Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Re: Cd játszók
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, esetleg aki ismeri az Accuphase sacd/cdjátszókat.
Kettő cd játszó közül kellene választanom. Hangminőségre vajon melyik lehet a jobb? Accuphase dp55v cd, ez 579 ezer, vagy, dp77sacd/cd 650 körül.
Tudom hogy az egyik sima cd, a másik sacd, de melyik a jobb hangminőségü lejátszó?
Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.
Üdv: Pioneer
Segítséget szeretnék kérni, esetleg aki ismeri az Accuphase sacd/cdjátszókat.
Kettő cd játszó közül kellene választanom. Hangminőségre vajon melyik lehet a jobb? Accuphase dp55v cd, ez 579 ezer, vagy, dp77sacd/cd 650 körül.
Tudom hogy az egyik sima cd, a másik sacd, de melyik a jobb hangminőségü lejátszó?
Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.
Üdv: Pioneer
- ViXi78
- Nincs visszaút
- Értékelés: 54
Most látok megint bontott 304 alkatrészeket ennél az eladónál: https://www.ebay.com/usr/retro.audio?_t ... 7675.l2559Ottokár írta: ↑2021.08.31., kedd 21:26Így most, ahogy van nem szól elég jól. Pihen a szekrényben, kincsképzésre azért kevésViXi78 írta: ↑2021.08.30., hétf. 18:57Nekem is ilyen itthon összerakott MK2 304-es van. Tavaly augusztusban lett építve. Én meg vettem a 2 panelt hozzá és a táp panelt is kompletten bordával, de ez utóbbi nem annyira fontos. Viszont kell alakítani a tápon és a trafóról is kell +vezeték. Nem olvastam utána, de gondoltam nem lehet nagy kunszt átszerelni. Az új rendszerem követelte meg, hogy szerezzek egy futóművet hozzá. Az alap adott volt, majd átböngésztem a két szervizkönyvet és pont találtam cuccot az ebayen így nem volt nehéz és hosszú út a megvalósításig. Napi szinten nézem az ebay-t, de mk2 paneleket konkrétan én azóta sem láttam eladót. A servo panelek csak ránézésre egyformák. Az SM-ben szépen össze lehet hasonlítani hol vannak a különbségek. Ha nagyon szép a készüléked, akkor szerintem nem éri meg úgy átalakítani, hogy azon maradandó nyom keletkezzen. Egyre nagyobb ezeknek a retro értéke.Ha esetleg valaki elválallná...
Mondjuk a látható árakon biztosan nem vennék tőle semmit. Esetleg érdemes lehet megkérdezni tőle, hogy van-e mk2 panelekre rálátása?
Látok egy komplett mk2-t is hibásan. Azt írja nem olvassa be a lemezt. Feltételezve, hogy nem nyúltak bele talán nem is hibás a gép csak a szokásos problémái vannak. Ha mégis CDM hiba lenne, arra meg ott van a Te gépedben lakó példány...
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
Köszönöm a segítséget és a lehetőséget! Budapesti vagyok. A Qutest jelenleg eladó itt a fórumon, utódja egy DIY csöves DAC AN 5 replica, amit pár hete nagy megelégedéssel használok. Pü-ben kereslek majd!sutemenyx írta: ↑2021.09.01., szer. 00:00Egyelőre sem panel nincs, sem defektes mk2 példány. Lehet jobban jársz, ha inkább veszel egy mk2-t kompletten, ezt pedig félreteszed vagy eladod. Mindenesetre az van, hogy a Qutest nagyon messze nem elég egy ilyen futómú tudásának a felderítésére. Ebből kiindulva egyáltalán nem biztos, hogy valaha is elégedett lennél, ha ezt a dacot tervezed használni vele. Ezt most nem bántásból írom, hanem sajnos ez az igazság. Megfelelően megcsinálva egy mk2, de egy mk1 is nagyonsokkal jobban szól a beépített dac-jával a Qutestnél. Esetleg ha budapesti vagy, akkor fel tudom ajánlani próbára az enyémet. Ha a rendszeredben elég jónak hallod, akkor van értelme elindulni vele valamilyen irányban.Ottokár írta: ↑2021.08.31., kedd 21:26Így most, ahogy van nem szól elég jól. Pihen a szekrényben, kincsképzésre azért kevésViXi78 írta: ↑2021.08.30., hétf. 18:57
Nekem is ilyen itthon összerakott MK2 304-es van. Tavaly augusztusban lett építve. Én meg vettem a 2 panelt hozzá és a táp panelt is kompletten bordával, de ez utóbbi nem annyira fontos. Viszont kell alakítani a tápon és a trafóról is kell +vezeték. Nem olvastam utána, de gondoltam nem lehet nagy kunszt átszerelni. Az új rendszerem követelte meg, hogy szerezzek egy futóművet hozzá. Az alap adott volt, majd átböngésztem a két szervizkönyvet és pont találtam cuccot az ebayen így nem volt nehéz és hosszú út a megvalósításig. Napi szinten nézem az ebay-t, de mk2 paneleket konkrétan én azóta sem láttam eladót. A servo panelek csak ránézésre egyformák. Az SM-ben szépen össze lehet hasonlítani hol vannak a különbségek. Ha nagyon szép a készüléked, akkor szerintem nem éri meg úgy átalakítani, hogy azon maradandó nyom keletkezzen. Egyre nagyobb ezeknek a retro értéke.Ha esetleg valaki elválallná...
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Egyelőre sem panel nincs, sem defektes mk2 példány. Lehet jobban jársz, ha inkább veszel egy mk2-t kompletten, ezt pedig félreteszed vagy eladod. Mindenesetre az van, hogy a Qutest nagyon messze nem elég egy ilyen futómú tudásának a felderítésére. Ebből kiindulva egyáltalán nem biztos, hogy valaha is elégedett lennél, ha ezt a dacot tervezed használni vele. Ezt most nem bántásból írom, hanem sajnos ez az igazság. Megfelelően megcsinálva egy mk2, de egy mk1 is nagyonsokkal jobban szól a beépített dac-jával a Qutestnél. Esetleg ha budapesti vagy, akkor fel tudom ajánlani próbára az enyémet. Ha a rendszeredben elég jónak hallod, akkor van értelme elindulni vele valamilyen irányban.Ottokár írta: ↑2021.08.31., kedd 21:26Így most, ahogy van nem szól elég jól. Pihen a szekrényben, kincsképzésre azért kevésViXi78 írta: ↑2021.08.30., hétf. 18:57Nekem is ilyen itthon összerakott MK2 304-es van. Tavaly augusztusban lett építve. Én meg vettem a 2 panelt hozzá és a táp panelt is kompletten bordával, de ez utóbbi nem annyira fontos. Viszont kell alakítani a tápon és a trafóról is kell +vezeték. Nem olvastam utána, de gondoltam nem lehet nagy kunszt átszerelni. Az új rendszerem követelte meg, hogy szerezzek egy futóművet hozzá. Az alap adott volt, majd átböngésztem a két szervizkönyvet és pont találtam cuccot az ebayen így nem volt nehéz és hosszú út a megvalósításig. Napi szinten nézem az ebay-t, de mk2 paneleket konkrétan én azóta sem láttam eladót. A servo panelek csak ránézésre egyformák. Az SM-ben szépen össze lehet hasonlítani hol vannak a különbségek. Ha nagyon szép a készüléked, akkor szerintem nem éri meg úgy átalakítani, hogy azon maradandó nyom keletkezzen. Egyre nagyobb ezeknek a retro értéke.Ha esetleg valaki elválallná...
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Így most, ahogy van nem szól elég jól. Pihen a szekrényben, kincsképzésre azért kevésViXi78 írta: ↑2021.08.30., hétf. 18:57Nekem is ilyen itthon összerakott MK2 304-es van. Tavaly augusztusban lett építve. Én meg vettem a 2 panelt hozzá és a táp panelt is kompletten bordával, de ez utóbbi nem annyira fontos. Viszont kell alakítani a tápon és a trafóról is kell +vezeték. Nem olvastam utána, de gondoltam nem lehet nagy kunszt átszerelni. Az új rendszerem követelte meg, hogy szerezzek egy futóművet hozzá. Az alap adott volt, majd átböngésztem a két szervizkönyvet és pont találtam cuccot az ebayen így nem volt nehéz és hosszú út a megvalósításig. Napi szinten nézem az ebay-t, de mk2 paneleket konkrétan én azóta sem láttam eladót. A servo panelek csak ránézésre egyformák. Az SM-ben szépen össze lehet hasonlítani hol vannak a különbségek. Ha nagyon szép a készüléked, akkor szerintem nem éri meg úgy átalakítani, hogy azon maradandó nyom keletkezzen. Egyre nagyobb ezeknek a retro értéke.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
Köszi az infot! Ha esetleg vállalná valaki...
- ViXi78
- Nincs visszaút
Nekem is ilyen itthon összerakott MK2 304-es van. Tavaly augusztusban lett építve. Én meg vettem a 2 panelt hozzá és a táp panelt is kompletten bordával, de ez utóbbi nem annyira fontos. Viszont kell alakítani a tápon és a trafóról is kell +vezeték. Nem olvastam utána, de gondoltam nem lehet nagy kunszt átszerelni. Az új rendszerem követelte meg, hogy szerezzek egy futóművet hozzá. Az alap adott volt, majd átböngésztem a két szervizkönyvet és pont találtam cuccot az ebayen így nem volt nehéz és hosszú út a megvalósításig. Napi szinten nézem az ebay-t, de mk2 paneleket konkrétan én azóta sem láttam eladót. A servo panelek csak ránézésre egyformák. Az SM-ben szépen össze lehet hasonlítani hol vannak a különbségek. Ha nagyon szép a készüléked, akkor szerintem nem éri meg úgy átalakítani, hogy azon maradandó nyom keletkezzen. Egyre nagyobb ezeknek a retro értéke.
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Érdemes, csak még más dolgokat is kell csinálni. Egyelőre még nem hallottam jobb futóművet.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Kösz. Most látom, neked ilyen van! Érdemes ezt végighajtani? Hogy szól?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Meg lehet csinálni, de sajnos kell szerezni hozzá mk2-be való szervó és dekóder pcb-t is.
Működik amúgy a CD. Lett egy nagyon jó DAC-om, ezért gondoltam a futóművesítést, a 304 nem ad ki digitális jelet. Köszönöm az eddigi segítséget, örülnék esetleg további ötleknek!
Nem olyan régen beszéltem vele, nem vállal javítást mostanában.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6178
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
15 éve tulajdonomban lévő Philips CD 304 lejátszó átnézésére, tuning-modifkációra és futóművé alakítására keresek hozzáértőt! A segítséget
Megköszönöm!
Megköszönöm!
Nagyon hasznos! Köszönöm a segítséget!tonee73 írta: ↑2021.08.24., kedd 09:10Némi adalék (igaz, angolul) Lampizator Lukasz tollából:La_Valse írta: ↑2021.08.23., hétf. 21:42Bár ez nem a javítós rész, de ha már itt vagyunk, ilyen hiba akkor (is) szokott előfordulni, ha az optika
nincs alap helyzetben. A vezérlő uCON ezt érzékeli, és nem forgatja meg a lemezt, és nem küldi ki a jelet
a fókuszáláshoz. Az eredmény, nem történik semmi.
Erről meggyőződhetsz, ha leveszed a tetejét, és megnézed, hol van az optika a szánon.
Ha lézer hiba lenne, akkor sosem olvasná be a lemezt többször.
http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/TRANSPO ... ology.html
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Némi adalék (igaz, angolul) Lampizator Lukasz tollából:La_Valse írta: ↑2021.08.23., hétf. 21:42Bár ez nem a javítós rész, de ha már itt vagyunk, ilyen hiba akkor (is) szokott előfordulni, ha az optika
nincs alap helyzetben. A vezérlő uCON ezt érzékeli, és nem forgatja meg a lemezt, és nem küldi ki a jelet
Erről meggyőződhetsz, ha leveszed a tetejét, és megnézed, hol van az optika a szánon.
http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/TRANSPO ... ology.html
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Bár ez nem a javítós rész, de ha már itt vagyunk, ilyen hiba akkor (is) szokott előfordulni, ha az optika
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Köszönöm szépen a tippet!Alex_Aston írta: ↑2021.08.23., hétf. 19:19Ugyanilyen hibajelenség esetén nekem lézer egység csere volt a megoldás.fisherx írta: ↑2021.08.23., hétf. 16:08Sziasztok
Segítségek szeretnék kérni. Van egy Harman/Kardon HD 710 cd lejátszóm, tudom van jobb de én szeretem :). Egy olyan hiba jött elő, hogy az esetek túlnyomó többségében nem olvassa be a cd-t, fel sem pörgeti, csak "megmakkanva" áll és csak nullákat ír ki a kijelző, nem jelez lemezt. Durva szórással de kb. 15-20 -ik próbálkozásra sikerül csak elindítani a lejátszást, de akkor hibátlanul megy minden a következő bekapcsolásig amikor használnám. A kérdésem, hogy milyen kilátásaim lehetnek, érdemes - e egy javításban gondolkozni, vagy inkább egy másik lejátszó vásárlásán gondolkozzak el, illetve van - e olyan szakember Miskolcon ahol foglalkoznának a dologgal. Köszönöm a válaszokat.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3258
Ugyanilyen hibajelenség esetén nekem lézer egység csere volt a megoldás.fisherx írta: ↑2021.08.23., hétf. 16:08Sziasztok
Segítségek szeretnék kérni. Van egy Harman/Kardon HD 710 cd lejátszóm, tudom van jobb de én szeretem :). Egy olyan hiba jött elő, hogy az esetek túlnyomó többségében nem olvassa be a cd-t, fel sem pörgeti, csak "megmakkanva" áll és csak nullákat ír ki a kijelző, nem jelez lemezt. Durva szórással de kb. 15-20 -ik próbálkozásra sikerül csak elindítani a lejátszást, de akkor hibátlanul megy minden a következő bekapcsolásig amikor használnám. A kérdésem, hogy milyen kilátásaim lehetnek, érdemes - e egy javításban gondolkozni, vagy inkább egy másik lejátszó vásárlásán gondolkozzak el, illetve van - e olyan szakember Miskolcon ahol foglalkoznának a dologgal. Köszönöm a válaszokat.
Csak a Marantz! :-D
Sziasztok
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 602
Sziasztok!
A következő a gondom: a Cd lejátszóm egyik napról a másikra megadta magát, legalább is egy része.
A lemezeket gyorsan beolvassa, funkciók működnek, de sem a digitális, sem az analóg kimeneten nincs jel...
Ethosz Cd player-ről van szó.
Sajnos bár én is veszprémi vagyok, az ismert és szomorú okok miatt Puklics Józsihoz már nem tudom vinni...
Esetleg vmi ötlet, hogy hol, merre kell keresni a hibát és Veszprémben vagy a környéken javít-e vki?
A következő a gondom: a Cd lejátszóm egyik napról a másikra megadta magát, legalább is egy része.
A lemezeket gyorsan beolvassa, funkciók működnek, de sem a digitális, sem az analóg kimeneten nincs jel...
Ethosz Cd player-ről van szó.
Sajnos bár én is veszprémi vagyok, az ismert és szomorú okok miatt Puklics Józsihoz már nem tudom vinni...
Esetleg vmi ötlet, hogy hol, merre kell keresni a hibát és Veszprémben vagy a környéken javít-e vki?
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 602
Ez már jó régi, de sztem azóta sincs jobb, teljesebb!ViXi78 írta: ↑2021.06.19., szomb. 15:57Itt elég nagy lista van.Alex_Aston írta: ↑2021.06.19., szomb. 15:53Sziasztok.
Volt valahol itt korábban egy oldal linkje, ahol gyakorlatilag talán a világ összes CD lejátszója fent volt, hogy milyen futómű és DAC van benne.
Valaki meg tudná adni, aki tudja?
Köszi
https://www.dutchaudioclassics.nl/the_c ... rter_list/
https://www.dutchaudioclassics.nl/phili ... nism_list/
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
http://vasiltech.narod.ru/CD-Player-DAC-Transport.htmAlex_Aston írta: ↑2021.06.19., szomb. 15:53Sziasztok.
Volt valahol itt korábban egy oldal linkje, ahol gyakorlatilag talán a világ összes CD lejátszója fent volt, hogy milyen futómű és DAC van benne.
Köszi
- ViXi78
- Nincs visszaút
Itt elég nagy lista van.Alex_Aston írta: ↑2021.06.19., szomb. 15:53Sziasztok.
Köszi
https://www.dutchaudioclassics.nl/the_c ... rter_list/
https://www.dutchaudioclassics.nl/phili ... nism_list/