nem akarok a decathlon prófétája lenni,de sokéves ,téli.nyári kínzás mellet is ment vagy 4-5 évet, gyári, első elemmel. aztán nem használtam, hányódott a kacatok között, szerintem sérülhetett,mert másfél év pihenő után,mikor elővettem, már nem akarta az igazat.Szalon írta: ↑2021.09.13., hétf. 13:30Én 1030-at használok, szeretem nagyon. TP-en kapod gondolom az edzésed, azt automatikusan szinkronizálja, bekapcsolod és már jön is az aznapi edzésterv, csak rá kell nyomni az indulásra és kész is.AAttila írta: ↑2021.09.13., hétf. 13:17Ja és igen, sokkal egyszerűbb így intervallozni,hogy folyamatosan mutatja mit és meddig kell csinálni. Kezdés és vége előtt visszaszámol,sípol. Persze úgy is lehet,ahogy Revi csinálja: nézi mennyi km/h-val teker és közben számolja a km köveket
Én a kényelmesebb verziót választottam![]()
Hegyek között, terepen amúgy is azért nehéz km köveket számolni...![]()
De, hogy negatívat is írjak... a pulzuspántom kezd szarakodni... alacsony pulzustartományban egyre nehezebben veszi fel a ritmust, van, hogy nagyon fals értékeket ír... 40-50 körüli értékek, amik a valóságban 100-120 körül vannak amúgy... Magasabb tartományban (150+) jól mér... persze 1 éves elmúlt már...
Most kipróbálom a wahoo pántot, elvileg az jobban bírja.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
meg szerintem a felfogatás más,meg tán valami remote control is játszik a két fő gombot imitálva (de az lehet csak külön vásárolható opció)asebestyen írta: ↑2021.09.13., hétf. 13:22Az, hogy MTB, az csak annyi, hogy szilikon tok van hozzá meg kevesebb érzékelő, de pont a többi érzékelőm már van. :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1525
Én 1030-at használok, szeretem nagyon. TP-en kapod gondolom az edzésed, azt automatikusan szinkronizálja, bekapcsolod és már jön is az aznapi edzésterv, csak rá kell nyomni az indulásra és kész is.AAttila írta: ↑2021.09.13., hétf. 13:17Ja és igen, sokkal egyszerűbb így intervallozni,hogy folyamatosan mutatja mit és meddig kell csinálni. Kezdés és vége előtt visszaszámol,sípol. Persze úgy is lehet,ahogy Revi csinálja: nézi mennyi km/h-val teker és közben számolja a km köveket
Hegyek között, terepen amúgy is azért nehéz km köveket számolni...
De, hogy negatívat is írjak... a pulzuspántom kezd szarakodni... alacsony pulzustartományban egyre nehezebben veszi fel a ritmust, van, hogy nagyon fals értékeket ír... 40-50 körüli értékek, amik a valóságban 100-120 körül vannak amúgy... Magasabb tartományban (150+) jól mér... persze 1 éves elmúlt már...
Most kipróbálom a wahoo pántot, elvileg az jobban bírja.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7799
Egy idő után nagyon meg tud bonyolódni, mikor 2 paraméterrel is zónában kell lenni. Pl W és rpm vagy bpm és rpm, és ez folyamatosan változik és ismétlődik is.AAttila írta: ↑2021.09.13., hétf. 13:17Ja és igen, sokkal egyszerűbb így intervallozni,hogy folyamatosan mutatja mit és meddig kell csinálni. Kezdés és vége előtt visszaszámol,sípol. Persze úgy is lehet,ahogy Revi csinálja: nézi mennyi km/h-val teker és közben számolja a km köveket
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- asebestyen
- V.I.P.

Az, hogy MTB, az csak annyi, hogy szilikon tok van hozzá meg kevesebb érzékelő, de pont a többi érzékelőm már van. :)
Ja és igen, sokkal egyszerűbb így intervallozni,hogy folyamatosan mutatja mit és meddig kell csinálni. Kezdés és vége előtt visszaszámol,sípol. Persze úgy is lehet,ahogy Revi csinálja: nézi mennyi km/h-val teker és közben számolja a km köveket 
Én a kényelmesebb verziót választottam
Én a kényelmesebb verziót választottam
Nekem is ilyen van,csak nem az mtb verzió.
Mindent is tud. Sokkal többet, mint ami egy egyszerű halandónak kellhet. De én szeretem
Mindent is tud. Sokkal többet, mint ami egy egyszerű halandónak kellhet. De én szeretem
- asebestyen
- V.I.P.

Muszáj, ha nálam sokkal okosabb segítségére szorulok.revox írta: ↑2021.09.13., hétf. 13:00asebestyen írta: ↑2021.09.13., hétf. 12:56Ez is elő van írva, nem én akartam. Bonyolultabb intervall tréningeket ez fogja levezényelni állítólag.![]()
.
530.jpgaz a sok fránya előírás
![]()
![]()
asebestyen írta: ↑2021.09.13., hétf. 12:56Ez is elő van írva, nem én akartam. Bonyolultabb intervall tréningeket ez fogja levezényelni állítólag.![]()
.
530.jpg
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

Ez is elő van írva, nem én akartam. Bonyolultabb intervall tréningeket ez fogja levezényelni állítólag.
.
.
Király Móni is normálisan nézett ki, mikor még csak magyar bajnok volt... Hosszútávon tudjuk az élsport mit kér. Aztán 2-3 év és az izmai kötöttebbek lesznek,de ezt Te jobban vágod.asebestyen írta: ↑2021.09.10., pén. 21:19Remélem, van aki vigyázzon rá, ha valami elmebeteg kezei közé kerülne, aki K. Mónikát csinálna ebből a bájos kislányból.avl2 írta: ↑2021.09.10., pén. 19:53https://www.procyclingstats.com/race/eu ... 021/result
Vas Kata Blanka: U23 road race EB 2.
Nagy gratula!

halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

Remélem, van aki vigyázzon rá, ha valami elmebeteg kezei közé kerülne, aki K. Mónikát csinálna ebből a bájos kislányból.avl2 írta: ↑2021.09.10., pén. 19:53https://www.procyclingstats.com/race/eu ... 021/result
Nagy gratula!
Az a 4% körüli kaptató meg rudja szórni a mezőnyt,de sanszos, aki nem maradt nagytányéron, az bemyalta. Bár ilyen szinten nem követnek el ilyen hibát,csak erre tudok gomdolni. Tipikus nagytányéros,izomból felveretős kaptató,ahol ha nem veszi fel valaki a fonalat, hamar kipotyog. És tuti bekezdtek keményen a rutinosak.
Csendben mondom, már nem mozgok annyira a sportban,de azért a húzóneveket még ismerem. Nekem ez a Regina teljesen ismeretlen (remélem nem dksi-s
halfnote.hu
halfnote.hu
Azért lehetett tempó, Schmidel Reginát már az első körben kivették limit miatt.
A sok dnf-es gondolom limitet kapott. Jordán Dorka meg nem rajtolt. Mondjuk már az se rossz, hogy volt 3 kvótánk. De ez a VKB elég jól rakja... Sokat nem is pihen versenyek között...avl2 írta: ↑2021.09.10., pén. 19:53https://www.procyclingstats.com/race/eu ... 021/result
Nagy gratula!
halfnote.hu
halfnote.hu
https://www.procyclingstats.com/race/eu ... 021/result
Nagy gratula!
Nagy gratula!
a régen is ajanlott inkább pörgösön, könnyű áttételekkel (ezért is akartam és van 20+ év óta triplám - régen nem volt hátul annyi fog elérhető országútin, mint ma) simán használom az elöl 30 hátul 27-et is, többnyire 85-90 táján a fordulat
Abszolút nem izomból (nincs is, "nem szorulok rá" :) tekerek.
Nem "gyorsulás", nem izomkodás, hanem fittség-egészség a célom.
megvan az árululás. mérföld kontra kmrevox írta: ↑2021.09.10., pén. 13:46ezt találtam... nemtom jó e... magamra voltam kíváncsi, mert nem mértem, de bárkinek segítség lehet, ha nem méri.
az fix, hogy 50/17-el mentem. még a hegyi sor van rajta,amin 17 van és 15,de a 15 túl erős a 140-es pulzusom tartásához. de nekem karcos, hogy néha 32 fölött mentem 50/17-el. azért motolla nem vagyok... az 130+ rpm ... lehet xar a táblalusta vagyok kiszámolni
https://www.bikecalc.com/speed_at_cadence
állítsd át
halfnote.hu
halfnote.hu
ezt találtam... nemtom jó e... magamra voltam kíváncsi, mert nem mértem, de bárkinek segítség lehet, ha nem méri.
az fix, hogy 50/17-el mentem. még a hegyi sor van rajta,amin 17 van és 15,de a 15 túl erős a 140-es pulzusom tartásához. de nekem karcos, hogy néha 32 fölött mentem 50/17-el. azért motolla nem vagyok... az 130+ rpm ... lehet xar a tábla
lusta vagyok kiszámolni
az fix, hogy 50/17-el mentem. még a hegyi sor van rajta,amin 17 van és 15,de a 15 túl erős a 140-es pulzusom tartásához. de nekem karcos, hogy néha 32 fölött mentem 50/17-el. azért motolla nem vagyok... az 130+ rpm ... lehet xar a tábla
halfnote.hu
halfnote.hu
Mert ez az aerob állóképességet mocskosul fejleszti amúgy.
- asebestyen
- V.I.P.

És milyen pedálfordulattal mész? Meg az is érdekes lenne, ha tartod magad egy átlag 120-130 pulzuson és így mész 6-8 hétig, akkor mennyit gyorsulsz...avl2 írta: ↑2021.09.10., pén. 13:20de, jól értelmezed!revox írta: ↑2021.09.10., pén. 10:34lehet nem értelmezem jól a leírtakat, de akkor tegnap a 140-es pulzussal 4-es intenzitásban mentem volna? 190-50 (jó,csak 48, de ehhez van közelebb)avl2 írta: ↑2021.09.10., pén. 09:48
azt mondjak a piros keretes reszek:
1-es intenzitas: VO2max 40-60%-a, pulzus 160 minusz eletkor
2-es intenzitas: VO2max 60-70%-a, pulzus 170 minusz eletkor
3-es intenzitas: VO2max 70-80%-a, pulzus 180 minusz eletkor
4-es intenzitas: VO2max 80-90%-a, pulzus 190 minusz eletkor
nekem az endomondo erre a pulzusra warmUp-ot hozott.
Azért is tettem be, hogy mennyire széthúzott a mezőny a javaslatok terén. Pedig rá nem mondható, hogy nem foglalkozott a témával …és a következő ujsagszamokban (ez 1989/6-osbol van) nem jött sem helyesbítés ( hogy mondjuk csak az életkor fele vonandó le) és az sem, hogy csak viccelt.
Ilyen ujsagokbol az osztrak ceg sportegyesületenel (Betriebsportverein) több polc-méternyit vittem haza, mikor ki akarták selejtezni.
én ma direkt pianoban mentem: atlag 124bpm, max: 139 (ez 1szer becsúszott, igazabol 135-136) - de ehhez már alaposan kell figyelnem, mert itteni viszonyok között “meredekebb”emelkedőkön ha csak kedv, érzet, normáltempó szerint mennék, akkor 145-148 lenne, a fenti becsúszott max139, de inkabb csak max 135-höz ott alaposan vissza kell vennem
De így is jó menni.
abban az időben a birngásokat főleg az extrém alacsony nyugalmi pulzus és extrém magas véroxigénszint alapján válogatták. elképzelhető,hgy az akkor versenyzők pulzusára ez igaz is volt (+EPOavl2 írta: ↑2021.09.10., pén. 13:20de, jól értelmezed!revox írta: ↑2021.09.10., pén. 10:34lehet nem értelmezem jól a leírtakat, de akkor tegnap a 140-es pulzussal 4-es intenzitásban mentem volna? 190-50 (jó,csak 48, de ehhez van közelebb)avl2 írta: ↑2021.09.10., pén. 09:48
Azért is tettem be, hogy mennyire széthúzott a mezőny a javaslatok terén. Pedig rá nem mondható, hogy nem foglalkozott a témával …és a következő ujsagszamokban (ez 1989/6-osbol van) nem jött sem helyesbítés ( hogy mondjuk csak az életkor fele vonandó le) és az sem, hogy csak viccelt.
Ilyen ujsagokbol az osztrak ceg sportegyesületenel (Betriebsportverein) több polc-méternyit vittem haza, mikor ki akarták selejtezni.
én ma direkt pianoban mentem: atlag 124bpm, max: 139 (ez 1szer becsúszott, igazabol 135-136) - de ehhez már alaposan kell figyelnem, mert itteni viszonyok között “meredekebb”emelkedőkön ha csak kedv, érzet, normáltempó szerint mennék, akkor 145-148 lenne, a fenti becsúszott max139, de inkabb csak max 135-höz ott alaposan vissza kell vennem
De így is jó menni.
a pianos menés jó, csak azzal meg úgy lehet járni, mint én,mikor találkoztam a dksi-s fiúkkal. 3-4 kili után leakadtam róluk. mivel, mostmár tudom,hogy 140bpm körül megyek 30as tempót, ha megfordítom, mivel minidg 30 körül jártam, lényegében a keringésemet soha nem edzettem (azt a pár spinninges elmeroggyanást,amit mentem télen,nem sorolnám ide,mert kb 2-3 után két hétig nem ültem fel,úgy elfáradtam
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2021.09.10., pén. 13:37-kor.
halfnote.hu
halfnote.hu
de, jól értelmezed!revox írta: ↑2021.09.10., pén. 10:34lehet nem értelmezem jól a leírtakat, de akkor tegnap a 140-es pulzussal 4-es intenzitásban mentem volna? 190-50 (jó,csak 48, de ehhez van közelebb)avl2 írta: ↑2021.09.10., pén. 09:48
De így is jó menni.
45-47 az jó szerintem. még sose mértem,de nekem ennyire nem megy le, az fix. normál, tévénézős nekem az átlagos 70 körüli. biciklin 100alatt még nem tekertem, de az kirándulás volt kollégákkal, kb 10km/h-val és 2 kilométerenként megállóval. hol kocsma volt,hol pisildeasebestyen írta: ↑2021.09.10., pén. 12:31Nekem 172 volt a max edzésen, de még olyan igazán kemény edzés nem volt. Ez rövid idejű (1perc) max teljesítmény leadáskor lett, szerintem olyan 180-ig tudna elmenni max. Éjjel viszont, ha aznap nem volt keményebb terhelés, akkor lemegy a pulzusom 45-47-ig is tartósan, ha volt keményeb menet, akkor 55-56-ig csak.
halfnote.hu
halfnote.hu
azon gondolkodom, a maxot talán a "220-életkorbó"l számolják, általános formulával.
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

Nekem 172 volt a max edzésen, de még olyan igazán kemény edzés nem volt. Ez rövid idejű (1perc) max teljesítmény leadáskor lett, szerintem olyan 180-ig tudna elmenni max. Éjjel viszont, ha aznap nem volt keményebb terhelés, akkor lemegy a pulzusom 45-47-ig is tartósan, ha volt keményeb menet, akkor 55-56-ig csak.revox írta: ↑2021.09.10., pén. 12:00idén eddig 190-et volt,amit legmagaabbat produkáltam,de kímélő üzemmódban megyek mindig. Az spinningen volt,amikor verettem valamit nagyon(szerintem amikor 160-170 köüli pedálütemet nyomtam csúcsban), de nem olyan,mint amikor élesben megy és leszáll a köd. de lövésem sincs,mi a maxom. 5 éve 200 fölött volt. regisztráltan 203-204 volt talán a legmagasabb.asebestyen írta: ↑2021.09.10., pén. 11:25Ez az átlagemberekre vonatkozik, Neked magasabb a max pulzusod sokkal, mint egy átlagembernek. De ezek amúgyis csak közelítő értékek, meg kell mérni, ott minden kiderül. :)
Nekem is keiderült már most az FTP teszteken, hogy gyengébb is vagyok, mint gondolta Szilárd és a max pulzusom is kevesebb, már átírta a zónákat, de még mindig nem pontos, az majd csak a laktátméréses teszt után lesz.
most,ezt a 140-est elég könynedén tudom tartani, kényelmes(30 körüli tempó,szélfüggően), de azért ha hazaérek, érzem,hogy tekertem. nem eszem ki a hűtőt,de pl a sósropiért egyből odanyúlok. ha kicsit lazul a meló, meg magamhoztérek, majd akarok menni néhány intervallt, ott én érztere megyek és speedet figyelek. pl majd kezdek 500 méter 40-el 1500 pihenőkkel. de a max inkább versenykörülmények között szokott kidomborodni a deliriumban.azt már nem tervezem, csak picit gyorsulni. aztán majd kiderül, lesz e valami belőle
![]()