Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 137

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

ZolaBA írta:
2021.09.14., kedd 03:58
diagnet írta:
2021.09.13., hétf. 21:36
Mivel hivatalosan nem is adhatnak. A legtöbb országban a fogyasztóvédelmi és egyéb törvények tiltják a vásárlók és az azonos típusú termékek megkülönböztetését.
A készüléknek a mellékelt kellékekkel kell teljesítenie amit a gyártója a reklámanyagokban, adatlapokon közzétett.
Nem írhatja le, hogy másik kábellel jobb/rosszabb lehet a hangja. Egyedül a minimálisan elvárt paramétereket határozhatja meg.
Hú, bocs de ebből pont a lényeget faragtad le ;)

Szóval az azonos típusú fajtájú termékek megkülönböztetése összehasonlítása (pl. 2 azonos célú IC kábel) csak szigorú feltételekkel reklámozható, és nem csak a korrektség az elvárás, hanem a bizonyíthatóság is (1).

Leírhatja a gyártó, hogy másik kellékkel (pl. kábellel) egy készülék tudása hogyan változik, DE ez egyértelmű és bizonyítható kell legyen (2).

Na már most mivel a kábelek hangminőségi különbsége nem bizonyítható (1,2) oly módon, hogy az hatóság/bíróság előtt megállja a helyét, a komoly gyártók (akik már elég nagyok ahhoz, hogy ellenőrzés, eljárás, feljelentgetés, stb. alá essenek) nem tesznek olyan összehasonlító állítást, hogy másik gyártó kábeléhez képest az övék hangja jobb/rosszabb.

Mi van helyette? a marketing és snakeoil maszatolás. Ami valljuk be, a többség nem képes és/vagy nem hajlamos jól érteni. Pl. Az A/B/C/D/E saját terméket hasonlítja össze, állítva, hogy melyik milyen kategória - és ez igaz is az adott termék kivitelére, felépítésére, anyaghasználatára, stb. a hangminőségre tett állítás viszont sokszor még saját termékvonalon belül is el van mosva, pl. "szerintünk" mint szubjektív vélemény, vagy akármilyen teszt alapján értékel.
Másik ilyen fogás a nem egyértelműen releváns műszaki kivitelezés kihangsúlyozása, amit példát mindenki megért az az arany wc kagyló és a székelés minőségének esete,

“de kábel ügyben már ott tartunk, hogy Tibeti szűz lányok csupasz hátsóján nevelt selyemhernyók gubójából készült rezgéscsillapító anyag van a Mariana árokban 2000 évig pihentetett ősi ezüsttallérokból hengerelt ezüst vezetők között, kriptonittal díszített csatlakozókkal és az egyiptomi piramisból származó arany bevonattal...”

Ez 10 pont volt, akárhogy is nézem :D
De igaz, a kábel talán a legnagyobb lehúzás és ehhez elengedhetetlen a nagy marketing duma.
Viszont sajnos az is igaz hogy szükség van rá mert sokat javíthat a hangon és egy jó kábellel tudod kihozni a készülékről amire valóban képes…

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 116

Hozzászólás Szerző: kotel »

Itt 6900 métere. Mármint az audiocentrumban.
Az kb 42 ezer, a 6méter kábel.

Azok a banánok, 4 db 20 ezer.
Azaz 8 db, az 40 ezer.

Kell 6 m kígyóbőr. Legyen a színes métere 2 ezer. Az még 12 ezer.

Van a 4db kábel y, ami ketté osztja
Legyen darabja 3 ezer neki. Az még 12 ezer.
Legyen a 8 db gyári zsugorfólia rá összesen 3 eFt.

Nyílván ilyen kábelhez adnak valami dobozt, szütyőt. Az legyen 4 eFt.

Ez kb 113 eFt.

Ezt valakivel össze is kell szereltetni.
Az sincs ingyen.

Továbbá, szerintem egy gyári szerelt kábel többet ér.

Nagyon kritikusan számolva, 50 ezerrel olcsóbb lehet akár az akciós árukkal számítva.

Tehát van valami igazság abban, amit írsz. De nem annyira kisarkítva, hogy 6500 métere és a szerelt meg 190 ezer.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1124

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Végülis a butik kifejezést sokféleképpen lehet értelmezni, itt most mindenkinek a saját belátásara bízom a dolgot. Egyik "kedvenc" butik kábel gyártóm (az én szememben az) pl a Nordost. Mondjuk sokan szeretik a márkát, biztos jó kábeleik vannak, de hogy megérik-e az árcédulára írt összegüket... Persze van akinek semmi sem drága. :napsut:

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3340
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Shimano írta:
2021.09.14., kedd 18:23
Nem akartam gyártókat felsoroni,de pl a siltech spx tápdrótjain miért jó a bals schurter féle páros mikor .....
Nem baj az, ha valaki tájékozatlan egy témában, de miért kell ezt nagy nyilvánosságra hozni?
Mikor szerelték a Siltech SPX.. tápkábeleket Bals dugókkal? Talán 20-30 éve még az SPX20-at kék Balsokkal szerelték előszeretettel a méterre árusított kábelből, mert a színe jól ment a kábel színéhez.

A mai Siltech SPX... gyári szerelt tápkábelek NEM BALS csatlakozókkal szereltek.

https://www.hifipiac.hu/hifi/kabelek/19 ... belek.html

https://www.siltechcables.com/classic-a ... ry-series/

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2285

Hozzászólás Szerző: Shimano »

kotel írta:
2021.09.14., kedd 18:40
https://audiocentrum.hu/VIABLUE-SC-4-T6 ... alkabel-3m

Erre gondolsz?

Az Audiocentrum oldalán most mondjuk akciós a méteres ára.

De, ha az akciós árakkal is számolsz, akkor is, ha mindent tételesen összeadsz, akkor nem olyan rossz a helyzet, ahogy felvázoltad.
Picit úgy érzem, hogy az elismert nagy márkák az ellenség, aki be akar csapni.

Ha, ezek a gyártók nem lennének, akkor a hazai fonók kábelei mitől lennének jobbak?

Miért nem a nagy gyártó hivatkozik a hazai kábelesekre, hogy az ő kábeleik jobbak?

Amúgy meg nehezen hinném, hogy egy gyártó akkora öngólt rúgna, hogy negyedáron adná alkatrészenkét azt a kábelt,ami szerelten is megvásárolható nála.
Ne viccelj már.Hogy a tökömbe lehet egy 6500ft/m árból annyi amennyit látunk?Ezt egyebként láttam ebben a kivitelben 190000ft-ért is,szóval a linkelt még "olcsó" is.
Az lenne a racionális ha az emelkedő m ár után lennének a dróton a magasabb minőségű és egyben drágább csatik,kiegeszitők is,szerintem,de nem is a viabluet akarom sározni,mert máshol is látok irracionális megoldásokat és nem értem a miértjét azon felül hogy persze üzleti megfontolás.
Egy kb 10-15ezer/db ft-os csati nem hinném hogy kevés lenne egy 10-12ft/m árú drótra pl,de persze ha csak egyféle van a gyártónak,akkor azt teszi mindegyikre rá,de ez akárki akarmit is mond szerintem ésszerűtlen igy.Persze van aki ebbe bele sem gondol,és nem is érdekli.

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég

Butik, mint a kábelt csak felcímkézők?
Ilyen felcimkézés nem csak a kábeleknél létezik.

Viszont van olyan gyártó, aki fejleszt és tesztel is. Nem csak rányomtatja a nevet.

Akik mögött van is valami.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kotel írta:
2021.09.14., kedd 18:33
Shimano írta:
kotel írta:
2021.09.14., kedd 17:41
Van azért itt pár ismeretlen még az egyenletben.
Tudjuk, hogy 100 ezer szerelve és 6500 Ft métere. De, hogy hány méter és mennyi darab
csatlakozó és azok milyen árúak?

Mert, akár lehet a 100 ezres ár, egy nagyon is kedvező ár.

Itt úgy érzem, hogy pont az ellenkezőjére van utalva.
Szerintem egy gyártó, azért ennyire csak nem nézi hülyének az embereket.
Nem akartam gyártókat felsoroni,de pl a siltech spx tápdrótjain miért jó a bals schurter féle páros mikor pl a viablue hasonló m árú drótjain már sokkal drágább feszül.Aztán ott a vdh is,aminek a tápdrótjain sem drága csatik voltak anno,most nem tudom milyenek vannak,de valamiért azokra sem tettek horror árú csatikat,és jó volt úgy is.Valahogy nem érzem következességet,a racionalitást meg végképp.A viablue esetében meg végképp ahol pl egy 6500ft/m árú hangfalkábel nyaldossa a 180-190ezret egy 3m-es gyári kivitelben,de szinte minden drótjánál hasonló a helyzet.
Legelább ebben lehetne valami közös nevező,egyetértés,vagy nevezzük akárminek is,ha már a többiben nincs.
De tényleg,annak azért van némi fura bája,hogy kaphatsz 11000ft-ért is egy m drótot,és tehetsz rá akármilyen dugót is,és megveheted 120000ft körül is gyári szerelten ugyanazt a drótot valami csili vili dugóval,miközben más gyártók meg csinálnak egy jóval drágább drótot,de jóval olcsóbb csatikkal kínálják.
A fene sem tud ezen eligazodni,de néha úgy érzem hogy tényleg hülyítenek csak,mert hát miért is érezném máshogyan ha azt látom amit fentebb is írtam.
Azt nem értem, hogy miért az olcsóbb dugós van alapul véve, hogy azzal a jó.
Miért nem fordítva, hogy azzal a nem jó.

Lehet ezt így is nézni.
Lehet igy is nézni,meg úgy is ha a gyártó,vagy a gyártó ajánlására a kereskedő ezzel készíti,(siltech,anno vdh),akkor miért gondolnánk azt hogy az csak vacak lehet?

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég

https://audiocentrum.hu/VIABLUE-SC-4-T6 ... alkabel-3m

Erre gondolsz?

Az Audiocentrum oldalán most mondjuk akciós a méteres ára.

De, ha az akciós árakkal is számolsz, akkor is, ha mindent tételesen összeadsz, akkor nem olyan rossz a helyzet, ahogy felvázoltad.
Picit úgy érzem, hogy az elismert nagy márkák az ellenség, aki be akar csapni.

Ha, ezek a gyártók nem lennének, akkor a hazai fonók kábelei mitől lennének jobbak?

Miért nem a nagy gyártó hivatkozik a hazai kábelesekre, hogy az ő kábeleik jobbak?

Amúgy meg nehezen hinném, hogy egy gyártó akkora öngólt rúgna, hogy negyedáron adná alkatrészenkét azt a kábelt,ami szerelten is megvásárolható nála.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Shimano írta:
A fene sem tud ezen eligazodni,de néha úgy érzem hogy tényleg hülyítenek csak,mert hát miért is érezném máshogyan ha azt látom amit fentebb is írtam.
Hamár szubjektív véleménnyilvánítás, akkor leírom, hogy én meg sosem éreztem másként a butik kábelgyártók iránt. :smile53:

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano írta:
kotel írta:
Tudjuk, hogy 100 ezer szerelve és 6500 Ft métere. De, hogy hány méter és mennyi darab

Nem akartam gyártókat felsoroni,de pl a siltech spx tápdrótjain miért jó a bals schurter féle páros mikor pl a viablue hasonló m árú drótjain már sokkal drágább feszül.Aztán ott a vdh is,aminek a tápdrótjain sem drága csatik voltak anno,most nem tudom milyenek vannak,de valamiért azokra sem tettek horror árú csatikat,és jó volt úgy is.Valahogy nem érzem következességet,a racionalitást meg végképp.A viablue esetében meg végképp ahol pl egy 6500ft/m árú hangfalkábel nyaldossa a 180-190ezret egy 3m-es gyári kivitelben,de szinte minden drótjánál hasonló a helyzet.
Legelább ebben lehetne valami közös nevező,egyetértés,vagy nevezzük akárminek is,ha már a többiben nincs.
De tényleg,annak azért van némi fura bája,hogy kaphatsz 11000ft-ért is egy m drótot,és tehetsz rá akármilyen dugót is,és megveheted 120000ft körül is gyári szerelten ugyanazt a drótot valami csili vili dugóval,miközben más gyártók meg csinálnak egy jóval drágább drótot,de jóval olcsóbb csatikkal kínálják.
Azt nem értem, hogy miért az olcsóbb dugós van alapul véve, hogy azzal a jó.
Miért nem fordítva, hogy azzal a nem jó.

Lehet ezt így is nézni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kotel írta:

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

ajkamici írta:
2021.09.14., kedd 12:03
A kábelkbiznisz a legerőseb talán az egész high end világban. Legnagyobbat sztem itt lehet keresni a gyártói és kereskedői oldalon. Itt minden belefér a marketing éli világát és komoly a haszon. Sokan vannak ezen a piacon, igyekeznek kielégiteni a kiváncsi és mindig más és más - maga sem pontosan tudja mi után - vágyódó hifisták igényeit. Kitűnő dizájn, gyönyörű szinek , csodás képek a neten, óriási kábelvastagság ..anyag,- és ötvözet különlegességek, fantasztikus "szines" hangzás, ami gyorsan fárasztó lesz és lehet próbálkozni a következő márkával. Mindenki megtalálja a számitását. Nincs semmi hiba itt.
És a sok rossz "hangú" között vannak azért olcsó és persze nagyon drága "mégis" igen jó kábel is, ne felejtsük el. :rolleyes:
Mire megtalálja egy hifista a saját hangját, eléget egy kis pénzt. :D
Hát ja,ez itt a legnagyobb erdő,és a legnagyobb kasza is egyben.Ki is használják sokan mert van itt már minden mi szemnek és fülnek ingere.A szinte nulla forint befektetésből készült,és ahhoz képest baromi drágán kínált drótoktól kezdve az eleve drága anyagokból építkezőkig minden,hifis legyen a talpán aki itt kiigazodik :D A miértekre,és az összefüggésekre a választ meg majd talán a sohanapján fogjuk megtudni,mert ez "1000" évre titkosítva van.Minél nagyobb a homály,annál jobb szerintük,és persze csak nekik. ;) De még az is lehet hogy senki nem tud itt semmi konkrétat,csak fonják a drótokat lesz ami lesz belőle alapon. :D Mondjuk ennek ellentmond pl az isotek termékpalettája,amik szinte azonos vezetőátmérőkkel mást és mást mutatnak,szóval azért tudhatnak valami olyat amit a pórnép talán soha nem fog,de nem is kell,fizessenek a pénztárnál,aztán jónapot. :D
Miért van az pl hogy egyes gyártók olcsó dugókkal,mások meg drága dugókkal kínálják a drótjaikat?,szóval itt is nagy az eltérés,a hifis meg csak néz ki a fejéből hogy akkor hogyan is van ez.Láttam pl már olyat is mikor a kb 6500ft értékben kínált méterben is kapható drót gyári szerelten már 100ezer felett lett valamiért,én ezt sem értem.Aztán ott a mit hová kérdés is,amit megint csak homály fed.Az egyik egy vékony drótot ajánl pl forráshoz,a másik meg karvastagságút oda is,a fene sem tud itt kiigazodni. gondolkodik.gif

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

ajkamici írta:
2021.09.14., kedd 12:03
A kábelkbiznisz a legerőseb talán az egész high end világban. Legnagyobbat sztem itt lehet keresni a gyártói és kereskedői oldalon. Itt minden belefér a marketing éli világát és komoly a haszon. Sokan vannak ezen a piacon, igyekeznek kielégiteni a kiváncsi és mindig más és más - maga sem pontosan tudja mi után - vágyódó hifisták igényeit. Kitűnő dizájn, gyönyörű szinek , csodás képek a neten, óriási kábelvastagság ..anyag,- és ötvözet különlegességek, fantasztikus "szines" hangzás, ami gyorsan fárasztó lesz és lehet próbálkozni a következő márkával. Mindenki megtalálja a számitását. Nincs semmi hiba itt.
És a sok rossz "hangú" között vannak azért olcsó és persze nagyon drága "mégis" igen jó kábel is, ne felejtsük el. :rolleyes:
A színes kábel hatalmas biznisz,milyen rossz lenne monocrom kábeleket hallgatni.Bár az összetétele színesfém mit is várhatnánk, csak színes hangot. :D
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 924

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

DCS Debussy / Leben CS600 / Aurender N10 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 Ton Trager - Entreq Olympus - Shunyata Research kábelezés -RR

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 619

Hozzászólás Szerző: diagnet »

diagnet írta:
2021.09.14., kedd 10:52
ZolaBA írta:
diagnet írta:

Szóval az azonos típusú fajtájú termékek megkülönböztetése összehasonlítása (pl. 2 azonos célú IC kábel) csak szigorú feltételekkel reklámozható, és nem csak a korrektség az elvárás, hanem a bizonyíthatóság is (1).

Leírhatja a gyártó, hogy másik kellékkel (pl. kábellel) egy készülék tudása hogyan változik, DE ez egyértelmű és bizonyítható kell legyen (2).
A lényeg ott van. Ha kihúzogatod és átértelmezed az a Te dolgod.

Nem a kábelek reklámozásáról, összehasonlítgatásáról írtam. Azt bárki nyugodtan megteheti, mivel abban az esetben kettő, vagy több jól elkülöníthető,különböző típusú, árú, cikkszámú termék versenyez. A reklámok és ajánlatok alanya a kábel.

Amiről én írtam az maga a termékek forgalomba hozatala és értékesítési szabályai amit a felügyeleti szervek bármikor ellenőrizhetnek.
Pl. Két abc123 cikkszámú, tehát azonos árú rádiónak ugyanazt kell tudnia. Nem történhet meg, hogy az egyik vásárló megkülönböztetésre kerül mert eltérő arányban tudja csak kihasználni a termék szolgáltatásait.
Eldobható nickekkel le lehet írni akármilyen felületre, hogy az abc123 rádió az xy hálózati kábellel tisztábban fogja a bartókot és kategóriákat ugrott a hangja. Semmilyen jogkövetkezménye nincs, ezért is alkalmazzák.
Viszont cégként az ilyen kijelentések, ajánlattételek már számonkérhetők, felelősségre vonhatók.
Ezért tesztelnek, ajánlanak helyettük "független" marketing portálok, akik gyártói, kereskedelmi tevékenységet nem végeznek.
Ők a milliárd dolláros audio biznisz hajtóművei.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3015

Hozzászólás Szerző: earforce »

fülelek írta:
2021.09.14., kedd 10:28
Elég harmatos írás,
Kiemelni egyetlen paramétert, hogy attól lesz jó a kábel olyan mintha azt mondanám, hogy az autómban lévő motor a legjobb a világon, de attól még maga az autó nem lesz a legjobb a világon. Teljes blődség, de valószínűleg rengetegen megeszik ezt a marketinget.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5353

Hozzászólás Szerző: fülelek »

"Ez nagyon szepen hangzik es meg szorakoztato is, kar, hogy nem teljesen igaz.
Egy ilyen “kis” 35 eves “manufaktura”, mint a TaraLabs a sajat weboldalara nyomja ki ezt (jopar eve kint van), es meg egyik ceg sem perelte be annak ellenere sem, hogy az USA a perek melegagya, pedig hemzseg a fix allitasoktol:
https://www.taralabs.com/ours-vs-theirs "

Elég harmatos írás, a 40kHz-es hegedű felhangok fontosságáról (lehet, hogy aki hegedül, az érzi), ami bosszantó, az a szakmai fölényeskedő nyelvezettel előadott valótlan állítás, miszerint "This is also measurable with square waves, where high-frequency attenuation of ultrasonic and audio band frequencies causes distortion known as overshoot and ringing of the square wave." (Négyszög jelekkel is mérhető, hogy a frekvenciaátvitel csökkenése az audio és ultrahang tartományban a négyszög jelen túllövés és berezgés torzítást okoz.)
Ez a gyakorlatban soha nincs így, a legvacakabb összekötőkábel sem annyira kapacitív, hogy az előtte levő legolcsóbb forrás kimeneti fokozatát begerjessze, márcsak azért sem, mert mindenütt alkalmaznak soros kimeneti ellenállást, ami megakadályozza az esetleges gerjedést akár 10 méternyi kábel esetén is. Ami pedig a kábel kapacitás fontosságát illeti, egy 100pikofarad/m kapacitású kábel a cd/dac/RIAA elektronikák 75-120 Ohmos kimeneti impedanciáját feltételezve (ez a leggyakoribb) nem kevesebb, mint 16megahertz (MHz) felső átviteli töréspontot okoz, egy csöves előfok esetében, aminek tízszer akkora is lehet a kimeneti impedanciája (1kOhm) is 1,6MHz a határfrekvencia -azaz egyáltalán nincs jelentősége. A "nagyobb kapacitás -nagyobb torzítás' pirossal kiemelt lózung veszélyes baromság, mert a hozzá nem értő fogyasztót megtéveszti, mégpedig előre megfontolt szándékkal. Igen, tudjuk, hogy a frekvenciaátvitel csökkenése is torzításnak számít, de a laikusok a hangtisztaságra értik a torzítás fogalmat, amit a 16 megahertzes vágás egyáltalán nem befolyásol.
Bármelyik Tara szövegben minden második mondatba simán bele lehetne kötni, annyira kilóg a (műanyag) lóláb.
A többi céggel való összehasonlítás becstelen, mert a kábelkapacitás verseny nevetséges, mert nem igaz, hogy ez a paraméter a hangminőség szempontjából meghatározó lenne, tehát azt sugallni, hogy a kisebb érték következtében jobb az ő kábelük, szemétség.
Ettől még lehet, hogy némelyik kábelük jól szól, de ez a markecing szöveg elfogadhatatlan.
Miért nem perelik őket?
A kutya ugat, a karaván halad.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2021.09.14., kedd 09:50
Mondjuk o ennek szentelte az eletet.
Ott a pont! Én is ismerek olyat aki egy belvárosi lyukban lakik, nem a legjobb környéken, de a rendszere ára nyolcszámjegynél kezdődik. Hozzáteszem életem legjobb hangját ott hallottam, de csak a rendszerének él az illető. Szóval el kell dönteni kinek mi a fontos.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

wittao írta:
2021.09.14., kedd 09:05
ZolaBA írta:
diagnet írta:
Mivel hivatalosan nem is adhatnak. A legtöbb országban a fogyasztóvédelmi és egyéb törvények tiltják a vásárlók és az azonos típusú termékek megkülönböztetését.
A készüléknek a mellékelt kellékekkel kell teljesítenie amit a gyártója a reklámanyagokban, adatlapokon közzétett.
Nem írhatja le, hogy másik kábellel jobb/rosszabb lehet a hangja. Egyedül a minimálisan elvárt paramétereket határozhatja meg.

Na már most mivel a kábelek hangminőségi különbsége nem bizonyítható (1,2) oly módon, hogy az hatóság/bíróság előtt megállja a helyét, a komoly gyártók (akik már elég nagyok ahhoz, hogy ellenőrzés, eljárás, feljelentgetés, stb. alá essenek) nem tesznek olyan összehasonlító állítást, hogy másik gyártó kábeléhez képest az övék hangja jobb/rosszabb.

Mi van helyette? a marketing és snakeoil maszatolás. Ami valljuk be, a többség nem képes és/vagy nem hajlamos jól érteni. Pl. Az A/B/C/D/E saját terméket hasonlítja össze, állítva, hogy melyik milyen kategória - és ez igaz is az adott termék kivitelére, felépítésére, anyaghasználatára, stb. a hangminőségre tett állítás viszont sokszor még saját termékvonalon belül is el van mosva, pl. "szerintünk" mint szubjektív vélemény, vagy akármilyen teszt alapján értékel.
Másik ilyen fogás a nem egyértelműen releváns műszaki kivitelezés kihangsúlyozása, amit példát mindenki megért az az arany wc kagyló és a székelés minőségének esete, de kábel ügyben már ott tartunk, hogy Tibeti szűz lányok csupasz hátsóján nevelt selyemhernyók gubójából készült rezgéscsillapító anyag van a Mariana árokban 2000 évig pihentetett ősi ezüsttallérokból hengerelt ezüst vezetők között, kriptonittal díszített csatlakozókkal és az egyiptomi piramisból származó arany bevonattal...
stb. ;)
Ez nagyon szepen hangzik es meg szorakoztato is, kar, hogy nem teljesen igaz.
Egy ilyen “kis” 35 eves “manufaktura”, mint a TaraLabs a sajat weboldalara nyomja ki ezt (jopar eve kint van), es meg egyik ceg sem perelte be annak ellenere sem, hogy az USA a perek melegagya, pedig hemzseg a fix allitasoktol:
https://www.taralabs.com/ours-vs-theirs
Volt ilyesmiről szó az internet valamelyik bugyrában és az a titka a dolognak, hogy egyszerűen anyagilag és időben nem éri meg pereskedni ezekkel a cégekkel, mégha felperesnek is lenne igaza a végén.
A bizonyítási eljárás is elég bonyolult lenne, mert állítólag mérésekkel nem alátámasztható az ami az egyes kábelgyártók marketingszövegeiben szerepel.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
https://www.taralabs.com/ours-vs-theirs
Jó, hogy lehet kapni:
https://www.coreaudio.eu/termekek/taral ... ion-sc-sp/

Csak kíváncsiságképp, milyen rendszer az, ahová 17M HUF kábel kell? Normális dolog ez?

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1315

Hozzászólás Szerző: pali923 »

wittao írta:
Ez nagyon szepen hangzik es meg szorakoztato is, kar, hogy nem teljesen igaz.
Egy ilyen “kis” 35 eves “manufaktura”, mint a TaraLabs a sajat weboldalara nyomja ki ezt
OK, de ez kit érdekel? Egyáltalán, de mi a fene az a pF? 31_1_21.gif
Úgyhogy inkább a tibeti szűz lányok csupasz hátsóját választom, akár a kriptonit nélkül! :fekverohog:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

zatar01 írta:
2021.09.13., hétf. 12:49
Tisztelt fórumozók!

Van e tapasztalat arra vonatkozóan hogy valaki külön dedikált hálózati vezetéket épített rendszeréhez? Akár falon kívül is. Egyáltalán érdemes e ezen elgondolkodni.
Elgondolkodni mindig érdemes. Csak érdemes figyelembe venni olyan szempontokat is, amelyekről nem sok szó esik, vagy nem köztudottak. Például nem árt tudni, hogy a nagyfrekvenciás villamos zavar-jeleket a hálózati vezetékek nagyon nagy csillapítással vezetik, ezért azok néhány méter után jelentéktelenre csökkennek. Azt sem árt tudni, hogy az audió készülékeink maguk is bocsájtanak ki zavarokat a hálózat felé. Ha valaki kiépít egy dedikált audió hálózati ösvényt aminek a végén egy elosztóval összecsatolja a készülékeit az még nem oldja meg a hálózati zaj problémáját.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

diagnet írta:

Másik ilyen fogás a nem egyértelműen releváns műszaki kivitelezés kihangsúlyozása, amit példát mindenki megért az az arany wc kagyló és a székelés minőségének esete, de kábel ügyben már ott tartunk, hogy Tibeti szűz lányok csupasz hátsóján nevelt selyemhernyók gubójából készült rezgéscsillapító anyag van a Mariana árokban 2000 évig pihentetett ősi ezüsttallérokból hengerelt ezüst vezetők között, kriptonittal díszített csatlakozókkal és az egyiptomi piramisból származó arany bevonattal...
stb. ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 619

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Baryll írta:
2021.09.13., hétf. 09:37
mivel nagyon sok gyártó - tisztelet a kivételeknek persze - még csak iránymutatást sem ad ahhoz, hogy milyen drótokkal kössük össze a berendezéseiket. (Lásd a ratyi tápkábelek mellécsomagolása a prémium minőségű HI-FI komponensekhez.)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”