Végül minél maradtál?Shimano írta: ↑2021.09.19., vas. 15:12Nem tudom,én az idén,sőt tavaly is elég sok tápdrótot kipróbáltam csak úgy kíváncsiságból,és csak ez az isotek az amire azt mondanám hogy együtt tudnék vele élni,a többi,köztük a suprák is olyan 12 egy tucat érzést nyújtottak,szóval nem hagytak bennem semmi nyomot,hiányérzetet meg végképp mikor továbbadtam őket.Van egy olyan könnyed elegancia és felnőttesség az isotek hangjában ami talán más rendszerben is jól jöhet,de azzal teljesen egyetértek hogy csak próba után vásároljunk bármit is.white-tiger írta: ↑2021.09.19., vas. 10:23
Nem feltétlenül rosszabb vagy jobb, csak más.
A rendszer és azon belül a készülék amihez veszed határozza meg hogy neked jobb-e vagy sem.
Ugyanaz a kábel két más rendszerben és más készülékben teljesen máshogy szerepelhet. Tasztalat.
A leírt vélemények szerint az Isotek a Vovoxhoz hasonló hangzás lehet.
(Azt hogy zenei,le sem mertem írni,elég lesz az elegáns hang fogalmazást is definiálnom mert tutira ráharapnak majd
,így meg is előzöm.A hangulat átviteli képessége,a sima és laza könnyedsége,és nem elhanyagolhatóan a hihetősége teszi az átlag fölé nálam,szóval talán ezek,na meg még más is,de mindent nem árulok el.
![]()
Ha lenne bennük egy kicsit több a nyers erőből és a dögből,még lehet meg is tartanám őket,de kellemes így is,mert remek atmoszférát nyújtanak.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 332
Re: Kábelezzünk
Nem tudom,én az idén,sőt tavaly is elég sok tápdrótot kipróbáltam csak úgy kíváncsiságból,és csak ez az isotek az amire azt mondanám hogy együtt tudnék vele élni,a többi,köztük a suprák is olyan 12 egy tucat érzést nyújtottak,szóval nem hagytak bennem semmi nyomot,hiányérzetet meg végképp mikor továbbadtam őket.Van egy olyan könnyed elegancia és felnőttesség az isotek hangjában ami talán más rendszerben is jól jöhet,de azzal teljesen egyetértek hogy csak próba után vásároljunk bármit is.white-tiger írta: ↑2021.09.19., vas. 10:23
Nem feltétlenül rosszabb vagy jobb, csak más.
A rendszer és azon belül a készülék amihez veszed határozza meg hogy neked jobb-e vagy sem.
Ugyanaz a kábel két más rendszerben és más készülékben teljesen máshogy szerepelhet. Tasztalat.
(Azt hogy zenei,le sem mertem írni
Ha lenne bennük egy kicsit több a nyers erőből és a dögből,még lehet meg is tartanám őket,de kellemes így is,mert remek atmoszférát nyújtanak.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 132
Nem feltétlenül rosszabb vagy jobb, csak más.Shimano írta: ↑2021.09.17., pén. 17:17Mondjuk mindenhová az isotek sem biztos hogy való,mert olyan túl szép hogy igaz is legyen hatasúvá válhat a hangzás,meg egy kicsit visszafoghatja a "lovakat" is,de egy egy komponensbe telitalálat lehet.Egy próbát mindenesetre megérhet.A supra mellett mindenképpen,mert annál tutira jobb hang,szerintem.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5350
Hát nem is tudom, elnézzem-e, egy kábeles (x) reklámért talán talán 
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6532
Elnézést kérek mindenkitől, a “zenei” jelzővel kapcsolatos vitaindító kérdést rossz helyen tettem fel, és már több mint egyoldalnyi hozzászólást “indukált” itt, holott nem a kábelekről szól. Ezért átraktam az egész szálat az “Általában a hifiről” topikba. Ott folytassuk.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Mégis tül sokat árultam el, tudtam, hogy fikázás lesz belőle, mindig ez van, ha a suprát meg meri említeni valaki itt az AVX-en.
Elég sok tyúkbél járt már nálam, es távol álljon tőlem, hogy a Suprát istenítsem, de azt fenntartom, hogy szerintem szigorúan hangra a legjobb ár/érték arányú kábeleket gyártja, viszont őszintén kurvaronda kivitelben, tehát ha valakinek a kinézet fontos, akkor nyilván nála nem pálya…
DE az én szerény rendszeremben immár évek óta szolgálnak olyan Suprák, amiket - sok egyebet is kipróbálva - nem volt ingerenciám még lecserélni. Pedig volt nálam jobb náluk, de mégis visszatértem hozzájuk. Hogy egy hasonló árkategóriájú Isotek “biztosan csak jobb lehet”, mint pl. a Lorad, azt nem tudom miből derült ki, de nem is akarom feszegetni, egyszerűen különbözőek vagyunk, mást hallunk jónak, és ez így jó. Mondom, az én rendszeremben, ami olyan, amilyen, de nekem most jó.
Nem is akarok ezen vitatkozni.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Jó rendszer mindenhol tömör madzaggal szól jól, de csak az!
Tömör madzagbol meg lehet probalkozni a villanybolti rezzel, aq rezzel, neotech rézzel, siltech arany/ezüsttel, an ezusttel, vdh monokristaly ezusttel és siltech monokristaly ezusttel. Nagyjabol ebben a sorrendben. Tömörnek szamit a szalankent szigetelt litze is (pl AN). Na… megmondtam a tutit.
Tömör madzagbol meg lehet probalkozni a villanybolti rezzel, aq rezzel, neotech rézzel, siltech arany/ezüsttel, an ezusttel, vdh monokristaly ezusttel és siltech monokristaly ezusttel. Nagyjabol ebben a sorrendben. Tömörnek szamit a szalankent szigetelt litze is (pl AN). Na… megmondtam a tutit.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Vagyis amit itt írt valaki a filléres drótokról az biztos hogy a legolcsóbb választás, de véleményem szerint a legsz@rabb is… (Bocs
)
Mennyit, miért? A közhely szerint a rendszer értékének 15-20 vagy akár 30%-át is, erről mindenkinek más a véleménye. (Tehát a te példádnál maradva ez 100 és 300 ezer között lenne. Nem akarlak el keserítené de a 100 ezer mindenre leosztva valószínűleg kevés lesz…)
Akkor érdemes lehet rá többet költeni, ha később feljebb lépést tervezel, sokat dob a rendszereden és nagyon jó áron jutsz hozzá. Ez a 3 elég ritkán van együtt, de evés közben jön meg az étvágy (sajnos).
Egy gyártótól, vagy különbözőtől?
Ha a rendszered is egy gyártótól van, akkor elvileg egyszerűbb lehet egy kábel szett vásárlása, de akkor az ehhez a rendszerhez megfelelőt kellene megtalálnod, ami “kísérletezés” nélkül nem egyszerű… Ráadásul honnan szerzed meg őket…?
Ezért és egyébként is nyugodtan lehet keverni őket, hiszen elsősorban mindig a hangzáshoz veszed a kábelt, csak másodsorban a rendszerhez/készülékhez.
Hogy egy kis”kapaszkodót” is nyújtsak, kicsit ár/értek arányban is:
Az olcsóbb és persze sok esetben használt - amim volt és/vagy ismerem - Siltech, Supra, Vovox, Valhalla (Ákos) Sz. Zoli, Natural Sound, kábelek egész jók, de a többi magyar gyártótól is érdemes érdeklődni és hallgatózni, vannak jó cuccaik…
A Supra karaktere nyílt, tiszta hangzás, egészen jó felbontással - nehéz vele mellé lőni de nem lehetetlen.
A Vovox teljesen más iskola, melegebb, zenei, szinten egész jó felbontással - én kedvelem.
Valhalla a kettő közti előnyös tulajdonságokat ötvözte, de itt magasabb kategóriát ismerem csak…
A Siltech hasonló a Suprához, de felbontásban jobb cserébe viszont hajlamos lehet ércesebben szólni bizonyos rendszerekben.
A Viablue-t nem ismerem, az Ansuzt sem, de nyilván azok is megérhetnek egy próbát, ahogy sok más is esetleg…
Van persze drágábban is komolyabb, de itt most csak az alapokról szól, amit egy millás
rendszer megérdemel.
Ami viszont a legfontosabb: Úgy szóljon vele a rendszer hogy szeresd hallgatni, mert akkor van értelme az egésznek, és te fogod hallgatni, nem a szomszéd… (Vagy jobb/rosszabb esetben ő is…
)
És meg kell hallgatni a saját rendszeredben, mert ott fog szólni…
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 132
Sajna a rendszeréhez illő és jó kábelre szükség van. Az ok egyszerű: Hiába tud menni 200-at a sportautód, ha mondjuk a bal oldali első egy mankó kerék. Tehát a jó kábelezést a rendszer meghálálja.Gergo222 írta: ↑2021.09.11., szomb. 18:18Egy adott szett teljes kábelezésével kapcsolatban szeretnék kérdezni. Bár nyílván erre a kérdésre nem hinném, hogy konkrétan tudnátok válaszolni, inkább általános tapasztalatok érdekelnének.
Tehát van mondjuk egy alsó-középkategóriás szettem. Ez a szett áll két hangfalból természetesen, egy lejátszóból, egy külön DAC-ból és egy integrált sztereó erősítőből. Ha a mostani árakkal számolunk, akkor egy ilyen alsó-középkategóriás szett újan vásárolva kihozható durván 1 millió forintból.
A szett kábelezéséhez szükség van elsősorban hangfalkábelekre, XLR vagy RCA kábelekre, optikai kábelre, illetve másik tápkábel sem ártana az erősítőhöz, illetve azért a lejátszónak és a DAC-nak is illik kicserélni a gyári tápkábeleit, végül egy minőségi elosztót vagy tápszűrőt tenni az egész rendszer elé.
Nos, a kérdésem az lenne, hogy kábelekre mennyi az a minimum amit mindenképpen kéne költeni, a szett teljes árának hány %-a lenne reális? Vagyis nem is kérdés, inkább ti hogy szoktátok, hogy látjátok? Bár tény, hogy kábelt újan nem éri meg venni, főleg annyit emelkedtek most az árak, hogy inkább kivárja az ember még talál használtan egy olyat, ami megfelel neki.
Igazából amire kíváncsi vagyok, hogy mi történik abban az esetben, ha kábelekre irreálisan többet költök, és olyan kábeleket veszek, amiket egyébként a gyártó nem az alsó-középkategóriás szettekhez ajánl, hanem inkább a közép- és felsőkategóriás szettekhez. Gondolom már ezt sokan kipróbáltátok, így ezek a tapasztalatok érdekelnének, hogy hogy látjátok, megérte -e több pénzt befektetni a kábelekbe, és hangban is hozott -e változást, vagy azok a kábelek, amik egy adott kategóriához vannak ajánlva, már kihozzák a maximum képességeket az adott szettből, és a drágább kábelek jelentős különbséget nem tesznek hozzá, legalábbis amennyivel többe kerülnek, az úgy nem éri meg...?
Köszönöm a válaszokat.
Vagyis amit itt írt valaki a filléres drótokról az biztos hogy a legolcsóbb választás, de véleményem szerint a legsz@rabb is… (Bocs
Mennyit, miért? A közhely szerint a rendszer értékének 15-20 vagy akár 30%-át is, erről mindenkinek más a véleménye. (Tehát a te példádnál maradva ez 100 és 300 ezer között lenne. Nem akarlak el keserítené de a 100 ezer mindenre leosztva valószínűleg kevés lesz…)
Akkor érdemes lehet rá többet költeni, ha később feljebb lépést tervezel, sokat dob a rendszereden és nagyon jó áron jutsz hozzá. Ez a 3 elég ritkán van együtt, de evés közben jön meg az étvágy (sajnos).
Egy gyártótól, vagy különbözőtől?
Ha a rendszered is egy gyártótól van, akkor elvileg egyszerűbb lehet egy kábel szett vásárlása, de akkor az ehhez a rendszerhez megfelelőt kellene megtalálnod, ami “kísérletezés” nélkül nem egyszerű… Ráadásul honnan szerzed meg őket…?
Ezért és egyébként is nyugodtan lehet keverni őket, hiszen elsősorban mindig a hangzáshoz veszed a kábelt, csak másodsorban a rendszerhez/készülékhez.
Hogy egy kis”kapaszkodót” is nyújtsak, kicsit ár/értek arányban is:
Az olcsóbb és persze sok esetben használt - amim volt és/vagy ismerem - Siltech, Supra, Vovox, Valhalla (Ákos) Sz. Zoli, Natural Sound, kábelek egész jók, de a többi magyar gyártótól is érdemes érdeklődni és hallgatózni, vannak jó cuccaik…
A Supra karaktere nyílt, tiszta hangzás, egészen jó felbontással - nehéz vele mellé lőni de nem lehetetlen.
A Vovox teljesen más iskola, melegebb, zenei, szinten egész jó felbontással - én kedvelem.
Valhalla a kettő közti előnyös tulajdonságokat ötvözte, de itt magasabb kategóriát ismerem csak…
A Siltech hasonló a Suprához, de felbontásban jobb cserébe viszont hajlamos lehet ércesebben szólni bizonyos rendszerekben.
A Viablue-t nem ismerem, az Ansuzt sem, de nyilván azok is megérhetnek egy próbát, ahogy sok más is esetleg…
Van persze drágábban is komolyabb, de itt most csak az alapokról szól, amit egy millás
rendszer megérdemel.
Ami viszont a legfontosabb: Úgy szóljon vele a rendszer hogy szeresd hallgatni, mert akkor van értelme az egésznek, és te fogod hallgatni, nem a szomszéd… (Vagy jobb/rosszabb esetben ő is…
És meg kell hallgatni a saját rendszeredben, mert ott fog szólni…
Mondjuk mindenhová az isotek sem biztos hogy való,mert olyan túl szép hogy igaz is legyen hatasúvá válhat a hangzás,meg egy kicsit visszafoghatja a "lovakat" is,de egy egy komponensbe telitalálat lehet.Egy próbát mindenesetre megérhet.A supra mellett mindenképpen,mert annál tutira jobb hang,szerintem.
Csak óvatosan azzal a szerelemmel!viri írta: ↑2021.09.17., pén. 15:49Én egyébként totál szerelmes lettem azokba a tápdrótokba, amit tudtommal Te is használsz, még akkor is, ha bőven lehet, hogy csak placebo az egész, mégis le fogom cserélni az összes tápdrótomat arra (direkt nem említem a márkát/típust, mert csak fikamika lenne a vége, viszont annyit elárulok, hogy Svédországban gyártott svéd drótok, és /az én zsebemnek/ egyáltalán nem drágák, főleg használtan, bár persze nem a PC-drótokkal vetném össze őket).
[/quote]
A supra helyett akkor már inkább valami isotek.Azokért talán már és még érdemes pénzt és időt is adni.Kellemes és kifinomult hang,legalábbis a többi hasonló árfekvésben lévőhöz képest,szerintem.
Nem tudom hogyan,de sikerült rosszul idéznem,elnézést.
Csak óvatosan azzal a szerelemmel!viri írta: ↑2021.09.17., pén. 15:49Én egyébként totál szerelmes lettem azokba a tápdrótokba, amit tudtommal Te is használsz, még akkor is, ha bőven lehet, hogy csak placebo az egész, mégis le fogom cserélni az összes tápdrótomat arra (direkt nem említem a márkát/típust, mert csak fikamika lenne a vége, viszont annyit elárulok, hogy Svédországban gyártott svéd drótok, és /az én zsebemnek/ egyáltalán nem drágák, főleg használtan, bár persze nem a PC-drótokkal vetném össze őket).
[/quote]
Ja
Én a viablue-val jártam hasonlóképpen.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1673
Én egyébként totál szerelmes lettem azokba a tápdrótokba, amit tudtommal Te is használsz, még akkor is, ha bőven lehet, hogy csak placebo az egész, mégis le fogom cserélni az összes tápdrótomat arra (direkt nem említem a márkát/típust, mert csak fikamika lenne a vége, viszont annyit elárulok, hogy Svédországban gyártott svéd drótok, és /az én zsebemnek/ egyáltalán nem drágák, főleg használtan, bár persze nem a PC-drótokkal vetném össze őket).
[/quote]
Csak óvatosan azzal a szerelemmel!
Jó pár éve ugyan így jártunk hárman is ezzel a világoskék dróttal, annyira meggyőző volt 1-2 darab belőle, ráadásul meglepően olcsón, hogy mind a hárman felszerelkeztünk belőle teljesen, viszont úgy már nem volt az igazi. Rövid távon még igen, de aztán egymástől függetlenül mindet eladtuk. Persze egyikőnknek sem aktív rendszere volt, hanem olyan, ami annál érzékenyebb a drótokra, szóval csak annyi, hogy először próbáld ki ezt a mindenhová supra felállást, ha van lehetőséged rá!
[/quote]
Csak óvatosan azzal a szerelemmel!
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Még mielőtt bevásárolnál belőle, próbálj ki egy Furutech-et a CoreAudio Karunaban.Aszpirin írta: ↑2021.09.17., pén. 13:16
Én egyébként totál szerelmes lettem azokba a tápdrótokba, amit tudtommal Te is használsz, még akkor is, ha bőven lehet, hogy csak placebo az egész, mégis le fogom cserélni az összes tápdrótomat arra (direkt nem említem a márkát/típust, mert csak fikamika lenne a vége, viszont annyit elárulok, hogy Svédországban gyártott svéd drótok, és /az én zsebemnek/ egyáltalán nem drágák, főleg használtan, bár persze nem a PC-drótokkal vetném össze őket).
- Csatolmányok
-
- 320.jpg (107.95 KiB) Megtekintve 3202 alkalommal
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- mgus
- Törzsvendég

Majdnem azt mondtam hogy csak ABBA-t hallgatok.robi20064 írta: ↑2021.09.17., pén. 13:52Oh bazz, svedbe exportalt Siltech?mgus írta: ↑2021.09.17., pén. 13:46Borzasztó nehéz kitalálni, világos kék színe van, és S a kezdőbetűje.Aszpirin írta: ↑2021.09.17., pén. 13:16
Aktív hangfalakkal csak a hangfalkábel-mizériától szabadulsz meg, nem? Vagy a többi kábelt is fölöslegessé teszi?![]()
Az a kérdés sem irreleváns, hogy mi is a "műszakilag korrekt", illetve ki hol húzza meg a határt. Azt hiszem, itt van a kutya elásva, és szerintem tudod, hogy mire gondolok, mert tudtommal volt már dolgod műszakilag inkorrekt kábellel...
Én egyébként totál szerelmes lettem azokba a tápdrótokba, amit tudtommal Te is használsz, még akkor is, ha bőven lehet, hogy csak placebo az egész, mégis le fogom cserélni az összes tápdrótomat arra (direkt nem említem a márkát/típust, mert csak fikamika lenne a vége, viszont annyit elárulok, hogy Svédországban gyártott svéd drótok, és /az én zsebemnek/ egyáltalán nem drágák, főleg használtan, bár persze nem a PC-drótokkal vetném össze őket).![]()
![]()
Musical Fidelity ezt írja az erősítőm manualjában:
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
- mgus
- Törzsvendég

Borzasztó nehéz kitalálni, világos kék színe van, és S a kezdőbetűje.Aszpirin írta: ↑2021.09.17., pén. 13:16Aktív hangfalakkal csak a hangfalkábel-mizériától szabadulsz meg, nem? Vagy a többi kábelt is fölöslegessé teszi?asebestyen írta: ↑2021.09.17., pén. 11:49Mióta leegyszerűsített aktív rendszerem van, audio-pc - ADI2 FS - APS aktív monitorok, a kábelezés totál érdektelenné vált, mindenhogy tök jó, gyakorlatilag nem lehet (műszakilag korrekt) drótokkal elrontani. Volt olyan hifim, sokkal drágább is, ami minden apróságtól megváltozott, akár hifis értelemben jelentősen is. Lehet szar hifista vagyok, vagy egyáltalán nem vagyok hifista, de én örülök, hogy megszabadultam ettől a kábel nyomorúságtól, hozzáteszem sose hiányzott az életemből.![]()
Az a kérdés sem irreleváns, hogy mi is a "műszakilag korrekt", illetve ki hol húzza meg a határt. Azt hiszem, itt van a kutya elásva, és szerintem tudod, hogy mire gondolok, mert tudtommal volt már dolgod műszakilag inkorrekt kábellel...
De persze értem, mire gondolsz, de én nem arra gondolok most.
Egyik kábel sem felesleges, mert egyszerűen nélkülük nem működik a dolog. Azt se mondom, mindegy milyen a kábel. Én csak azt mondom, hogy ez a rendszer minden dróttal normálisan szólal meg és a különbségek, amit a drótcserék okoznak, nem akkora skálán mozognak, mint a szokásos hifi cuccoknál. Tudom, valaki szerint az ilyen rendszer szar meg fed, meg minden, szerintem meg nagyon nem, de nem gond, mindenkinek meg van a lehetősége, hogy kedvére drótozzon vagy épp ne.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8266
Az aktív hangfalakban is van hangfaldrót, csak rövidebb és egyel nehezebb csereberélni.Aszpirin írta: ↑2021.09.17., pén. 13:16
Aktív hangfalakkal csak a hangfalkábel-mizériától szabadulsz meg, nem? Vagy a többi kábelt is fölöslegessé teszi?![]()
Egyik kábel sem felesleges, mert egyszerűen nélkülük nem működik a dolog. Azt se mondom, mindegy milyen a kábel. Én csak azt mondom, hogy ez a rendszer minden dróttal normálisan szólal meg és a különbségek, amit a drótcserék okoznak, nem akkora skálán mozognak, mint a szokásos hifi cuccoknál. Tudom, valaki szerint az ilyen rendszer szar meg fed, meg minden, szerintem meg nagyon nem, de nem gond, mindenkinek meg van a lehetősége, hogy kedvére drótozzon vagy épp ne.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2915
Csakhogy dobjak egy kavicsot az ingoványba, vajon melyik rendszer enged át több információt amelyik érzékeny a kábelezés milyenségére vagy amelyik nem? Vagy egyáltalán lehet-e párhuzamot vonni a kettő között?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Aszpirin
- V.I.P.

Aktív hangfalakkal csak a hangfalkábel-mizériától szabadulsz meg, nem? Vagy a többi kábelt is fölöslegessé teszi?asebestyen írta: ↑2021.09.17., pén. 11:49Mióta leegyszerűsített aktív rendszerem van, audio-pc - ADI2 FS - APS aktív monitorok, a kábelezés totál érdektelenné vált, mindenhogy tök jó, gyakorlatilag nem lehet (műszakilag korrekt) drótokkal elrontani. Volt olyan hifim, sokkal drágább is, ami minden apróságtól megváltozott, akár hifis értelemben jelentősen is. Lehet szar hifista vagyok, vagy egyáltalán nem vagyok hifista, de én örülök, hogy megszabadultam ettől a kábel nyomorúságtól, hozzáteszem sose hiányzott az életemből.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8266
Mióta leegyszerűsített aktív rendszerem van, audio-pc - ADI2 FS - APS aktív monitorok, a kábelezés totál érdektelenné vált, mindenhogy tök jó, gyakorlatilag nem lehet (műszakilag korrekt) drótokkal elrontani. Volt olyan hifim, sokkal drágább is, ami minden apróságtól megváltozott, akár hifis értelemben jelentősen is. Lehet szar hifista vagyok, vagy egyáltalán nem vagyok hifista, de én örülök, hogy megszabadultam ettől a kábel nyomorúságtól, hozzáteszem sose hiányzott az életemből.
Viszont hogy hogy tudtok azzal foglalkozni, hogy mások milyen kábeleket vesznek, meg miből meg miért, azt egyszerűen nem is értem. Vannak akik elszívják meg elisszák 10 ház árát, közben a környezetüket is megnyomorítják, tönkreteszik. Ugye nem is olyan gáz a drága drót?

Viszont hogy hogy tudtok azzal foglalkozni, hogy mások milyen kábeleket vesznek, meg miből meg miért, azt egyszerűen nem is értem. Vannak akik elszívják meg elisszák 10 ház árát, közben a környezetüket is megnyomorítják, tönkreteszik. Ugye nem is olyan gáz a drága drót?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1760
60M kábel ügyben túl sok kérdésem lenne, válasz meg úgy sem lesz, szóval inkább elengedem ... 
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- fülelek
- V.I.P.

Ez a "feljebblépés miatt" ami miatt az olcsóbb eladással egy kisebb lakás árat kidobja az ablakon, na meg egy nagyobb árát újból kábelre költi na ez az, ami finoman szólva érdekes... persze egy kis kaszinó koncesszióval a zsebben úgy 35 évre nem is olyan nehéz ebbe belegondolni...earforce írta: ↑2021.09.16., csüt. 14:32Aham. Szóval ahelyett, hogy ettől most hasra esnék, sokkal inkább és őszintén sajnálom szerencsétlen sorstársat![]()
Remélem a köv. lépcsőben min, 120 milliót költ kábelekre és akkor egy darabig megnyugszik a lelke, DE csak addig míg a 240M HUF össze nem gyűlik az újabb upgrade-re.
Lehet, hogy egy nerlova(la)g a tulaj?
- kotel
- Törzsvendég

- Értékelés: 116
Igazad van. Látszik, hogy nem fogtam még ennyit a kezemben. :)fülelek írta: ↑2021.09.17., pén. 08:32Egy nullával kevesebb, csak 200kg. (4000000000/20000=200000, mivel 1g egy húszezres, ezért 200kg)kotel írta: ↑2021.09.16., csüt. 15:25Az 2 tonna súlyú húszezres halom.Ahhoz költöztetőket kellene fogadnom, ha kp-ban szeretném hazavinni...Aszpirin írta: ↑2021.09.16., csüt. 15:14Játsszunk el a gondolattal.
Mondjuk nyerne valaki közülünk 4 milliárdot lottón (ha jól emlékszem, történt már ilyen egy honfitársunkkal).
Ki az, aki ebből 60 milliót hifi-kábelekre költene? (és persze hasonló summákat hangfalakra, erősítőre, lejátszókra).
(annyit tudok, hogy mostani fejjel én nem, de egy ilyen szituáció nagyon meg tudja változtatni az embert, szóval nem vagyok benne biztos)
Szerintem egy igazi hifista, akinek birtoklási vágya is van, az költene. Én biztosan.
Ez menne költöztetők nélkül![]()
- fülelek
- V.I.P.

Egy nullával kevesebb, csak 200kg. (4000000000/20000=200000, mivel 1g egy húszezres, ezért 200kg)kotel írta: ↑2021.09.16., csüt. 15:25Az 2 tonna súlyú húszezres halom.Ahhoz költöztetőket kellene fogadnom, ha kp-ban szeretném hazavinni...Aszpirin írta: ↑2021.09.16., csüt. 15:14Játsszunk el a gondolattal.
Mondjuk nyerne valaki közülünk 4 milliárdot lottón (ha jól emlékszem, történt már ilyen egy honfitársunkkal).
Ki az, aki ebből 60 milliót hifi-kábelekre költene? (és persze hasonló summákat hangfalakra, erősítőre, lejátszókra).
(annyit tudok, hogy mostani fejjel én nem, de egy ilyen szituáció nagyon meg tudja változtatni az embert, szóval nem vagyok benne biztos)
Szerintem egy igazi hifista, akinek birtoklási vágya is van, az költene. Én biztosan.
Ez menne költöztetők nélkül
OFF: Vajon a 60m hogyan viszonyul másra fordításához ? Csak simán sznob? önző? vagy ennek X-szeresét fordítja nem önző, hanem más célra (gyerek, család, rokon, akiknek köszönheti az anyagi helyzetét, környezet, város, ország, világ ... hasznára, fejlődésére) ?Tctronic írta: ↑2021.09.16., csüt. 21:34Ezen a 60M-os kábelen azért felszaladt a szemöldököm. Mert pl. szerintem ha szín aranyból lenne se kerülne ennyibe. (mármint az össz tömegük, csatlakozóstól stb. kiszorozva) Én is inkább a kábel mögött az emberre lennék kíváncsi. De végül is a gazdag hifistának is ugyanolyan problémája van mint a szegény hifistának.Ebből is látszik, hogy az élet igazságos: Akinek az egyik lába rövidebb, annak a másik hosszabb.
És hogyan áll ugyanez az idő ráfordításával (az anyagihoz, sajat erdek-hobbira, környezetére (emberi es targyi)...)
Persze ezeket mindannyian tegyük fel folyton magunknak!
én őszintén sajnálom azt, aki anyagiban, pénzben kifejezhetőben, ezek nagyságában él, éli ki magát, az a fontos neki