Hoppá… És ezért (is) gyártják.
Mindenki eldöntheti hogy neki mit/mennyit ér.

Hoppá… És ezért (is) gyártják.

Volt már itt olyan is, hogy Fórumtársunk villanybolti drótból készült fonatot ajánlott. Meg hogy csak és kizárólag a tömör réz jó. Én nem tudom, hova fog ez vezetni...sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!

Mint ezt is:

Ez nem magyarázat. A piac tele van olyan termékekkel, amiket nem azért gyártanak, mert van "értelme", hanem mert megveszik.

Nem is állítottam az ellenkezőjét.white-tiger írta: ↑2021.10.06., szer. 14:19Igen.
Normális minőségű kábellel pedig még jobban…![]()
Különben senki nem gyártana kábelt. Csak gatyamadzagot.

Igen.
Ha már szóba hoztad, esetleg pontosítanál?

Ó, elnézest, lassú vagyok… mert egy igazán szép Handel-orgona-concerto felvételre bukkantam, ami folyton eltereli a figyelmemet… :)

DMM technológiával felvett lemezek? Hmmm. Ez új nekem. DMM (direct metal mastering) tudtommal egy mesterlemez-vágási technológia, de persze lehet, hogy tévedek.PgSpa írta: ↑2021.10.05., kedd 21:51A digitálisan felvett, de LP-re nyomott felvételeket nevezték így anno, lásd a Hungarotonnál az SLPD jelzetűek, vagy pl. a DECCA-nál a DMM technológával felvett lemezek. Ha a hagyományos nevezéktannál maradunk, akkor DDA...![]()
Úgy látszik nem vagy elég öreg a szakmában...
A DMM aka Direct Metal Mastering a TELDEC által kidolgozott lemezvágási eljárás volt legjobb tudomásom szerint.

A digitálisan felvett, de LP-re nyomott felvételeket nevezték így anno, lásd a Hungarotonnál az SLPD jelzetűek, vagy pl. a DECCA-nál a DMM technológával felvett lemezek. Ha a hagyományos nevezéktannál maradunk, akkor DDA...

Na az meg mi a szösz? Az egyik oldala SACD?

Emlékszem, hogy jártam nálad és ahogy több száz másik fórumtárssal, úgy veled is gyorsan szót értettünk. Én még Rudibával is beszélgettem párszor, sőt néhány kérdésben egyet is értettünk. Élő szóban mindenki türelmesebb, illedelmesebb, barátságosabb, írásban viszont sokan vaskalapot, sötét szemüveget öltenek és 1 bites terminátor üzemmódba kapcsolnak, amiben csak igen/nem válaszok léteznek. Ne vedd magadra, mert világjelenségről van szó! Kár értünk.gyongyhalas írta: ↑2021.10.05., kedd 18:51Amikor nálam voltál egész jól el tudtunk beszélgetni...Persze "ez fórumban" való írogatás már félreértelmezhető.![]()
earforce írta: ↑2021.10.05., kedd 11:04Nos a kis töki DIY kábeleimet kiváltva és ezeket bekötve semmiféle változást nem hallottam, ami gondolhatjátok hogy engem lepett meg a legjobban. 2 tapasztalt hifis szakkollégát is áthívtam, hogy biztos, hogy jól hallom-e amit hallok vagy...nem tudom. Ők ugyanúgy nem hallottak semmilyen szignifikáns különbséget, ami azért is meglepő és mulatságos, mert a kollégánál nagyobb kábelfetisisztát nem ismerek.
Talán nem nagy arcúság azt mondanom, hogy a rendszerem felbontása, zeneisége, természetessége és áteresztő képessége átlagot megugorja, talán meg is haladja azt. Higgyétek el 20 éve ezen dolgozom :)
Mégis, hogy kicseréltem a gagyi kábeleimet egy szinte kizárólag a legnemesebb fémekből készült szettre, nem hozott változást.

Amikor nálam voltál egész jól el tudtunk beszélgetni...Persze "ez fórumban" való írogatás már félreértelmezhető.fapaci írta: ↑2021.10.05., kedd 17:47Amikor néhány órával az inkriminált mondataim leírása után valaki ilyen módon (félre)értelmezi a hozzászólásom, erősen megkérdőjelezem, hogy érdemes-e még próbálkozni a beszélgetéssel itt.gyongyhalas írta: ↑2021.10.05., kedd 15:43Faló amit írt azt ő úgy gondolja és bár oda írja (kevésbé érzékeny) ami nem zárja ki ,hogy hallható is lehet ...

Nem keserítesz el, nyilván úgy van, ahogy írod. Akkor még kevésbé értem, hogy miért szól nálam ennyivel jobban az SACD a normál CD-hez képest.