Sajnálom, ha rosszul esett. Semmi személyes nem volt benne, csak a képedhez tudtam ezt írni. Nem is néztem utána, ki szólta le azokat az érintkezőket korábban, nem is ez volt a lényeg.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2916
Ezen a 60M-os kábelen azért felszaladt a szemöldököm. Mert pl. szerintem ha szín aranyból lenne se kerülne ennyibe. (mármint az össz tömegük, csatlakozóstól stb. kiszorozva) Én is inkább a kábel mögött az emberre lennék kíváncsi. De végül is a gazdag hifistának is ugyanolyan problémája van mint a szegény hifistának.
Ebből is látszik, hogy az élet igazságos: Akinek az egyik lába rövidebb, annak a másik hosszabb.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Én nem morfondíroznék előre, inkább meghallgatnám és utaná döntenékRobici írta: ↑2021.09.16., csüt. 18:28Most azt mondom én nem, de hát ugye mint te is írtad az ilyen helyzet nagyon megváltoztatja az embert. :-)
A jelen élethelyzetemben amim van azzal elégedett vagyok, ennek értelmes lecserélését nem a hifin kéne kezdeni. Ha a pénz nem számít állapot lenne és egy sokkal nagyobb zenehallgató szobám, akkor én vagy a Dutch&Dutch 8c-t vagy a Grimm Audio valamelyik aktív cuccát hallgatnám meg, ezekre lennék kíváncsi. Szerintem a fejlődés/előrelépés nem a 60 milliós hangfalkábel hanem a hangfalkábellel járó macera kiiktatása, de ez nyilván az én véleményem. Ezek a cuccok nem horribilisan drágák (persze nem is olcsók) de szerintem még egy reális high end árkategóriát jelentenek "pénz nem számít" alapon. Ennél többet én nem látnám értelmét hifire költeni.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Okto Research DAC8 Stereo
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z++ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Okto Research DAC8 Stereo
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z++ / WW Platinum
Most azt mondom én nem, de hát ugye mint te is írtad az ilyen helyzet nagyon megváltoztatja az embert. :-)
A jelen élethelyzetemben amim van azzal elégedett vagyok, ennek értelmes lecserélését nem a hifin kéne kezdeni. Ha a pénz nem számít állapot lenne és egy sokkal nagyobb zenehallgató szobám, akkor én vagy a Dutch&Dutch 8c-t vagy a Grimm Audio valamelyik aktív cuccát hallgatnám meg, ezekre lennék kíváncsi. Szerintem a fejlődés/előrelépés nem a 60 milliós hangfalkábel hanem a hangfalkábellel járó macera kiiktatása, de ez nyilván az én véleményem. Ezek a cuccok nem horribilisan drágák (persze nem is olcsók) de szerintem még egy reális high end árkategóriát jelentenek "pénz nem számít" alapon. Ennél többet én nem látnám értelmét hifire költeni.
Aszpirin írta: ↑2021.09.16., csüt. 15:14Játsszunk el a gondolattal.
Mondjuk nyerne valaki közülünk 4 milliárdot lottón (ha jól emlékszem, történt már ilyen egy honfitársunkkal).
Ki az, aki ebből 60 milliót hifi-kábelekre költene? (és persze hasonló summákat hangfalakra, erősítőre, lejátszókra).
(annyit tudok, hogy mostani fejjel én nem, de egy ilyen szituáció nagyon meg tudja változtatni az embert, szóval nem vagyok benne biztos)
60 milliós kábeleket sajnos nem lottónyereményből vesznek. Akik a sorsjegyeket kapargatják és reménykednek egy életen át azok azt sem tudják mire való. A legfüggőbb hifista is azonnal feledné a kicsinyes kábelekkel játszadozást, amint megtapasztalja a 4mrd-ban rejlő élményszintet.
Az ilyen túlkapások máshogy keletkeznek. Ezeknek az összegeknek a százszorosa hiányzik a költségvetésből mire ilyen dolgokon csapódnak le...
Gondolom az ösvény az ilyen vevőnek egyenesen Paksra van bekötve, hogy elég tiszta legyen az áram is a feljebb lépéshez.LIMAR írta: ↑2021.09.16., csüt. 14:01Csak hogy valami kábel témába vágó aktualitás is legyen:
Ma délelőtt készítettem ezt a képet, amin lévő kábelek eladó sorba kerültek feljebb lépésmiatt.
Talán az adminok megbocsátják nekem, hogy ezt a képet ide teszem.
Nem hinném, hogy bárkinek is rontanám vele az üzletét, netán értékesítési előnyöket akarnék szerezni ezzel itt a fórumon mással szemben.
A képen az alábbiak láthatók:
Nordost Odin 2 tápkábelek (nem Bals dugóval szereltek),
Nordost Odin 2 XLR összekötők,
Nordost Odin 2 hangfalkábelek,
Meg persze van mellette még néhány Kubala Sosna Elation tápkábel is.
A kábelek össz értéke bőven 60.000.000.- Ft felett van.![]()
Ezeket egyébként bejáratva kapja, vagy azért "szenved" velük egy kicsit mire kitisztul a hangjuk?

- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6537
Ennyi macera azért, hogy "hátha"... ?!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5596
Én okvetlen. Aztán ha meghalok, belenyilaztatnám a síromba mindet, a milliárdos hifivel egyetemben. Aztán folyót tereltetnék a sír fölé.
Ez azért mégsem jó példa, vagy igen, de másra. A (magyar) milliárdos nagyot lottón nyerők többségében, 10-ből 9 eszetlenül költi el a hirtelen rászakadt pénzt. A másik súlyos dolog, talán 10-ből 1, pár éven belül összeomlik, kifolyik minden pénz alóla, egyik másik még hajléktalanná is lesz.Aszpirin írta: ↑2021.09.16., csüt. 15:14Játsszunk el a gondolattal.
Mondjuk nyerne valaki közülünk 4 milliárdot lottón (ha jól emlékszem, történt már ilyen egy honfitársunkkal).
Ki az, aki ebből 60 milliót hifi-kábelekre költene? (és persze hasonló summákat hangfalakra, erősítőre, lejátszókra).
(annyit tudok, hogy mostani fejjel én nem, de egy ilyen szituáció nagyon meg tudja változtatni az embert, szóval nem vagyok benne biztos)
De nem, nem szánnék sosem annyit rá. Amiket nagy kedvesen küldtél nekem kábelek (köszönöm újfent), azokban sem hallottam különbséget a mostaniakhoz képest. így nem biztos, hogy nálam lenne értelme. Max vennék valami pár százezrest, mert talán megérdemel annyit egy high end rendszer. De ennyi.
4 milliárd nekem kevés lenne hozzá amúgy is, ha már a példádnál vagyunk (mert fele eleve menne a családnak - gyerekek, testvérek), hogy ebből 200-250 misit hifire költsek.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4210
Valaki nyilván ezt látja bele. Én tényleg nem annak szántam...Aszpirin írta: ↑2021.09.16., csüt. 15:26OFF
Khm... van egy olyan érzésem, hogy azért egy kicsit provokálod itt a társaságot :)Alex_Aston írta: ↑2021.09.16., csüt. 15:20Akkor Marantz PM-10 és SACD-10 lenne a szett nálam, valami Focal Sopra 3 szintű dobozzal, meg mellé a modell30 netes zenéhez.
[...] És ez már elvileg olyan szint, aminél szerintem az ésszerűség határait nézve nem nagyon van hallhatóan feljebb. [...] Nem vita indítónak szántam.
De nem ez volt a kérdés, vagy félreérthetően fogalmaztam. Adnál 60 milliót a kábelekre? (minden egyéb mellett)
De nem, nem szánnék sosem annyit rá. Amiket nagy kedvesen küldtél nekem kábelek (köszönöm újfent), azokban sem hallottam különbséget a mostaniakhoz képest. így nem biztos, hogy nálam lenne értelme. Max vennék valami pár százezrest, mert talán megérdemel annyit egy high end rendszer. De ennyi.
4 milliárd nekem kevés lenne hozzá amúgy is, ha már a példádnál vagyunk (mert fele eleve menne a családnak - gyerekek, testvérek), hogy ebből 200-250 misit hifire költsek.
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- V.I.P.

OFF
De nem ez volt a kérdés, vagy félreérthetően fogalmaztam. Adnál 60 milliót a kábelekre? (minden egyéb mellett)
Khm... van egy olyan érzésem, hogy azért egy kicsit provokálod itt a társaságot :)Alex_Aston írta: ↑2021.09.16., csüt. 15:20Akkor Marantz PM-10 és SACD-10 lenne a szett nálam, valami Focal Sopra 3 szintű dobozzal, meg mellé a modell30 netes zenéhez.
[...] És ez már elvileg olyan szint, aminél szerintem az ésszerűség határait nézve nem nagyon van hallhatóan feljebb. [...] Nem vita indítónak szántam.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- kotel
- Törzsvendég

- Értékelés: 116
Az 2 tonna súlyú húszezres halom.Ahhoz költöztetőket kellene fogadnom, ha kp-ban szeretném hazavinni...Aszpirin írta: ↑2021.09.16., csüt. 15:14Játsszunk el a gondolattal.
Szerintem egy igazi hifista, akinek birtoklási vágya is van, az költene. Én biztosan.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kotel 2021.09.16., csüt. 15:27-kor.
Kábelekkel együtt jönne ki 60 millióból. Vagy is inkább még úgy sem karcolná ezt az összeget. És ez már elvileg olyan szint, aminél szerintem az ésszerűség határait nézve nem nagyon van hallhatóan feljebb. Persze mindenkinek más ez a szint. Nem vita indítónak szántam. Az említett márkák helyébe mindenki tudna szerintem árban valami végállomást magának.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4210
Akkor Marantz PM-10 és SACD-10 lenne a szett nálam, valami Focal Sopra 3 szintű dobozzal, meg mellé a modell30 netes zenéhez.Aszpirin írta: ↑2021.09.16., csüt. 15:14Játsszunk el a gondolattal.
Kábelekkel együtt jönne ki 60 millióból. Vagy is inkább még úgy sem karcolná ezt az összeget. És ez már elvileg olyan szint, aminél szerintem az ésszerűség határait nézve nem nagyon van hallhatóan feljebb. Persze mindenkinek más ez a szint. Nem vita indítónak szántam. Az említett márkák helyébe mindenki tudna szerintem árban valami végállomást magának.
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- V.I.P.

Játsszunk el a gondolattal.
- kotel
- Törzsvendég

- Értékelés: 116
Nekem azért picit irigylést vált ki. Ha, ez nem, akkor mi?istvan01 írta: ↑2021.09.16., csüt. 14:56Maradjunk abban, irigylést nekünk nem vált ki a 60milliás kábel cserélős vevője Gábornak. Ugyan miért is cserél nagy veszteséggel csilliárdos kábeleket másik csilliárdosra? Mert mégsem passzol a rendszeréhez, mert másutt halott jobb hangot, mert nem kapott optimális tanácsot kábel választáshoz stb, stbAszpirin írta: ↑2021.09.16., csüt. 14:43Azért vannak emberek, akinek a 60millió elköltése olyan, mint nekem (nekünk?) 60ezeré... bízzuk rá, hogy mire költi, biztos nem vágja haza, ha kábelekre jut ennyi. A Nordost meg a forgalmazói meg örülnek.earforce írta: ↑2021.09.16., csüt. 14:32
Aham. Szóval ahelyett, hogy ettől most hasra esnék, sokkal inkább és őszintén sajnálom szerencsétlen sorstársat![]()
Remélem a köv. lépcsőben min, 120 milliót költ kábelekre és akkor egy darabig megnyugszik a lelke, DE csak addig míg a 240M HUF össze nem gyűlik az újabb upgrade-re.Habár az is lehet (itt mintha nem ez a szitu) csődbe költötte magát, családját, hitel és kovid válság, tehát az elpazarolt hobbijából szeretne megszabadulni, vagy minimálisra levinni.
Habár az is lehet (itt mintha nem ez a szitu) csődbe költötte magát, családját, hitel és kovid válság, tehát az elpazarolt hobbijából szeretne megszabadulni, vagy minimálisra levinni.
Maradjunk abban, irigylést nekünk nem vált ki a 60milliás kábel cserélős vevője Gábornak. Ugyan miért is cserél nagy veszteséggel csilliárdos kábeleket másik csilliárdosra? Mert mégsem passzol a rendszeréhez, mert másutt hallott jobb hangot, mert nem kapott optimális tanácsot kábel választáshoz stb, stbAszpirin írta: ↑2021.09.16., csüt. 14:43Azért vannak emberek, akinek a 60millió elköltése olyan, mint nekem (nekünk?) 60ezeré... bízzuk rá, hogy mire költi, biztos nem vágja haza, ha kábelekre jut ennyi. A Nordost meg a forgalmazói meg örülnek.earforce írta: ↑2021.09.16., csüt. 14:32Aham. Szóval ahelyett, hogy ettől most hasra esnék, sokkal inkább és őszintén sajnálom szerencsétlen sorstársat![]()
Remélem a köv. lépcsőben min, 120 milliót költ kábelekre és akkor egy darabig megnyugszik a lelke, DE csak addig míg a 240M HUF össze nem gyűlik az újabb upgrade-re.
- Aszpirin
- V.I.P.

Azért vannak emberek, akinek a 60millió elköltése olyan, mint nekem (nekünk?) 60ezeré... bízzuk rá, hogy mire költi, biztos nem vágja haza, ha kábelekre jut ennyi. A Nordost meg a forgalmazói meg örülnek.earforce írta: ↑2021.09.16., csüt. 14:32Aham. Szóval ahelyett, hogy ettől most hasra esnék, sokkal inkább és őszintén sajnálom szerencsétlen sorstársat![]()
Remélem a köv. lépcsőben min, 120 milliót költ kábelekre és akkor egy darabig megnyugszik a lelke, DE csak addig míg a 240M HUF össze nem gyűlik az újabb upgrade-re.
Ugye ez rendszerének egyik eleme, a kábelezés, nem tudjuk, most az összes zene kábele itt van-e ebben a kosárban. De, kérdezem, létezik 60milliós kábel hang? A kérdés inkább úgy reális, zenére mennyit költ évente?earforce írta: ↑2021.09.16., csüt. 14:32Aham. Szóval ahelyett, hogy ettől most hasra esnék, sokkal inkább és őszintén sajnálom szerencsétlen sorstársat![]()
Aham. Szóval ahelyett, hogy ettől most hasra esnék, sokkal inkább és őszintén sajnálom szerencsétlen sorstársat
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
VDH lemérte rendesen?robi20064 írta: ↑2021.09.16., csüt. 12:52En a legnemesebb testreszre probalnam ra eloszor, hatha!earforce írta: ↑2021.09.16., csüt. 12:47Más.
Felkeltette figyelmem ez a termék. Érdemes kipróbálni? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Kissé bizonytalan vagyok a tekintetben, hogy miképp kell használni. Gyűrűként hordani kell vagy nyakékként érdemes vagy csak rakjam le a földre???
https://www.vandenhul.com/product/health-ring/![]()
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 918
Azért, mert azok a recék, hepék és hupák pontosan ott vannak, ahol a legoptimálisabb eredményt adják. Több-tízéves, tapasztalati úton levont statisztikai adatot elemeztek, majd a prímszámok sűrűségével egybevetve rendezték el a barázdákat a felületen. Nem csak úgy hevenyészve, a gyártásból adódóan.
Nem szotkam hibázni.
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3340
- Kapcsolat:
Csak hogy valami kábel témába vágó aktualitás is legyen:
Ma délelőtt készítettem ezt a képet, amin lévő kábelek eladó sorba kerültek feljebb lépés
miatt.
Nem hinném, hogy bárkinek is rontanám vele az üzletét, netán értékesítési előnyöket akarnék szerezni ezzel itt a fórumon mással szemben.
A kábelek össz értéke bőven 60.000.000.- Ft felett van.
Ma délelőtt készítettem ezt a képet, amin lévő kábelek eladó sorba kerültek feljebb lépés
A kábelek össz értéke bőven 60.000.000.- Ft felett van.
- Aszpirin
- V.I.P.

"leszóltatok"? Ezt miért nekem írod többes szám második személyben?
Mellesleg ezen a képen az érintkezők minősége semmivel nem látszik jobbnak, mint azokon, amit alant jól leszóltatok.
Most akkor ez vagy nem számít, vagy a Siltechnél nem értenek hozzá.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Aszpirin
- V.I.P.

hátha mi?
mi a baj? vagy inkább ne feszegessük?