Ennek az ellenkezője az igazságA felvételen rögzített információ sem analóg sem digitális módon nem vész el
TJ.

Ennek az ellenkezője az igazságA felvételen rögzített információ sem analóg sem digitális módon nem vész el

A matek nem az erősséged, mert két negatív számot össze kell szorozni, hogy pozitív legyen.tunerman írta: ↑2021.09.23., csüt. 08:08Az analóg hifi rendszer nem a matematika elvén műkődik (két negatív szám összeadva pozitív értéket ad), hogy lehetséges lenne "okosba" megoldani a jobb hangzást.Sajnos a csatlakozók ugyanúgy benne vannak a jelútban, tehát nem lehet olcsó dolgokkal jó hangot elérni.
Pedig lehet Én csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni.![]()
Itt inkább a soros adatátvitelre hasonlító információ átvitelről beszélhetünk.
Tehát logikailag, ami elveszik a lánc elején az örökre elvész, azt későbbi egységekben/fokozatokban nem lehet helyreállítani...
TJ.

Ha annyira qva sokat számít, hogy a teljesen jó hangból hajtépést csinál a banándugócables írta: ↑2021.09.23., csüt. 07:57Mi az, hogy nem fogod elcseszni? Nem futsz ki a szobából, nem téped a hajad? Lehet, de rosszabbul fog szólni egy rosszabb csatlakozóval. Ha az nem elcseszés akkor igazad van. De a HiFi arról szól, hogy a lehető legjobban akarjuk hallgatni a zenét.
Egyébként nem az olcsó és nagyon drága között kell választani. Pl. a legegyszerűbb Z banánt se mindegy hogy hol veszed. Árban pár száz Ft a különbség és jól hallható.
Z banándugó.jpeg

Szerintem a F1-ben sem raknak kínai gumit az autókra.Vinkler írta: ↑2021.09.23., csüt. 00:03Ez egy hangzatos frázis, sokszor, sokan elmondták már, de azért ne vegyünk készpénznek. Nem ennyire egyszerű a képlet.arzachel írta: ↑2021.09.22., szer. 23:43Az egész rendszered úgy fog szólni, ahogy a leggyengébb láncszem engedi.viri írta: ↑2021.09.22., szer. 22:28
Pedig lehetÉn csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. Ha viszont hibádzik valami, akkor teheted rá a 30eft/db csatikat is, max 1-2 napig fogod jobbnak hallani.

Az analóg hifi rendszer nem a matematika elvén műkődik (két negatív szám összeadva pozitív értéket ad), hogy lehetséges lenne "okosba" megoldani a jobb hangzást.Sajnos a csatlakozók ugyanúgy benne vannak a jelútban, tehát nem lehet olcsó dolgokkal jó hangot elérni.
Pedig lehet Én csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni.
Mi az, hogy nem fogod elcseszni? Nem futsz ki a szobából, nem téped a hajad? Lehet, de rosszabbul fog szólni egy rosszabb csatlakozóval. Ha az nem elcseszés akkor igazad van. De a HiFi arról szól, hogy a lehető legjobban akarjuk hallgatni a zenét.

Ez a fő elemekre igaz lehet, amikor a gyenge forrás lehúzza az egészet, vagy ha pont a doboz a leggyengébb, esetleg az erősítő nem tudja igazán jól kezelni a hangsugárzót stb. de itt most nem erről van szó. Hanem a kiegészítőkről. Ahol a súlyozással aránytalanul ellehet billenni (én már csak tudom :)) ezért írtam be.arzachel írta: ↑2021.09.22., szer. 23:43Az egész rendszered úgy fog szólni, ahogy a leggyengébb láncszem engedi.viri írta: ↑2021.09.22., szer. 22:28Pedig lehetÉn csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. Ha viszont hibádzik valami, akkor teheted rá a 30eft/db csatikat is, max 1-2 napig fogod jobbnak hallani.

Ez egy hangzatos frázis, sokszor, sokan elmondták már, de azért ne vegyünk készpénznek. Nem ennyire egyszerű a képlet.arzachel írta: ↑2021.09.22., szer. 23:43Az egész rendszered úgy fog szólni, ahogy a leggyengébb láncszem engedi.viri írta: ↑2021.09.22., szer. 22:28Pedig lehetÉn csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. Ha viszont hibádzik valami, akkor teheted rá a 30eft/db csatikat is, max 1-2 napig fogod jobbnak hallani.

Az egész rendszered úgy fog szólni, ahogy a leggyengébb láncszem engedi.viri írta: ↑2021.09.22., szer. 22:28Pedig lehetÉn csak azt mondom, hogyha jó akusztikában egy neked legjobban tetsző hangsugárzóval rendelkezel, ami egy hozzá jól passzoló erősítővel van meghajtva, akkor a hf kábel végére tehetsz akármit, nem fogod elcseszni. Ha viszont hibádzik valami, akkor teheted rá a 30eft/db csatikat is, max 1-2 napig fogod jobbnak hallani.

Pedig lehet

Ezek a jók?Lehet így van,de én az első linken lévőt nem ajánlanám,mert olyat rendeltem én is egyszer,és persze imbuszkulcs nélkül küldték,és olyat meg nem árulnak mindenütt,szóval nem egy normál méret.A pontos méretére most nem emlékszem,de az általában kapható imbuszkészletekben nem található meg ez a méret,én is egy spéci ipari varrógép tartozékai közt találtam egyet csak véletlenül,de rögvest sikerült is megszakítani a vékony csavar menetét,pedig nem húztam nagyon erősen,szóval én azt kilőném inkább az ajánlottak közül.fülelek írta: ↑2021.09.22., szer. 19:46https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aq-ara ... banan-dugo
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/audioq ... -banandugo
https://www.audiophonics.fr/en/banana-p ... 14613.html
https://www.audiophonics.fr/en/banana-p ... -7603.html
Kimber által említett dugó tényleg selejtes volt, én is anno belefutottam, mind elrepedt...
Csatlakozó az erősítőkön lévő aljzat is,tehát ha az nem valami spécibb anyagból készült gyártmány,már pedig a többség nem az,akkor a dróton is lehet felesleges túlköltekezni dugóügyben.Az olcsóbb kácsás forrasztható dugóvégeknél sok esetben felesleges lehet jobbat és egyúttal drágábbat is tenni,de lehet ez csak nekem tűnik így ésszerűnek,és logikusnak.

Sajnos a csatlakozók ugyanúgy benne vannak a jelútban, tehát nem lehet olcsó dolgokkal jó hangot elérni.

Egy linket berakhatnál az olcsó és jó csatlakozókról.Lehet másokat is érdekelne.

Nem értem miért nem szokták kiírni, hogy a 24 karát aranyozás alatt milyen anyagból készült. A kácsa általában kiírja, de máshol ritka. Azért jó lenne tudni, hogy sárga réz, vagy vörös réz, vagy bronz, vagy akármi... Én ahol lehet, inkább nem használok semmit, de én is azt mondom, hogy nem ezen múlik, pl. a Kimber ajánlásánál ma már nem költenék többet hf kábel végére.kimber írta: ↑2021.09.22., szer. 18:28Ez most akciós:
https://netdepo.hu/kabel-csatlakozo/ban ... ghEALw_wcB
Szvsz. jobb, mint a Kácsás műanyag házas BFA dugók.

Gyakorlatilag bármilyen változás a lejátszó rendszerben mindig beleszól a hangba valamennyire. Ilyen a kábelvég banándugó is. Nem írtad, hogy milyen szerkezetű és milyen vastagságú a kábeled, mert az sem mindegy. Amíg tömör egy eres kábelt használtam (DNM) addig és ott egyértelműen a csupasz verzió volt a legjobb. Egyedül a DNM saját banándugója hozott hallható javulást, de annak az utóbbi időben elszíladtak az árai. A vékony kábel miatt nehéz volt vele dolgozni, és vigyázni kellett, hogy egy erőteljesebb mozdulatra ne törjön meg a vezeték.BLX írta: ↑2021.09.21., kedd 13:27Biztosan beleszól egy kicsit. A csatlakozó is és a forrasztás is. A kérdés, hogy észreveszed-e. Ahogy írtam, én a kényelem és az oxidáció miatt választottam a lent leírt kényelmi kompromisszumot bizonyos helyen. Van Alisca Orange merev réz hangfalkábelem is, azon nincsen csatlakozó.
hoz. Még pár hónapja is valami 650,- Ft-ra emlékszem - basszus, de durva 
Biztosan beleszól egy kicsit. A csatlakozó is és a forrasztás is. A kérdés, hogy észreveszed-e. Ahogy írtam, én a kényelem és az oxidáció miatt választottam a lent leírt kényelmi kompromisszumot bizonyos helyen. Van Alisca Orange merev réz hangfalkábelem is, azon nincsen csatlakozó. Kicsit kell vele "küzdeni", hogy a helyére kerüljön, de jó az is. Az egész rendszer és egyén függő szvsz. Ha így most tetszik, és neked nem macerás, jól elfér a csatlakozóban a csupasz kábel, nincs rövidzár veszély, stb. akkor hagyjad így. Majd esetleg ellenőrizd fél év múlva a kábelek végeit és csatlakozás minőségét. WBT csatlakozókat is választhatsz, de az sem lesz jobb mintha nem lenne semmilyen csatlakozó. Szerintem amit "talán" lehet hallani, arra nem érdemes óriási energiákat és pénzt fordítani. WBT árul érvéghüvelyeket és krimpelőt is és az Audioquest-nek is van megoldása forrasztás mentes csatlakozáshoz. Ha még mélyebben érdekel a téma, ugorj be Laci bácsihoz a Kácsába, szerdánként van bent.

Ez attól függ, milyen relációban. A "Nakamichi" banán teljesen tönkretette legutóbb egy SAEC hangfalkábel hangját, szó szerint megfojtotta a hangot. Viszont a BLX által is ajánlott banánhegy egy Siltechen alig változtatott rajta. Én a csupasz híve vagyok ahol csak lehet, de ha mindenképpen fel kell venni valamit, akkor az legyen minőségi csatlakozó, egy WBT pl.