Hű ezt hogy utálom !
Most magyarázkodhatok, a több ezer kötetes könyvtárammal, amit nem csak hang diffúzorként használok, a sok ezres hanglemez gyűjteményemmel , mely a 30' évektől datálódik és nem elsősorban a Boney M. összes-t tartalmazza ( csak

) .
De a reagálások szerint én vagyok a pöcs, aki nem tud egyértelműen fogalmazni, kontextusából kiragadva a mondanivalóm még nagyobb marhaságnak tűnik.
Vidor2009-
teljesen egyetértek veled, zenét hallgatunk és minél jobban adja vissza a koncert élményt, annál élvezetesebb. De konzerv anyagot hallgatunk a hanglemezről, ami egy felvétel és csak a felvételt hallhatjuk, ami vagy jó, vagy rossz. A berendezések és a kábelek meg azt közvetítik , ami a hanglemezen van, ideális esetben, sajnos nem azt , ami és ahogy a koncerten hallható volt.
De itt a probléma felvetésben nem erről szóltam, hanem a hanglemezen konzervált anyag semleges átvitelén a rendszeren keresztül, ill. a kábelek esetleges kiemelés-szűréséről. Nem hozzáadásáról, mert a felvételen nem létező jelet / nem zajt / nem tudja hozzáadni, max. a meglévők arányát módosítani, esetleg elnyomni.
Istvan01
Egy rendszert nem lehet semleges irányban túlhangolni- reagálod az írásomra.
De én nem is írtam olyat, hogy ez a semleges irányba mutatna, azt írtam , hogy belenyúlás a hangképbe, semmi esetre sem semleges.
Mivel a forrás oldali hangot / lemezjátszó / a pick-up-ra tett füllel nem tudjuk értelmezni, nem tudjuk milyen az eredeti hang. Ezért kicsit merésznek érzem , hogy egy kábelről azt mondjuk, hogy semleges. Nem igazolható az állítás, igaz , az ellenkezője sem.
A hanglemez kiadók körüli vitát meg pláne nem akartam!
Nem vagyok kábel fetisiszta, csak egy kísérletben, ahol a barátom rendszerén a DG lemezek elég satnyán szóltak és az ő véleménye is az volt- veletek együtt- hogy a DG szarcsi-foscsi.
Némi kábel zsonglőrködéssel tisztességes, élvezhető hangot sikerült kimuzsikálni a nem éppen filléres rendszeréből, úgy, hogy a többi / jobb ? / lemezkiadó korongjai sem szenvedtek drámai romlást.
Mivel DG lemezei nem voltak, a fejlesztéseit / kábel / a saját gyűjteménye alapján végezte,
-maxolta ki- erre mondottam volt, hogy monodiétássá vált a rendszere.
De , ha ezt mind leírtam volna egyszerre, az már nem hozzászólás, hanem kisregény lett volna.