Na, hogy ne csak idétlenkedjemEar írta: ↑2021.10.06., szer. 07:58Hát azért na. Jó ez a marketing fogás, hogy a Heed a sarki villanybolt akciós sarkából kitúrt dróttal a hokedlin is hibátlan és igen komoly és mély igazságtartalma is van, de mégiscsak hifi eszközök, és ami másnál működik, az ezeknél is. Szóval a kábelezés változtatására ugyan úgy reagáltak a nálam megfordult Heed cuccok, mint arra, hogy épp min működnek ...
Viszont az is igaz, hogy akármeddig pimpeljük őket, az eredeti karakterükből nem fordulnak ki, nagyon rossz, és ideális körülmények között is tudják hozni .. a zene alapvető összetevőit.

Szerintem ebben a kommentben összecsúszott két dolog. Persze, hogy a pimpelés a Heed cuccoknál is tud működni, csak - nálam, az én ízlésem szerint - mindig többet ártottak, mint használtak.
Valóban ezerszer téma volt itt és más topicokban (főleg a kábelesben), hogy nem érdemes pimpelni a Heed komponenseket, és én magam pl nem teszem, de nem lennék rendes hifista, ha sosem próbáltam volna. Nanáhogy kipróbáltam, és gyakran hallottam azt a különbséget, amit az adott változtatás hozott. Csak épp ez a különbség vagy alatta maradt a korábban, más termékek esetén hallott különbségnek, vagy megbontotta azt a szerethetőségi faktort (de rég használtam ezt a kifjezést) ami miatt számomra jó Heed láncon hallgatni zenét.
Szintén ezerszek leírtam/tuk, hogy a legtöbb kütyü (a kábel ebben élenjár) "csinál" valamit, amivel a rendszer egy másik hibáját akarja korrigálni.
Az így elért hatásról egy régi Gobbi Hilda sztori jutott eszembe. Állítólag amikor az orvosa korholta, hogy túl sokat dohányzik, ami súlyosan szűkíti az ereit, Gobbi azzal replikázott: Hát pont ezért iszom doktor úr, mert az alkohol meg értágító, és így a kettő kiegyenlíti egymást!

Valószínűleg a pimpelés ebbe a békés egyensúlyba nyúl bele, ezért van, hogy amikor mégis kütyüzök valamit, akkor nálam - hangsúlyozom, az én ízlésem szerint - valahogy mindig kifordul a rendszer az eredeti karakteréből.
Vagyis nem azt állítom, hogy a pimpelés nem tud működni a Heed rendszerben, pláne eszemben nincs megítélni azt, aki megteszi és neki meg úgy tetszik, de nálam eddig vagy lényegesen kisebb hatást fejtett ki a változás, mint amit már típusoknál, vagy a kapott előny elvett egy másikat, vagy egyszerűen felborította az arányokat. EZ az az ok, amiért én ma nem pimpelek Heed-et, és gondolom, nem is nagyon fogok.
Csak annyit még, hogy az Auralic Mini nagy gyári tápjához annyira mondogatták, hogy "muszáj" venni jó mazzagot, hogy vettem itt a fórumon egy Pangeát (Qurva hifibogár