Talan a KEF Chorale hasonlo lehet, (sose szerettem a Bowers ezen szeriajat) 10 Euroert vettem..... ki is dobtam a hires Sonus Faber Concertinom ami 150ezer plusz alvany volt 1994 ben. Hangszorokat parba vallogatak es meg a hangvaltott is a mert eredmenyekhez epitettek egyedileg....alto írta: ↑2021.10.09., szomb. 08:28Ha összehasonlítunk, akkor érdemes előbb a kategóriát belőni. A Bowers mai kínálatában az egykori 602S3-hoz legközelebb a 606 S2 Anniversary Edition van 280ezerért, vagy másképp megközelítve, 15 év alatt nagyjából duplázódtak a hifi árak, tehát az egykoron 140ezres doboz ma 250-300ezer körül lenne, ebben a kategóriában érdemes jobbat keresni. Kapásból a Fyne Audio F500 jut eszembe 259ezerért, messze jobb doboz mint ez a Bowers.ZolaBA írta: ↑2021.10.09., szomb. 06:56Szerintem meg osztályzol egy pickup-ot a forma1-es szabályok szerint![]()
Nálam kb. 15 éve van a nappaliban 602s3, mindig valami egyszerű denon avr-el hajtva (épp x2400). Valószínűleg vannak hibái sztereo highend szemmel nézve, hiszen egy alsó-középkategóriának miért ne lenne, viszont kategóriájában egy szuper eszköz. (Nálunk 90% film, 10% háttér zene)
De tök egyszerű, ha szerinted ennyire szar, mondjál jobbat ebben a kategóriában! Az elvárások egyszerűek: nagyméretű állványos doboz, 18cm-es méllyel, nappali barát, falra tolható, első reflexport, all-rounder mozira, zenére műfaj függetlenül, nincs fájdalmas magasa, torzítása, nincs dobozhangja, nincs reflex hangja, megfizethető avr-el hajtható, _szép_, hangos, tartós és az árát is tartja (140-ért vettem 15 éve, most minimum 100-ért 1 nap alatt elvinnék).
Egyébként az egy közkeletű tévedés, hogy ha első reflexport, akkor falra lehet tolni. A falra tolás negatív hatásai éppúgy jelentkeznek első vagy hátsó reflexport esetén, sőt, zárt konstrukció esetén is.
A 70-es evekben meg volt ra idejuk minoseget gyartani.....