viri írta: ↑2021.09.23., csüt. 08:44
Vagy lehet hogy mégsem olyan perdöntő a szerepe? Szerintem arányában ezek nyüanszok.
Én úgy állok ehhez a kérdéshez, hogy nincs akkora felbontása a rendszeremnek, vagy ha van is, akkor a fülem sem annyira tökéletes, hogy minden apró különbséget meghalljak. Ezért bizonyos összetevőknél ár/érték-érzékeny vagyok erősen. Aztán vagy igazam van, vagy nem, egyszerűen nem foglalkozom vele. Amúgy is alapelvem, hogy virágozzon 100 virág, mindenki úgy élvez, ahogy akar.
Volt már itt olyan javaslat is, hogy kössük össze a rendszerünket a legolcsóbb, legegyszerűbb drótokkal. Aztán ha tetszik, amit hallunk, vagy legalábbis nem borzasztó a hang, akkor jobb kábelekkel lehet rajta javítani, finomítani. Ha elfogadjuk ezt a módszert, akkor ehhez képest a banándugók kérdése valószínűleg erősen másodlagos.
Na jó, elvek és gyakorlat: sokáig kísérleteztem mindenféle kábellel, dugókkal is, diy. Aztán letettem a voksomat 2 kábelgyártó mellett (tkp. ex has), és csak gyári szerelt kábeleket használok. Azóta a hifibogár kicsit kevésbé izgat, ez is csak döntés kérdése.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla