Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5353

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Hogy lássátok, mi a probléma:
Csatolmányok
B2P.png
B2P.png (353.48 KiB) Megtekintve 2071 alkalommal
B1.png
B1.png (399.55 KiB) Megtekintve 2071 alkalommal

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1694

Hozzászólás Szerző: Indy »

fülelek írta:
2021.09.15., szer. 13:07
A te kábeleid egész biztosan sok évesek, amikor még a Bals nem Kínában gyártatta a dugóit.
Igen, elég sok évesek. :D
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Indy írta:
2021.09.15., szer. 13:04
fülelek írta:
2021.09.15., szer. 12:55
vlaca írta:
2021.09.15., szer. 08:38
Ilyen Bals dugókat be lehet még szerezni valahonnan?
(Házi barkács célokra kellene :napsut: )
Senkinek nem ajánlom a mostani Bals dugókat, mert botrányos az érintkezők felületi minősége.
Én nem gondolom, hogy a Siltech ilyen dugót használna jelenleg is, a honlap képein láthatólag régi fotók vannak. ;peace;
Nekem mind a három Siltech tápomon Bals dugók vannak, gyári szereltek. Nem tudom milyen lenne más dugókkal, de nem fogom szétbontani őket.
A te kábeleid egész biztosan sok évesek, amikor még a Bals nem Kínában gyártatta a dugóit.
De ha újonnan vetted pár éve, biztos megvan a számlája is :D

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2021.09.15., szer. 09:42
KempGoldSchuko.jpg
A Kemp elektroniks (holland cég) nem gyárt ilyen dugót. Valóban Balsra hajaz, sőt ugyanolyan vacak az érintkezők polírozása, az aranyozás semmit sem segít, ebből se lesz ajánlott vétel :D

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1694

Hozzászólás Szerző: Indy »

fülelek írta:
2021.09.15., szer. 12:55
vlaca írta:
Senkinek nem ajánlom a mostani Bals dugókat, mert botrányos az érintkezők felületi minősége.
Én nem gondolom, hogy a Siltech ilyen dugót használna jelenleg is, a honlap képein láthatólag régi fotók vannak. ;peace;
Nekem mind a három Siltech tápomon Bals dugók vannak, gyári szereltek. Nem tudom milyen lenne más dugókkal, de nem fogom szétbontani őket.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

vlaca írta:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2285

Hozzászólás Szerző: Shimano »

kotel írta:
2021.09.15., szer. 09:52
Shimano írta:
2021.09.15., szer. 09:41
kotel írta:
2021.09.15., szer. 09:30
Szóval ,itt csak azon ment a vita, hogy odaírta,hogy új ?

Nem lett volna egyszerűbb azt írni, ha tényleg így van, hogy a régi szériákat szerelhették azzal.
De ,az új sorozaton már nem alkalmazzák.
Ha megnézed a siltech aktuális honlapját,azon még most is ott virítanak a bals dugók egyes kábeleken,tehát még jelen pillanatban is elérhetőek ezekkel a dugókkal,szóval az sem igaz hogy már nincs a kínálatban.

Akkor meg főleg nem értem, hogy minek vitázni.
Én nem vitázom,mert a tények makacs dolgok,azokkal nem érdemes.Van aki ezekkel is akar,hát tegye,én nem teszem.
Szerintem itt már többen is vásároltak gyári szerelt siltech drótot ezzel a dugóval,de nincs is ezzel gond,csak ne mondjuk már azt hogy ez nem létezhet,főleg ne az aki forgalmazza is,mert csak hülyét csinál magából.

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 116

Hozzászólás Szerző: kotel »

Shimano írta:
2021.09.15., szer. 09:41
kotel írta:

Nem lett volna egyszerűbb azt írni, ha tényleg így van, hogy a régi szériákat szerelhették azzal.
Ha megnézed a siltech aktuális honlapját,azon még most is ott virítanak a bals dugók egyes kábeleken,tehát még jelen pillanatban is elérhetőek ezekkel a dugókkal,szóval az sem igaz hogy már nincs a kínálatban.

Akkor meg főleg nem értem, hogy minek vitázni.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

KempGoldSchuko.jpg
KempGoldSchuko.jpg (25.32 KiB) Megtekintve 2043 alkalommal

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kotel írta:

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

Shimano írta:
2021.09.14., kedd 23:07

Akkor a nagy unalom közepette nézegesse ezeket a balsmentes siltech kábeleket emlékeztető képpen. Van még több is ha kéretik. ;) Újak is,meg régebbiek is.
downloadfile-2.jpgdownloadfile-1.jpgdownloadfile.jpgSiltech-SPX-30-G5-Classic-Mk2-audio-power-cable-10-metre-1.jpeg
Annyival kiegészíteném Shimano szokásához híven zavaros elmélkedését, hogy a Bals dugókban az érintkezőket ki lehetett cserélni. Még itthon is gyártottak hozzá aranyozott bronz érintkezőket. Én is vettem akkoriban és azzal jobbak is voltak a dugók. Nyugaton audió forgalmazók árultak ilyen is aranyozottat, persze jóval drágábban, mint az iparnak gyártott Bals csatik. Az alábbi képeken is ilyen van úgy látom a fekete Bals csatikban.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

LIMAR írta:
2021.09.15., szer. 08:59
Shimano írta:
Újak is,meg régebbiek is.
Annyira tipikus viselkedés bizonyos körökben: állíts egy hazugságot, terjeszd el minél nagyobb társaságban, majd várod a reakciókat, a cáfolatot, ami persze nem érdekel.

A képeiden a Siltech G5 szériája látható, amit 2003-ban mutatták be a G3 széria után.
Ez nem nevezhető "újnak". Azóta már a 4 generáció eltelt. Most a G9-es szériánál tartunk.

Egyébként hálás vagyok, hogy ilyen mélyen beleástad magad Siltech kábelek világába, felszínen tartod a témát, így számomra ingyen reklám, hogy belinkeljem a valóban új Siltech G9-es szériájának oldalát:

https://www.siltechcables.com/products/ ... gend-680p/

Ez a "hivatalos" gyártói forrás.
Szerintem engedjük el a témát.
Nem hazugságot állítottam,sőt ezt inkább te tetted a 20-30 évvel,meg a nemlétező gyári szereléssel,de hagyjuk.
Én is tudnék újabb típusokról balsos képeket mutatni,de jobb dolgom is van ennél ma.
Az azért fura,hogy egy forgalmazó nincs tisztában azzal hogy amit árul az mikor és hogyan is volt installálva az évek folyamán,de ez csak úgy zárásképpen.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3340
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Shimano írta:
Újak is,meg régebbiek is.
Annyira tipikus viselkedés bizonyos körökben: állíts egy hazugságot, terjeszd el minél nagyobb társaságban, majd várod a reakciókat, a cáfolatot, ami persze nem érdekel.

A képeiden a Siltech G5 szériája látható, amit 2003-ban mutatták be a G3 széria után. Az SPX 800-as is 10 éves típus.
Ez nem nevezhető "újnak". Azóta már a 4 generáció eltelt. Most a G9-es szériánál tartunk.

Egyébként hálás vagyok, hogy ilyen mélyen beleástad magad Siltech kábelek világába, felszínen tartod a témát, így számomra ingyen reklám, hogy belinkeljem a valóban új Siltech G9-es szériájának oldalát:

https://www.siltechcables.com/products/ ... gend-680p/

Ez a "hivatalos" gyártói forrás.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 324
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2021.09.14., kedd 21:32

LIMAR szerintem el van foglalva a bemutatóterem felújításával, meg rohadtul unja is már, ami itt megy. :D
Akkor a nagy unalom közepette nézegesse ezeket a balsmentes siltech kábeleket emlékeztető képpen. Van még több is ha kéretik. ;) Újak is,meg régebbiek is.
downloadfile-2.jpg
downloadfile-2.jpg (1.22 MiB) Megtekintve 2021 alkalommal
downloadfile-1.jpg
downloadfile-1.jpg (58.97 KiB) Megtekintve 2021 alkalommal
downloadfile.jpg
downloadfile.jpg (143.78 KiB) Megtekintve 2021 alkalommal
Siltech-SPX-30-G5-Classic-Mk2-audio-power-cable-10-metre-1.jpeg
Siltech-SPX-30-G5-Classic-Mk2-audio-power-cable-10-metre-1.jpeg (224.03 KiB) Megtekintve 2021 alkalommal

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 646

Hozzászólás Szerző: Töki »

Gergo222 írta:
2021.09.11., szomb. 18:45
asebestyen írta:
2021.09.11., szomb. 18:36
Gergo222 írta:
2021.09.11., szomb. 18:18

Igazából amire kíváncsi vagyok, hogy mi történik abban az esetben, ha kábelekre irreálisan többet költök, és olyan kábeleket veszek, amiket egyébként a gyártó nem az alsó-középkategóriás szettekhez ajánl, hanem inkább a közép- és felsőkategóriás szettekhez... hangban is hozott -e változást?
Az történik, hogy jó nagy marhaságot csinálsz vagy csináltatnak majd Veled itt néhányan, ha hagyod.
Jó nagy változást lehet elérni hókuszpókuszokkal megideologizált szar madzagokkal, amik nagyon csinálnak valamit a hanggal. Ha a rendszered hangjával, nagyon kell valamit csinálni, szar a rendszered, azt fejleszd, a kábel - legyen az bármilyen drága, vékony, vastag, lapos vagy ezoterikus anyaghasználatú, a Pápa által felszentelt-, nem lesz megoldás.
Értem, köszönöm a válaszodat. Próbáltam pár drágább kábelt én is egyébként, ami az én szettemhez irreálisan drága volt, igaz csak tápkábeleket és konkrétan 2 db-ot, viszont nem tapasztaltam az előnyeit az olcsóbbal szemben. Olyanannyira nem, hogy vakteszten lehetetlennek tűnt megmondani, hogy melyik kábel volt bekötve éppen.
Onnan jött a kérdésem, hogyha külföldi fórumokat olvasok, akkor ott a drága kábelekről általában lebeszélnek (pl. Audio Science Review Forum).
Üdv,

Magam is azt is vallom, hogy a jó készülékeket, akusztikai környezetet semmi sem helyettesítheti. Miután ezek megvannak és mezei drótokkal hallgatva is elégedett lehetsz (nincs csúnya hiba), az a tapasztalatom, hogy megéri komolyabban venni a kábelezést.
Ahogy Kimber írta, hazai gyártóktól is lehet/érdemes kérni komplett szetteket és biztos lehetsz benne, hogy ár/értékben sok kimagaslót találnál. Pici "gond" ott lehet, hogy náluk is széles a paletta, belépő szinttől a húzósabbakig, - ha elindultál egy belépőszinttel és kütyüzős vagy, idő kérdése, hogy beindul a feljebb-lépési inger :rolleyes: . A honi, kisipari gyártmányok többségénél, ha eladósorba kerülnek, kalkulálni lehet nagyobb buktával, esetleg nehezebb eladhatósággal. Ez nem a kábel hibája, inkább a szűkebb piac és egyéb okok a felelősek.
Akik hajlamosak a csereberére, náluk szerintem nincs semmi baj a használt cuccok vadászatával, sőt! Vannak pl. olyan presztízsű kábelgyártók, akiknek a (használt) termékei értéktartók és könnyen eladhatók (nem is véletlen), hogy párat említsek; WireWorld, Siltech, Nordost, AQ. vagy akár Kondo... Ha van esetleg olyan pénzmag, amit csak a párnában tartasz és kiismerted a piacot, akkor szerintem hajrá.
Példával élve - úgy két éve meghallgattam egy Ansuz belépő tápkábelt, mely a röpke bemutatkozás alatt baromira megtetszett. Kíváncsi lettem a nagyobb szériákra, de a baráti körben, fórumon senkit nem találtam, akinek van/volt ettől az itthon méltatlanul mellőzött márkától. Tájékozódtam a keletjéről és egy-két hónap alatt sikerült levadásznom jóáron egyet a kiszemelt szériából Hollandiából. Több hónap együttélés után túladtam rajta úgy, hogy csupán a postaköltséget buktam, cserébe tapasztalat és játék.. Lehetni írni, hasonlókat Nordost Valhalla 1 vagy WireWorld Platinum kábelről is.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Okto Research DAC8 Stereo
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z++ / WW Platinum

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8313

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Shimano írta:
2021.09.14., kedd 21:06
kotel írta:
2021.09.14., kedd 20:29
Nem értem a matekot.

A hangfalkábel métere 6900.
Arra a dugó darabja 5000.

Akkor a 11000 métere kábelre arányosan 9 eFt dugó jönne ki kb. Persze darabja.

Mondjuk, ha a hangfalkábelt sztereónak kötik, akkor végenként 2 db dugó lell rá. Így dupla az ára.

Lehet ezt csűrni-csavarni. Pont mint a p.litika...
Az a matek a tápkábelre volt értve,de benéztem egy kicsit,és csak 35 ezer ft darabja,nem 50,elnézést,de az is soknak tűnik nekem arre a drótra,főleg ha látom hogy az új jóval drágább siltech drótokon is bals dugó van. :D
Na de hová tűnt LIMAR,nagyon elcsendesedett? :D
LIMAR szerintem el van foglalva a bemutatóterem felújításával, meg rohadtul unja is már, ami itt megy. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég

Azt tudom, hogy a tápra.
Csak azt nem, hohy arányosítva, ha a hangfalkábelt vesszük alapul, hogy ott hogyan aránylik a méter ára a dugóhoz.

Akkor a t@pkábelnél is a méter árhoz is olyan arányban legyen az arra való dugó is.

Így nem értem a matekot.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kotel írta:
2021.09.14., kedd 20:29
Nem értem a matekot.

Mondjuk, ha a hangfalkábelt sztereónak kötik, akkor végenként 2 db dugó lell rá. Így dupla az ára.

Az a matek a tápkábelre volt értve,de benéztem egy kicsit,és csak 35 ezer ft darabja,nem 50,elnézést,de az is soknak tűnik nekem arre a drótra,főleg ha látom hogy az új jóval drágább siltech drótokon is bals dugó van. :D
Na de hová tűnt LIMAR,nagyon elcsendesedett? :D

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem értem a matekot.

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano írta:
2021.09.14., kedd 20:00
kotel írta:
2021.09.14., kedd 19:14
Itt 6900 métere. Mármint az audiocentrumban.
Az kb 42 ezer, a 6méter kábel.

Azok a banánok, 4 db 20 ezer.
Azaz 8 db, az 40 ezer.

Kell 6 m kígyóbőr. Legyen a színes métere 2 ezer. Az még 12 ezer.

Van a 4db kábel y, ami ketté osztja
Legyen darabja 3 ezer neki. Az még 12 ezer.
Legyen a 8 db gyári zsugorfólia rá összesen 3 eFt.

Nyílván ilyen kábelhez adnak valami dobozt, szütyőt. Az legyen 4 eFt.

Ez kb 113 eFt.

Ezt valakivel össze is kell szereltetni.
Az sincs ingyen.

Továbbá, szerintem egy gyári szerelt kábel többet ér.

Nagyon kritikusan számolva, 50 ezerrel olcsóbb lehet akár az akciós árukkal számítva.

Tehát van valami igazság abban, amit írsz. De nem annyira kisarkítva, hogy 6500 métere és a szerelt meg 190 ezer.
Most őszintén,te tennél egy 40 ezres kábelre 40 ezeért dugókat,meg 12 ezerért kígyőbőrt,meg a stb?Az nem kicsit lenne irracionális,de lehet én látom rosszul.
Most rendeltem egy m isotek sequelt,39000ft.Arra akkor most milyen dugót tegyek hogy jöjjön az amit tud ha a 11000ft-osra már kell a közel 50000ft/db árú dugó?
Remélem lejön már végre hogy mire is akartam rávilágítani.
Nem tudom.
Viszont az csak 5 eFt/ db árú banándugó.
A jel útjában van a csatlakozó és nagyon is számít. Pont annyit számít, mint a kábel, amire kötve van.

Én olyan csatlakozókat vennék, amik minnél kevesebbet rontanak a hangon és rendes kontaktust biztosít.
Legalább olyan minőségűt, mint a kábel, mert fordítva meg minek a jó kábel, ha a csatikon elveszik az a pici plusz, amit a kábel "tudna".

Szóval én legalább olyan csatikat vennék, amik partiban vannak a madzaggal..

Emlékszem régebben a táp iec dugóim a fekete, ródiumosok voltak. Amik párban kb 6 ezer volt újonnan. Valami viborgnak tűnő...

Én meg azt hittem, hogy a rendszeremnek mekkora felbontása van. Aztán csak azt az állandó csilingelést hallottam minden zenénél a nagy felbontásnak. Azt hittem, hogy annak ott kell lennie és az a felvételen van.

Mert, hát a tápkábelen csak a "kettőhúsz" megy és jó oda b@rmilyen csati.
A sütőnek is jó, átvisz ezer Wattokat, akkor a hifihez is.

A 220 a gagyi csatin is 220 és ugynúgy megb.sz,ha megfogom, mint a csilivili dugó.

Ja, meg a vagócsatis toldások is jók a hifi előtt. Nem számít. A tápösvényt is vagózva kössük be. Nem számít, mert az csak 220V.

:D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

LIMAR írta:
2021.09.14., kedd 19:02
Shimano írta:
2021.09.14., kedd 18:23
Nem akartam gyártókat felsoroni,de pl a siltech spx tápdrótjain miért jó a bals schurter féle páros mikor .....
Nem baj az, ha valaki tájékozatlan egy témában, de miért kell ezt nagy nyilvánosságra hozni?
Mikor szerelték a Siltech SPX.. tápkábeleket Bals dugókkal? Talán 20-30 éve még az SPX20-at kék Balsokkal szerelték előszeretettel a méterre árusított kábelből, mert a színe jól ment a kábel színéhez.

A mai Siltech SPX... gyári szerelt tápkábelek NEM BALS csatlakozókkal szereltek.

https://www.hifipiac.hu/hifi/kabelek/19 ... belek.html

https://www.siltechcables.com/classic-a ... ry-series/
Most néztem csak a linkeket,és hát én bizony ott látok bals dugót is.Igaz hogy nem kéket,de az akkor valóban elfogyhatott. :D
Az iec csatin nincs felirat,én legalábbis nem láttam,infód van róla hogy milyen?Viborg clónnak néz ki,de persze lehet más is.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kotel írta:
2021.09.14., kedd 19:14
Itt 6900 métere. Mármint az audiocentrumban.
Az kb 42 ezer, a 6méter kábel.

Azok a banánok, 4 db 20 ezer.
Azaz 8 db, az 40 ezer.

Kell 6 m kígyóbőr. Legyen a színes métere 2 ezer. Az még 12 ezer.

Van a 4db kábel y, ami ketté osztja
Legyen darabja 3 ezer neki. Az még 12 ezer.
Legyen a 8 db gyári zsugorfólia rá összesen 3 eFt.

Nyílván ilyen kábelhez adnak valami dobozt, szütyőt. Az legyen 4 eFt.

Ez kb 113 eFt.

Ezt valakivel össze is kell szereltetni.
Az sincs ingyen.

Továbbá, szerintem egy gyári szerelt kábel többet ér.

Nagyon kritikusan számolva, 50 ezerrel olcsóbb lehet akár az akciós árukkal számítva.

Tehát van valami igazság abban, amit írsz. De nem annyira kisarkítva, hogy 6500 métere és a szerelt meg 190 ezer.
Most őszintén,te tennél egy 40 ezres kábelre 40 ezeért dugókat,meg 12 ezerért kígyőbőrt,meg a stb?Az nem kicsit lenne irracionális,de lehet én látom rosszul.
Most rendeltem egy m isotek sequelt,39000ft.Arra akkor most milyen dugót tegyek hogy jöjjön az amit tud ha a 11000ft-osra már kell a közel 50000ft/db árú dugó?
Remélem lejön már végre hogy mire is akartam rávilágítani.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

LIMAR írta:
2021.09.14., kedd 19:02
Shimano írta:
2021.09.14., kedd 18:23
Nem akartam gyártókat felsoroni,de pl a siltech spx tápdrótjain miért jó a bals schurter féle páros mikor .....
Nem baj az, ha valaki tájékozatlan egy témában, de miért kell ezt nagy nyilvánosságra hozni?
Mikor szerelték a Siltech SPX.. tápkábeleket Bals dugókkal? Talán 20-30 éve még az SPX20-at kék Balsokkal szerelték előszeretettel a méterre árusított kábelből, mert a színe jól ment a kábel színéhez.

A mai Siltech SPX... gyári szerelt tápkábelek NEM BALS csatlakozókkal szereltek.

https://www.hifipiac.hu/hifi/kabelek/19 ... belek.html

https://www.siltechcables.com/classic-a ... ry-series/
Lehet elfogyott a bals. :D De nem akarom elviccelni,mert a lényeg az hogy nagyszámban azzal szerelték amiket irtam,és annak nem hiszem hogy az volt az oka hogy mást,jobbat nem találtak,és ez így volt a vdh-nál is ahol szintén olcsó csatikkal szereltek,de ezt tudod jól te is.Az hogy most mi látjuk,mennek a csorda után,de nem is tehetnek mást.
Nem vagyok annyira tájékozatlan sem mint amennyire beállítani szeretnél,mert vagy 30 éve látom a folyamatokat,szóval légyszíves ne menj el ebbe az irányba.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”