Előzmények
scaurus írta: ↑2021.10.06., szer. 17:34
...
Nyilván, most már mást veszek, vagy egy Sonyt (leginkább wh-1000xm4-t) vagy Boset (leginkább egy 700-t).
alto írta: ↑2021.10.06., szer. 18:30
...
Hát ha jó hangot akarsz, akkor Bose szerintem felejtős.
MrCollector írta: ↑2021.10.06., szer. 21:42
...
Én ezt írtam neked majd 1 éve: "Sony WH-H900N. Kicsit drágább, de bőven megéri. Én ilyet használok."
No, Bose Headphones 700 lett a vége.
Értem és tudom, hogy
Sony-t kellett volna, csak abban a népbótba', ahol egyébként évek óta vásárolok, nem árulnak Sony fülest - és hűséges típus vagyok...
A céljának tökéletesen megfelel, utazás közben a zavaró zajokat (pl. már a plafonra ugrok a vonaton, mert a sok tahó nem kapcsolja ki a mobil billentyű hangot, értesítés hangot és folyamatosan csak a kurva idegesítő klattyanás, pittyegés hallatszik) kiszűri, talán jobban is mint a Harman Kardon.
Könnyebb(nek tűnik), kényelmesebb(nek tűnik) mint a HK.
Viszont, a HK egy elegáns, esztétikus cucc volt, a Bose ahhoz képest egy vásári gagyi műanyag vacak benyomását kelti.
Azt, valóban, be kell ismernem, hogy a HK hangja szebb volt, jobban szólt, ez még nekem is feltűnt, pedig nem vagyok vájt fülű hifista.
Ami fura tapasztalat:
Ha nem bluetooth-szal, hanem a gyári kábelével csatlakoztatom, sokkal gyengébb a hangminőség (halkabb, tompább), a HK esetében nem volt ennyire "látványos" különbség.
A gyári kábelek rövidek, ezért még a HK-hoz vettem egy 2m-es kábelt a Kácsa Audionál.
(Az asztali PC-émen nincs bluetooth kapcsolat, ott maradt eddig a hagyományos, "drótos".)
Akkor nem értettem, hogy a Kácsánál miért kérték, hogy vigyembe a fejhallgatót, hogy megnéznék.
(Egy ezeréves szabványos jack csatlakozós fejhallgató kábel miatt?
Mindegy, kibumliztam hozzájuk.)
MOST MÁR ÉRTENI VÉLEM.
A Kácsa kábelt csatlakoztatva hihetetlen gyatra a hangot ad a Bose, valószínűleg, szabvány ide vagy oda, nem passzol be tökéletesen a látszólag egyforma, szabványos jack dugó...
Végül kb. 3000 garasért vettem egy usb-és TP-Link bluetooth adaptert az asztali PC-hez, s lőn boldogság.
Ami még érdekes, a 2015-ös androidos Sony tévémen nincs (? - mé' nincs???) fejhallgató kimenet (csatlakozó), de a tévé bluetooth képes.
Viszont, se a HK, se a Bose nem "párzott" vele össze.
Túrtam a netet, nem hivatalos forrásban, valami fórumon írta valaki, hogy a 2017 előtti modellek audio eszközökkel nem kapcsolódnak össze.
(Tudom, nem vagyok jó fogyasztó, a hibátlanul működő 6+ éves tévét már rég le kellett volna cserélni...)
Összességében a Bose, eddig működik, célját betölti, de nem tökéletes.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek