a Streamhoz is úgy is fülelni.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Az árát nem azért írtam, hogy hitvita legyen belőle, csak te is 3 ár kategóriát írtál, ahogy értelmeztem, egyre magasabb minőséggel párosítva.mishow írta: ↑2021.10.25., hétf. 16:15
A drágább=jobb ezer vita tárgya itt a fórumon, ne kezdjünk bele![]()
A Lindemann használtan azért ennyi, mert az új mkII széria más chipre épül, a gyár leégése miatt.
Amit a piac hype-ol, az az első, AKM chipes széria.
A legutóbbi itt hirdetett mkI órákon belül elkelt, pont ezért.
viewtopic.php?f=31&t=167142&p=2648533&h ... n#p2648533
Nekem az Auralic sokoldalú csatlakozása jobban bejött, ezért végül azt vettem, de a Lindemannak van még egy poénja: az USB portja fogad külső CD olvasót. Beledugsz egy ilyet
https://www.apple.com/hu/shop/product/M ... superdrive
és a Malac tényleg mehet a háztól![]()
Erre írtam, hogy inkább drágábban egy sokáig használható vasat keresek. Mivel nem vagyok egy cserélgetős típus, ezért mondjuk kb. tönkremeneteli időtartamra keresem a megomdast

Köszi még egyszer.
Elmegyek a Streamhoz is úgy is fülelni.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2570
A drágább=jobb ezer vita tárgya itt a fórumon, ne kezdjünk beleAlex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 15:24Nem akarok próbálkozni. Venni akarok egyet, és kész. És inkább drágábban jobbat.
A Lindemann újként is 300e körül van most, már nézegettem. Nem drága akkor használtan 250e-ért? Mert ennyi még beleferne nekem.

A Lindemann használtan azért ennyi, mert az új mkII széria más chipre épül, a gyár leégése miatt.
Amit a piac hype-ol, az az első, AKM chipes széria.
A legutóbbi itt hirdetett mkI órákon belül elkelt, pont ezért.
viewtopic.php?f=31&t=167142&p=2648533&h ... n#p2648533
Nekem az Auralic sokoldalú csatlakozása jobban bejött, ezért végül azt vettem, de a Lindemannak van még egy poénja: az USB portja fogad külső CD olvasót. Beledugsz egy ilyet
https://www.apple.com/hu/shop/product/M ... superdrive
és a Malac tényleg mehet a háztól

[/quote]
Az utóbbi kettő garantáltan megríkatja a Malacot, de a Yamik is erősek
[/quote]
Ez így van, a Lindemann és az Auralic biztosan, az Auralic annyiban jobb választás, hogy külső DAC-ot is rá tudsz kötni. De akár Pioneer N50A is jobb mint a Marantz CD lejátszó. (Nálam a Meridian 200 futóműnél és 203 DAC-nál egyértelműen jobb volt és ezt nem csak én hallottam így.) persze nem USB bemenetről használva pendrive vagy külső merevlemezzel használva, hanem vezetékes hálózatról, NAS-ról.

[/quote]
Ez így van, a Lindemann és az Auralic biztosan, az Auralic annyiban jobb választás, hogy külső DAC-ot is rá tudsz kötni. De akár Pioneer N50A is jobb mint a Marantz CD lejátszó. (Nálam a Meridian 200 futóműnél és 203 DAC-nál egyértelműen jobb volt és ezt nem csak én hallottam így.) persze nem USB bemenetről használva pendrive vagy külső merevlemezzel használva, hanem vezetékes hálózatról, NAS-ról.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem akarok próbálkozni. Venni akarok egyet, és kész. És inkább drágábban jobbat.
A Lindemann újként is 300e körül van most, már nézegettem. Nem drága akkor használtan 250e-ért? Mert ennyi még beleferne nekem.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Koazi.mishow írta: ↑2021.10.25., hétf. 15:15Attól függ, mennyit szánsz rá?Alex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 14:44Analóg kimenettel rendelkező, tehát DAC-ot is tartalmazó vasak közül melyik az a kategória, ami mondjuk egy Marantz CD-17 (MKIII) szintjén állhat kb. hangminőségben?
Ismerkedésnek lehet, elsőre neked is a Yamaha WXAD-10-et javasolnám, használtan valamelyik fórumról, 30-35 körül.
Igen korrekt kis motyó fillérekért, és ha nem tetszik, eladod ugyanennyiért és pont.
Kicsit felette szintén használtan 100 alatt megy a Yamaha WXC-50, a nem szabályzott analóg kimenete nagyon jó.
Használt Auralic Aries Mini saját nagy táppal (csak azzal szabad) 180 alatt van, ez és az 50-es Yami mindenféle analóg és digit kimenettel rendelkeznek![]()
A Lindemann Limetree Network szintén csak analóg kimenetes, az 250 körül van használtan.
Az utóbbi kettő garantáltan megríkatja a Malacot, de a Yamik is erősek![]()
Nem akarok próbálkozni. Venni akarok egyet, és kész. És inkább drágábban jobbat.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2570
Attól függ, mennyit szánsz rá?Alex_Aston írta: ↑2021.10.25., hétf. 14:44Analóg kimenettel rendelkező, tehát DAC-ot is tartalmazó vasak közül melyik az a kategória, ami mondjuk egy Marantz CD-17 (MKIII) szintjén állhat kb. hangminőségben?
Ismerkedésnek lehet, elsőre neked is a Yamaha WXAD-10-et javasolnám, használtan valamelyik fórumról, 30-35 körül.
Igen korrekt kis motyó fillérekért, és ha nem tetszik, eladod ugyanennyiért és pont.
Kicsit felette szintén használtan 100 alatt megy a Yamaha WXC-50, a nem szabályzott analóg kimenete nagyon jó.
Használt Auralic Aries Mini saját nagy táppal (csak azzal szabad) 180 alatt van, ez és az 50-es Yami mindenféle analóg és digit kimenettel rendelkeznek

A Lindemann Limetree Network szintén csak analóg kimenetes, az 250 körül van használtan.